Keresés

Részletes keresés

ricsip Creative Commons License 2001.05.11 0 0 9
..hmm a 610C-ben valszeg nincs ennyi...:))) mivel elég olcsócska a tiedéhez képest..
Előzmény: LordFinesse (6)
LordFinesse Creative Commons License 2001.05.09 0 0 8
vagy állítsd át az spool adatformátumát EMF-röl RAW-ra.
vagy kapcsold ki a spoolt és akkor a gép közvetlenül a nyomtatóra fog nyomtatni

Mindkettöt a Control PAnel>Printers>Properties-ben tudod beállítani

Előzmény: LordFinesse (7)
LordFinesse Creative Commons License 2001.05.09 0 0 7
vagy használd a 600C driverét!!
Előzmény: LordFinesse (6)
LordFinesse Creative Commons License 2001.05.09 0 0 6
ricsip>>>> állítsd át a nyomtatódat ECP vagy EPP módba és megoldódik a problémád

Mellesleg a tintasugarasoknak is lehet memóriájuk, az enyémben alapból 4 MB van, amit azt hiszem 64-re lehet böviteni (HP OfficeJet 1150)

Előzmény: ricsip (-)
subvoice Creative Commons License 2001.05.08 0 0 5
A vicc az, hogy a Deskjet 500C driverével is tud a 98 nyomtatni (ott nem is fogja a rendszert), de sajnos nem megfelelően inicializálja a nyomtatót, ezért ha előtte nem nyomtattál a 610C driverrel, akkor nem történik semmi sem. :( Egyértelműen driver hiba.

Én azt hiszem dobok egy mailt a HP supportnak, ilyen sz*rt nem szabad kiadni (csináljak hozzá külön egy print szerver gépet? :D). Tegyétek ti is ugyanezt, talán a tömeg nyomására csinálnak valamit...

Ja, előtte egy ősi 560C volt, azzal simán nyomtattunk a fent említett P100-zal, sőt anno még 386DX/40-en 4MB RAM-mal is Win3.1 alól (15 sec/oldal fekete fehér szövegnél, míg beformázta az oldalt), és ott sem fogta a gépet.

ricsip Creative Commons License 2001.04.07 0 0 4
De van még 1 ennél szomorúbb dolog is.

Havernak van egy HP 420-as nyomtatója is. Azt direkt megnézte, hogy ez is produkálja-e a jelenséget, és kiderült, hogy nem. Ezek alapján hajlamos vagyok azt hinni, hogy a HP egyes windows driverei tényleg meglehetősen szarok.

Előzmény: netizen (3)
netizen Creative Commons License 2001.04.07 0 0 3
A párhuzamos port pediglen nem lassú! Pl zip lemezről akadozás mentesen lehet mpeg-1-es videót nézni. Méréseim szerint a párh port kb 5 mbit/sec-et tud.
A probléma okát a dirver tervezési hibájában látom, mert ugyanezen deskjet nyomtatók linux alól a hozzávaló CUPS driverekkel kb 5% processorload növekedést okoznak és ugyanakkora sebességgel nyomtatnak mint win alól. A Linux nyomtatás vezérlője (lpd) DMA üzemmódot használ ha a parallel port tudja azt, ha nem akkor IRQ-t. A lényeg pedig az, hogy amikor a nyomtató szól hogy üres a puffere az lpd neki mindig 1 puffernyi adatot aztán átmegy wait állapotba nem foglalva a CPU-t. A win-es driver gondolom ráül a portra és próbálja állandóan tüfködni az adatot és nem megy le wait-be ha a nyomtató azt mondja, hogy "tele a pufferem".
ricsip Creative Commons License 2001.04.07 0 0 2
...ja még valamit. A gép P3-450, szóval tuti nem a proci lassú , legalábbis még 1 darabig :(((
ricsip Creative Commons License 2001.04.07 0 0 1
Köszi a segítséget, én is valami ilyesmire gondoltam. Végülis különben mi másért lenne a sok 100.000 forintos nyomtatókban 32-64+ MB ram, meg gigás (!!) vinyók.

Ezek szerint az sem segít, ha fájlba nyomtatok, és utána azt küldöm el a nyomtatónak később.
Mert ilyenkor elvileg legyártja a postscript filet, és utána már nem használ proc. időt. De ha a nyomtató memóriája a lúdas, akkor ennek sincs értelme.

