Keresés

Részletes keresés

NICK Creative Commons License 2001.04.06 0 0 108
Kedves pernahajder!

2.Nem a miértre,hanem a mit jelentre kérdeztem rá.

Előzmény: pernahajder (87)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.04 0 0 107
Kedves Pernahajder!
A lényeget leírtad! Tamáska akkor sem értene egyet megállapításaiddal, - melyeket nagyon sokan vállalunk! - ha "ragoznád". Na ez az a tipikus eset, amikor egyesek elkezdik a BTK 144-et kiabálni. :-) Pedig az azért túlzás.
Előzmény: pernahajder (89)
ElBundy Creative Commons License 2001.04.04 0 0 106
"mert büszke csak saját elismert teljesítményemre lehetek jogosan."

Ezt mintha mondta volna már valaki.

Előzmény: HitetlenTamaska (92)
ElBundy Creative Commons License 2001.04.04 0 0 105
Ezt ugye nem komolyan gondolod?
Előzmény: iscream (91)
ElBundy Creative Commons License 2001.04.04 0 0 104
Ehhez cak annyit,hogy haza csak egy van,otthon lehet több is.
Előzmény: HitetlenTamaska (95)
iscream Creative Commons License 2001.04.04 0 0 103
Én Németországban élek jelenleg, "jó" itt nekem - hivalkodás nélkül mondhatom: anyagilag jobb mint honfitársaink többségének odahaza - de a hazám ez itt nem lesz soha. Nincs semmi bajom a németekkel, csak az, hogy nem magyarok.

Mikes Kelemennek "jó" volt Törökországban, mert nem végezték ki a Habsburgok, megélhetéséről pedig a fejedelem, annak halála után pedig a Porta gondoskodott. S mit írt mégis a hálátlan: "... és úgy szeretem már Rodostót, hogy el enm felejthetem Zágont". (37. levél)

Szóval vannak, akiknek a tele has nem minden, telHitetlen Tamáska...

Geyza Creative Commons License 2001.04.04 0 0 102
:-)))
Előzmény: alfalfa58 (101)
alfalfa58 Creative Commons License 2001.04.04 0 0 101
1. Bizony Kedves Geyze, ez - tetszik, nem tetszik - így van.

2. Tamaska az üdítő kivétel.

:-)

Előzmény: Geyza (99)
Szabadelvue Creative Commons License 2001.04.04 0 0 100
"Magyar állampolgárnak természesen sokkal jobb lenni mint etiopiainak, és sokkal rosszabb mint dánnak"

- az utóbbi sem feltétlenül biztos. Egy dánnak valszeg jobb dán állampolgárnak lennie, mint magyar állampolgárna, ez igaz. Egy magyar (a többség) talán jobban érzi magát magyar állampolgárként, mint dánként.
(exkluzív kivétel Tamáska részére: egy erdélyi magyar viszont biztos jobban érezné magát magyar állampolgárként Erdélyben, mint most románként ... :-))

Geyza Creative Commons License 2001.04.04 0 0 99
Mármint szerinted.
Mert szerintem az ember a hazáját ugyanúgy nem választhatja meg, mint pl. a szüleit, testvéreit, gyerekeit és a legtöbben - elmaradott, módon - mégiscsak ragaszkodnak a saját családjukhoz, még akkor is, ha vannak a világon szebb és okosabb emberek is...
alfalfa58 Creative Commons License 2001.04.04 0 0 98
Érdekes gondolat. Te találtad ki, vagy olvastad valahol?
pernahajder Creative Commons License 2001.04.04 0 0 97
A közösség tagjaként, a közösség által elért siker nem ad okot rá?

Hm. Beckenbauer gyalázatosan játszott a hollandok elleni VB-döntőn, oszt mintha mégis büszke lenne rá!

pernahajder Creative Commons License 2001.04.04 0 0 96
Mivel mérném össze a történelmi tényeket? Azok tények, csak ismerni kell őket.

Tudományban pedig mondjuk mérce lehet az egy főre jutó Nóbel-díjasok száma. Pl. :)

Művészetekben már kevésbé, de itt is vannak mérhető dolgok: magyar szerzők műveinek külföldi kiadása, zenekultúránk külföldi elismertsége, az amerikai filmművészetben a magyar származású és magukat magyarnak is valló rendezők szerepe.

És persze a mindenütt sikert arató népzenei és néptánc kultúránk.

Csak az vitathatja, aki valamely sajátos, de a tényekhez nem tartozó okból (mondjuk sajátos világnézete vagy épp ellenszenve okán) mindenáron vitatni akarja.

Előzmény: HitetlenTamaska (90)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2001.04.04 0 0 95
Kedves iscream

Mindenkinek ott a hazája, ahol a lehető legszélesebb értelembe véve "jó" neki.

