Keresés

Részletes keresés

mesi8383 Creative Commons License 2015.03.01 0 0 468

Sziasztok szeretnénk Gyálra költözni de jelenleg elég távol lakunk. Egyenlőre albérletbe költöznénk ehhez 3 szobás lakás keresnénk aki tud kérem írjon lehetőleg minél olcsóbb lenne jó. ha valaki tud kérem jelezze vagy ha érdeklődnétek egy kicsit megköszönném április vége felé májusi beköltözéssel lenne ez. Meg olyan kérdésem lenne Gyálon letelepedési segély van -e , meg hasonló infók érdekelnének mivel nagy családosok vagyunk 4 gyerekkel mennénk minden infó segítséget jelent.

 

15-66 Creative Commons License 2012.05.22 0 0 467

Gyálnak melyik részén van a legtöbb cigány? Én úgy hallottam hogy a nyugati részen, tehát Szélső-Kis Szélső utcák környéke.

onezka Creative Commons License 2012.05.19 0 0 466

A Drozdik autósiskoláról tudna nekem valaki infot küldeni? Ha lehet szeretnék Gyálon jogsizni, csak nem tudom hogy hasonló színvonalú oktatást kapok-e mint pl. egy belvárosi iskolánál. Email címem: gergely.bp.12@yahoo.com. Az autós suli honlapja: http://dhjogsi.hu Köszi előre is!

pafa Creative Commons License 2012.04.27 0 0 465

Kezet foghatunk: úgy tűnik mások nyomorúsága ....egyesek avagy a kiváltságosok passziója.

 

http://videotar.mtv.hu/Videok/2012/04/25/18/Loter_es_lakok_vitaja_Gyalon.aspx

szerdán az MTv1 -en a Megoldások magazinjában

Bár több minden nem derült ki, de elképesztő!!

  

Mégis ki-kik, mely hatóságok azok akik miatt, ha már kialakult ez a helyzet, nincs megoldás..belehet zárni egy vendéglátóegységet..megbüntetik a hangoskodó szomszédot, szabályozzák a fűnyírás idejét..de nincs megoldás lőtér ügyben...Elképesztő!!..

Miközben mennyi pályázati lehetőség van éppen a környezetvédelem érdekében..Ja hogy kell sajáterő...hát előkell teremteni, ha szórakozni akar valaki tegyen is érte.

Jószándék kérdése.

 

Mi is tudjuk Szolnokon a Véső úti lőtér mellett, milyen is az évek óta tartó ostromállapot. Hetente 3 xdélután és hétvégeken is..

 

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9183438&la=117725841

 

Az a véleményem, hogy inteligens, jőérzésű,  "sport" ember megnézi hol lövöldöz...mert lakna ő a közelében és élvezné fegyverének zaját a másik oldalon fülvédő nélkül..

Mert nekik zene füleiknek..mondá esetünkben a lőtér vezetője.

 

 

Egyébként meg aki nincs benne az úgysem érti.

Élő és szégyenteljes példa arra, hogy az alapvető alkotmányos emberi jogok értelmezése,  prioritásának eldöntése szempontjából a hivatalok a  hatóságok nincsenek a helyzet magaslatán. Jogi értelemben meg pláne.

 

Ennek a szomorú és gyalázatos szituknak, csak kedvez az új könnyített lőfegyverek tartásáról szóló trv.

 

üdvözlettel egy szolidáris fórumtárs

soldy53 Creative Commons License 2012.02.03 0 0 464

azt, hogy itt is hideg van:-)

bano1 Creative Commons License 2011.09.01 0 0 463

Pedig meggyőződésem, hogy mindenkinek jobb lenne a lámpás kereszteződés. Ezzel ki lehetne váltani a fekvőrendőröket (meszűnne a dübörgés, káromkodás) és minmálisra csökkenne a balesetek száma, mert az ember arcába világító piros lámpa észrevehetőbb, mint egy messze fönt villogó sárga. A lámpát be lehetne úgy állítani, hogy csak akkor váltson, ha a Mátyáson autó érkezik a kereszteződésbe, így fölöslegesen nem akadályozná a Pesti út forgalmát. Én naponta többször járok arra, többnyire "csúcsidőben", de 2-3 autónál több sosem torlódik fel a kereszeződésben.

