Keresés

Részletes keresés

BVNG25 Creative Commons License 2016.02.27 0 0 500

Hahner egy igen idegesítő, és a szakmai pozíciójából sunyin hazudozó valaki.

 

Bementem a minap egy nagy budapesti könyvesboltba. Két műve is foglalkozik Kennedyvel. egyrészt van egy , az USA elnökeiről szóló lexikonszerű könyve, minden elnökről egy 4-5 oldalas összefoglaló (persze a jelentéktelenebbekről kevesebb, a jelentősekről hosszabb). Abban teljesen egyértelműen Oswaldot jelenti ki, mint magányos merénylőt, a Warren-bizottság nyalná az összes ujját tőle. Semmiféle érdemleges ellenvetést és bizonyítékot meg sem említ.

 

Mintha ez lenne a biztos, szakmai történelmi ismeret.

 

A másik műbe már kifejezetten a Kennedy-merényletről szól, ez:

 

http://bookline.hu/product/home.action?_v=Hahner_Peter_A_nem_letezo_rejtely_Tizenot_kerdes_es_valasz_a_Kennedy_gyilkossagrol&id=125389&type=22#

 

"A Kennedy-gyilkosságról – most a gyilkosság 50-ik évfordulója kapcsán is – új és újabb feltevések, elképzelések kapnak szárnyra és kapnak nagy sajtó nyilvánosságot. Az igazság pedig bizonyított, és létező. Hahner Péter könyve ezt próbálja az olvasó elé tárni. A merényletet történelmi környezetbe, a történész szemével magyarázva, szigorúan a bizonyított tényeknél maradva mutatja be."

 

És persze -állítólag - megmagyarázza benne, hogy miért tévedés és hülyeség minden olyan ismeret és érv, ami nem "Oswald magányos merénylőt" támasztja alá. Kicsit belelapoztam -megvenni azért nem akartam-, és olyan nyílt hazugzásokat találtam rögtön, miszerint "a TSDB emeletén talált fegyver bizonyítottan a gyilkos fegyver és megtalálták rajta Oswald ujjlenyomatait" stb-stb.

 

Megdöbbentő.

 

Miért ír ilyen könyveket egy magyarországi egyetem tanszékvezetője???

Előzmény: Dancsecs (478)
Dancsecs Creative Commons License 2014.09.05 0 0 499

Részlet a letiltott interjúból:

 

Előzmény: Cseresznye (498)
Cseresznye Creative Commons License 2014.09.03 0 0 498

Ezt itt lecsapták, már nem megnézhető.

Előzmény: Dancsecs (497)
Dancsecs Creative Commons License 2014.08.31 0 0 497

Van egy másik ajánlatom is:

 

Előzmény: Dancsecs (496)
Dancsecs Creative Commons License 2014.08.31 0 0 496

Ajánlanék egy videóbejátszást:

 

Előzmény: Törölt nick (495)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.04 0 0 495

Túl sokan biztos nincsenek Magyarok, akiknek közük lenne a néhai Kennedyekhez. :)

Azt hallottam, hogy a vietnámi háború idején több Magyar is harcolt ott, részt vett a háborúban, de az északiak oldalán harcoltak.

 

Ez a kiállítás hol lenne, terembérlet, engedélyek rendben lennének? Képek, tárgyak lennének? Esetleg videóbejátszás a merényletről? Kennedy külpolitikája, gazdaságpolitikája lenne kitárgyalva?

Előzmény: Attila Egri (494)
Attila Egri Creative Commons License 2014.04.30 0 0 494

Tervezek egy kiállítást a Kennedy házaspárról,főleg a Fehér házban töltött időszakról.Rengeteg ötletem van,de kiváncsi lennék más Kennedy rajongó ötleteire,tanácsaira is.És a ami a legfontosabb,volt -e valamilyen magyar vonatkozása,magyar embernek valamiféle kapcsolata az elnökkel, a first ladyvel vagy Kennedy környezetével.Köszönöm

 

sierra Creative Commons License 2014.04.30 0 0 493

Most JFK-nál felfedeztem egy ellentmondást is a megítélésében! Egyrészt itt a példa rá, többek között a merénylet is bizonyítja, hogy sokan nem szerették. [...] A lakosság általában szerette! Nagy népszerűségnek örvendett!