Előzmény: iscream (93)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2001.04.04 0 0 94
offtopic
Ez a rosszindulatu megjegyzés nagyon nem talált, mert magam a rasszizmus és kultursovinizmus minden formáját a lehető legmélyebben elitélem,
és az ilyen kijelentések kibocsájtóival semmi féle közösségem nincs.
Előzmény: iscream (91)
iscream Creative Commons License 2001.04.04 0 0 93
Mintha anyagiasság rejlene szavaid mögött ó Tamés (ahol jó nekem ott a hazám?)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2001.04.04 0 0 92
Bár nem tőlem kérdezték:

1. Természetesen nem vagyok rá büszke, mert büszke csak saját elismert teljesítményemre lehetek jogosan.

2. Magyar állampolgárnak természesen sokkal jobb lenni mint etiopiainak, és sokkal rosszabb mint dánnak, annak ellenére felénk többet süt a nap, mint ez utobbi országban.

Előzmény: alfalfa58 (86)
iscream Creative Commons License 2001.04.04 0 0 91
Hiszen mindenki tudja ugye, kedves EszetlenTamáska, hogy az igazi kultúra az a zsidóktól származik, ami nélkül ugye csak barackpálinka meg a lobogós gatya..
Előzmény: HitetlenTamaska (90)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2001.04.04 0 0 90
Kedves pernahajder

Összemérhetetlen dolgokat mérsz össze. A magadfajta lelkesdők minden országból löködik a hasonlóan kontrollálhatatlan megállapitásokat, és ezzel kölcsönösen teszik egymást nevetségessé.

pernahajder Creative Commons License 2001.04.04 0 0 89
Persze. Csak kénytelen voltam tömören fogalmazni, mert egy ablaknyi szövegnél többet nem tudok átpaszírozni. :)
Előzmény: Szabadelvue (88)
Szabadelvue Creative Commons License 2001.04.04 0 0 88
"létszámarányát jelentősen meghaladó mértékben járult hozzá az emberiség kulturkincséhez mind a tudomány, mind a művészetek terén"

- a magyar népdal, népzene, néptánc külön is kiemelendő, mert az különleges nemzeti kincsienk közé tartozik, amelyet a nagyvilág igényes része tényleg sokra tart.

pernahajder Creative Commons License 2001.04.04 0 0 87
No alfalfa helyett válaszolok.

1. Igen.

2. Azt jelenti: egy olyan kulturához, olyan közösséghez tartozónak érzem és tartom magam, amelyik rendkívül sokat tett Európában a szabadságért, ezért áldozatokat hozott, többet, mint más országok; az Európában domináns keresztény értékrendet önfeláldozóan védte, ugyancsak többet áldozott ezért, mint más országok; türelmet tanusított más közösségi és szakrális értékek iránt, befogadó volt; Európában elsőként hozott létre olyan, gyakorlatban is érvényesülő állameszményt, amely az országlakók etnikai és vallási hovatartozására tekintet nélkül biztosított számukra közjogi jogosítványokat; létszámarányát jelentősen meghaladó mértékben járult hozzá az emberiség kulturkincséhez mind a tudomány, mind a művészetek terén.

Előzmény: NICK (84)
alfalfa58 Creative Commons License 2001.04.04 0 0 86
Kedves NICK,

1. Első kérdésedre - bár akkor még nem tetted fel - feleletet adtam már valahol alant...

2. A másodikra még keressük a választ. Szerinted mit jelent?

iscream Creative Commons License 2001.04.03 0 0 85
Te is csak írsz de nem olvasol, ugye?! Vagy egyszerüen csak provokálni akarsz itt?
NICK Creative Commons License 2001.04.03 0 0 84
Kedves alfalfa58!

1.Te büszke vagy arra,hogy magyar vagy?

2.Szerinted mit jelent az a mondat,hogy
"büszke vagyok arra,hogy magyar vagyok"?

Előzmény: alfalfa58 (-)
alfalfa58 Creative Commons License 2001.04.03 0 0 83
De van olyan is: "Te lefasisztázol mindenkit, én meg adok Neked hatszáztíz darab Magyar Pulitzer-díjat."
Előzmény: pernahajder (81)
alfalfa58 Creative Commons License 2001.04.03 0 0 82
Esse rossz... :-)
Előzmény: pernahajder (81)
pernahajder Creative Commons License 2001.04.03 0 0 81
Bertelsmann nem azér fizet. Nála így van a szöveg: Te lefasisztázod, én meg megfizetlek.

:)

Előzmény: alfalfa58 (80)
alfalfa58 Creative Commons License 2001.04.03 0 0 80
Ejnye már pernahajder, de naív vagy... Hát nem ismered a játékot: "Te lefasisztázol, én meg fizetek"?!

Előzmény: pernahajder (79)
pernahajder Creative Commons License 2001.04.03 0 0 79
Na mit gondolsz miért nem tört ki? Nehogy azt hidd már, hogy lefasisztázzák azt a nációt, ahonnan a legtöbbet kapják!

Hoztál volna magyar példát, lenne itt nyilasozás, fasisztázás meg nácizás rögvest!

Előzmény: alfalfa58 (78)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!