Különböző vallási és más ezoterikus irányzatoknak mindig is vannak és lesznek ellentétei.A katolikus egyház dogmáihoz ragaszkodni az embernek körömszkadtáig, nagyon rossz dolog, mert az egyház is folyamatosan javítgatja és igazgatja dolgait a különböző zsinatok megrendezésekor,ami ugye mostanában már mutat egy kis eltérést az ősi vallástól elég jelentősen.Egyre jobban látható a katolikus egyház egy jól jövedelmező "ágazat" vallás, ahol a pápai kincstár tele van bizony.Arról nem is beszélve h krisztus halála után a még egységes hitet h osztották meg, a különböző zsinatok, ami azt eredményezte h egy csomó kis keresztény közösség jött létre, ahelyett h az ősi kereszténység megmaradt volna abban a formájában amiben Jézus ránk hagyta.
Egyet kel értsek spirit01 gyel, mert a történelem során nagyon nagy szerepe volt annak h ki hogyan értelmezi a bibliát, milyen kiadásút olvas, és h eszerint él-e.Ez okozta a különböző lázadásokat és avallásháborúkat is befolyásolta.Az már egy másik dolgog, h emberek elítélik azt ha valaki máshogy keresi Istent, vagy máshogy találja meg.Többféle út vezet hozzá, lényegében mindegyik vallás egy utat mutat hozzá, amit vagy követnek emberek vagy mindig keresik a számukra a legjobbat, amit csak Isten jósága tud megadni nekik.
Nagyon sok helyen van utalás a bibliában főleg az ószövetségben, h Isten miként nyilatkozott meg népének, vagy eggyes küldöttei miként vették fel a kapcsolatot eggyes emberekkel.manapság ezt a jelenséget hívják spiritizmusnak, és tévesen az ördögnek tulajdonítják.Pedig ez nem igaz.Isten már a zsidó nép történetében is használt médiumokat, de őket prófétának nevezi a biblia, és többször is történik utalás h ezt a csodás képességet Istentől kapták az ő szolgálatára, és dicsőitésére.Mivel nem csak Isten szólt a próféták(médiumok) által, hanem egyéb magasabb rendű angyalok is,az ő közlésük is számtalanszor szerepel a bibliában.
Az igaz h a sötét erők is képesek embert megszállni, de aki Istennek tetsző, igaz életet él, ettől a kísértéstől nem kell tartania.Hiszen az alantas szellemek tényleg azokat keresik akiknek szennyezett a teste( cigi és alkohol, meg drog), hiszen tartalmaznak olyan dolgokat amit ők az aurán keresztül fel tudnak venni és ebből energiát nyernek létezésükhöz.A sötét erők is használhatják saját céljuk ra a médiumokat, de ha Isten nevében és a magasabb tudás reményében fedezi fel valaki médiumi tehetségét, nagyon szép dolgok történhetnek vele, mert kaphat olyan tanítást is amit sok pap is megirigyelhetne.
Ha egy embert megszáll egy szellem (igazából olyan emberek lelkei,akik nem tudtak elszakadani a fizikai síktól) és emiatt az illető vmi bűnt követ el, (amit amúgy ez a lélek sugallt neki),akkor azért az illető nem büntethető.
Az igaz, ,hogy mindenki a saját tettéért felelős,de nem az,akit megszálltak. Kísértés van mindenhol,de ha meg vagy szállva,akkor majdnemhogy egyáltalán nem tudsz dönteni jó és rossz között,mert a szellem (vagyis a lélek) uralja az elmédet.
Általában bkit megszállhat egy szellem,csak a káros szenvedélyeknek hódolók jobban ki vannak téve ennek a veszélynek,mert a szellemnek egy gazdatest kell,ahol kiélheti a vágyait és ez a gazdatest egy ember.
És lehet egy emberben több is,nézd meg a skizofrénokat.
"A számmisztika az önismeret eszköze. Megismerhetjük általa, hogy mi végre születtünk a Földre."
Amiről én beszélek,annak ehhez semmi köze.
A törtekre a következőt monjda:
(Ehhez elöljáróban annyit,hogy a bukás következtében vagyunk a földön,ugy ezt hívja a Bilbia eredendő bűnnek.)