 

-- Azt gondolom, hogy népszerű volt, de egy hivatalban levő elnöknek szükségszerűen jóval több az ellensége mint egy halott elnöknek. Az élő még hoztat olyan döntéseket, amik hátrányosan érintenek téged. A halott már nem veszélyes a jövődre, ezért a múltbeli gazságait (vagy amit te annak vélsz) sokkal könnyebben megbocsátod és jóindulatúan kezdesz nyilatkozni róla. Egyrészt.

 

Másrészt Kennedyt az orgyilkosság után gyakorlatilag szentként kezdték tisztelni, messze túl azon a tiszteleten, mint amit életében kapott. Ez az ember egyáltalán nem volt hibátlan, egy nemzetnek "parancsolt", de a farkának képtelen volt, ezzel sok esetben megalázta a szintén nemzeti példakép feleségét. Ennek ellenére halála után szinte minden megszólaló kvázi vallásos tisztelettel beszélt róla, a hibáit kapásból elfelejtették. Lincolnnal ugyanez történt pusztán amiatt, hogy lelőtték. Úgy tűnik, hogy egy gyilkosság áldozatává vált elnök jó eséllyel bekerül a nemzeti pantheonba.

 

 

A SZU-val való politikáját is bírálták, hogy túl engedékeny, kesztyűs kézzel bánik az oroszokkal. Voltak, akik árulónak tartották a kudarcba fulladt Disznó öböli akcióért!..és az áldozatokért.

 

-- Szvsz mindkét esetben higgadtan járt el, még pont annyi erélyességgel, amennyit a közvélemény elvárt tőle, de amennyivel nem robbantott ki nukláris háborút. A kubai és a vietnámi beavatkozások teljesen visszafelé sültek el az USA számára, nyert magának ként elkeseredetten USA-ellenes országot, ahelyett, hogy szövetségeseket épített volna fel. Kennedy egyiknek se volt híve. Sztem a külpolitikája mérsékelt volt, de az 50-es évek heveny antikommunizmusának lázában égők ezt túlságosan is mérsékeltnek élték meg. Ha mondjuk nekem kell Koreában harcolni a komancsok ellen, akkor lehet, hogy én is így ítéltem volna meg. A nép többsége meg nem így.

Előzmény: Törölt nick (492)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.29 0 0 492

Akkor ezek szerint elég sok "haragosa" volt! Ennek az egésznek a pikantériája, hogy a legsötétebb hidegháború idején nem is az ellenség a szovjetek lőtték le hanem az amerikaiak!? Ráadásul a kormány köreiből vagy egyébb hívatalból valók? A lényeg, hogy belső ellenség!

 

Most JFK-nál felfedeztem egy ellentmondást is a megítélésében! Egyrészt itt a példa rá, többek között a merénylet is bizonyítja, hogy sokan nem szerették. A SZU-val való politikáját is bírálták, hogy túl engedékeny, kesztyűs kézzel bánik az oroszokkal. Voltak, akik árulónak tartották a kudarcba fulladt Disznó öböli akcióért!..és az áldozatokért.

 

Másrészt meg, példa rá a kubai válság, túl kemény volt, amikor tv beszédet mondott, burkoltan háborút ígért:

 

- "...Megfelelő válaszcsapással sújtjuk a Szovjetúniót!....."

 

A lakosság általában szerette! Nagy népszerűségnek örvendett!

Előzmény: sierra (491)
sierra Creative Commons License 2014.04.29 0 0 491

 Miért akarták ill., miért lőtték le Kennedyt?

 

-- Különböző embereknek különböző motívációi lehettek.

 

Valószínűsítem, hogy a kudarcba fulladt Disznó öböli partraszállás nagy szerepet játszott ebben, miszerint Kennedy cserbenhagyta a felkelőket nem küldött légi támogatást!

Ezért már le kell lőni az elnököt?

