Keresés

Részletes keresés

bélla Creative Commons License 2001.09.21 0 0 10
És néha ad neki egy korsó sört?
bélla Creative Commons License 2001.09.19 0 0 8
Varázslat+emszergészerkoszinuszalfa.
Előzmény: Törölt nick (7)
Feri 5 Creative Commons License 2001.04.05 0 0 6
Kedves Piglet!

Igen jól látod, a szeretett a lényege. Pál is arrol beszél az 1Kor.13 ban. És az is varázslás amikor rákényszeritjük másikra a saját akaratunkat. Az is a szeretett hiánya, mert a másik személyiségét leértékeljük és nem veszük figyelembe. Amit emlitettél ugy van, sajnos a vezetök közül nagyon sokan megtanulták a varázslást. És nem kéne igy lenni.

Az Ur legyen veled

Feri 5

Előzmény: Piglet (-)
Tasha Creative Commons License 2001.04.04 0 0 5
Sziasztok!

Ez az első hozzászólásom ezen a fórumon, és most sem szeretnék túl hosszú lenni. :-)
Ez a mondat keltette fel a figyelmem:
"Ezek alapjan egy nem hivo, ha gyilkossagot kovet el, akkor az nem halalos bun? "
Azt gondolom, itt nem erről van szó, hanem a Tudatosság felellősségéről. Ha te tudatos vagy, tudod mit és miért csinálsz, s mik lehetnek annak következményei most, a jövőben vagy akár karmikusan. Mig egy még nem tudatos ember kevésbé marasztalható el tetteiért, mivel nem tudja mit cselekszik.

Hozzáteszem, a hitgyüli úgy ahogy van nem tudta/tudja felkelteni érdeklődésem, figyelmem csupán ez a mondat ragadta meg.
.
.
Hááát, ahhoz képest, hogy nem akartam hosszú lenni...:-)

Tasha

rengat Creative Commons License 2001.04.03 0 0 4
Ez ugy suket hulyeseg ahogy le van irva!

A tiz parancsolatban - es a tobbi nem harcos vallas alapteziseiben is, ha jol emlekszem - altalanos ervenyu alaptorvenyek vannak lerogzitve...

Hisz annak idejen ez volt az iranymutato, es a torveny is votlakeppen.

Erdekes dolog mondjuk az utolso mondat az idezetben. Ezek alapjan egy nem hivo, ha gyilkossagot kovet el, akkor az nem halalos bun?

Bocs, igy is tol sok szot vesztegettem erre? Ne foglalkozz azokkal a dolgokkal, melyek szelsoseges megnyilvanulasok - ha tul szelsosegesek erre ott vannak a hatosagok -, ezt ugy az ateistak, mint az istenhivok oldalarol be kellene szuntetni mar vegre! Egyszer mar ertelmesen fel kellene nonie mindenkinek a temahoz aki nyilatkozni mer rola.

Uff. En beszeltem, de ezek mindig fel tudjak nyomni bennem a pumpat...

Bocs.

Előzmény: Daikini (3)
Daikini Creative Commons License 2001.03.30 0 0 3
"Ki követi el a Szent Szellem káromlást? Ez az Ige nem a világiakra vonatkozik, hanem azokra, akik már újjászülettek, és megtapasztalták a Szent Szellem erejét. Halálos bűnt csak hívők tudnak elkövetni, hitetlenek nem. " Nemeth Sandor (2001.03.21-edikei tanitasa)

Lehet, hogy csak en vagyok paranoid, de nem serti ez a lelkiismereti szabadsagot? Vagy sokan felnek erre igennel valaszolni?

teletabiii Creative Commons License 2001.03.30 0 0 2
Isten és ember viszonya nem a tiszteletre épül, hanem a szabadságra. Ez az alap, a helyes istenhit alapja. Ha Isten hajbókolókat akart volna, akkor azt teremt magának, de ő mégis embert készített, kiben már csírájában ott a lehetőség az ellentmondásra, ki az állandó dicshimnuszok helyett (hisz arra ott vannak az angyalok) inkább evett a jó és rossz tudásának fájáról, úgy döntött, inkább bejárja az utat, megtapasztal jót és rosszat, aztán majd dönt, kihez akar tartozni.
Isten számára az emberben a legfontosabb ennek szabadsága, szinte már függ tőle, mint apa fél, és bánkódik és dühöng az ószövetségben, hogy fia megtagadta, majd megbocsájt és mindent megtesz, hogy visszahódítsa.
A tisztelet csak az ember válasza erre a féltékeny szeretetre, de csak akkor ha valóban ezt érzi, mert akár vitatkozhat vagy ellenszegülhet, mint ahogy tette Jób, Jónás vagy Péter, vagy a zsoltáros, mikor azt énekli: "Istenem, Istenem, miért hagytál el engemet."
Hidd el, Isten nem az ájtatosakat szereti, hanem akiért meg kellett küzdenie, tele vannak az Evangéliumok ilyen példával, legszebb talán a tékozló fiú története.

Amíg nem érzed magadat szabadnak, torz az istenképed, rossz úton jársz. Inkább mondj százszor nemet neki, hogy egyszer majd igent felelhess. Isten az őszinte embereket szereti.
Aki mást mond, hazudik és tévtanító.

