Keresés

Részletes keresés

kábelbúvár Creative Commons License 2008.07.18 0 0 22

 

 

 

  :)

az ALANY Creative Commons License 2001.06.28 0 0 21
Kispapa, nagyon örültem neked, most már igazán kitartás,nincs sok hátra! Mi a 19. hétnél tartunk, már mozgolódnak erősen, UH-n már mindenük látszott, kivéve a nemüket, de nem is biztos, hogy akarjuk tudni.Bár szerintem fiúk...
Írj, ha megvannak a gyerkőcök-meg persze addig is!
KISPAPA Creative Commons License 2001.06.07 0 0 20
Kedves "mindnyájan"!
Én sem tüntem el, csak így a 34.hét környékén kicsit sokasodnak a dolgok.
ALANY: lesznek még nagyobbak is, csak lassan nézessétek meg - ha meg akarjátok tudni - a nemeket, bár nem tudom, hanyadik hétnél tartotok. Nekünk már semmit sem mutatnak, csak fityiszt:-)
SZINTÉNZENÉSZ: Ismét küldtem e-mailt, de lehet, hogy megint nem kaptad meg? Ez már a második. Ezek után mindent kétszer mondok kétszer mondok.

Pénteken - jun.8.-án - megyünk dokihoz, mivel most már hetente akar nézni "minket". Még mindig nem kellett a kedvesemnek befeküdnie, s ez nagyon jó hír, mert bár itthon is nehezen bírja, a kórházban még rosszabb lenne.

KISPAPA

az ALANY Creative Commons License 2001.06.07 0 0 19
Köszi, örülök, hogy megmaradtál, azért néha kukkants be légyszi, hogy tudjak veled konzultálni, mint nagy és tapasztalt "öreggel" a támában!
szinténzenész Creative Commons License 2001.05.29 0 0 18
Gratulálok!!!
Én nem tűntem el, de mindenki más igen.:o(
Előzmény: az ALANY (17)
az ALANY Creative Commons License 2001.05.27 0 0 17
Na, sikerült megint visszatalálnom, remélem nem tűntek el teljesen innen is a hozzászólók, mint az ikres topicokról általában!Ha ide tévedne vki, megosztom vele, hogy Uh-on legutóbb 6 centisek voltak(na jó, egyikük csak 5,8...) és minden o.k!
szinténzenész Creative Commons License 2001.04.25 0 0 16
nem nagyon unszimpi=nagyon unszimpi!
szinténzenész Creative Commons License 2001.04.23 0 0 15
Nekem természetes szülés volt. A doki nagyon császárt akart, de volt olyan értelmes az egyik főorvos (magánban, ha érdekel a neve, nem nagyon unszimpi lett!!!), hogy "megvizsgált" a nagyvizitnél és erre be is indult a szülés.
Császárnál is bent lehet, főleg, ha érzéstelenítéssel van, nem altatással.
A spinális érzéstelenítésben .... Tamara nevű (töri a magyart, asszem orosz) anesztes nagyon jó!
Előzmény: az ALANY (14)
az ALANY Creative Commons License 2001.04.23 0 0 14
Nagyon jó, köszönöm szépen!Papás szülés még kérdéses, nem tudom pl. császárnál feltétlenül kiküldik-e? Mindegy, van időnk még elég.Te természetes úton szültél? Nekem azt mondták, szinte biztos, hogy ikreknél császár...
Egyébként szépen nődögélnek, hasam mint egy ház, pedig még csak a 10. hét végén járunk...Jövő héten UH, kíváncsi vagyok, mi lett belőlük!
szinténzenész Creative Commons License 2001.04.21 0 0 13
Ja, van papás szüléshez egyszemélyes szülőszoba is, de azért ez attól is függ, hogy előre tervezett a dolog, vagy egyszer csak elindul, mert ha egy front hozza, akkor másnak is, és tele lesz a szülőszoba, nem lehet válogatni. De mindenhol bent lehet a papa, csak nem lesztek egyedül.
AFP: én nem hallottam semmi horrort, csak, hogy az érték nem mérvadó ikreknél. Nekem 4 volt a MOM, de ez nem jelentett semmit. Az UH azonban mindent jónak látott, és az a fontos.
Előzmény: az ALANY (11)
szinténzenész Creative Commons License 2001.04.21 0 0 12
A Schöpf M.ről nagyon jók a "szakmai" tapasztalataim. Nagyon jók az orvosok, jól felszerelt a szülészet, műtő stb. Sajnos a kórtermek hagynak kivetni valót, a fürdő és a WC is elég szörnyű, vannak viszont fizetős szobák, azok nagyon jók.
Általánosságban a nővérek kedvesek, a szülésznők is nagyon jók, én Juditnál szültem.
Kérdezz konkrétan, ha valami még érdekel!
A babarészleg is felkészült, sokszor hoznak ide máshonnan babákat - koraszülött, stb. Jók a babaorvosok is!!!
Előzmény: az ALANY (11)
az ALANY Creative Commons License 2001.04.21 0 0 11
Sziasztok, örülök, hogy egyre többen vagyunk!Én is a Schöpf M.-be készülök, sokan ajánlották, bár sokan ajánlottak mást is, de talán megnyugtatóbb egy erre szakosodott klinikán szülni, mint egy sima kórház szülészeti osztályán.Sokat segitenél, kedves szinténzenész, ha mesélnél az ottani körülményekről, lehetőségekről ("gyöngéd" szülés...?), emberekről stb.Ja, igen, érdekelne még az AFP-szűrés, ikreseknél tényleg ennyire bonyolult a magasabb értékek miatt?Hallottam ugyanis horror-történeteket erről is.
Kispapának:én is gratulálok, mikor érkeznek az ikrek? Üdv és kitartás nektek is!
KISPAPA Creative Commons License 2001.04.21 0 0 10
Üdv a fedélzeten!