 

-- Itt a probléma az volt, hogy mivel Kennedy "elfelejtették" tájékoztatni, hogy CIA akció indul Kuba lerohanására és kész helyzet elé akarták állítani az elnököt, ezért az megtorló lépéseket is tett.  Az igazgatóval, Dullesszal együtt lapátra rakta a főbb figurákat is, mint Richard M. Bissell, Jr. Charles Cabell. Dulles a második világháború óta egyfolytában hivatalban volt, állam az államban, a CIA pedig a saját kreálmányának számított. A balkanizálást persze hogy zokon vette.

 

Cord Meyernek Kennedy konkrétan elszerette a feleségét és a szeretőjévé tette.

 

Johnsont korrupciós ügyeiért szorongatták és az elnökválasztási kampánynak másik alelnökjelölttel akartak nekivágni. Ami megkönnyítette volna a felelősségre vonását, bedutyizását is.

 

A maffiának az nem tetszett, hogy addig az FBI még véletlenül sem üldözte őket, mert Hoovert, a főnökét markukban tartották. Valszeg le tudták volna leplezni, mint homoszexuálist és az kikészítette volna őt. De JFK bátyja, Robert Kennedy igazságügyminiszterként és legfőbb ügyészként sokkal keményebben lépett fel ellenük, mint Hoover.

 

Ennek halmazata okozhatta összességében.

Előzmény: Törölt nick (490)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.21 0 0 490

Miért akarták ill., miért lőtték le Kennedyt? Valószínűsítem, hogy a kudarcba fulladt Disznó öböli partraszállás nagy szerepet játszott ebben, miszerint Kennedy cserbenhagyta a felkelőket nem küldött légi támogatást!

Ezért már le kell lőni az elnököt?

 

A Szovjetúnióval, Hruscsovval való politikája is közrejátszott ebben vagy nem?

 

 

Előzmény: sierra (489)
sierra Creative Commons License 2014.04.21 0 0 489

Akkor mindez azt bizonyítja, hogy Oswaldot felhasználták, akkor a CIA szervezte a merényletet? A CIA lelövette a saját elnökét?

 

Részt vettek benne. Nem hiszem, hogy ők lettek volna a mozgatórugó, vagy legalábbis az eddig napvilágot látott vallomások arra utalnak, hogy leginkább Lyndon B. Johnson alelnök és köre volt a fő szervező. De kivitelezőként és a félrevezetéshez, ügyelsimításhoz szükség volt a CIA (jó)pár emberére. Meg valószínűleg olyan alakokéra is, akik leginkább a szervezett bűnözéshez voltak kapcsolhatók.

 

Én az U2-es sztorijában nem vagyok biztos. Az U2-es lényege az volt, hogy olyan magasan és gyorsan repült, hogy a szovjeteknek nem volt eszközük, amivel lelőhették volna. Namost Oswald hiába állít be hozzájuk radarinformációkkal (a hadseregnél azt tudott szerezni), ettől még a szovjetek ugyanúgy nem tudják lelőni, mert nincs mivel. Azt az SA-2-es rakétát, amivel végül mégis lelőtték, már 1957-ben kifejlesztették, a tervezés már 53-ban elindult, szóval jóval Oswald 59-es beutazása előtt. Az amcsik tudtak róla, hogy a kérdéses U2-es útjában van egy ilyen rakétaállás telepítve, de valami hírszerzési baki folytán mégis fölé küldték a gépet és így sikerült lelőni. Sztem ebben Oswaldnak semmi szerepe nem volt, véletlen egybeesés.

 

Ettől még azonban Oswaldot a CIA szemmel tartotta, mint annyi mindenki mást is. Az egyik barátja, a szintén orosz emigráns George de Mohrenschildt (remélem jól írtam a nevét) CIA-s volt, Oswald egyik előző munkáját ő szerezte. Szerintem könnyen meglehet, hogy az, aki a tankönyvraktári munkát szerezte neki később, szintén a CIA-nek dolgozott.

