Keresés

Részletes keresés

tgpont Creative Commons License 2018.10.27 0 1 62926

Cudar nehéz napokat éltünk meg Leila és Amy elvesztése után és úgy döntöttük, hogy újra mopsz gazdik leszünk, ez fájdalmunkat is enyhítette. Ő Summer-Dog Peny

Lean Creative Commons License 2018.10.09 0 0 62925

A kép lemaradt :)

 

Előzmény: Lean (62924)
Lean Creative Commons License 2018.10.09 0 0 62924

Sziasztok! Pepét itt a fórumon keresztül ismerhetik a régiek.Betöltötte a 12. évét.Fél szemmel született,és egyáltalán nem zavarja. :)

tgpont Creative Commons License 2018.09.04 0 0 62923

Sziasztok. Ha még emlékeztek Leilára és Amykémre, sajnos nem érték meg a 10ik évüket, Leila májusban, Amyke júliusban Leila után ment.

NPETY Creative Commons License 2017.12.13 0 0 62922

Sziasztok működik még a fórum régen jártam itt .

NPETY Creative Commons License 2016.02.15 0 0 62921

Szia köszi a választ de a patikában adták és az a baj hogy csöpi nagyon sok mindenre alergiás, apoquel erröl valakinek van tapasztalata ?

zsazska Creative Commons License 2016.02.05 0 0 62920

Szia! 

 

Én használtam a flexivetet, de szerencsére nem volt semmi negatív mellékhatás.

Vannak többen is, akik használják.. hátha akad valaki, aki tud hasznosabb infót.

 

Esetleg keresd meg a gyártót a kérdéssel, vagy állatpatikában érdeklődj! 

 

 

Előzmény: NPETY (62919)
NPETY Creative Commons License 2016.02.02 0 0 62919

Sziasztok boldog újévet mindenkinek , lenne egy kérdésem valaki tud valamilyen mellékhatásról amit a flexivet go okoz pl gondolok kiütésre bőrgyulladásra vagy vakarózásra esetleg ha tudjátok mit tartalmaz a leírtakon belül ez a készítmény ? Megköszönöm a választ csöpi nevében

zsazska Creative Commons License 2016.01.07 0 0 62918

Szia!

 

Én elolvastam, és több kérdés is felvetődött bennem.

1. Győzködni kellett az ősöket, vagyis azokat, akiket meg szeretnétek örvendeztetni egy kiskutyával? Biztos, hogy jól átgondoltátok ti ezt? Aki igazán mopszra vágyik, azt sosem kell győzködni!

 

2. Nem kell törzskönyv, nem akarjátok kiállításra vinni... Nos, a rossz hírem az, hogy tk-nélkül csak szaporítótól tudtok kiskutyát venni, attól pedig óva intelek! 

 

3. Biztos, hogy mindent tudtok ti erről a kutyafajtáról?

Tudjátok pl, hogy tenyésztőnél 100 ezer forint körül kaphattok csak kiskutyát? -már csak amiatt kérdezem, mert nyilván, ha nem számítana az ár, fel sem merülne, hogy tk-nélküli kiskutyát vegyetek.

Értem én, hogy nem akarjátok kiállításra vinni, és nem akarjátok tovább tenyészteni sem, de ennek ellenére jó helyről csakis törzskönyvvel kaptok majd kölyköt. Esetlegesen előfordulhat, hogy pl. kisebb küllemhibával született kiskutyát találtok tenyésztőnél, akit olcsóbban elad kedvencnek, de az alombejelentőt a tenyésztőnek a kölykök születését követő 10 napon belül le kell adni, így amikorra a kutyusok 8-10 hetesek, vagyis elválaszthatók lesznek, már a törzskönyv ki van állítva! 

 

4. Tájékozódtatok pl. a fajtára jellemző betegségekről? Tudjátok, hogy mennyibe kerül az állatorvosi ellátás? Mert ennél a fajtánál hatványozottan előfordulhat bármi. Igazság szerint nem is nagyon ismerek olyan mopszot, amelyik teljesen egészséges volna.

Van, amelyiknél a szárazszem betegség miatt kell jó esetben egy életen át csepegtetni a szemébe, de nagyon gyakran fordul elő, hogy operálni kell a kutyus szemét. 

Nagyon gyakori ennél a fajtánál a különféle légzőszervi megbetegedés... légcsőszűkület, orrjárat szűkület, melyeket szintén csak operációval lehet korrigálni, és ezek a betegségek jórészt már csak felnőtt korban okoznak panaszokat, amikor a tenyésztőnél kiválasztod, még nem ismerhetőek fel a tünetek. 