A bukást, vagyis a reális 3-ból (Istenből, az élet-princípiumból és az elsődökből) való kiválást éppen az elsődök követték el, amennyiben ezek a 3-ból4dikké lettek, amikor a duálok kettéváltak. A számtörvényben abukás szintén a 3-ban rejlik és a 2-n megy keresztül.(A konkrét 2 szavakkal kifejezve: szellem, erő,ősvilágosság, életprincípium, attrakciós erő, ódvilágosság.)
Ha 2 megoszlik, (szorzódik) 4 válik belőle.
A konkrét 3-nak szintén konkrét törtekre kell szétoszlania, Isten
háromszögét, valamint a 3-as számot nem érintvén. (Lásd a
táblázatot).
A konkrét bukás
az elsődökböl, a rotációból és a fluidból,
Az absztrakt bukás
törtszáma 24, 18-ból ered és 12-n
megy át. Ez a szorzásban azt jelenti, hogy 2x12=24.
A számábrák rendszertelenek lettek, ez a bukás képe.
A most kifejtett számtörvényben egy összeadás és egy szorzás van. Az összeadás nem egyéb, mint összeszámlálása valamennyi
vonalnak, számnak és elnevezésnek, a szorzás pedig az egésznek
törtekre való szétbontásából ered, ami a szorzó 2 által történik.
Isten a változhatatlan abszolút Egy, a bukás és a törtekre való
oszlás eseténél nem jön számításba. A reális ábrán az összeadás
és szorzás világosan látható. A konkrét ábrán az összeadás a
háromszögekben konkrét, a szorzás a vonalakban olvasandó. Az
absztrakt ábrán az összeadást az oldalvonalak adják, a szorzást
pedig úgy ejthetitek meg, ha a két ellentétes háromszöget a 12-es
és a 18-as háromszögre fektetitek és a törteket megolvassátok."
Stb,stb,így vezeti le,de ehhez nagyon kell érteni a matekot,mert csak az tudja szintén teljesen levezetni és továbbvinni az elméletet,a könyv továbbviszi 100 oldalon keresztül,nem tudom ide bemásolni azt a 100 oldalt.Az ábrákat nem tudom ide bemásolni sajnos,mert nem engedi vmiért.
Rozálka,a médiumokat, ha az tiszta erkölcsű és azért tart szellemidézést,hogy tanítást kapjon egy magasabb szféra tanító szellemétől,ha megszállja egy tiszta szellem,akkor az ki is megy belőle.A médiumitásnál egy szellem energiát vesz el,ha a médium materializációs médium. Ilyenkor,amikor elhagyja a szellem a testet,akkor pótolja az elszívott energiát.
Ha a médium nem tiszta és csak földi célokra akar szellemet idézni,akkor alantas szellemek fogják megszállni,akik nem feltétlenül maradnak benne,ha le van védve,de nem fogják pótolni az energiát,mert nem tudják.Így egészségkárosító hatása van a médiumra nézve.De csak ebben az esetben.
Írtam,hogy kiket szállnak meg a szellemek,nem kell médiumnak lenni ehhez.
Médiumoknak több fajtája van,van író,látó,halló (az utolsó kettőt meg sem kell szállnia a szellemnek),inspirációs,stb.
Van egy Isteni törvény a szellemvilágban,hogy a rossz szellemek nem esküsznek meg Jézus nevére,csak a jók.Így könnyen ki lehet szűrni az alantas szellemeket,elég csak őket Jézus nevére megesketni és egyből kiderül.
Egyet kell veled értenem abban,hogy egy megszállt embert ezek a lelkek ráveszik bizonyos dolgokra.Sugalmazzák neki,hogy de igyál még,drogozz többet,nem lesz baj,stb.De ezek olyanok,mint az ember saját gondolata.
Ha egy embert megszáll egy szellem és emiatt az illető vmi bűnt követ el, (amit amúgy a szellem sugallt neki),akkor azért az illető nem büntethető.
Az igaz,amit az egyik hozzászóló írt és ez most leginkább neki szól (csak nem jegyeztem meg a nevét),hogy mindenki a saját tettéért felelős,de nem az,akit megszálltak. Kísértés van mindenhol,de ha meg vagy szállva,akkor majdnemhogy egyáltalán nem tudsz dönteni jó és rossz között,mert a szellem uralja az elmédet.
Általában bkit megszállhat egy szellem,csak a káros szenvedélyeknek hódolók jobban ki vannak téve ennek a veszélynek,mert a szellemnek egy gazdatest kell,ahol kiélheti a vágyait és ez a gazdatest egy ember.
