Keresés

Részletes keresés

hau'oli Creative Commons License 2009.08.23 0 0 673

 

 

hy lacoste!

 

köszi hogy megtörted a jeget!:)

az biztos szuper lesz, utána várom az élménybeszámolódat:)

 

amúgy már olvasgattam pár hozzászólásodat, pl. floridával meg bahamákkal kapcsolatban és nagyon érdekelnek a tapasztalataid, mert mi is az usa-ba készülünk jövőre, azon belül Hawaii-ra-hosszútávra!!:)

 

hali

 

 

lacoste28 Creative Commons License 2009.08.22 0 0 672

En egy eskuvore megyek Honoluluba az oktober vegen.Onnan pedig "atmegyunk" Maui-ra.Jo hely,csak rengeteg a japan turista(akiket jomagam nem nagyon kedvelek).

 

Előzmény: hau'oli (671)
hau'oli Creative Commons License 2009.08.21 0 0 671

 

 

EGYEDÜL TÖK UNCSI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

hau'oli Creative Commons License 2009.08.21 0 0 670

 

 

SZIASZTOK!

 

 

OLVASSÁTOK EL AZ ELŐZŐ HÁROM ÜZIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hau'oli Creative Commons License 2009.08.18 0 0 669

 

 

TUTI AKAD VALAKI AKINEK SZINTÉN HAWAII A KEDVENCE!!

 

GONDOLTAM ARRA, HOGY IRHATNÁNAK OLYANOK AKIK MÁR VOLTAK ÉS OLYANOK AKIK EL SZERETNÉNEK JUTNI!

 

TAPASZTALAT CSERE, JÓTANÁCSOK MEG ILYESMI!!!

 

NOOOOOS???!!!

hau'oli Creative Commons License 2009.08.18 0 0 668

 

SZIASZTOK!

 

NA MÉG 1PRÓBÁLKOZÁS!!!

 

VAN VALAKINEK KEDVE DUMÁLNI HAWAII-RÓL???

hau'oli Creative Commons License 2009.08.17 0 0 667

 

sziasztok!

 

Látom már rég volt mozgás ezen a topikon, én arra gondoltam, hogy kicsit újra életet kellene csempészni ide!

 

Próba cseresznye!

 

Aki annyira imádja Hawait, mint én és kb. ugyanannyira vágyik oda eljutni, mint én, az ne legyen rest és írjon és hátha el tudunk beszélgetni tök jókat imádatunk tárgyáról

 

HAWAII-ról!

 

Na gyerünk!!!:)

Törölt nick Creative Commons License 2008.08.23 0 0 666

Sziasztok!

 

Mi épp most vagyunk Hawaii-on nászúton, pontosabban Oahu-n. Los Angelesből repültünk át egy hétre. Sajna még onnan is több mint 5 óra a repülőút....én személy szerint útálok repülni.

Tényleg csodás itt minden, de sajna kicsit csalódás a nagy amerikaizáció... Itt az óceán parton a szállodasoron kb. olyan mint Olasz vagy Spanyol, csak drágább kivitelben. Sajna kevés időn van és nem is nagyon tudtunk menni semerre, pedig jó lett volna megnézni vmi érintetlenebb részt. Ami poén, hogy a reptéren idefele sikerült lefotózkodnom a Lost sorozatból Hurley-vel... : P Itt forgatnak megint gondolom...

Najó igazából ennyit akartam,havkinek tudunk vmi kérdésben segíteni, még itt vagyunk vasárnapig!

