Nagyobbra váltás miatt eladó egy megkímélt, hibátlan Philips 107 G5 monitor. 5 év Itthoni hasznáatból, füstmentes környezetből. 3000.- Ft Budapest, 06209273001, vagy emilezz! Csere is érdekel bármi hasznosra.
Van egy eladó NOKIA 447PRO 17"-es monitorom, tökéletesen működik, de most vettem egy TFT-t és így olcsón eladósorba került. Akit érdekel az adatlapomon megtalálja a mail címem.
Nekem egy LG-m volt, igaz, másfél éves, ezért talán nem korrekt összehasonlítani egy mai Samsunggal. Egyszerűen azért, mert azóta javulhatott a technológia. A színei nem voltak túl élethűek az LG-nek, kicsit szürkés-zöldesnek éreztem. Próbáltam a zöld intenzitáésát finoman csökkenteni, de akkor meg lilás-rózsaszínessé vált, ami részint érthető, mert a piros és kék alapszínek kezdtek dominálni. Magában nem volt zavaró, de az új Samsung mellett látszott, hogy ég és föld a színek. Ezek alapján az LG-t nem ajánlom, de nem tudom, hogy egy manapság gyártott LG monitornál fennáll-e ugyanez a probléma.
Nem foglalkoztam vele, pedig már egy hónapos. Tudom, hogy téged érdekelne vásárlás előtt, de nem éreztem túl sok kedvet ahhoz, hogy levegyem az asztalomról, feszegetni meg nem akarom. A nyers erő módszere nem mindig a kívánt eredményt hozza. :)
TFT = Thin Film Transistor (vékony film tranzisztor) ami az LCD-kben (Lickuid Cristal Display) újdonság az ősrégi minden pixel bedrótozva helyett minden sor és oszlop van csak drótozva, és egy tranzisztor csücsül a pixelen és nyit vagy csuk. (legalább is így olvastam :)
Kösz, töprengek. Kis, 12'1-es notebookhoz (mellé) kellene. Külön klaviaturát is azért kerestem... (ott valszeg a mellékelt lemez telepitése nem sikerült jól, holnap folytatom).
Ha monitort veszel, mindenképpen, még az üzletben nézd meg, hogy nem pixelhibás-e. Ne hagyd magad lebeszélni, hogy majd otthon megnézed, aztán 3 napon belül visszaviszed, ha az. Én ott a boltban kiszúrtam a hibát, mondtam, akkor kérem vissza a pénzt, megyek tovább a másik boltba monitorért. Ott is megnéztem, az jó volt, elhoztam.
Természetesen a pixelhiba nem a bolt hibája, ezt nem is ezzel a hangsúllyal mondtam, olyannyira nem, hogy ugyanannak a cégnek egy másik boltjában vettem meg a jó monitort. Azért nézd meg, mert a szabvány szerint talán 1ppm hibáig - ez 1280x1024-es felbontás esetén kb. 4 subpixel - a termék megfelelő minőségű. Tehát nem biztos, hogy kicserélik, egy-két pixelhiba miatt. Bár úgy tudom, a Samsungokat 3 napon belül igen, de akkor is strapás lelkesen hazavinni, otthon kibontani, elszomorodni, becsomagolni, másnap visszavinni, ott kiderül, hogy ebben a boltban ez volt az utolsó darab, akkor számla storno, pénz vissza, és egy csomó küzdelem után ott vagy, mint egy nappal korábban: nincs monitorod és elment egy rakás időd.
Én Samsung 931BF-et vettem nemrég, szerintem jó. Egyetlen apróság, hogy standby-ban villog a kék LED-je, amit nem árt letakarni, ha aludni szeretne az ember.
A CHIP magazin juniusban megjelent már júliusi száma viszont a 19-es Philipset ajánlja 48 ezerért, és ez olcsóbb, mint több, a Saturnban kapható 17-es.
Üdv. Mert mazochista balek vagyok. Az elején kellett volna mondanom, h. csak akkor fizetek, ha a végén jó lesz. - ezzel szemben nagyobb a poén: a PC Word "ingyenes tanácsadásával" kezdődött: van egy betelefonálós szolgálatuk, h ingyen telefonon segítenek. Aki felvette roppant udvariasan meghallgatott, majd mondta, h. ezt telefonon nem tudja, de ad egy telefonszámot, aki tudja. Felhívtam, erre lelkesen idejött lakásra egy ürge, és elkezdte a gépem (csak szoftveres) átvizsgálását. Én persze abban a hitben voltam, hogy ez az "ingyenes telefonos segítségnyujtás" része. A végén az ürge kijelentette, h. igazából nincs köze a PC Wordhöz, csak alkalmanként segít nekik, majd 7.000 Ft körül bevételezte a pénzem. (A szoftveres hiba megmaradt.) A pasi számlát állított ki, azt később eldobtam. --- Sok ilyen történetem van, kicsit rokon ezzel a Drótnélküli történetem a nemrég nyitott topikban. Ha valaki kéri, báérmikor van hasonló történetem.
Nem igazán értem, hogy ha nem javították meg, akkor miért fizetted ki. Nem lehetne, hogy inkább nekem fizess? Én akár 10 órán keresztül nem csinálnék neked semmit! :))
Kösz, erre gondoltam. Nekem otthoni (nem játékos, nem 3D) alkalmazásra kéne, a betűket fotókat kell, hogy nagyon jól hozza. A CHIP magazin májusi számában a kategoria legjobbjának a Samsung SyncMaster 740T-t adja meg. Sajnos a korom miatt a szemem nagyon gyorsan fárad, olykor fáj. A nagyméretű monitor nem ártalmasabb? Egyetértesz a tipussal? Off: nem tudom, láttad-e a TotalCommader és az XP topikban hétvégén beirt .doc és .rtf problémámat, azt hiszem egyszer hozzá is szóltál. (A windows XP topikban szombaton nagyon részletezve beírtam): Sajnos ez azóta is fennáll, senki nem érti az okát. Ezek azért bosszantó hibák, mert: nem döntő, lehet dolgozni, használni, csak nagyon kellemetlen. Pénzért javíttatni ilyet a probléma "kicsisége" miatt nem érdemes (Egyszer régen hasonló ügyben egy 'szakértő' 5 óra hosszat vizsgálgatta - nem tudta megjavítani, majd 5órás munkadíjat számolt fel. (Az is szoftver proléma volt.) Mivel a gépem subnotebook, Pesten bárhova elviszem, de munkadíjat nem tudok fizetni, főleg 5 óra nyuzás után meg nem oldással. On