Gyakori továbbá, hogy a rendellenesen nagy orráncot, vagy a szem körüli ráncokat kell műteni, mert máskülönben a kutya vagy nem kap levegőt, vagy megvakul, a szemébe fúródó szőrszálaktól. 

A mopsztartás költséges hobbi! Csakis olyanoknak ajánlom, akiknek pénztárcája vastagon van bélelve, és nem okoz nehézséget olykor 100 forintot is otthagyni az állatorvosnál.

 

Továbbá nagyon megfontolandó a tartásuk olyan emberek esetén, akik szeretik a patyolat tisztaságot maguk körül, mert a mopszok szőre észvesztő módon hullik. Újabban divattá lett, hogy emiatt rövidre vágatják a szőrüket, ami valóban átmenetileg megoldja a problémát, viszont ez is rendszeres kiadást jelent. 

 

S akkor most, ha már nagyjából leírtam a negatívumokat, jöjjenek a pozitívumok is:

A mopsz kedves, barátságos, embercentrikus kiskutya. Nagyon élvezi, és igénylik a gazdik közelségét, ezért képesek egész nap mögöttük kullogni. Ha mopszod van, biztos lehetsz benne, hogy az életben többé nem mész majd egyedül wc-re, nem ülhetsz magányosan a fürdőkádban, de még az ágyadon is osztoznod kell vele. 

Türelemmel, jutalmazással bármire meg lehet tanítani őket. Megfelelő foglalkozás mellett gyorsan tanulnak, és nagyon élveznek minden feladatot. 

Valóságos bohócok. Amint észreveszik, hogy egyik másik tettükön jókat derül a család, igyekeznek azt mind többször bemutatni. 

 

Végezetül pedig, ha a leírtak mégsem szegnék kedveteket, belinkelek neked egy kennelt! Bevallom, hogy személyesen nem ismerem őket, viszont mindig csodálattal nézem, hogy milyen szépek a kutyáik, és most  pont van náluk eladó apróság.

 

http://www.mopsvontermel.com/

 

Itt pedig a NOE állatotthon által már meg lett fogalmazva, hogy miért ne vegyen senki a jófogáson, szaporítótól, törzskönyv nélküli kutyát! Olvasd el figyelmesen! Érdemes.

 

http://bulldogmentes.hu/index.php?pid=2&cid=369

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Hetta2 (62917)
Hetta2 Creative Commons License 2016.01.02 0 0 62917

Sziasztok! Mopsz-ot keresnénk. Már évek óta próbáljuk rávenni az ősöket, hogy egyezzenek bele egy kis kedvencbe, tegnap úgy néz ki, hogy rábólintottak a mopsz-ra. Kérlek titeket, ha tudtok valamit akkor üzenjetek. Nekünk nem kellene törzskönyv, nem szeretnénk kiállításra vinni, csak egy idős házaspárnak szeretnénk meglepetést okozni, illetőleg a nagyon beteg dédnagymamámnak, akit tudom, hogy a picúr felvidítana. Köszönöm, hogy elolvastátok :-)

zsazska Creative Commons License 2015.12.25 0 0 62916

Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden gazdinak és kutyusnak egyaránt! :)

zsazska Creative Commons License 2015.12.25 0 0 62915

Szia! 

 

Először is gratulálok, hogy befogadtatok egy rossz sorsú kutyust! 

Amiket a táplálásával kapcsolatban leírtál, az sajnos mind nagyon helytelen. 

Kenőmájas...nos, tele van mindenféle adalékkal, ízfokozókkal, és bár a legtöbb kutya szívesen fogyasztja, mégsem helyes azzal etetni őket. Nagyon zsíros is, szóval ne csodálkozz, ha hízik.

Macskakaja: megint olyasmi, amit nem javasolt kutyának adni. A macskák fehérje igénye sokkal magasabb, mint a kutyáké. A magas fehérjebevitel pedig károsítja a veséket. Hosszú távon vesebetegséghez vezet. 

Alapszabály, hogy nincs olyan, hogy nem eszi meg. Persze vannak kaják, amiket előnyben részesítenek, de hidd el, hogy ha kiválasztasz egy számára megfelelő összetételű, és minőségű kaját, és azt teszed le elé, előbb utóbb meg is fogja enni. Egyetlen kutya sem olyan ostoba, hogy éhen pusztuljon, miközben napjában kajával kínálják őt. Csak legyél erős, és következetes. 

