Van egy brazil példám is: Caio
Junior vb-n gólkirály, Interbe igazolt, brazil válogatott volt, és most hol van? Már évek óta nem hallottam róla. Pedig 1975-ben született.
Szomorú dolog, hogy Mgayarországon egy ilyen topic nagyon sok hozzászólást ösze tudna szedni. Miért kallódak el nálunk a tehetségek???? Ez magyar betegség? Mert máshol nem nagyon látok ilyet. Nekem is eszembe jutnak nevek, pedig én koromnál fogva csak az utóbbi 5-6 évre emékezhetek. Játékosok, akik nagy reményekkel mentek el, aztán hazajöttek... (Lipcsei, Vincze, Hrutka, Dragóner, hogy csak a Fradiból említsek néhány nevet. Vagy pl Szabics is előbbre tarthatna már... (bár neki még van esélye)!
Szerintem ezért aktuális annyira az utánpótlás-kérdés! A pedagógiai (mentális) felkészítésben elég szarok vagyunk... Pl.: válogatott. Litvánia ellen sem túrták fela pályát, pedig mindenki tudta, hogy milyen fontos az a meccs...., mind1, ez már úgyis OFF.
Szóval, hajrá edzőképzés! Hajrá magyar tehetségek!
És Te se szállj el magadtól, Gera Zoli, nem akarom pá év mulva a Te nevedet is egy ilyen topicban olvasni...!!!
Szabadi nem biztos, hogy ide tartozik. Játszott a Fradiban és a Vasasban, aztán Belgiumban, volt válogatott is. Ha nem is sokat, de valamit azért elért.
tenyleg a Csucsanszky..., az a gyerek kurva jol focizott (voltak, akik egy "uj Torocsik"-et lattak benne) - rosszul emlekszem, hogy - serulekenysege mellett - zuros maganelete is megakadalyozta abban, hogy kinoje magat?
meg egy nev: az ujpesti Kisznyer Sanyi - egy idoben Detarival egy szinten emlegettek, de a szivevel volt valami, es abba kellett hagynia a focit (plusz pechkent a Dozsa pont ebben az idoben menetelt a KEK-ben)
Csucsánszky Zoltán, Videoton. Mekkora játékos volt ('80-as évek vége, '90-es évek eleje)! Év labdarúgója 89-ben, válogatott, stb. Aztán ha jól emlékszem Angliában tesztelte a Coventry City v. a Nottingham Forest, és lesérült, fiatalon (kb. 26-27 év) abba kellett hagynia. :/
Ebben a topicban elevenítsük fel azokat a már elfeledett, vagy még meglévő, de elszürkült játékosokat, akik feltünésükkor nagy ígéretnek számítottak.
Nekem elsőként a ferencvárosi Báder jut eszembe, volt egy-két jó meccse, aztán hová lett?
További nevek (ki emlékszik rájuk?):
Szenes Sándor (1990: UTE-FTC 0-5, hihetetlen teljesítményt nyújtott),
Petres Tamás (a Videotonnal gólkirály és válogatott lett. Utána semmi, majd a Tatabányában tünt fel, de már ott sincsen).
Ki emlékszik még nevekre?