Ha minden jól megy, akkor mi a Bajcsyban fogunk megismerkedni a két jövevénnyel, ahová a szerencs, és a gimnazista évfolyamtárs hozott. SOk problémánk volt az elején, de talán nem azért, mert lombik-bébi a két lurkó, hanem azért, mert a női szervezet még nem állt át, bármennyire is szép a terhesség.
Rengeteg kérdés vetődik fel bennem is, hogy pl. hogyan fogjuk hazahozni őket, hiszen a kocsiban a mózeskosarat nem lehet bekötni, a bébihordozó meg még túl nagy nekik, az újszülött betéttel is. Vagy mibe rakjam ki őket a családi ház udvarára, mivel ikerkocsit nem nagyon találunk - van elég drágáért - így megint a mózeskosár mellett lyukadunk ki. Van aki azt mondja, hogy ne külön ágyban, hanem egy ágyban fektessem őket, hogy a testi és testvéri érintkezés megmaradjon.
Hirtelen csak ennyi.

És gratulálok a picikhez mindenkinek.

Kispapa.

szinténzenész Creative Commons License 2001.04.21 0 0 9
Szia Alany! Hol fogsz szülni? Én a Schöpf M.-ben voltam.
Kitartás és vigyázz magatokra - bár tudom, mindenki ezt mondja!
Előzmény: az ALANY (8)
az ALANY Creative Commons License 2001.04.20 0 0 8
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat, segitséget;én vagyok az ikerterhes barátnő!Az ikres könyvet én is messzire hajitottam, annak ellenére, hogy hasonlóval sehol nem találkoztam.Ezzel nagyjából az aggódást is lezártam, egyelőre élvezem a dolgot, még ilyen nem túl rózsás kilátásokkal is, mint kórház, fekvés stb...Előre is köszönök minden hasznos tanácsot és biztatást!
szinténzenész Creative Commons License 2001.04.18 0 0 7
A terhességről:
Az esetek többségében - ha amúgy nem élből veszélyeztetett, mert volt előzmény, vagy lombik, stb. - valamennyi időt kórházban töltenek az ikresek. Én 2,5 hónapot voltam a végén, mert egyik reggel hánytam, aminek az oka nem derült ki, de már nem engedtek el (csak néhány hétvégére). Sokaknál idő előtt tágul a méhszáj, vagy toxémia, vagy cukros. A 28-32. hét a legveszélyesebb, mert kb. akkor éri el a méh a sima terhesség 40. hetének méretét, így "jelez, hogy szülni kell". Nehéz elfogadni a cellát ilyen hosszú időre, de megéri!!! A végén se siettesse a dolgot, mert minden nap számít a fejlődésben!!!
Babakocsi:
Nekünk Hauck van. Ez tul.képpen testvérkocsi, de a Nagy L. Király útja 112. alatti bababoltban valami kis átalakítást csinálnak (a gyár engedélyével, így a garancia megmarad), és mind a kettő tud feküdni egymással szemben, aztán később ülni tudnak egymás mögött is. Itt szokott lenni jó állapotú használt is, de az újat (kb. 65.000 Ft) is gyorsan prezentálják. Általában azonban nincs ikercucc a boltokban, de prosiból megrendelhető - 6 hét! Nem utolsó szempont, hogy beférjen a csomagtartóba, amit érdemes ki is próbálni - persze csak ha van belőle a boltban. Szóval nem könnyű a választás! Az ikerkapcsos megoldást (két rendeset egymás mellé kapcsolsz) nem javasolják, mert nagyon torzulnak a használat során a kocsik, és elég távolra lehet csak összerakni, így viszont nagyon széles lesz.