 

Üdv...

pesi Creative Commons License 2008.03.21 0 0 665
altalaban az adott testreszen par oras benulassal jar a dolog :)
Előzmény: No.9 (664)
No.9 Creative Commons License 2008.03.19 0 0 664
Miert, le kellett volna benulni a labamnak? :) Darázscsipes szeru fajdalommal jart, aztan a helyen pirossag es viszketes ket napig, de semmi egyeb. Nem tudnam pontosan megmondani mekkora volt, csak egy reszet lattam mert gyorsan eltunt a sotetben.
Előzmény: pesi (663)
pesi Creative Commons License 2008.03.19 0 0 663
es lebenult a labad? mekkora vot? :)
Előzmény: No.9 (662)
No.9 Creative Commons License 2008.03.18 0 0 662
Igen, Manoa-ban laktam. Nem volt annyira veszelyes, valami 70 db merges csapda volt mindefele rakva a haz korul. Ugyhogy a legtobb csotanyt doglott allapotban lattam, vagy ami eppen halalan volt.
Centipede meg jol megcsipett egyszer (a leheto legrosszabb idozitessel). Hajnali 2 ora fele Sandy Beach-en. Ereztem en hogy valami maszik a labamon, de massal voltam elfoglalva ugyhogy nem vettem rola tudomast - egeszen addig amig belem nem harapott a rohadek.
Előzmény: pesi (661)
pesi Creative Commons License 2008.03.17 0 0 661

Szerintem a csotany elegge mellekes a centipede mellett :) Bar az inkabb kailua kornyeken van. Te hol is laktal? Manoa? Az egy csotanytanya! ;)))

 

Este ha van idom irok ;)

Előzmény: No.9 (659)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.17 0 0 660

Örület, hogy mekkora nagy! Kedves No. 9, mondd, miért igazoltatott téged az illető "bug", csak nem beépitett ügynök volt?? :)

Előzmény: No.9 (659)
No.9 Creative Commons License 2008.03.16 0 0 659
Hogy miert felejtem el mindig beszurni a kepet?!
1
Előzmény: No.9 (658)
No.9 Creative Commons License 2008.03.16 0 0 658
Na igen, csotanyok azok vannak, szep meretesek. Ettol nagyobbat is lattam, de azert ez sem kicsi. A szemelyi igazolvanyom (egy anonim reszlete) van mellette.
Előzmény: Törölt nick (657)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.16 0 0 657

Benyomásaim Maui-ról...

 

Hiába utazol a világ másik végére a trópusokra, arra fel kell készülni, hogy a mainland USA mintájára mennek itt a dolgok: zsúfolt autópályák (a Honolulu reggeli csúcs az valami őrület!), strip mall hell, kopár suburbs, hangos beszédü amerikaiak tömege (nagyot hallanak talán?), stb, stb - mind hozzátartozik Hawaii-hoz. Az igazsághoz hozzátartozik, még a fentieknek is lehet a pozitiv oldalát látni. 20-30 évvel ezelőtt Maui-n nem voltak strip mall-ok, stb. nem volt nagy tömeg, ugyanakkor olyan sokba került a repülőjegy, hogy csak a legtehetősebbek tudtak oda eljutni. Minél több túrista megy, annál inkább le tudják nyomni az árakat, ez az igazság.

 

Kellemes csalódás volt a csótány téma. A második nap reggel, ott volt Ő, a konyhapulton, aztán szégyenlősen visszahúzódott a mikró alá. Sikertelen üldözés és annihiláció kisérlet után, először azzal áltattuk magunkat, hogy nem is csótány az illető, hanem valami egzotikus bogár. Kb. 6 cm hosszú volt, csápot nem számitva. Az útikönyvekből megtudtuk hogy bizony a csótányok kedvelik a trópusi éghajlatot, jól elszaporodtak, és még repülni is tudnak! (Brrr!) A szállodák és rezortok nagy erőfeszitéseket tesznek hogy a kiirthatatlan csótány állományt a túristáktól eltitkolják ("Cockroach, what cockroach??"). Szóval a mi alanyunk bevette magát az egyik gardrób szekrénybe és szerencsére ezután egyszer sem mutatta magát. A gekókat érdemes nem kiüldözni a szobából, mert ők ilyesmire is vadásznak.