Olvasom csak nagyon hosszú, de gondolom azt akarod ezzel mondani, hogy:"az ördögök, akik embereket vesznek birtokba, nagyobbára elhunyt lelkek lehetnek."
Még ugyan nem olvastam végig, de én meg azt mondom, hogy nem. Az ördög elhunyt vagy élő személyek alakját, hangját képes utánozni. Materializálódnak. Föleg ott ahol spiritizmust, szellemidézést hajtottak végre. Médiumokat vesznek bírtokba. Ez is írta, hogy ott voltak a kis csontok. Mágia. Lukácsot hozza a garadai megszállottal, hogy Jézus kérdezte a nevét. És úgy gondolták, hogy annak a nevét aki mint elhalt személy benne van. De Jézus nem ezért kérdezte, hanem a démonokat cselekedeteik alapján nevezzük meg őket. Pl. kélyvágy lelke, kabzsiság lelke, öngyilkosság lelke, stb.
>Azután a kívánság megfoganván, bűnt szűl; a bűn pedig teljességre jutván halált nemz."<
A gondolatokban jön a kívánság, amit ha elfogad valaki bűnbe esik, ami lelki halálhoz vezet.
A démon sugallatokat ad a fejbe, gondolatokat. Pl. Nézd ezt a csinos nőcit/pasit,- a szemed mint a mágnes már ott is van,- és már vetkőzik is gondolatban lefelé. Látod milyen magányos szegény, vígasztald meg. Aztán már ott is a bűn.
Rozálka! Rosszul vagy informálva. Kérnélek, hogy olvasd el az általam néhány hsz-szel ezelőtt belinkelt dokumentumot. Igaz történet, megbízható embertől. Vele esett meg.
Én nem mondom, hogy a sátán szolgája. De bizony sok keresztény hívő testvérek is bizony meg vannak kötözve az ördög által. Aki pedig meg van, abban haknak is. És az benne a szar helyzet, hogy sokadmagával jön.
Egy nagyobbacska, aki hoz magával többi kicsit. És ha már van egy, ott helye lesz hamarosan a többinek is.
Amit itt leírsz a test cselekedeteiben pl. paráznaság, amik borzasztó erősen tudnak kényszeríteni azt bizony démonok csinálják.
Először csak csalogat. Jönnek a kisértő gondolatok.
Mikor az illető igent mondott rájuk, azzal már odakötötte magát az ördöghöz. Egyre többször megteszi, annál vastagabb lesz a kötelék. Ekkor már az ördög a köteléken keresztül hajtja.
CSINÁLD! Nem lehet neki ellenálni. Tenni kell. Kényszeríti.
Gondolj egy alkoholistára, vagy egy drogosra. Először csak kicsit, aztán egyre többet, és a végén szinte egyfolytában. Hajtja, CSINÁLD!
De ilyen a paráznaság is. Mikor már megszállott is valaki, annak már az ember se elég. Kellenek neki az állatok is. Meg az, hogy verjék közben, meg minden ami már a normális szexhez tartozik.
Azt elfelejtettem megírni,hogy egy szellem (vagyis egy lélek)nem csak akkor tud megszállni vkit,ha annak káros szenvedélye van (bár ez a gyakori),hanem,ha vki szellemet idéz védelem nélkül,vmint,ha egy elhunyt rokonát nem tudja "elengedni" (állandóan rá gondol,sír utána,beszél hozzá,stb) és ilyen esetben ez a halott rokon ott marad a nyakán és az ő energiájából "táplálkozik".
(Ugye egy szellem nem tud kenyeret enni,ami a fizikai testnek táplálék,de egy léleknek nincs fizikai teste.)
Namost amikor látunk egy embert,aki beszél "magában",az általában a benne lévő szellem (de egyébként az lélek,csak a köznyelv hívja szellemnek),látja a többi szellemet (lelket) és azokhoz beszél.
Na először is akkor tisztázzuk,hogy ahány Biblia,annyi fordítás,de a magyar,leginkább a Károlyi az,ami a legjobban félre van fordítva.
Nem az a baj,hogy mindegyik Biblia mást ír (bár ez is...),hanem,hogy egyesek körömszakadtáig ragaszkodnak a saját Bibliájuk szövegének igazához és nincsenek tisztában azzal,hogy ez csak egy Biblia fordítás a több száz (inkább ezer) közül.Tudom, hogy rossz érzés,amikor kiderül, hogy egy-egy szót bizony máshogy fordítottak le,mint,amit már megszoktunk és ami egyeksek Bibliájában van és ezzel meg is változik a jelentése,de hát ez van.