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.20 0 0 488

Így van, csak felhasználták bűnbaknak! A merénylet idejére is jól jött nekik, ráfogták, hogy ő a gyilkos. Holott többen lőttek, több irányból az elnökre.

Amikor azelőtt visszajött az Államokba Oroszországból, semmi ellenőrzésnek, büntetésnek nem tették ki, hanem simán élhetett szabadon. Holott tudod az a szuper legújabb katonai repülőgépet, amit az amerikaiak fejlesztettek ki, Oswald külföldi tartózkodása idején lelőttek az oroszok.

 

Akkor mindez azt bizonyítja, hogy Oswaldot felhasználták, akkor a CIA szervezte a merényletet? A CIA lelövette a saját elnökét?

Előzmény: Cseresznye (486)
Cseresznye Creative Commons License 2014.04.20 0 0 487

Sierra

Előzmény: Cseresznye (486)
Cseresznye Creative Commons License 2014.04.20 0 0 486

Szerintem valódi ügynöknek Oswald sem a CIA-nek, sem a KGB-nek nem felelt meg. Egész életében túl labilis, impulzív és excentrikus volt. Viszont biztosan a látókörükben volt és felhasználták, vagy fel akarták használni. Oswald New Orleansban végzett akciói arról tanuskodtak, hogy egyszerre akart beépülni a kubai emigránsok castróellenes szervezeteibe és ugyanakkor castropárti mozgalmat akart szervezni. Hogy a kettő közül melyik irányzatnak akart valóban a hasznára lenni és melyikből csak információkat szerezni, azt így utólag kissé nehéz kihüvelyezni. Valszeg Castro pártjára akart helyezkedni és hasznosságát azzal alátámasztani, hogy jobboldali emigránsszervezetekbe épül be.

 

Amikor a CIA pár embere feltehetőleg megkereste és elkezdte felépíteni bűnbaknak, valszeg azt hitte, hogy a mennyorszába került. De úgy tűnik, hogy a merénylet napján elég erős kétségei lehettek azért a túlélésével kapcsolatban, mert úgy tudom, hogy a feleségénél hagyta a jeggyűrűjét és a nála levő kápé legnagyobb részét.

Előzmény: Törölt nick (485)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 485

Biztos, hogy benne volt a CIA.

Lee Harvey Oswald nem véletlenül utazott Moszkvába. Ott meg felajánlotta szolgálatait. Mire fel? Miért erőltették az államokban Oswaldnak az orosz nyelvtudást? Oswald ügynök volt, amikor visszajött az Államokba, hogy lehet, hogy simán befogadták?

Törölt nick Creative Commons License 2014.02.11 0 0 484

No ugye, hogy léteznek igaz összeesküvés-elméletek....:-))))

Előzmény: sierra (483)
sierra Creative Commons License 2014.02.10 0 0 483

Szerintem téves szál az FBI és a CIA belekeverése. Azért, mert ha ezek benne voltak, akkor számtalan sokkal jobb pillanatot találhattak volna.

 

Az FBI nem is volt benne... "Csak" a CIA. És az sem testületileg, mivelhogy annak akkoriban volt vagy mittomén legalább 100.000 alkalmazottja, lévén kurvanagy szervezet. Itt leginkább maroknyi kulcsfigura összeesküvésére lehet gondolni, max 50 befolyásos politikusra1, pénzemberre2, magas beosztású hivatalnokra, vagy jogászra3 vagy titkosszolgálati tag4, maffiózó5 és közvetlen nekik jelentő kivégzőosztag6, mondjuk azok egy igen nagy része CIA alkalmazásában is álló keménylegény hitman volt.

