Na ezért érdemes ennek a klubnak szurkolni! Igen, klub, mert nem ez a csapat volt, amelyik 0-3-ról felállt és 5-3-ra verte az Anderlechtet a BL-ben, hanem egy másik. Szóval azért idődről időre képesek vagyunk csodákat tenni akármilyen csapatunk is van!
A tegnapi meccshez: először fordult elő a Bundesliga történetében, hogy egy csapat három gólt szerez a 88. perc után, először fordult elő, hogy három cserejátékos szerez gólt és először fordult elő, hogy 0-2-ról egy csapat a 88. perc után nyeri a meccset! Három rekord!
Megvan az első pontunk, ráadásul idegenben. Lehetett volna 3 is, kis szerencsével. Jól játszottunk, fizikailag is bírtuk. Elől kéne egy kicsivel pontosabbnak lenni -remélhetőleg Füllkrug sérülése nem súlyos.
Magunknak tettük nehézzé a feljutást. Sok lehetőséget szalasztottunk el, nemcsak tegnap, már korábban is. Ha a Darmstadt nyer, akkor a 3. helyre kerülünk, már nem a mi kezünkben lesz a döntés.
Mitchell Weiser a Leverkusentől kölcsönbe érkezik hozzánk. Weiser német-algériai kettős állampolgárságú 27 éves középpályás. Játszott a Köln, a Hertha, a Bayern és a 'kusen együttesében és U23-as német válogatott volt.
Újabb igazolás. Roger Assalé, 28 éves elefántcsontparti csatár, aki eddig a francia másodosztályú Dijon játékosa volt. 21 meccset játszott hazája válogatottjában és 3 gólt szerzett. A Young Boysban 3 évet játszott, 81 meccsen 25 gólt szerzett, viszont a Dijonban tavaly csak hármat 21 meccsen.
Remélem beválik, régóta követem a karrierjét. Bár egy jó csatárteljesítményhez nem árt, ha vannak társak is. Hogy neki ki fogja osztani a jó labdákat, azt nem látom még.
Nem csodálom, hogy egyre kevésbé vagyunk vonzóak. Hogy a vezetőség hogyan intézi az igazolásokat, azt nyilván nem tudom. De láthatóan nem vagyunk sikeresek ezen a téren.
Most épp Friedl távozásáról van szó. De amit amúgy megintcsak nem értek, hogy ezek az igazolások hogy mennek a Brémánál. Egy ideje az az ismétlődő séma, hogy megjelenik a médiában a hír: a Bréma érdeklődik XY iránt. A vezetés lenyilatkozza, hogy igen, reméljük összejön. Aztán megy a huzavona, és kiderül, hogy nincs elég pénz, a kinézett játékos pedig máshová megy. És ez megy újra és újra. Most épp ez a Giakoumakis-ügy zajlik, lefogadom, hogy ez sem jön majd össze. Egyszerűbb lenne talán, ha reálisan lőné be a vezetés az anyagi helyzetet, és inkább a harmadik osztály legjobbjai közül válogatnának, esetleg kölcsönvennének tehetségeket, mint anno De Bruynét. Ha viszont kivárják mindig az átigazolási idény végét, akkor csak szopatják az edzőt.
75 millió euró adóssága van a klubnak, a város ill. tagállam -Bréma ugyebár a legkisebb német tagállam- is fuldoklik sajnos az adósságban. Fogalmam sincs, hogyan "sikerült" elpazarolni az évek alatt a BL-ből és a jó BuLi szereplésből befolyó összeget -de sajnos megtörtént. Nem vagyok benne biztos, hogy rövid időn belül sikerül a visszatérés, ahogy a helyzet áll jelenleg inkább stagnálás, sőt egy Kaiserslautern - Hansa Rostock -TSV 1860 München szintű zuhanást sem tartok elképzelhetetlennek.
Ki gondolta volna 10-15 éve, hogy a Bréma valamelyik húzóemberét a Freiburg fogja lenyúlni, évtizedeken át fordítva mentek a dolgok. Nem értem, hogy szegényedhetett el ennyire a Bréma. Tudom, a stadionfejlesztés, dehát más csapatok is építettek stadiont, a Brémánál elvileg jóval gyengébb háttérrel is. Egyszerűen érthetetlen.
Augustinsson Sevillába igazolt. Mi meg úgy tűnik, nem akarunk sokat a BuLi2-ben időzni, jobban megfelel a mostani keret erősségének a BuLi3 vagy a Regionalliga.
A Kastratiért kínált ajánlatot a Dinamo Zagreb nem fogadta el, az üzlet valószínűleg nem jön össze, Johannes Eggestein viszont valószínűleg megy Antwerpenbe.