 

Pestimrén a Kőrösi úton van egy ilyen lámpa az Imre-közpot és az Imrei Kisállomás közötti szakaszon a (Pest felé a Lidl után), ott jól működik. Szerintem ha itt lenne egy ilyen jelzőlámpás csomópont, nem jelentene komolyabb zajterhelést és légszennyezést a jelenlegihez képest, így a gyalogosok és az autósok jól járhatnának vele, de az ott lakóknak sem okozna aránytalan sérelmet.

 

Most egyrészt sokan rámennek a fekvőrendőrre, mert az nem látszik rednesen, csikorogva fékeznek és anyáznak, mások balesetveszélyesen kerülgetik őket, majd a kereszteződésen sokan kövér gázzal, csikorgó kerekekkel haladnak át.

Előzmény: Klára. (462)
Klára. Creative Commons License 2011.08.31 0 0 462

"Szerintem előbb-utóbb ebből is baleset lesz..."

Már volt belőle.

 

"abba a kereszteződésbe jelzőlámpás csomópontot kellene építeni"

Akik ott laknak azok már így is szívnak épp eléggé. Nem gondolod? Pont elég, hogy hallgatniuk kell az állandó dübörgéseket, ami miatt a házak is beremegnek, majd a fékcsikorgásokat, ami az első dübörgés miatti megrázkódtatás miatt van a sofőrökben. És nem csak a kereszteződésben élők szívnak ám, hanem még 2-3 házzal arrébb is remegnek az ablakok. Komolyan. :(

Szóval azt gondolom az ott lakók nevében kijelenthetem, hogy nem kérnek lámpás kereszteződést.

Előzmény: bano1 (461)
bano1 Creative Commons License 2011.08.31 0 0 461

Nem is értem... Amilyen fekvőrendőröket telepítettek a kereszteződés elé, érthetetlen számomra ha valaki jobbkezesnek nézi a Pesti utat... Nincs ugyan szabvány a fekvőrendőrre, de egyrészt általános úttervezési irányelv, hogy szimmetrikus fekvőrendőröket alkalmaznak, másrészt ha nem is szimmetrikus, a lankásabb része a felhajtó, a meredekebb a lehajtó oldal. Ezek a fekvőrendőrök - a kútgyűrűs megoldással összhangban - úgy vannak felszerelve, hogy a lehető legjobban megszivassák velük az autósokat. Barbár megoldás ez, ami ellen az autósok úgy védekeznek, hogy (szabálytalanul) kerülgetik őket. Szerintem előbb-utóbb ebből is baleset lesz...

 

A kútgyűrűkről jut eszembe... A minap Vecsésen jártam és láttam, hogy ott is alkalmazzák ezt a forgalomlassító technikát, csak máshogy. Vecsésen ezt fa virágládák kihelyezésével oldották meg, amelyekben valamiféle zöld növényzet él, egész másképp néz ki, mint nálunk a kútgyűrűk. Őszintén remélem, hogy városunk vezetői előbb utóbb megtehetik (és meg is teszik), hogy a nyers célszerűségi szempontok (kútgyűrű, fordítva felszerelt fekvőrendőr) mellett esztétikai szempontokat is figyelembe vehessenek és a kaviccsal teli kútgyűrűket egyszercsak virágládákra cserélik a szivatós fekvőrendőr helyett pedig az út teljes szélességében, de jobban látható (éjjel fényt kibocsátó) és picit humánusabb fekvőrendőrt építenek.

 

Megjegyzem, továbbra is az a véleményem, hogy abba a kereszteződésbe jelzőlámpás csomópontot kellene építeni ésmegszűnnének a balasetek. Minden más próbálkozás csak félmegoldás.

Előzmény: Klára. (458)
T&T Creative Commons License 2011.08.30 0 0 460

Sziasztok!Az lenne a kérdésem,hogy a Jálics holdas utca milyen környék?Köszi

kpityu2 Creative Commons License 2011.08.26 0 0 459

 A piactér tényleg jó lett.

  Viszont a kacskaringós főútnak van egy, szerintem hátrányos következménye (elvileg a forgalomlassítás miatt csinálták, ha jól tévedek): a mentők, és tűzoltók eddig simát átsüvítettek, most viszont teljesen le kell lassítaniuk.