"Egy fordítás akkor jó, ha az eredeti szöveg gondolatsora hiánytalanul megjelenik benne. Az egyik fő szempont tehát a szöveghűség. Kérdés azonban, hogy a nyelvtaniformahűség vagy az értelmi hűség fontosabb? A másik fő szempont a nyelvezet. Itt a kérdés az, hogy a fordítás régies vagy modern legyen? A különféle fordítások ezen a négyirányú skálán könnyen elhelyezhetők. Ezek mellett a fordítóknak más szempontokat is figyelembe kell venniük, például egyes héber és görög szavaknak nincs magyar megfelelője, csak körülírni lehet őket, illetve éppenhogy sok kifejezés közül kell választanunk a szövegkörnyezetés az egész Biblia tanításától függően (például aszómajelentése lehet 'test, létforma, egész valónk' stb.). Vagy egyesAmazonasmenti törzsek számára a „kenyér” ismeretlen fogalom, s nekik érthetőbb lehet Jézust „az élet banánjának” nevezni, és bár nincs olyan elvont fogalmuk, mint a Jézusba vetett „hit”, pontosan értik, mit jelent „Jézusra akasztani a függőágyat”."
Itt található a Károlyi féle Biblia hibás fordításairól egy tanulmányi link (nagyon tanulságos), aki nem hisz nekem:
Másodszor elővettem egy angol Bibliát is, (ezzel együtt nekem 3om van) amiben Máté 17. fejezet 18as részben az ördög (devil) szó helyett "evil spirit" szerepel,ami "gonosz szellem"-et jelent.
Vagy egy másik Bibliám is,ami a World Bible Translation Center engedélyével lett lefordítva magyarra, az szintén így ír:
17
Jézus így válaszolt: „Ó, ti hitetlen és eltévelyedett emberek! Meddig kell
még veletek maradnom? Meddig kell még türelmesnek lennem veletek?
Hozzátok ide azt a fiút!”
18
Akkor Jézus ráparancsolt a gonosz szellemre. Az
kiment a fiúból, és a fiú azonnal meggyógyult.
Tehát nem az ördög.
Ezek nem hasraütés szerű állítások,ezért mondtam,hogy inkább a görög Bibliát kell olvasni eredeteben.Ja,hogy ahhoz görögül kell beszélni?Hát,aki az igazi szöveget akarja olvasni és nem vmi félrefordítást,annak megéri.
Szóval én arra kérek mindenkit,aki kategórikusan kijelenti,hogy csak az az igaz,amit ő olvasott,hogy nézzen azért utána jobban,rendben?
"de akik itt írogatnak a fórumon, sokakban viszont van egy rakat. :)" Ismételten mindenkit óva intenék attól, hogy keresztény testvéréről azt állítsa, hogy
Az emberek lelkei nem szálnak meg senkit. Csak démon és ördög száll meg embereket.
És nem csak káros szenvedély kell ahhoz, hogy megszáljon valakit a démon. A BŰN éppen elegendő. Pl. a paráznaság által is beköltözik a démon emberekbe. Vagy az okkult tudományok által. Nem kel ahhoz folytatni ezt a tevékenységet, elég ha valaki elmegy egy jósnőhöz. (egyébként nem cigizek már megtérésem óta)
Démonok azok a gonosz angyalok akiket magával rántott lucifer a menyből.
Írod, hogy egy emberben nem csak egy lehet. Bennem se ez az egy volt, hanem egy egész hadseregnyi. Volt egy jó nagy, és rengeteg kicsi.
A szellemi megszállást ördög csinálja. Bírtokba veszi az embert. Először megkisérti, aztán ha az illető igent mond a bűnre megkötözi, és aztán bírtokba veszi.
Senki, sem orvos, vagy pszichológus, nem tudja onnan kiebrudalni, csak Jézus.
Az ördög tud materializálódni. Vagyis felvenni emberi alakokat. Ezért hiszed azt, hogy emberi szellem és nem ördög. Ezt azért csinálja, hogy elterelje az ember figyelmét valós lényéről.
Az ördög kétféleképpen nyomja el az embert.