Először is válassz egy megfelelő tápot! Nekem bevált a Brit Care adult Small breed táp, de számtalan más, szuperprémium minőségű kaja van forgalomban. Ne a bevásárlóközpontokban vásárolj! Ott csak a ratyi márkákat találod. Vannak kimondottan a fogyást elősegítő, light tápok is. Válaszd ki a kutyád méretének, életkorának, és a pénztárcádnak megfelelő terméket, és csakis azzal etesd! Ajánlott a felnőtt kutyát is napi kétszer etetni. Így az egyszerre elfogyasztott táplálék mennyiség kevesebb, és jobb a felszívódása. A tápok csomagolásán fel van tüntetve az ajánlott etetési mennyiség. Ne felejtsd, hogy ne az elhízott súlyt vedd alapul, hanem a kívánt testsúlyt! Kínáld meg vele reggel. Tedd le elé, és ha nem ette meg, maxiumum 5-10 percig várj, majd vedd el előle az adagot! Este ismételd meg, és csináld ezt így örökké! Hidd el, hogy 2 napon belül enni fog! 

Szerencsés fogyasztást! Gyere majd vissza a hírekkel! 

 

 

Előzmény: Honda Andi (62914)
Honda Andi Creative Commons License 2015.12.16 0 0 62914

Sziasztok!Szeretnék segítséget kérni!Van egy 7 éves édes mopszom kislány,egy rossz gazdától hoztuk el,vettük meg,nagyon dagi,nem tudom mivel etette,sokmindennel póbálkoztam mikor hozzám került mit egyen,de sajnos a rúdban kapható kenőmájas a főtt húson kívül mást nem eszik meg meg még a kiscicánk elől megeszi a szaftos hamit.Este és reggel etetjük,mindig annyit adunk neki amennyit szoktunk de sokszor kéri még a kaját és háát néha adok is kicsit de mivel tudnám Őt kicsit lefogyasztani,hogy ne éhezzen.Még a száraz cica tápot esziu meg de a kutya tápot nem eszi.:-(Segítsen nekünk vki!! :-(

i9029 Creative Commons License 2015.11.17 0 0 62913
kristoof Creative Commons License 2015.10.30 0 0 62912

Mancikának új szokása jelentkezett néhány napja. Olyan mintha vackot akarna építeni. De nem álvemhes, mert nincs megdagadva a cicije és nem tejel. De élénk és már játszani is hajlandó. Ez utóbbira nem volt példa az elmúlt másfél évben! :-)

zsazska Creative Commons License 2015.10.16 0 0 62911

Mopszoknál sajnos nem ritka jelenség, ahogy bulldogoknál sem. Látom a képen is, hogy tele van, feszül. Ilyenkor kend le betadine oldattal, és nyugodtan szúrd ki, és nyomd ki a tartalmát. Ezután kenhetsz rá betadine kenőcsöt is, és ezt folytasd mindaddig, míg meg nem szűnik a pirossága. Semmiképp ne hagyd, hogy nyalogassa! Ha másképp nem tudod ezt megakadályozni, húzz valamit a lábára, ami megakadályozza, hogy hozzáférhessen! Viszont ha akkor már ajánlott egy dunsztkötést tenni rá. 1 lépés lefertőtleníteni, 2. kinyomni, 3. betadine kenőccsel bekenni, 4. lépésként pedig bepólyálni, és végül nylonnal bedunsztolni. Kapható állatgyógyászati célra gyárott kutyacipő, amit remekül lehet rögzíteni tépőzárak segítségével. Lehetőség szerint ez a dunszt legyen rajta minél tovább, csak a séták idejére vedd le róla. Sétából feljövet pedig mindig betadine-ozd le! Ha pedig sikerül elmulasztanod a jelenlegi hólyagot, javaslom, hogy séták során mindig állítsd a kádba, ahol antiszeptikus szappannal most le, alaposan öblítsd le, és töröld szárazra! 

Előzmény: sir mopi (62906)
zsazska Creative Commons License 2015.10.16 0 0 62910

Minden kutyának van egy jellegzete szaga. Most végül is normál kutyaszaga van?.. Ezzel bizony együtt kell élnie annak, aki kutyát tart éppúgy, ahogy  a kutyaszőrrel is.  Itt a fórumon minden mopszvásárlás előtt álló érdeklődőnek fel szoktuk hívni a figyelmét a rengeteg kihulló kutyaszőrre. 

