Keresés

Részletes keresés

Laurina-001 Creative Commons License 2006.02.11 0 0 44

Túrórudi recept! Fél kg. túró (házi, jól lecsepegtetve), 5 evőkanál cukor, 3 cs. van. cukor, citromhéj, pici citromlé, 1 pohár tejföl, jól összetöröd a túrót, szinte krémszerü lesz. 2 dl. vízben 1 cs. zselatint utasítás szerint feloldassz.

Mikor langyos hozzákevered a túrós masszához. Ízlés szerint tehetsz bele mazsolát, nagyon apróra vágott gyümölcsöt. Tetszőlegesen formázod és csokimázzal bevonod.Jó étvágyat hozzá!!

Brankley Creative Commons License 2005.09.11 0 0 43
Az nekem sem sikerül, maga a rudi jó, de nemtudom jókl bevonni csokival ... :(
Előzmény: sometimes (41)
Lynn_ Creative Commons License 2005.09.10 0 0 42
Sziasztok,

ha túróból készült finomságok érdekelnek, látogassátok meg a www.gopress.hu oldalt. A Letöltés menüpont alatt megtalálhatjátok "Túróból készülő ételek" cím alatt a letölthető változatot rengeteg fincsi recepttel. Nagyon jók, ajánlom mindenkienk.


Sziasztok
sometimes Creative Commons License 2002.04.24 0 0 41
Kipróbáltam (mazsola nélkül) és nagyon fincsi lett!!!!
A csokiba mártás/csokival leöntés volt problémás, nem is sikerült maradéktalanul... De egyelőre nem adom fel, mert az íze nagyon jó!:-)))
Előzmény: Snuki (22)
sz Creative Commons License 2002.04.08 0 0 40
Nem tudom, én nem szeretem a savanyú túró rudit :))
Előzmény: JFery (39)
JFery Creative Commons License 2002.04.08 0 0 39
Hello Again

Azt hiszem a gyári túróban a rohadásgátlók melett keményítő vagy dextrin is van mert irtó klasszul meg tud savanyodni, ha nem esszük meg!

Előzmény: sz (35)
James Bond Creative Commons License 2002.04.08 0 0 38
Helyes túrómassza elkészítése:

Végy egy teherautónyi, megfelelő minőségű túrórudit, a csomagolást óvatosan bontsd le, majd hámozd meg a rudikat. A szabaddá váló túrótbélést használd ízlés szerint.

Előzmény: sz (35)
olajbaro Creative Commons License 2002.04.08 0 0 37
??? Mi ez a marhaság???
Előzmény: James Bond (21)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.08 0 0 36
Szerintem ha hosszában bele van szúrva a hústű, akkor az úgy teljesen tiszta megoldás.
Előzmény: JFery (34)
sz Creative Commons License 2002.04.08 0 0 35
Ha jól érzékelem, akkor a legkevesebb gondunk a csokoládé felhordásával volna: sokkal nagyobb problémát okoz a helyes túrómassza elkészítése, ehhez kellene valami igazán jó, bevált recept :))
Előzmény: JFery (34)
JFery Creative Commons License 2002.04.07 0 0 34
Bocsi!
Csak bele olvastam a lapotokba mert a máshol feltett kérdésemre még nem kaptam választ és mert a T.Rudit nagyonszeretem!
Szóval: a csokiba mártás úgy az igazi, ha a túró töltelék jó hideg (frigidárium) és a csoki az olvadása után nem kap plusz zsiradékot és legfeljebb olvadáspontja felet 10 fokkal tartjuk.
A megformázott túrót villával, lehetőleg valami vékony drótból való két, három ágú szerkenytyúvel vesszük fel - nem bele csak alászúrva - és egy határozott rövid mozdulattal ártjuk meg.Ha nem akarjuk, hogy a Rudinak talpa legyen a mártó edény szélén azt le kell húzni, és valamiféle krumplisütő kosáron kell hagyni, lecsöpögni. Persze többször is márthatjuk de jobban vastagszik a csoki ha közte a frigóban visszahűtjük. Kellemes csoki és nyálcsurgatást!
Előzmény: Schnitt (33)
Schnitt Creative Commons License 2002.04.06 0 0 33
Hali!