 

 

 

1 Föltehetőleg Lyndon B. Johnson, John B. Conally Jr., Richard M. Nixon, Earle Cabell

2 Föltehetőleg Clint Murchison Sr., H. L. Hunt, George R. Brown, Herman Brown, Sid W. Richardson, Amon G. Carter Jr., W. O. Bankston, Clifton C. Carter, Billie Sol Estes

3 Föltehetőleg John J. McCloy, Earle Cabell, James Eric "Bill" Decker (Dallas sheriff), Arlen Specter (politikus is), Clint Peoples

4 Föltehetőleg Cord Meyer, E. Howard Hunt, David Attlee Phillips, George de Mohrenschildt, Allen Dulles, Charles Cabell

5 Föltehetőleg Sam Giancana, Carlos Marcellos, Joe Savellos, Johnny Roselli, Jack Ruby, Joseph Campisi, George W. Owen

6 Föltehetőleg Frank Sturgis, Willian K. Harvey, David Morales, Malcom E. "Mac" Wallace

 

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.28 0 0 482

Mindeki rohangál fel a dombra, amig ő nyugisan hazamegy. Biztos spórolt a filmmel, azért "nem nézett körbe" vele, pedig azt vallotta, hogy mögüle jött a lövés.

Vagy a ha körbenézett, az még titkositva van a többi cuccal. Kapott érte $160,000-t, hogy amnéziás legyen. Ennyiért te is kussolnál.

 

Nem a full CIA lehetett, hanem egy belső csoport, az Operation 40. Illetve ők szervezhették a dolgot, Oswald csak egy balek lehetett, aki elvonja a tömeg figyelmét. Bevett szokás ez szolgálati berkekben.

http://users.ininet.hu/dallas63/?q=az-eserny%C5%91s-ember

 

Előzmény: gigi21hu (480)
gigi21hu Creative Commons License 2013.11.28 0 0 481

Szerintem téves szál az FBI és a CIA belekeverése. Azért, mert ha ezek benne voltak, akkor számtalan sokkal jobb pillanatot találhattak volna. Ahol egyedül van az elnök és nem kamerák, fényképező kereszttüzében. VAgyis szerintem többen, több helyről követték el, de nem magasrangú szerveződés volt, hanem alulról jövő, valamiért bosszús emberek állhattak mögötte.

gigi21hu Creative Commons License 2013.11.28 0 0 480

Az 50. évforduló kapcsán vagy 100-szor megnéztem a Zapruder videot. Valami furcsa volt mindig, de nem jöttem rá sokáig. Aztán beugrott. Ott áll Zapruder a gyilkosságtól kb 20 méterre, hallja a lövéseket, látja a szétloccsanó fejet és nem rándul meg a keze. Nem veszi el a szemétől a kamerát, nem kapcsolja ki, nem kezd el kaszálni, rezzenéstelenül filmez tovább. Pedig amatőr volt. Egy profi fel van készülve ilyesmire és tapaszta is sok megdöbbentőt filmezés közben, de ő amatőr volt. Legalábbis ez a sztori. Persze már összemosták a CIA-vel is közben. Szerintem sem úgy történt, ahogy a Warren-jelentés megállapította, de a szélsőséges teóriákban nem hiszek. Szóval nekem gyanús Zapruder magatartása, mintha tudta volna, várta volna. Amúgy az a szerencsétlen esernyős fazon is hihetetlen. Tudom, esett korábban az eső, de az eredeti TV hang, amikor az elnök a reptéren van, azt mondja, süt  nap, jobb idő nem is lehetne. Az Elm utca környékén sincs esernyő senkinél. Csupán annál a fazonnál, aki pont ott áll, ahol lelövik az elnököt. Vagy épp ezért áll ott. Szóval vannak itt kérdések.

Dancsecs Creative Commons License 2013.11.27 0 0 479
Előzmény: Dancsecs (478)
Dancsecs Creative Commons License 2013.11.27 0 0 478

A Kennedy-gyilkossággal foglalkoznak a Friderikuszban

 

Hahner Péter történész a ma esti Friderikusz első vendége. 

Vele még mindig a Kennedy elleni merényletről lesz szó – szerinte az összeesküvés-elméleteknek nincs valós alapja.

 

Friderikusz ma este, 22.20.

 

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9185042&la=117840758

Cseresznye Creative Commons License 2013.11.27 0 0 477

A 3 töltényhüvelyt utólag is szétszórhatták.