Előzmény: rengat (1)
rengat Creative Commons License 2001.03.30 0 0 1
Szia,

Latod ezert nem vagyok vallasos. Nem tudom elfogadni azt az isten kepet aki elvar bizonyos
viselkedesi normakat azert, hogy barmien formaban is udvozitse a hiveket. Ez olyan mint egy kereskedelem vagy aru kapcsolas.
Ha viszont nem varja el, akkor miert csinalja a foldon tobb milllio ember, hisz a tiszteletet a feltetlen bizalmat kulsosegekkel ugy sem lehet kifejezni.

Viszont azt sem alliltom hogy nem hiszek...
Magam reszerol a Tao (mint filozofia) all legkozelebb a szivemhez.

Magustanonc Creative Commons License 2001.03.30 0 0 0
Egy istennek miert kellene barmit is elvarnia azoktol, akik hisznek benne?
Előzmény: Piglet (-)
Piglet Creative Commons License 2001.03.30 0 0 topiknyitó
"A varázslás másik mutatója a káromlás. A varázslók szóval bántják Isten népét, rossz hírbe hozzák. Sértések, lekicsinylések, ócsárlások, azaz blaszfémia van a varázslásban. Ezenkívül rombolás és pusztítás is kíséri a varázslást. Az Egyházban a kapcsolatrendszereket is akarják rombolni a varázslók, alá akarják ásni a bizalmat és a hűséget az emberekben, fel
akarják hígítani a gyülekezethez való tartozást. A varázslás nem a hamis, hanem az igazi
Egyházat rombolja. Az igazsággal ellenkeznek, háttérbe akarják szorítani az Ige tekintélyét. A
varázslás viszályokat, káromlásokat hoz létre az igazság, a békesség helyett. Az öröm helyett
búskomorság illetve depresszió kíséri a munkájukat. "

Ismet sajat tapasztalataimrol irnek egy keveset a fentiek fenyeben:
Mintha Valaki(NS) sajat magat irna le, sajat maga ellen beszelne..... (Valahogy ez is eszembe jutott) :-)

"A varazslok szoval bantjak Isten nepet...sertesek, lekicsinylesek, ocsarlasok....van a varazslasban"
Nos, volt par olyan istentisztelet, ahol ezt kaptam "Isten emberei"tol. Konkret pelda: NS letulkozta a hallgatoit, amikor (es amiert) azok az unalomtol es faradtsagtol mar nem figyeltek ra kozel ketorai silany predikacioja utan. (ja, bocs. lehet, hogy ezt csak en eltem meg igy, de a "tulok" szo szerinti! :-) Es nem olyan ertelemben, ahogy valami zsoltarban van (asszem). :-))

" Az Egyházban a kapcsolatrendszereket is akarják rombolni a varázslók, alá akarják ásni a bizalmat és a hűséget az emberekben, fel akarják hígítani a gyülekezethez való tartozást."
Erre is van pelda. Egy kozeli ismeros meselte, hogy nem igazan orult NS (s ennelfogva a betanitott vezetok sem) annak, hogy keresztenyek egyutt mentek el nyaralni. Neki biza szemelyes elmenyei vannak egy ilyen esetrol. Nekem hal'istennek nincs, ugyanis merje csak valaki megtiltani, hogy a batyammal vagy egyeb csaladtagommal (akik ugye szinten HGYben tertek meg (gyk.)) ne toltsem el egyutt az idomet.... :-)
Bizalom es huseg - de vajon KI irant? Egymas, vagy a vezeto irant??????

A buskomorsagrol, depressziorol is meselhetnek.... :-(((( Majdhogynem papirom is van rola. ;-) Volt ido, amikor egy osszejovetel utan megkonnyebbulve, remenyekkel telve mentem haza. Meg az elejen. Aztan egyre ritkabbak lettek az ilyen feludito alkalmak. Csak letulkoztak, bunosnek es gyarlonak titulaltak - gondolom epitesnek szantak e nemes cimeket - stb., amikor epp nem ugy es nem annyit imadkoztam v. olvastam a bibliat, esetleg nem mentem el minden alkalomra, meg "szellemiharcoltam" :-), ahogy az a nagykonyvben meg volt irva. :-(
Ja: kerdeztek tolem, hogy vagyok, amire oszinten valaszoltam, hogy nem teljesen jol, mire a valasz csak annyi volt: "Jarj tobbet alkalmakra es akkor jobban leszel" - mindez mar a ritkulo feludito alkalmak korszakaban volt :-/

Bocsi. Csak a www.hit.hu legfrissebb (2001.03.21) tanitasat elolvasva vetemedem arra, hogy elmondjam gondolataimat.

Szerintem Isten nem ezt varja tolunk, hogy parancsolatokat tartsunk be es azok szerint elve igyekezzunk elerni a tokeletesseget, hanem inkabb arra, hogy szeressuk egymast es ugy cselekedjunk masokkal is, ahogy mi is "elvarnank". Igy az ember szivebol szarmaznak majd a jo cselekedetek, a hitenek cselekedetei, s nem csak az erolkodes latszik majd rajta, ahogy epp probal 3 orat iget tanulmanyozni, vagy imadkozni, mig az emberekkel es a kornyezetevel valo kapcsolatat elhanyagolja, igy nem is ismeri meg azokat es nem lesz kepes beleerezni masok eletebe, erzeseibe, hogy egyatalan kommunikalni tudjon veluk, hogy JOT is cselekedjen masokkal.
Na, mar megint zavaros voltam. Sajnalom, de mindig is rosszul fogalmaztam. Csak korulbelulre sikerul kifejeznem magam :-) ize... inkabb :-(

Udv!
Piglet

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!