A csokiba mártásra talán az a megoldás, hogy nem úgy a végüknél fogva kell mártani. Anyu eccer csinált valami ilyen szétesős sütit, amit elvileg a csokimáznak kellett összetartania. (nem rudi volt) Óvatosan belepakolta a fritőz kiemelőkosarába, felmelegítette a csokit lábasban, és belemártotta, majd kivette belőle. Ezt megcsinálta 3* kb 2 perc szünetekkel, és volt rajta vagy 2 milliméter csoki a végén. Szerintem érdemes megpróbálni.

Goldman Emma Creative Commons License 2002.04.05 0 0 32
OFF
Aljas rágalom! :-)) De most lelepleződtél, te taknyos!
ON
Előzmény: hurvinek_2 (31)
hurvinek_2 Creative Commons License 2002.04.05 0 0 31
OFF
Emma, en mindig mondtam neked, hogy te a '70-es evekben erettsegiztel :)
h
ON
Előzmény: Goldman Emma (30)
Goldman Emma Creative Commons License 2002.04.05 0 0 30
Arra emlékeztek, hogy az ősidőkben (hetvenes évek) még az egyetlen, de pöttyös Rudi vmilyen ezüstös sztaniolba volt csomagolva? Volt egy osztálytársam az általánosban, akinek a mamája minden nap csomagolt egyet a tízóraija mellé. Kicsit irigyeltem. Aztán egyszer, nagyjából hetedikben a srác párás szemmel rám nézett, és azt mondta: "Emma, én mindent neked adnék... Kivéve a Túró Rudimat." :-)
sz Creative Commons License 2002.04.05 0 0 29
Ahogy már írtam, nem szoktam óriást venni, de nekem a kicsinek is mindig benne marad a vége a csomagolásban... Ezt a problémát még nem sikerült orovosolnia a gyártónak :)

Egyébként régen nem szerettem "hagyományosan" enni a túró rudit, ezért a csomagolás felbontása előtt jól összenyomkodtam, majd egy kávéskanállal kikapargattam a papírból ;-)

Előzmény: Lord Iffy (27)
hurvinek_2 Creative Commons License 2002.04.05 0 0 28
Bahn, azert Snuki receptje biztatoan hangzik es alabb is voltak jo otletek!
H
Előzmény: BahnScorper (26)
Lord Iffy Creative Commons License 2002.04.05 0 0 27
igen, a pöttyös a jó.:O)) az oriást azé nem szeretem, mert lehetne kétszerolyan oriás is.:O))
a danon télleg száraz. a milli sem túl jó.
viszont a minap málnás pöttyös volt csak a boltban, azt vett a háziemberem.:O)) nemannyira izlett benne az a maszlag.

azt figyeltétek már hogy az oriásnak a vége mindig bennmarad a csomagolásban a kicsinek meg nem?

BahnScorper Creative Commons License 2002.04.05 0 0 26
A válasz az, hogy nem. Édesanyám szokott néha olyat csinálni, hogy a túrót összegyúrja kristálycukorral, és tesz bele dejót (az a diópótló) vagy kókuszreszeléket, de csokival nem tudja lemártani, egyszer megpróbálta, de nem sikerült. Így hát csak á la natúr rakja ki, és azt mondja, hogy régen is volt csokimáz nélküli rudi, azon volt malacpersely (70-es 80-as évek termékeire ez valóban jellemző). Szerencsére erről már leszokott, és arra is sikerült ránevelni, hogy csak pöttyöset vegyen, mert sem a danóné, sem a milli (amit Nagybánhegyesen gyártanak, régebben amíg Zalkatej volt addig gilt volt a dolog) nem jobb, a gyümölcsös verziókban is. Tehát most az egyszer igaza van a reklámnak, hogy "a piros pöttyös az igazi!!!"
sz Creative Commons License 2002.04.05 0 0 25
Én nem szeretem annyira az óriás rudit, mert ugye sok benne a túró (azért óriás!), és vastag rajta a csoki... Szóval inkább három kicsi, mint egy óriás :)
Előzmény: gyurmosz (24)
gyurmosz Creative Commons License 2002.04.04 0 0 24
Képzeljétek, én meg láttam Pöttyös TúróRudi automatát, minden fajtából lehet venni! Tök király :)
Amúgy tényleg ez a legjobb rudi, pláne az óriás Pöttyös!
Hkoala Creative Commons License 2002.04.04 0 0 23
a lila papíros áfonyás jobb mint a pöttyös
Előzmény: Snuki (22)
Snuki Creative Commons License 2002.04.04 0 0 22
Na akkor:

