Túrórudi recept! Fél kg. túró (házi, jól lecsepegtetve), 5 evőkanál cukor, 3 cs. van. cukor, citromhéj, pici citromlé, 1 pohár tejföl, jól összetöröd a túrót, szinte krémszerü lesz. 2 dl. vízben 1 cs. zselatint utasítás szerint feloldassz.
Mikor langyos hozzákevered a túrós masszához. Ízlés szerint tehetsz bele mazsolát, nagyon apróra vágott gyümölcsöt. Tetszőlegesen formázod és csokimázzal bevonod.Jó étvágyat hozzá!!
ha túróból készült finomságok érdekelnek, látogassátok meg a www.gopress.hu oldalt. A Letöltés menüpont alatt megtalálhatjátok "Túróból készülő ételek" cím alatt a letölthető változatot rengeteg fincsi recepttel. Nagyon jók, ajánlom mindenkienk.
Kipróbáltam (mazsola nélkül) és nagyon fincsi lett!!!!
A csokiba mártás/csokival leöntés volt problémás, nem is sikerült maradéktalanul... De egyelőre nem adom fel, mert az íze nagyon jó!:-)))
Végy egy teherautónyi, megfelelő minőségű túrórudit, a csomagolást óvatosan bontsd le, majd hámozd meg a rudikat. A szabaddá váló túrótbélést használd ízlés szerint.
Ha jól érzékelem, akkor a legkevesebb gondunk a csokoládé felhordásával volna: sokkal nagyobb problémát okoz a helyes túrómassza elkészítése, ehhez kellene valami igazán jó, bevált recept :))
Bocsi!
Csak bele olvastam a lapotokba mert a máshol feltett kérdésemre még nem kaptam választ és mert a T.Rudit nagyonszeretem!
Szóval: a csokiba mártás úgy az igazi, ha a túró töltelék jó hideg (frigidárium) és a csoki az olvadása után nem kap plusz zsiradékot és legfeljebb olvadáspontja felet 10 fokkal tartjuk.
A megformázott túrót villával, lehetőleg valami vékony drótból való két, három ágú szerkenytyúvel vesszük fel - nem bele csak alászúrva - és egy határozott rövid mozdulattal ártjuk meg.Ha nem akarjuk, hogy a Rudinak talpa legyen a mártó edény szélén azt le kell húzni, és valamiféle krumplisütő kosáron kell hagyni, lecsöpögni. Persze többször is márthatjuk de jobban vastagszik a csoki ha közte a frigóban visszahűtjük. Kellemes csoki és nyálcsurgatást!
A csokiba mártásra talán az a megoldás, hogy nem úgy a végüknél fogva kell mártani. Anyu eccer csinált valami ilyen szétesős sütit, amit elvileg a csokimáznak kellett összetartania. (nem rudi volt) Óvatosan belepakolta a fritőz kiemelőkosarába, felmelegítette a csokit lábasban, és belemártotta, majd kivette belőle. Ezt megcsinálta 3* kb 2 perc szünetekkel, és volt rajta vagy 2 milliméter csoki a végén. Szerintem érdemes megpróbálni.
Arra emlékeztek, hogy az ősidőkben (hetvenes évek) még az egyetlen, de pöttyös Rudi vmilyen ezüstös sztaniolba volt csomagolva? Volt egy osztálytársam az általánosban, akinek a mamája minden nap csomagolt egyet a tízóraija mellé. Kicsit irigyeltem. Aztán egyszer, nagyjából hetedikben a srác párás szemmel rám nézett, és azt mondta: "Emma, én mindent neked adnék... Kivéve a Túró Rudimat." :-)
Ahogy már írtam, nem szoktam óriást venni, de nekem a kicsinek is mindig benne marad a vége a csomagolásban... Ezt a problémát még nem sikerült orovosolnia a gyártónak :)
Egyébként régen nem szerettem "hagyományosan" enni a túró rudit, ezért a csomagolás felbontása előtt jól összenyomkodtam, majd egy kávéskanállal kikapargattam a papírból ;-)
igen, a pöttyös a jó.:O)) az oriást azé nem szeretem, mert lehetne kétszerolyan oriás is.:O))
a danon télleg száraz. a milli sem túl jó.
viszont a minap málnás pöttyös volt csak a boltban, azt vett a háziemberem.:O)) nemannyira izlett benne az a maszlag.
azt figyeltétek már hogy az oriásnak a vége mindig bennmarad a csomagolásban a kicsinek meg nem?
A válasz az, hogy nem. Édesanyám szokott néha olyat csinálni, hogy a túrót összegyúrja kristálycukorral, és tesz bele dejót (az a diópótló) vagy kókuszreszeléket, de csokival nem tudja lemártani, egyszer megpróbálta, de nem sikerült. Így hát csak á la natúr rakja ki, és azt mondja, hogy régen is volt csokimáz nélküli rudi, azon volt malacpersely (70-es 80-as évek termékeire ez valóban jellemző). Szerencsére erről már leszokott, és arra is sikerült ránevelni, hogy csak pöttyöset vegyen, mert sem a danóné, sem a milli (amit Nagybánhegyesen gyártanak, régebben amíg Zalkatej volt addig gilt volt a dolog) nem jobb, a gyümölcsös verziókban is. Tehát most az egyszer igaza van a reklámnak, hogy "a piros pöttyös az igazi!!!"
Én nem szeretem annyira az óriás rudit, mert ugye sok benne a túró (azért óriás!), és vastag rajta a csoki... Szóval inkább három kicsi, mint egy óriás :)
Képzeljétek, én meg láttam Pöttyös TúróRudi automatát, minden fajtából lehet venni! Tök király :)
Amúgy tényleg ez a legjobb rudi, pláne az óriás Pöttyös!
A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a porcukorral habosra kevert vajat, az áztatott mazsolát és a vaniliás cukrot. Jól eldolgozzuk, hűtőben megdermesztjük. Vékony hengereket formázunk a masszából, majd olvasztott tortabevonóba mártjuk. A csokoládés rudakat fogyasztás előtt jól hűtsük le"
Forrás:Túróból sokféleképpen c. kiadvány, valamikor a 80-as évekből.
Ha az "e" betűk hiánya okozza a gondot, könnyen orvosolható. Kinyomtatod az oldalt, kivágod a hozzászólásom utolsó sorát, apró kockákra vágod, majd hagyod egy napig tejben ázni. Ezt követően jól lecsöpögteted, és az előkészített túróba keverve már meg is szűnik a hiányosság.
Ugy tudom, a Danon ossze-vissza probalkozik, hogy egy pici darabkat megkaparintson ebbol a piaci szegmensbol, de nem jarnak sikerrel, tehat nem csak neked vannak gondjaid vele
H
Ha sikerült a megfelelő receptet megalkotni, akkor megoszthatnád velem ;-)
Egyébként régen én is próbálkoztam: egy kis kupac túróra szórtam porcukrot, majd öntöttem rá csokit. Imádom a piros pöttyöst, de ez kivételesen megpenészedett a hűtőben... Szóval én már csak tuti recept esetén próbálkozom. :)