Előzmény: Klára. (458)
Klára. Creative Commons License 2011.08.19 0 0 458
  1. Tegnap este megint folklór volt a Mk-P út sarkon. Tarthattunk volna lakógyűlést is akár...
    Heten ültek a kocsiban (a hetedik egy 4-5 év körüli kislány volt), amelynek a vezetője nem vette észre a stoptáblát. Azt mondja, hogy végig jobbkezes, nyilván itt is. Amekkora csattanás volt, rosszabbra számítottam a történteknél.
  2. A baleset okozta üvegtörmelék hegyeket hová tüntették el? Még nem néztem utána, de gyanírom, hogy megint az árokba söpörték bele igényesen, szokás szerint...
  3. Az ARO boltnál átrakják a buszmegállót az egyik sarokról a másikra. DE MIÉRT????? Erre van pénz?
  4. Jut eszembe az ARO boltról, hogy szemben van egy ház, amit már a halálba kívánok, mivel képtelenek lenyírni az utcára lógó tuját. Most akkor ők a büdösbunkók, vagy én amiért morgok miatta? 
  5. A postás már megint hozzánk dobott be egy olyan levelet, amiről egyértelműen leolvasható a pontos cím. És az nem a mi címünk. A gyermekem átsétált, és bedobta. Maj megigénylem neki a postás bérének egy részét.
  6. A Pesti út 2., 4., 6 előtt nem lehet normálisan közlekedni, mert nincs árok, és áll a víz esőzés idején, utána meg vastagon ellepi a homok. Miért van a városnak üzemeltetési részlege? Dísznek?

 

Az viszont tetszik, hogy a piacteret leburolták. Azt nem tudom, hogy kész vannak-e vele, de gyanítom, hogy igen.

shredlover Creative Commons License 2011.08.08 0 0 457

...ma arra volt dolgom a Takarékszövetkezetnél és nem hittem a szememnek alig találtam oda az elterelések miatt, tényleg mi épül oda, tán egy NATO repülőflotta fogadóbázis???

Előzmény: kpityu2 (456)
kpityu2 Creative Commons License 2011.07.22 0 0 456

Ebből a nyílegyenes Kőrösi útból olyan labirintust rittyentettek, hogy csak na!  Még jó hogy völgyhidat nem építenek. Jaj! Lehet, hogy nem kellene ötleteket adni?

Rik7612 Creative Commons License 2011.07.12 0 0 455

Ezek a "látványtervek" szánalmasak. :(

Előzmény: bano1 (453)
babu72 Creative Commons License 2011.06.29 0 0 454

A Zrínyi iskolában azért tünhet soknak a roma szármozásuak száma, mert itt működik az esti tagozat(délután). Az iskolában egyébként is gyerekek járnak és nem romák, kínaika stb...

A tantestület jó, az iskola bartáságos.

Előzmény: user.56 (448)
bano1 Creative Commons License 2011.06.27 0 0 453
Előzmény: Klára. (449)
bano1 Creative Commons License 2011.06.27 0 0 452

A Bartók suli környékén rosszabb a helyzet, mint a város más részein, de amúgy nem vészes, szerintem fogy a számuk. Még emlékszem arra, hogy sráckoromban bicajozáskor nem nagyon merészkedtünk a Szélső utca környékére, nemrég jártam arra, egész más képet mutat a környék...

 

Az viszont tényleg fontos, hogy a kiszemelt környéken érdemes letenni az autót és körbesétálni 2-3 környékbeli utcában és magad is láthatod a körülményeket.

 

Az utóbbi időben nagyon sokan költöztek ki Bp-ről Gyálra, ami az ingatlanárak emelkedésével és a romák számának csökkenésével járt. Egy ideje ez a folyamat az összes Bp környéki településen megfordult (leginkább a bejárás nehézsége miatt), de Gyálon érzésem szerint sokkal kevésbé érezhető a hatása, mint más környékbeli településen, így nem jelentős a visszaesés.

 

Az aszfaltozott utcák száma, a lassan-lassan fejlődő város és a jó tömegközlekedés szerintem jó hatással van az ingatlanárakra, így hosszabb távon mindenképpen az várható, hogy a tendencia folytatódik.

 

Mindezzel együtt azt javaslom neked, hogy nézegess a városközponthoz közelebbi ingatlanokat is, sokkal jobb a környék, jobb a tömegközlekedés, több az elérhető bolt, közelebb vannak az intézmények. Ilyen szempontból a Kőrösi út és a Pesti út-Széchenyi utca közötti sáv a legijobb választás.