" Csokoládés túrórúd:
Hozzávalók: 1/2 kg túró,15 dkg vaj,8 dkg porcukor,5 dkg mazsola, 1 csomag vaniliás cukor,30 dkg tortabevonó csokoládé.

A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a porcukorral habosra kevert vajat, az áztatott mazsolát és a vaniliás cukrot. Jól eldolgozzuk, hűtőben megdermesztjük. Vékony hengereket formázunk a masszából, majd olvasztott tortabevonóba mártjuk. A csokoládés rudakat fogyasztás előtt jól hűtsük le"

Forrás:Túróból sokféleképpen c. kiadvány, valamikor a 80-as évekből.

James Bond Creative Commons License 2002.04.04 0 0 21
Ha az "e" betűk hiánya okozza a gondot, könnyen orvosolható. Kinyomtatod az oldalt, kivágod a hozzászólásom utolsó sorát, apró kockákra vágod, majd hagyod egy napig tejben ázni. Ezt követően jól lecsöpögteted, és az előkészített túróba keverve már meg is szűnik a hiányosság.

Tessék, az eeeek:

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Aids Creative Commons License 2002.04.04 0 0 20
Mostanában is osztogatnak olyan rudit ami csokiból van, nem pöttyös, de olyan hihetetlen rossz, hogy csak na:)
Előzmény: sz (19)
sz Creative Commons License 2002.04.04 0 0 19
Akkor megnyugodtam :) Egyébként az a zselés trutymó viszont finom a Danonos rudikban is, bár nekem mindig a piros pöttyös marad az igazi ;-)

És emlékszik még valaki a barna pöttyös rudira? Az csokis volt, de nekem nem igazán ízlett, bár akkoriban még eléggé fiatal voltam...

Előzmény: hurvinek_2 (18)
hurvinek_2 Creative Commons License 2002.04.04 0 0 18
Igen, siker eseten kozreadom a receptet :)

Ugy tudom, a Danon ossze-vissza probalkozik, hogy egy pici darabkat megkaparintson ebbol a piaci szegmensbol, de nem jarnak sikerrel, tehat nem csak neked vannak gondjaid vele
H

Előzmény: sz (17)
sz Creative Commons License 2002.04.04 0 0 17
Ja, még valami: csak nekem nem ízlik a Danon-féle rudi? Száraz benne a túró, nem? :)
sz Creative Commons License 2002.04.04 0 0 16
Ha sikerült a megfelelő receptet megalkotni, akkor megoszthatnád velem ;-)

Egyébként régen én is próbálkoztam: egy kis kupac túróra szórtam porcukrot, majd öntöttem rá csokit. Imádom a piros pöttyöst, de ez kivételesen megpenészedett a hűtőben... Szóval én már csak tuti recept esetén próbálkozom. :)

Előzmény: hurvinek_2 (15)
hurvinek_2 Creative Commons License 2002.04.04 0 0 15
confS,
Azt a heti nehany tucatot, ami nalunk fogy, ezek utan is venni fogjuk, csak az alkotas orome ugye ... meg az E-telenseg :)
H
Előzmény: sz (12)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!