A szőrhullás ellen már tanácsoltam a nyírást.. Azt viszont tudnod kell, hogy miután egyszer is megnyírták, soha többé nem lesz olyan puha, egyenletes a szőre. Lesznek benne hosszabb, sprődebb szálak, ám ezek csak akkor látszanak, ha hagyod visszanőni hosszúra a bundáját. 

A kutyaszag ellen ajánlom próbáld ki ezt a terméket. Én nagyon szeretem. 

http://www.vitamed.hu/termekek/leniderm_hab

Előzmény: mangajoca (62908)
zsazska Creative Commons License 2015.10.16 0 0 62909

Szia Dodesz!

 

Nem ismerem az általad említett tápot, azt viszont biztosan állítom, hogy ajánlott mindig a lehető legkisebb adaggal számolni. A kiskutyák olyanok, akár a sáskák. Ha rajtuk múlna, a szükségleteik többszörösét is befalnák, ám ez nagy terhet ró a fejlődésben lévő ízületekre, így kerülendő. Kimondottan káros, ha egy kölyökkutya duci. Minél nagyobb adagokkal etetünk, annál gyorsabb növekedésre késztetjük az állat csontrendszerét, ami csontbetegségek kialakulásához vezet.

Jó tudni, hogy felnőtt korban, mikor a növekedési szakasz lezárul, akkor is szépen kikerekednek, ha fiatalon vékonykák voltak, ám így jobb feltételekkel néznek majd a jövő kihívásai elé. Fontos tudni, hogy számtalan mozgásszervi megbetegedésnek a hátterében a kölyökkori túletetés áll. Azt szokták mondani, hogy pl. a dysplasia 50 %-ban genetikai eredetű, és 50 %-ban a túltáplálás miatt alakul ki. Ezt úgy kell érteni hogy még azoknál a kutyáknál is felére lehet csökkenteni a dyspalsia kialakulásának esélyét, ahol pedig a szülőktől ezt öröklött hajlamként magukkal hozták. 

 

Olvasd el az alábbi linket! Szerintem nagyon jó összefoglalja a lényeget! 

http://www.allatdoki.hu/taplalkozas/diatetika/a-kolyokkutya-elvalasztasatol

 

Előzmény: Dodesz08 (62905)
mangajoca Creative Commons License 2015.10.11 0 0 62908

Kösz a tanácsokat,igen kertesházunk van,de hogy hempereg e valamiben ,nemláttam,tisztitva  az orrkörül van rendszeresen,a bűzmirigyet orvos kezelte,de igyis megvan az a tipikus kutyaszaga,ami idővel csak erősödik.De a szőrhullás az a nagyobb kellemetlenség.Amit  látok képeket mopszal az ágyon,párnán,az nemhagy magaután szőrzetet? Mert az a kisaranyos hacsak hozzámdörgölődzik othagyja a nadrágon a szőrzetét.3-4 napOnként van furminátorozva,ilyenkor talán az egész udvar levegőjében mipsziször vaN   :)

Előzmény: Sorsi86 (62904)
sir mopi Creative Commons License 2015.10.11 0 0 62907

Sya Dodesz.mi csak tapasztalatból tudunk beszélni.szerintünk 50 grammra emeld fel és meglátod.figyeld egy pár napig

Előzmény: Dodesz08 (62905)
sir mopi Creative Commons License 2015.10.11 0 0 62906

Sziasztok.a segítségetekre volna szükségem.a mopszim 6 éves.fiatal kora óta esőben való séta után egy dudor keletkezik az első lábán ami megnő kifakad majd elmúlik.voltunk már orvosoknál fel is vágták a lábát de semmi.egyedül esővizzel való érinkezésnél jön elő.van ötletetek mi ez mivel lehet kezelni?mellékelek egy képet ez a megnőtt állapot.köszi előre is

Dodesz08 Creative Commons License 2015.10.09 0 0 62905

Sziasztok! Szeretnèm a segítségeteket kérni. Van egy 13hetes mopsz kisfiúnk. Elég jó étvággyal rendelkezik szerencsere, viszont mindig többet enne a kelleténél. Jelenleg Eminent Puppy tápot eszik, ami a kis kutyáknak való. A táp hátulján szereplő táblázaton viszont elég nehéz kiigazodnom mivel csak kb-i értékek vannak, és túl nagy a kilogrammonkenti ugrás. Jelenleg 2,8 kg, és 3x 35g -öt adok neki. A segítségetekét, vagy legalábbis a javaslatotolat szeretnem kérni ez ügyben. 