Egyenlőre ennyi, majd írok még, ami éppen eszembe jut, de kérdezzetek nyugodtan. Itt is vagyok, még a kismama-kisbabában.

ajaj Creative Commons License 2001.04.17 0 0 6
Kedves szinténzenész,
Barátnőmnél is az első lépés az ikrek könyve volt, aztán egy hétvégén keresztül búskomorságba esett, majd jó érzékkel a sarokba hajította a könyvet:)) Azóta egyébként úgy tűnik, szépen növekednek a kölykök, közelítik a 10 hetet, és már egyre kevesebb a mellékhatásuk. Így aztán az aggódás sem olyan nagy mértékű
Előzmény: szinténzenész (5)
szinténzenész Creative Commons License 2001.04.17 0 0 5
Szia Ajaj!
Ikreim vannak, két 5 hónapos lány.
Sajnos tényleg sok minden történhet a 9 hónap alatt, de ezt folyamatos aggódással nem lehet kivédeni - könnyen beszélek, én is összeaggódtam magam! Van egy könyv: Ikrek könyve. Na ezt nem ajánlom, minden infonál, minden oldalon, szinte minden bekezdésben ír valami rosszat, ezek különböző fokozatúak, de olyan könnyedséggel említgeti, hogy az olvasónak olyan érzése van, hogy természetes, hogy történjen valami rossz. Kb. 3x olvastam bele, utána napokig kínlódtam a gondolataimtól, aztán fogtam, és feltettem a polc legtetejére, ahol nem érem el.
Összességében szerintem nem érdemes nagyon olvasgatni, be kell tartani az általános terhességi szabályokat, csak kicsit jobban. Többet pihenni, stb. És megpróbálni kiélvezni minden percét.
Egyenlőre ennyi, mert szólít az egyik diktátor.
ajaj Creative Commons License 2001.04.04 0 0 4
Köszi, láttam ezeket a topicokat is, de gondoltam talán a kezdetektől fogva-tanácsokat begyűjteném, miután szülésig még rengeteg ideje van aggódni. Bár a babák jól megnőttek múlt hét óta, dübörög a szívük rendesen a mai ultrahang szerint. Remélem más topicokból majd átnéznek az érintettek.

Off
deguk jól vannak, lásd odaát

Előzmény: Beebite (1)
James Bond Creative Commons License 2001.04.04 0 0 3
emléxem, amikor még iker voltam, és jött egy gonosz pingvin, beletojt a fészekbe, az meg kitúrta a tesómat... :o(
Beebite Creative Commons License 2001.04.03 0 0 2
Off:
Ajaj, és a deguk hogy vannak?:))
On
Előzmény: Beebite (1)
Beebite Creative Commons License 2001.04.03 0 0 1
Már próbálkoztak 2 ikres topiccal, de egyik se fut valami pörgősen. azért ide teszem neked:
Egyik
Másik

De a Meddőség Lombikbébi topicon illetve a Babavárban több ikres mamával lehet találkozni, a tanácsaikat kikérni. Ikreket várókkal és már megszült kismamikkal. A szülés terhességen is van aki ikreket vár, csak nagyon ritkán ir.

Bee

Előzmény: ajaj (-)
hc Creative Commons License 2001.04.02 0 0 0
Ide stillszerűen két nullát kell tenni: 00

Ikerügyileg nincs tapasztalatom, csak egy édes sztorim:
Akkor még egyéves fiamat feleségemmel együtt toltuk a barátaink gyermekével. A két gyerek közt két nap a különbség és mivel együtt nyaraltak több mint egy hónapig egyforma ruhájuk is volt.
Éppen kirakatot nézegettünk amikor megállt melletünk egy feltűnően nagy pocakú kismama és kiváncsian érdeklődött, hogy mennyi idő telt el a két gyerek születése között.
Mi megmondtuk az igazat és utána nem győztük nyugtatgatni szegényt és nagyon nehezen fogta fel, hogy a két hasonló gyerek nem testvér. :-)

hc

ajaj Creative Commons License 2001.04.01 0 0 topiknyitó
Barátnőm ikreket vár. Nagyon korán, a terhesség hatodik hetében derült ki múlt héten.Azóta szegény össze-vissza aggódja magát, mert minden könyv és orvos mást mond vitaminokról, pihenésről, beágyazódásról, mindenről, fél attól is, hogy beleélje-e magát a dologba, mert mi van ha mégse marad meg mindkettő, szóval hiába tudja jó korán az örömhírt, csak több ideje marad szülésig aggódni. Kérném az ikres szülőket, ikreket és egyéb hozzáértőket, írjanak ide tapasztalatokat, intelmeket, hasznos tanácsokat, vagy bármi olyan valós okosságot, amivel csökkenthető lenne ez az amúgy természetes aggodalom.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!