 

-- Nem szórták szét. Megtaláláskor glédában feküdtek egymás mellett. Megnézhető a következő videón 2:30 körül. Deputy Sheriff Roger Craig vallomása, aki jelen volt a helyszín azonnali rendőri átkutatásakor.

http://www.youtube.com/watch?v=UFEx8hjD8kE

 

Oswald szemlátomást nemcsak a világ leggyorsabb lövésze volt, de voltak idegei lövés után tüchtigül elrendezni a hüvelyeket. Ahhoz is voltak idegei, hogy egy perccel a lövések után lemenjen a Tankönyvraktár földszintjére és az oda besereglő rendőrök egyikének higgadtan válaszolgasson, hogy mit csinál ott. Majd ezek után magyarázatlanul elment munkahelyéről, és az őt egy kocsiból leszólító rendőrtisztet négy lövéssel megölte egy olyan pisztolyból, aminek megtalálása után kiderült, hogy törött volt az ütőszege. Ezt követően annak ellenére, hogy volt nála elég pénz fizetés nélkül beült egy mozielőadásra, ahol letartóztatásakor megpróbálta elsütni a pisztolyát, de ezt nem sikerülhetett neki. 

 

:)

 

 

Előzmény: Törölt nick (475)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.27 0 0 476

Itt is hármat lőnek, de még véletlenül sincs olyan, hogy az első után rögtön kettőt lőnek.

Egyedül nem lehetett. Lady Birdnek jobban hiszek, mint bármilyen hátulgombolós bizottságnak.

http://users.ininet.hu/dallas63/?q=mannlicher-carcano-rifle-test-1967

 

Itt próbálják bizonygatni, hogy nem a dombról lőttek, de az már nem derül ki, miért használtak kétféle lőszert.:) Valószinűleg próbát tettek előtte az eredeti lőszerrel, csak nem találták el vele a fejet a magaslesről, ezért korszerűbb lőszert használtak.

http://users.ininet.hu/dallas63/?q=discovery-channel-inside-target-car

 

Előzmény: Törölt nick (473)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.27 0 0 475

hirtelen hangos dörrenést hallottam... Majd egy pillanat múlva még kettőt, gyorsan egymás után...

 

Azért Oswaldó nem tudott ilyen gyorsan tölteni, célozni (mozgó célra), lőni és találni.

ez mindent elárul. Ráadásul szétszerelve vitte be a puskát, és ott rakta össze a helyszinen, stresszben, hogy valaki rányit. Mivel a távcsövet utólag rakták fel a boltban, ahonnan vette, kétlem, hogy pontos maradt egy ilyen gyors szét- és összeszerelés után is.

A 3 töltényhüvelyt utólag is szétszórhatták. Szerintem max. 1x lőttek vele.

Előzmény: Törölt nick (472)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.27 0 0 474

Valszeg ezt láttam,de ez sem biztos,Discoverym nincs,talán Spectrum,vagy Nat .Geo.Részletesen tárgyalták a dolgot és talán az volt a lényeg,hogy nem "magányos"volt a gyilkos.Mármint Osvald.Viszont sokan se lehettek,amit most erőltetnek,mert nagy a lebukás veszélye.Egyébként a felvételen látszik,hogy 1 lövést elvétenek,a lökháritón pattan a golyó.Egyébként Conolly(Conelly?) szenátor is kap egy golyót.Nem tudni,hogy ez átment-e Kennedyn.Sőt,egy magasban levő közlekedési táblát is eltaláltak-a csatorna elemzésén.

Előzmény: Törölt nick (473)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.26 0 0 472

A felvételen mintha két tettes lett volna.Egy hátulról,egy pedig előlről lőtt. Nyakon és fejen is eltalálták.Amikor bevitték a kórházba,találtak benne egy lövedéket,ami különleges volt valamiért-ezt eltűntették és-állitólag- a Warren jelentésben sincs benne.Nem tudom,mennyire helyesek ezek az információk.

Előzmény: Dancsecs (471)
Dancsecs Creative Commons License 2013.11.25 0 0 471

James Files lőtte le John Fitzgerald Kennedyt

 

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9185042

acm55 Creative Commons License 2013.11.15 0 0 470

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!