Semmilyen. Maximum élet, nó keresztség. Bár most, hogy szüleim - távollétem miatt - evangélikusnak diktáltak be a népszámláláskor, kicsit bizonytalan vagyok... ehe-ehe-ehe :-)
Hali T.nyitó !
Boccs, ha okoskodásnak tűnne, de úgy gondolom némi eltérés van a topic címe ill. az első kérdésed között:
- milyen vallású vagy (s miért) ?
- melyik Istenben hiszel ?
Isten ugyanis csak egy van, és én abban hiszek. Hogy miért ? Mert egyszerűen nincs más választásom. Ha szétnézek a világban,és eltekintek az emberi beavatkozások pusztító hatásaitól, rá kell jönnöm, itt minden TÖKÉLETES ! S mivel azt is tudom az Univerzumot nem az ember készítette, csak az embernél magasabb TUDÁS tehette. Ezt nevezem én Istennek.
Ezek után tul.képpen indifferens, hogy ezt az Istent mely vallás keretei között imádom. Aki nem szekértáborokat keres magának, hanem az Isten igazságát, még vallásra sincs feltétlen szüksége.
Mellesleg róm.katolikusként nevelkedtem, de bármelyik vallásban találok vonzó és taszító részeket, a sajátomban is. Nincs jó vallás + rossz, hanem Isten kereső és nem kereső emmberek vannak.
t-r
Római Katolikus vallású vagyok.
egyrészt, mert ezt kaptam otthon és az iskoláimban, másrészt mert meggyőződtem arról, hogy igaz mindaz, amire tanítottak.
Vagyis most már nem szüleim és tanáraim miatt hiszek, hanem azért, mert megtapasztaltam Isten szeretetét.
satya