Keresés

Részletes keresés

BahnScorper Creative Commons License 2001.11.05 0 0 42
Üdv!

Előhozom ezt a topicot, mert szeretnék benne egy true storyt megírni.

Két hete elmentünk kirándulni egyet családi szinten Komárnoba. Az ottani utcák tele voltak plakátokkal, melyeken a Zámbó família díszelgett, és az emlékkoncertet hirdették. Ez annyira nem izgatott fel, hiszen tudtam, hogy nemcsak a magyarság, hanem a honfitársaink sokaságára jellemző primitívség sem ér véget országunk közigazgatási határainál. Elslattyogtunk a vár irányába is, ahol van egy park, amelynél a helyi buszok némelyikének végállomása van. Itt a parkban egy mellszobor állt, mely egy királyt ábrázolt, ezt onnan lehetett tudni, hogy aranyszín bevonatú szentistváni korona állt a feje fölött két kovácsoltvas tartó segítségével. Én a szobrot először Mátyásnak majd Nagy Lajosnak tippeltem, de mint kiderült, V. László volt a delikvens. Anyám hirtelen megszólalt: "Ez úgy néz ki, mint a Zámbó Jimmy!" Ebben volt némi igazság, mert a korona mellett a szobor haja és arcvonásai is emlékeztettek egy kicsit a nemzet bányarémére, de a kölönbség azért érezhető volt...

De amikor körüljártam a szobrot, láttam, hogy nemcsak anyám vélte így! A szobor talapzatának hátulján ugyanis ott állt, hogy Zámbo Dzími meg hogy Királ!!! Így, jó szlovákosan, ami ugyan magyargyűlölet fűtötte valami, de sajnos e téren is telitalálat...

Groteszk módon hát, de mégiscsak kapott eszerint ez a randaság szobrot...

Enzo Creative Commons License 2001.04.26 0 0 41
Persze Nobeldíj!

Kulturális kategóriában is van? Mondjuk a legjobb performance (Csepel, 2001.01.02 (akkor volt ugye?)).

Előzmény: PITYKE (2)
krég Creative Commons License 2001.04.09 0 0 40
pittsburghben van pl. mario lemieux tér, úgy egyébként mellékesen
Előzmény: Nausea (20)
Kisördög Creative Commons License 2001.04.09 0 0 39
Látom kedves Gép01, veled itt is találkozom.
Egyre szimpatikusabb vagy.
(szerintem nem tudod, de eleinte azt gondoltam, hogy egy primitiv bunkó vagy, ma már megértelek, sőt, kedvellek. remélem igazam van)
AORBandi Creative Commons License 2001.04.09 0 0 38
Ugyan már, egy rohadt szemét volt és az egész WWF (tuggyátok, a pandás állatvédő csaveszok) utálja, mert kiírtott egy olyan fajt (Jimmiscus Undoritis), amiből csak egy egyed volt.
A teret egyébként vagy a Kakas utca vagy a Lőportár utca végére tervezik.
Azt is hallottam, hogy a Szabadság hídon levő Turul madarakat le fogják Jimmy mellszoborra cserélni, hogy az öngyilkosok könnyebben el tudják magukat határozni.
Előzmény: lx (37)
lx Creative Commons License 2001.04.06 0 0 37
Igenis hős volt! Vagy nem láttad/hallottad, hogy micsoda szörnyeteget küldött a másvilágra egyetlen lövéssel???
Előzmény: BahnScorper (34)
BahnScorper Creative Commons License 2001.04.06 0 0 34
Na de Gép! Jimmy nem volt hős, csak Király! Imre néven meg csak hercegünk volt, királyunk nem! Épp ezért a Szent Imre herceg útjára húzós lenne tenni! A görögkatolikusok egyáltalán elismerték Szent Imrét? Mert ha nem, akkor ez kánonjogi problémákat is felvet... :-))))))))))))
Előzmény: Törölt nick (33)
BahnScorper Creative Commons License 2001.04.06 0 0 32
Most mondd, mit vétettek neked a mongolok, hogy így bűntetnéd őket? Nem (volt) elég nekik a kommunizmus? :-)))))))) De Bukarestben jól mutatna egy Jimmy-szobor... vagy a Dzsumbuj udvarán... :-))))))))
Előzmény: sztyepp (31)
sztyepp Creative Commons License 2001.04.06 0 0 31
Szerintem nyugodtan lehetne Zámbó Dzsimi tér meg szobor. MONGÓLIÁBAN!

