Mit tegyek ha a Mandrake 7.2 felett a cups-ot használva a HP 4L-em pocsék minőségű képet ad. A teszt lapon 600dpi felirat megjelenik, de az egész halvány és szar minőségű.
Már próbáltam minden huzzá közeli driver-rel, de nem javult. A telítettséget is maximálisra növeltem, de semmi változás.
Kösz a segítséget!
Ha a nyomtatónak sját IP címe van, akkor a CUPS lesz neked való. Ez amúgy is király, neten keresztül lehet nyomtatókat konfigurálni, van rendes print párbeszéd, stb.
Mandrake alapból tartalmazza, a többiek azt hiszem nem.
Kezdő linuxhasználó vagyok, még soha nem állítottam be semmilyen nyomtatót linux alá, tehát teljesen tapasztalatlan vagyok ez ügyben.
Szeretném, ha valaki elmagyarázná a nyomtatók beállításának menetét.
Hálózati nyomtatást kell megvalósítani. Ami adva van:
Novell NetWare 5 nyomtatószerver 5 nyomtatási sorral. Mindegyik nyomtatási sornak van 1 külön nyomtatója. Az 5-ből 3-nak van jetdirect kártyája, 1 nyomtatóban benne van a hálókártya, 1 pedig a novell szerverre van akasztva.
Kezdetnek megtenné, ha az 5 közül valamelyikre tudnák nyomtatni a novell szerveren keresztül, vagy azt megkerülve (mondjuk a jetdirect kártyásokra). TCP/IP alapú a hálózatunk, NEM IPX alapú.
Mégegyszer hangsúlyozom, teljesen kezdő vagyok linux ügyben, ehhez a szinthez képest kéne elmagyarázni a dolgokat.