Szerintem nagyon ütős lett az új lemez, mondjuk nekem a régi stílus jobban tetszett, de ezzel is megfogok barátkozni csak szokni kell. Nagyon tetszik a Döglégy for prezident, A popszakma rémei és a Másnap. Amitől viszont hányingert kapok az a pszichopata naplója és a Sith, nem bírom az ilyen sötét hangulatú számokat...
Régebben egy másik Karteles témában valaki azt írta, hogy a Kartel egy kamuzós társaság, egyáltalán nem hiteles az, amiről rappelnek.Nkem eléggé kurvázós és piálós csávóknak tüntek 1-2 koncerten és saját bevallásuk szerint is dettóra olyanok, mint a lemezen (azért Zolee nem eteti meg a kutyáját az anyjával, mint a pszichopata naplójában lol). Dopeman múltkori nyilatkozatától viszont eléggé meglepődtem, azt mondta, hogy csinál még 2-3 szóló lemezt, közreműködik néhány Kartel lemezen aztán visszavonul és családot(!) alapít. Hát EZ már hiteltelen...
Azon is volt vita, hogy tulajdonképpen a Kartel még mindig egy rétegzenekar vagy már kezd populárisabb lenni? Szerintem az első lemez tényleg csak egy bizonyos rétegnek szólt, de szerintem a Helldorado és a Rosszfiúk már sokkal populárisabb lemez volt.
Szerintem az a gond vele, hogy nincsenek rajta igazán új ötletek. Végig lehetne menni számról számra, de most csak néhányat emelnék ki:
A Döglégy for president elnök-diktátoros vonulata már benne volt a Blowfeld vs. OJ Bondban, Az ember legjobb barátja fegyvermániája a Bérgyilkosokban, az Egy pszichopata naplója a Hasfalmetszôkben, a Gerilla funk feldolgozás meg a Vato Loco zenéjének felhasználását idézi. A popszakma rémei leginkább az Ez itt nem az-ra rímel.
Ja, és a rímek: sajna, egyre gyengébbek. Az ez itt nem az-ben még amiatt marták el az AC-éket, hogy nem tudnak jól rímelni, de amit Dope meg Dög itt néha művel, attól bizony fel-felszisszenek néha.
Ennek ellenére van néhány igazán jó szám a lemezen, nekem fôleg az album második fele jön be: A popszakma rémei, Mi vagyunk azok, Az öreg iskola, Kôbánya Blues II, Másnap.
Szerintem az a gond vele, hogy nincsenek rajta igazán új ötletek. Végig lehetne menni számról számra, de most csak néhányat emelnék ki:
A Döglégy for president elnök-diktátoros vonulata már benne volt a Blowfeld vs. OJ Bondban, Az ember legjobb barátja fegyvermániája a Bérgyilkosokban, az Egy pszichopata naplója a Hasfalmetszôkben, a Gerilla funk feldolgozás meg a Vato Loco zenéjének felhasználását idézi. A popszakma rémei leginkább az Ez itt nem az-ra rímel.
Ja, és a rímek: sajna, egyre gyengébbek. Az ez itt nem az-ben még amiatt marták el az AC-éket, hogy nem tudnak jól rímelni, de amit Dope meg Dög itt néha művel, attól bizony fel-felszisszenek néha.
Ennek ellenére van néhány igazán jó szám a lemezen, nekem fôleg az album második fele jön be: A popszakma rémei, Mi vagyunk azok, Az öreg iskola, Kôbánya Blues II, Másnap.
Ma jelent meg (ápr. 2. ) Ganxsta Zolee és a Kartel új albuma, a Pokoli Lecke.
A stílus azonban már merészen visszanyúl az Action-os időkbe. Hogy ez pozitív, vagy negatív azt döntse el mindenki maga.
Dopeman ismét hozza formáját és a Hasfalmetszők után az Egy pszichopata naplójában ismét az "idegbeteg" rapet nyújtja.
További vélemények?