"Az eddigi adatok szerint az új szer patkányok emlőrákjához hasonló mértékben hatékony az emberi emlőráksejtek és a prosztatadaganat-sejtek ellen. A kutatás folytatódik, hiszen egy ígéretes anyagból a részletes állatkísérletek, majd első, emberi megfigyelések és biztonsági tanulmányok elvégzésének időtartama inkább évtizedekben, mint esztendőkben mérhető."
Na ez a probléma. De igazából nincs probléma, mert mindenki maga kipróbálhatja ha elkapja a kórt. Hozzáférhető. Én is kipróbálnám, csak ne legyen rá szükségem.
A 3%-kal emelés, az nem egyértelmű. Lehet úgy is érteni, hogy az eddigi 3%-ával (ahogy te is számoltál), vagy a teljes bekövetkezés 3%-ával (ahogy általában szokták ezt érteni). Az eredeti 1% mellett ez százszoros eltéréskülönbséget jelent, ami nem mindegy.
They found that eating 50 grams of processed meat every day increased the risk of colorectal cancer by 18%. That’s the equivalent of about 4 strips of bacon or 1 hot dog. For red meat, there was evidence of increased risk of colorectal, pancreatic, and prostate cancer.
Érdekes hírt osztott meg valaki a facebookon, arról szól, hogy brüsszelben leállítják a 4G hálózat telepítését, mert egyesek félnek az egésszégügyi kockázataitól:
A hír keltezése ugyan április 1 (2019), de talán mégsem áprilisi tréfa, mert idén januárban az Euronews is beszámolt a dologról.
Tudom, hogy a mobiltelefonok esetleges rákkeltő hatását régóta vizsgálják, de bizonyítani még nem sikerült. Ellentétben a disznóhússal (vörös hússal, füstölt hússal), aminek a bejelentése annak idején nagy port kavart. Ez 2015-ben volt, és annak idején hallottam egy szakértő magyarázatát arról, hogy hogy kell érteni ez a rákkeltő hatást. Valami olyasmit mondott, hogy bizonyos típusú rák kockázatát 3%-kal emeli meg (pontosan mi, pontosan milyen rákét?), és mivel ennek a ráknak a valószínűsége 1%, ez azt jelenti, hogy ha disznóhúst (vörös húst? füstölt húst?) eszünk, akkor nem 1, hanem 1,03 % valószínűséggel leszünk rákosok.
De sajnos nem emlékszem a pontos adatokra, és most az interneten sem találom. Rengeteg találat van a vörös hús rákkeltő hatásáról, de olyat nem találtam, ahol konkrétan ezek az adatok szerepelnének. Tudna valaki olyan linket adni, ahol szerepelnek?
Érdekes lenne megtudni egy dolgot, az előbbi cikkből itélve talán még ezt se próbálták.
Mivel a ráksejtek és az immunsejtek is egy-egy evolúciós rendszert alkotnak az emberen belül, ezek a rák "fejlődése" folyamán szerintem egymáshoz csiszolódnak. Talán valami hasonló történik, mint amikor az allergiásoknak azt az allergént amire allergiásak igen híg dózisban adagolják. Az immunrendszert megszoktatják az allergénre és így nem indít heves reakciót. Lehet, hogy ez van a tumor sejtekkel is. Az immunrendszer gyenge reakciója alatt folyamatosan elolválódnak, mintegy az immunrendszer hozzászokik.
Az előbbi beidézett cikkből adódóan ahhoz hasonlóan, vajon mi lenne ha a még nem beteg ember előzőleg levett immunsejtjeit adnák be a betegnek vissza. A saját sejtjeit később. Talán heves reakcióval kilökné a rákot. Tehát mindenkinek még egészséges állapotában le kéne venni ilyen sejteket és eltárolni vészesebb időkre
Azért ezek már itt gyökeresen más módszerek, mint kemoterápia, meg a vágjuk ki, sugarazzuk és egyebek. A dologban ott látom a poént, hogy mivel gyorsan történik a gyógyulás, így talán nincs ideje a ráksejteknek a kezelés alatt evolválódni. Ezáltal talán kisebb esélye van, hogy még agresszívabb tumorsejtek maradjanak fenn.
hat, azt javaslom, hogy elsosorban is olvassal utana. kezdetnek javaslom a Vilagegyetem sorozatban a temarol szolo megjelent kotetet (ha nagyon kell, holnapra megmondom a pontos cimet e szerzojet is). az egy eleg jo atfogo kepet ad, valamint felig laikuskent (mint nem orvos, csak molbiologus) is elvezheto szakmailag is. aztan erdemes elgondolkozni azon a regi orvosi kozhelyen, hogy a hit csodakat muvel.
Sajnos én nem igazán értek hozzá mert még csak elsőéves medikus vagyok.
Mik lehetnek az új rákkezelési lehetőségek, génterápia, lizoszómák ,Dd víz?
Ha érdekel titeket írjatok!