(szasz hc, millió éve nem láttalak)

hc Creative Commons License 2001.04.06 0 0 30
A Jimmy teret a szoborral minden iskolától és óvodától minimum ötszáz méter távolságra kell kialakítani. Az odavezető úton, pedig folyamatos biztonsági őrzést nehogy egy növésben lévő szervezet súlyosan károsodjon a látványtól!

hc

kataka Creative Commons License 2001.04.06 0 0 29
húh de igazad van, éljen a zámbojimmi rtlklub, hiphiphurrá, ez első generáció tévéje, anyátok közt
Előzmény: kékbarisnya (28)
kékbarisnya Creative Commons License 2001.04.06 0 0 28
Szerintem inkább az illető keresk. tévét kellen elnevezni róla, mert olyan snassz, hogy egy ilyen közkedvelt intézmény névtelen. Mért csak a rádióknak lehet nevük?
Előzmény: fmsahs2 (19)
BahnScorper Creative Commons License 2001.04.06 0 0 27
Ha a szabadság-szobrot ledöntenénk, Magyarország összes sörivója ellenünk fordulna, mondván, pont azt a szobrot döntik le, mely mindig emlékezteti őket a folyékony kenyér élvezetére... :-))))))) (akik külföldiek messziről látják, biztos csodálkoznak, miért van egy bazi nagy sörnyitó kirakva a hegy tetejére... :-))))))))))
Előzmény: fmsahs2 (24)
odson forja Creative Commons License 2001.04.05 0 0 26
földhöz vagytok ti ragadva! szabadságszobor maradjon, de kössünk rá 20km-es madzzagot, hurkoljuk egy 300m-es komputeresen élethű dzsimiballon makkjára (makkoscipőjénekmakkjára, persze), hadd szárnyaljon a széllel az éteri hangmagasságban pest s buda felett erre arra. csak felnéznénk az égre... túristák jönnének! országimidzs-kft-nek tendert rá! és foszforeszkáljon lánglelke-elméje, hogy éjjelente se tévesszük el utunkat. így legyen.
Laslow Creative Commons License 2001.04.05 0 0 25
Remélem lesz Torgyán József tér is, hogy legyen konkurrenciája a Zámbó Imre utcának...
fmsahs2 Creative Commons License 2001.04.05 0 0 24
Ja, ma kitaláltuk haverokkal, hogy legalábbis a Hősök terét kéne átnevezni Jimmy térre, vagy ilyesmire, a nagy magyarok fölé meg egy baszom nagy Jimmy szobrot, vagy nem is, mert ő sokkal többet érdemel, egyenesen a Szabadság szobrot kéne ledönteni, a helyére meg Jimmyt, azt mindenhonnan lehet látni Budapesten. Sőt ha már Szabadság szobor, akkor már az amerikait is kicserélhetnénk nem ? Sőt, hogy a vidékiek is részesülhessenek ebben a csodában minden önkormányzatnak elő kéne irni, hogy legalábbis egy mellszobrot kirakjanak a falu főterére nem ?
stein Creative Commons License 2001.04.05 0 0 23
én a kossuth teret javaslom átnevezni.
Vagy valamelyik körutat, azok ugyís hagyományosan királyokról vannak elnevezve :)
SZ.I. Creative Commons License 2001.04.05 0 0 22
ha ezt megtortenik en kivandorlok, eskuszom.

most viszont par gyongyszem a legujabb storybol (kedvenc ujsagom:))

2000.dec.29.

jimmy egyedul tolti az estet hyatt regency budapest hotel bridge barjaban. "nem volt igazan jokedvu"-mondjak szemtanuk.

2000.dec.30.

jimmy a moulin rouge-ban reggelig konyakozik a mulato vezetojevel.

2000.dec.31.

jimmy a leheto legszukebb korben, testorevel es annak elettarsaval tolti a szilvesztert. ejfel utan baratjaval, luival atmennek a balazs-vendeglobe. ezen az esten mar csak asvanyvizet iszik.

------

jimmy dedikalt plakatjat egy huseges rajongoja vette meg. a vilagtalan asszony 15 ezer forintot fizetett. nagyon boldog volt mikor magahoz szoritotta. (megj. a plakatot)

----

jimmy zongorazott es sebastian egy kis tablat vett fel foldrol, letette apja ele, majd mindketten sirtak. egyik ilyen alkalommal jimmy melyen magaba szallt es megirta a az egyszer megjavulok en cimu szamot.

----
a vegere egy kepalairas, sajna nem tudom prezentalni a fotot.

- a hatterben sebastian dedikal.

ennyi.

nem akarok magyar lenni.

