(89) Mondolat
"Szennyvíztisztítás, levegőminőség-védelem, városfejlesztés, szelektív hulladékgyűjtés (azt például nem tudom, tudjátok-e, hogy jelenleg a szemetesautóink nem tudják tömöríteni a szemetet, ezért Pusztazámorra tömörítetlenül viszik ki a szemeteskocsik - abszurd és abszurd módon gazdaságtalan megoldással - a szemetünket), tömegközlekedés, hidak, körgyűrű, Munkáskörút, kerékpárutak.."-írod.
Talán fáradj el a Lajos utca elejére és nézd meg mi épült, hátha a szemednek jobban hiszel.
Szeméteskocsikban nem vagyok otthon, de naív gondolat hogy lazán gyűjtik össze a hulladékot, ezek angol tgk.k és a térfogatuk nem valami nagy, ezért egész biztos összepréselik a hulladékot. A hulladéklerakó nemrég került átadásra új lehajtó is épült az M-7-ről. Nem tudom hogy gondolod a szemét kérdés megoldását remélem nem a Dunába dobno. A szelektív hulladékgyűjtésre a magyar állampolgárok vajmi kevés hajlandóságot mutatnak, kevés a jó példa.
Az utolsó mondatod nyelvtani szerkezetéről ne is beszéljünk, csak annyit mondok ÁLLÍTMÁNY.
Az eredeti kérdésre még mindig nem adtál választ ezért közérthetőbben teszem fel:
-Közpénzekből magántulajdonú házakat újítsanak fel?
-A tömegközlekedéssel mi lesz ha 15mrd.-ből szanálják, erre azért még nem válaszoltál.
ZA
UI: végre valami fogást is hagytam neked az UI előtt nem szignáltam, ebben teljesen igazad van. Ne excuzáld magad a nyeretlen kétévesért semmi szükség rá, de legalább felfedtem előtted a magyar nyelv szépségét is. Az IRL adataimra ne legyél kíváncsi, ez nem tartozik ide. BP.-en pedig folyamatrosan voltak útfelújítások karbantartások ezt vidéki bp.-i egyaránt tudja, tagadni pedig igazán kár.
Milyen hörgés? Én csak konstatáltam, hogy nem nagyon látszik a munka eredménye. Peidg azt állítják, hogy Bp GDP-je az országos átlag 2x-ese, így aztán furcsa azt hallani, hogy amit a nyugat-magyarországi városok megengedhetnek maguknak, azt Bp nem. Lehet, hogy tényleg az igényesség a lényeg?
A melóm miatt jártam jónéhány városban. NEM a leg lepusztultabb. Sőt hazai viszonylatban mondhatom az egyik legjobb. Amúgy hasonlÍtási alap sem nagyon van, mert még negyedekkora sincs mégegy.
Ha pedig nem azt mondod, hogy mindent a városnak kellene sizetni, akkor a városképben vastagon benne van a benne élő emberek anyagi állapota, meg persze igényessége is. Ha szerencsétlen nem tudja megpályázni a város segÍtségét akkor ezt miért a városon kéred számon? Ha tombolnának a városháza előtt az emberek, hogy ők megtesznek mindent, odateszik a pénzüket, de mégsem kapnák meg a hozzájárulást, akkor jogos lenne a hörgés.
Sajna szép városz jómódú emberek tudnak fönntartani. Nézz körül pl a nyugati és a keleti országrészben. Azután nevezd meg azt a polgármestert, aki csodát tudna tenni pl Miskolcal, vagy Ózdal.
JB állította, hogy a belvároson meglátszik az eredmény. Jó neki, hogy így látja.
Azt meg egy szóval sem mondtam, hogy a fővárosnak kellene 100%-ban finanszírozni a felújításokat. És mindettől függetlenül szomorú tény, hogy Bp az ország egyik leglepattantabb városa:(
A főváros, de még a belváros sem egyenlő a Nagykörúttal.
Itt nem a főváros újÍt, hanem HOZZÁJÁRUL. Nagy különbség. A lakóknak nem elég kérni, hozzá is kell járulni. Mondj példát arra, hogy valaki megpályázta, minden rendben volt, odatette a saját pénzt, de nem támogatták.
"Tavaly kb. 1100 ház volt, tehát mondjuk legyen hatezer a hat év alatt."
Én nem tudom, hogy a nagykörúton belül hány ház van, de szvsz nem több 10.000-nél. Ha minden házat a főváros támogatásával újítanának fel, a belvárosnak már akkor is csillognia kellene.