1. Testi elnyomás. Mikor valaki tüneteket produkál ugyan, de orvosilag nincs semmi baja.
2. Agyi elnyomás. Szellemileg elnyomott. Rögeszmés, vagy egyenesen elmeosztály.
És ha te tudnád,hogy én miket tapasztaltam meg!Megszállva sose voltam,mert nincs káros szenvedélyem,nem járok temetőkbe és kórházakba,ahol hemzsegnek a szellemek,akik nem tudnak elszakadni a földtől.
Történeted gyönyörűen szemlélteti a szellemi megszállást,ami nem az ördög!!
Te dohányszol,ami épp elég ok arra,hogy egy olyan szellem,aki életében dohányzott és a fizikai síktól nem tud elszakadni,mert ennek a szenvedélynek akar hódolni,az rád tapadjon.Ezért veszélyesek a kocsmák is,mert a sok részeg szinte vonzza azokat a szellemeket,akik szenvedélyüknek akartnak hódolni,mert életükben ők is alkoholisták voltak.
Démonoknak azokat nevezzük,akik gonosz emberek voltak.
Ajánlom elolvasásra: Edit Fiore-Nyugtalan holtak című könyvét.Ő egyébként pszihológus,mielőtt azt hinnéd,hogy ez egy spiritiszta könyv,bár infóidat netről szerzed a spiritizmusról,ami nem fedi a valóságot,na de mindegy...no comment..
Egy emberben nem csak egy szellem lehet (így már eleve ki lehet zárni az ördögi megszállást,hiszen az ördög az egy db vmi),hanem nagyon sok.
Egy kedves barátom által,- aki szellemeket tud kiűzni egy emberből- volt alkalmam erről közelebb is megismerkedni.
Egy nőt megszállt egy szellem,akiről kiderült,hogy Jánosnak hívják (megintcsak nem az ördög) és a 18 században egy csatában halt meg. Mivel nem tudott elszakadni a földtől,így itt ragadt,energiából táplálkozik (vagyis az aurából,ami csak embernek van) és így rá kellett csatlakoznia vkire,hát ő ezt a nőt találta.
Barátom elbeszélgetett vele,megértette vele,hogy nem jó itt neki és Jézus nevében elküldte a fénybe,stb.Ekkor szokott jönni a hányinger,amit te is írtál,ilyenkor távozik a szellem.
A szellemi megszállást nem az ördög csinálja,hanem egy meghalt ember lelke,aki nem tud elszakadni a fizikai síktól.
Mint,ahogy írtad (de erre már magamtól is rájöttem,mielőtt olvastam volna a történetedet),hogy vallásos családból származol, ezért hiszed azt,hogy ez az ördög műve.
Én szerencsésnek tartom magam,hogy ateista családból jöttem és nem kötött meg a vallás,hanem szabadon tudtam gondolkozni.Ezért tudom azt,hogy a patás ördög,meg hasonlók nem létezik,gonosz van,de az is csak sugallmakkal árt,az a célja,hogy Isten ellen forduljunk. De kb ennyi is a szerepe.
Nem vettem részt semmilyen tanfolyamon,nem tudom milyen a New Age mozgalom,ilyenekkel nem foglalkozom.
Neked nem kell elhinned,sem elfogadnod azt,amiben én hiszek,el is mondhatod,hogy te ezzel nem értesz egyet,de tiszteletben kellene tartanod,ha vki másban,vagy legalábbis máshogy hisz,ahogy te.Én sem ítélkezem a te hited felett,pedig én meg azzal nem értek egyet.Mégsem mondom,hogy az ördögi,ahogy te nekem.
Mindennel szemben, ami a korábbi ismereteinkkel ellenkezik, elutasítóan szoktunk viselkedni. Ez az ember természetéből adódik. A megszokás a legerősebb hatalom úgy az egyén, mint a népek életében. Ezért ragaszkodik az ember azokhoz az erkölcsökhöz és szokásokhoz, melyeket szüleitől örököl és fiatalkora óta gyakorol. Még erősebb formában jelentkezik ez azokban a dolgokban, melyek a szülői ház vallásával függenek össze.
Ez a megszokás az igazság legnagyobb ellensége minden területen, különösen a vallás területén. Ez az embereket nemcsak attól tartja vissza, hogy maguk keressék az igazságot, hanem szükségszerűen arra is kényszeríti, hogy vizsgálat nélkül mindent elutasítsanak maguktól, ami eddigi véleményükkel ellenkezik. Ez ellen csak egy módszer van: az igazság saját megtapasztalása