BahnScorper Creative Commons License 2001.04.05 0 0 21
Nem hiszem. Ugyanúgy, ahogy Seattle-ben sincs Kurt Cobain utca... de szerintem még Elvisről sem neveztek el utcát. És az ráadásul az USA! Mondom, néha nagyobb szégyen magyarnak lenni, mint amerikainak... :-((((((((
Előzmény: Nausea (20)
Nausea Creative Commons License 2001.04.05 0 0 20
A szobrot mindenesetre valami mocskosul tehetségtelen szobrásszal csináltatnám meg,nehogy élethűen ábrázolja.Rondábbat úgysem tud senki,egy kis "plasztikai műtét" meg jót fog tenni:)

Tényleg,Liverpoolban van pl. John Lennon tér?

fmsahs2 Creative Commons License 2001.04.04 0 0 19
Valami ürüggyel minden héten van róla szó. főleg az ertéel klub hiradóiban.
Hát még az, hogy hetente adnak ki egy újabb válogatás, koncert, régi számok, új számok, közepesen régi számk, karácsonyi számok, húsvéti számok, tegnapi számok, holnapi számok stb albumot ???
Előzmény: flying dutchman (16)
fmsahs2 Creative Commons License 2001.04.04 0 0 18
Latinovitsról miért nincs utca elnevezve? Szent-Györgyiről miért nincs tér elnevezve.
ÉS RÓLAM ?
:)
Előzmény: flying dutchman (16)
monserat Creative Commons License 2001.04.04 0 0 17
te szóda megyek veled, de nincs túl közel az a nepál? ha szóda mek én elmentünk javaslom a hösök terét, és tergyeljen már elötte editke asszony aza nagyon szép akiért ez megjavult, nagyanyám mondta mindig,hogy a legjobb férj a halott férj.
Előzmény: Törölt nick (13)
flying dutchman Creative Commons License 2001.04.04 0 0 16
Én ezen a híren majdnem elájultam és nem az örömtől. Felháborítonak tartom, amit ezek akarnak. Méghogy tér meg szobor. Latinovitsról miért nincs utca elnevezve? Szent-Györgyiről miért nincs tér elnevezve. Kicsit többet tettek ezek az emberek az országunkért, mint egy ilyen kis szaros madárijesztő. Ott van jó helyen, ahol most van. El kellene már felejteni a rákba, nem pedig mesterségesen kultuszt gerjeszteni. Valami ürüggyel minden héten van róla szó. főleg az ertéel klub hiradóiban. Már az is elég gusztustalan volt, hogy 1 egész napot szenteltek erre az álzenészre, Sinkovits Imréről pedig ennyi hangzott el: "Meghalt a tizedes." No Comment. Ha ezt kivitelezik, akkor még aznap emmigrálok Hollandiába. Dutchman
DrizztDoD Creative Commons License 2001.04.04 0 0 15
Mi a fasznak? Inkább írok ide egy jó viccet:
- De szar a hajad Jimmy!!!
- Nem baj, majd belövöm!
Tele van a tököm Jimmyvel, meghalt, ennyi lóvé a sok szar újságtól és az újrakiadott lemezekből már elég lesz a családnak. Bye!
BahnScorper Creative Commons License 2001.04.04 0 0 14
Hát gondolom, az az a tér lesz, ahol a temploma áll. Milyen szar lehet a 71-es buszon a gipiceknek benyögni, hogy "Zámbó Jimmy tér következiboááááá!" :-))))))))
Előzmény: nori (11)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.04 0 0 13
jó akkor elkezedek összepakolni, költözöm Nepálba, sziasztok.
Előzmény: nori (11)
BahnScorper Creative Commons License 2001.04.04 0 0 12
Hát ha Sztálinnak meg hasonló gazembereknek emeltek, akkor ez simán belefér... :-)))))) De amúgy meg állítólag teflonkátyát adnak ki az emlékire. Ilyenkor merül fel megint az ősi kérdés, hogy ki a fene az a Zámbó Jimmy...

Dízel, megint telibe kaptad a pillanatot, majd mi is kimegyünk lángvágóval, és csak a makkos cipős lábszárai maradnak a talapzaton... :-))))))))

Szerintem simán ki lehetne ásni, hogy megmintázzák róla a szobrot, nincs túl sok különbség az eredeti és a mostani állapota közt... :-))))))

Előzmény: Törölt nick (10)
nori Creative Commons License 2001.04.04 0 0 11
bizony, és ez még rendben is van, de a róla elnevezett téren kell, hogy álljon
Előzmény: Törölt nick (10)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.04 0 0 10
nade szobrot? komolyan?
Előzmény: magdika (9)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!