Koszi

 

Sorsi86 Creative Commons License 2015.10.08 0 0 62904

Szia Mangajoca!

 

A mopszli "mérhetetlen sok szőrrel dolgozik" én csak így nevezem, nincs az a szőr mennyiség, amit nem lehetne furminátorozni Boriszomnál és még akkor sem lesz csupasz :D

Én is olyesmire gyanakszom, mint Zsazska. Nézessétek meg egy szakemberrel. (bűzmirigy, fül és redők tisztítása) Kertesházban laktok? Elég morbid, de esetleg ürülékbe nem hempereghet meg a kisdrága?

 

Egyébként nagyon kis vasgyúró ;) és szép kis formás. Sok örömöt kívánok hozzá :)

Előzmény: mangajoca (62901)
Sorsi86 Creative Commons License 2015.10.08 0 0 62903

Köszi Zsazska :) átadom Borkinak :D

Igen a Facebook "lerombolta" ezt is...

 

Előzmény: zsazska (62900)
zsazska Creative Commons License 2015.10.07 0 0 62902

Amúgy a fotó alapján nehéz elképzelni, hogy büdös lehet! Szép, egészségesnek látszó szőre van. Javaslom, hogy ha orvosnál jártok, a bűzmirigyét és a füleit nézessétek át! Lehet, hogy a szag forrása ezekben keresendő. 

Előzmény: mangajoca (62901)
mangajoca Creative Commons License 2015.10.06 0 0 62901

Köszi a jótanácsot,tehát a kutyi kozmetikushoz készül.

zsazska Creative Commons License 2015.10.06 0 0 62900

Szia Sorsi! 

 

Nagyon boldog szülinapot kívánok a kis töpszlinek! :D 

Szerintem a közösségi oldalak rovására írható, hogy ennyire pang a fórum. Régen valóban élményszámba ment értesülni a sok hírről, és öröm volt nézegetni a képeket, amiken nyomon követhettük, miként cseperedett fel egy-egy négylábú barát. 

Mára ez már csxak szép emlék maradt

 

 

Előzmény: Sorsi86 (62896)
zsazska Creative Commons License 2015.10.06 0 0 62899

Szia Mangajoca!

 

Véleményem szerint ha a kutyád büdös, annak egészségügyi oka kell legyen. Javaslom vidd el egy lelkiismeretes állatorvoshoz, aki a végére jár. 

Azt el sem tudom képzelni, hogy ki mondhatta, hogy a mopsznak nem hullik a szőre, mert bizony sajnos az az egy biztos, hogy a mopsznak nagyon hullik a szőre, és nem is csak vedléskor, hanem állandóan. A szőrhullást lehet csökkenteni különféle táplálékkiegészítőkkel (Lavet bőrtápláló tabletta, és sorolhatnám még... állatpatikában, állateledelt forgalmazó boltokban tudnak ebben segíteni) Ezen felül pedig rendszeres keféléssel, furminátorozással sokat segíthetsz a bajon. Sok mopszgazdi kutyakozmetikussal rövidre vágatja a kutya szőrét. Az ilyen nyírásnál az elhalt szőrők is eltávolításra kerülnek a nyírófej által. Én sokáig szkeptikus voltam ezzel a módszerrel szemben, de azóta be kellett látnom, hogy valóban a lenyírt szőrű kutyák nem hullajtják a szőrüket, míg az újra meg nem nő. 

 

Előzmény: mangajoca (62898)
mangajoca Creative Commons License 2015.10.05 0 0 62898

      Na sikerült,ez az élénk Happynk.

Előzmény: mangajoca (62897)
mangajoca Creative Commons License 2015.10.05 0 0 62897

Üdv mindenkinek.

Most akadtam rá a forumra s máris tapasztalt mopszosok  jótanácsaira lenne szükségem,ugyanis a kis kedvencünk,megcáfolva annyi más véleményt hogy nem büdös,a mienk az büdös már a fürdés utáni másnap is,meghogy nem hullik a szőre,hát ennek igenis hullik.

Hiába kértük ki állatorvosok véleményét,egyik sem tudott kielégitő választ adni,vitaminokat adtak de nemlátok nagy eredményt.

A kutyus nagyon édi,és mindezek a kellemetlenségek ellenére a szobában alszik,sokat bentvan,habár  nagy udvar áll rendelkezésére a hancurozáshoz,de itt szeret lenni ahol mi vagyunk.

Ha valaki megoldott már hasonló problémát ,kérem segitségét.Előreis kösz.

 

Egy kép az élénk Happyről   :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!