Előzmény: user.56 (448)
Kereva-5 Creative Commons License 2011.06.26 0 0 451

Gyálon nagyon magas a cigány lakosság száma. Ülj fel bármelyik buszra, magad is meglátod. Lehet, hogy némelyik környéken kevesebben vannak, de ahol én lakom, folyamatosan nő a számuk. (régi temető közelében) Ugyancsak szaporodik a határon túlról áttelepült tarkaszoknyás, nagykalapos társaság, egyre többen vesznek itt házat.

Mielőtt döntesz, sétálj végig a kiszemelt területen és nézelődj, vagy érdeklődj a szomszédoktól.

Előzmény: user.56 (450)
user.56 Creative Commons License 2011.06.25 0 0 450

A Bartók Béla utcán a piac közelében.

Előzmény: Klára. (449)
Klára. Creative Commons License 2011.06.25 0 0 449

Gyálról elég sok romát "kipucoltak". Egyébként sok olyan is él itt, aki nem cigány létére rohadt nagy büdös suttyó, ez a magán véleményem. De hol nincsenek ilyenek? Rám a múltkor a nyócker dzsumbujában fehér ember szívogatott folyamatosan, ha kicsit bátrabb lettem volna, lehet hogy mutatok neki valami vélemény félét, de inkább felgyorsítottam a lépteimet.

Viszont a bejárás jó, sok a bkv busz, vonat is megy, így a tömegközlekedés ezerszer megoldottabb mint a szomszéd Vecsésen.

Melyik részen szeretnél lakni? Itt az Imre melletti rész egészen barátságos (lenne, ha nem lenne nagy az átmenő forgalom).

 

 

 

 

 

 

 

 

***********

Látott már valaki látványterveket az új városközpontról? Mert baromira kiváncsi lennék, hogy mibe ölik a pénzt.

Előzmény: user.56 (448)
user.56 Creative Commons License 2011.06.25 0 0 448

Üdv!

Valaki megtudná mondani, hogy Gyálon mekkora a cigányság, illetve a deviánsok száma?

Illetve, hogy az elköveztekő hét évben hogy fog ott előreláthatólag változni a demográfia.

Hallotam, hogy a Zrínyi Miklós Általános Iskolában már most sok a roma. Ez igaz?

szs75 Creative Commons License 2011.05.07 0 0 447
Előzmény: Klára. (446)
Klára. Creative Commons License 2011.02.22 0 0 446

Köszi a felvilágosítást. :(

Klára. Creative Commons License 2011.02.09 0 0 445

Sajnos nem tudtunk részt venni. Érdeklődöm, hogy volt-e valami érdemleges, figyelemre méltó vagy akár érdemtelen de talán pont ezért fontos?

Kereva-5 Creative Commons License 2011.02.07 0 0 444

Sajnos nem tudok elmenni, de kérlek számoljatok be róla!

Előzmény: csabapeca (443)
csabapeca Creative Commons License 2011.02.07 0 0 443

Köszi!Ott leszünk.

Előzmény: Klára. (441)
Klára. Creative Commons License 2011.02.07 0 0 442

Az egyébként 18.800.000.- az már inkább 19 millió - ha már körülbelül. Kell is egyébként, mert a "kb" 1 saroknyira lakó polgármesterünk egyébként lejárná nagyon a cipője sarkát. Még a végén cipőre is kapna támogatást, az meg már hogy venné ki magát... ugye.

 

De városunknak a fidesz kellett.

Előzmény: tszki (436)
Klára. Creative Commons License 2011.02.07 0 0 441

Holnap du. 6-kor (kukacosoknak 18:00 órától) az Ady sulibaban úgy csinál városunk vezetése, mintha érdekelné őket a véleményünk. Jó lenne, ha minél többen el tudnánk menni. Téma a közleledési koncepció.

PiréziaCsászára Creative Commons License 2011.02.05 0 0 440

Én mindig is B-vel mondtam! :D

 

Olyan rossz szokás...

Előzmény: Klára. (439)
Klára. Creative Commons License 2011.02.04 0 0 439

Míg olyan alapvető szavakat képtelenek vagyunk leírni helyesírási hiba nélkül mint a szervusz, addig azt hiszem ne sápítozzunk azon, hogy akik feljebb jutottak szarba se vesznek minket.

 

Szigorúan szerintem.

 

 

 

 

 

********

 

Egyébként elképesztő. :(

Előzmény: PiréziaCsászára (438)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!