Apropó, fájlból nyomtatás: ez is 1 érdekes dolog, mert fájlBA még lehet nyomtatni, de utána már fileBÓL nyomtatni nekem nem igazán sikerült. Sehol sem írnak róla, hogyan lehet. Nekem még a copy >lpt-vel sem sikerült. Hálistennek azóta találtam már egy apró kis progit, így word sem kell a .DOC-ok kinyomtatásához.

Előzmény: kanka (0)
kanka Creative Commons License 2001.04.06 0 0 0
Szio,

Ha jol tudom (persze nem biztos :-) ) akkor a tintasugaras nyomtatokban nincs MByte memoria... ugy 16 kByte kornyeken mozog, mig egy lezernel min. 2 MByte (es akkor az eleg gagyi...). Mindemellett a lezernyomtatok fel vannak szerelve processzorral is, az igazan jok meg winyoval es egyeb finomsagokkal.
Mi kovetkezik ebbol? Amikor te nyomtatsz egy lezernyomtatora, akkor kicseszed az egeszet neki aztan egye meg amit megsutottel (hiszen van benne proci, memoria... kepes ra). A tintasugarasoknal a geped dolgozik veszettul a nyomat eloallitasan, es eppen csak annyit kuld ki a nyomtatora, amennyi belefer :-)
Ha megfeleloen gyenge geped van, akkor ez igencsak visszafogja a rendszert, bar nem kene... egy 5x86-133 -on siman lehet mellette dolgozni tovabb.
Oopsz, tudod mit nezz meg? Ha a nyomtatobealitasoknal az a helyzet, hogy kozvetlenul a nyomtatora kuldje a cuccot, akkor telleg meghal... de muxik a masik beallitas mellett is, es ugy mar OK.

A scannerhez sajna nem tudok neked mit szolni...

Remelem, tudtam segiteni, Udv
kanka

Előzmény: ricsip (-)
ricsip Creative Commons License 2001.04.06 0 0 topiknyitó

Nos, nem tudom kivel fordult már elő, de engem eléggé idegesít.

Nekem van egy HP-610C nyomtatóm. Tintasugaras, színes a jószág. Semmi gondom nincs vele. Persze nem nyomtat fotóminőségű képeket, és egy teljes A/4-es oldalt se nyom ki magából 10 mp. alatt, de arra amire nekem kell, tökéletesen jó. De egyetlen aprócska problémám van vele. Mikor nyomtatok, pl Word-ből, a CPU kihasználtság felmegy 100 %-ra, amíg be nem fejezi a nyomtatást. Pontosabban szólva, amíg ott van a kis nyomtató ikon a systray-en. Amint az eltűnik, a cpu terhelés leesik 1-2 %-ra. Ezt csinálja Win98 és NT alatt is. Sőt, a haveromnak is ezt csinálja. Engem azért idegesít, mert 1 nyomtatás ne döglessze már le ennyire az ember gépét. Ez a winfos multitaszkos, szóval nem csak ezt az 1 dolgot akarom rajta csinálni, hanem amíg kinyomtat vagy 10-20 oldalt, mást is lehessen már vele csinálni. Haveromnak mondjuk az a véleménye, hogy őt nem érdekli hogy ledögli a gép arra a pár percre. De hát könyörgöm, még az ablakokat se bírja frissíteni nyomtatás alatt, úgy meg van dögölve az egész rendszer. Sőt. A billentyűzet LED-ek is csak olyan 20 mp.-es késéssel reagálnak. Hát ez azért elég elszomorító. A haverom scannerje szintén ezt csinálta, asszem pármuzamos portos jószág. Amíg a képet szkennelte, az égegyadta világon semmi nem válaszolt. Az én véleményem szerint a soros/párhuzamos port csigalassúsága a lúdas az egészért. Olyan lassú az adatátvitel, hogy amíg a postscript filet (erre lesz konvertálva minden kinyomtatnivaló, hisz ezt érti meg közvetlenül a nyomtató) küldi a gép a printernek, addig a proc. rengeteget kénytelen várni. Szerintem ez lehet a válasz.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!