 

Kábitószer. Kihei-ben, Wailuku-ban és Lahaina-ban is láttunk "high" élvezőket, fényes nappal a legforgalmasabb helyeken. A crystal meth (Methamphetamine), ill. "ice" nagy probléma Hawaii-n. Valamikor csak a Hawaii Gold (marijuana) volt népszerü, de az ültetvényeket a nagyokosok kiirtották, és akkor más okosok kiötölték, hogy lehet olcsóbb, potenciálisabb szintetikus drogot is előállitani - igy született meg a methamphetamine. Nagyon szomorú látvány a drog függő Hawaii őslakosságot látni. A kolonizációnak rengeteg negativ következménye volt az őslakosságra nézve. Ha ezt szemmel tartod, akkor megérted, hogy nem minden őslakos Hawaii fog rád mosolyogni (bár a legtöbb igen, kedvesek, udvariasak, tudják hogy nem a túrista az "ellenség").  Rengeteg szociális probléma van Hawaii-n  folyamatosan toborozzák a szociális dolgozókat (megnéztem az egyik álláshirdetést, fegyverviselési engedély is kell - atyám! - szerencsére  Kanadában még itt nem tartunk).

 

 

 Egy "őszinte" kép Kihei-ről. Ezt nem fogod a prospektusokban látni. :) South Kihei Road, bal oldalon strip mall.

 

 

 Nem tudom lehet-e érzékelni, hogy ezek az emberek valósággal vágtáznak a tengerparton. Csak nem New York-ból jött mindenki? Szerencsére a  gyors gyaloglók hada reggel 9-re már eltisztultak a strandról. Megszédültem ha őket figyeltem.
Előzmény: Zeus SH (656)
Zeus SH Creative Commons License 2008.03.16 0 0 656
Ez igaz, nem az a tipikus túrista vagyok. Nem szeretek rohanva végignézni mindent, amit mások fontosnak tartanak. Igazából nem is igazán értem meg, hogyan lehet egy országot mondjuk egy hét alatt megismerni.

Igazán szerintem csak úgy van értelme elutazni valahová, ha megnézi az ember, nem csak "átszalad" rajta.

Na, mindegy, inkább figyelek tovább, hátha még akad pár szép fotó. ;) Meg hátha valakinek még lesz kedve mesélgetni róla, mi minden van még odakinn. ;)
Előzmény: Törölt nick (655)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.16 0 0 655

Egyetértek veled. Talán Te is inkább "utazó" vagy, mint "túrista". A túristák megjelennek a látványosságoknál, pózolnak, egy-két képet csinálnak, aztán usgyi vissza az autóba és jöhet a következő. Az utazók észreveszik és értékelik a hétköznapi dolgokat is, és arra törekednek, hogy jobban és közelebbről is megismerjék azt a helyet, ahol éppen tartózkodnak. A túristák egy hét alatt bejárnak három szigetet, az utazók leragadnak egy helyen és alaposan megszemlélik.

Előzmény: Zeus SH (654)
Zeus SH Creative Commons License 2008.03.15 0 0 654
Nos, én is a magánjellegű fényképeket szeretem.

Én nem voltam kinn sajnos még, és nem is tudom, mikor jutok el odáig. Viszont nagyon
tetszenek a szigetek, a táj, a növények, az óceán, az alacsonyan szálló felhők...

De ennek ellenére roppantul unom a rengeteg ugyanarról, ugyanolyan szögből készült fotót, amivel a szigeteket reklámozzák az utazási irodák. És igazából nem csak a turistalátványosságok érdekelnek, hanem minden...

Nem tudom normálisan leirkálni. Arra gondolok, hogy például Budapestből lefotózzák a Parlamentet, a Lánchidat az oroszlánnal, meg mondjuk a Gellért hegyet. Ez teljesen megfelel (feltételesen) egy utazási iroda reklámjának. De akit jobban érdekel a város, már kíváncsi rá, hogy mondjuk mit látna a Gellért hegyről, vagy épp érdekelné, hogy van valahol a város másik végében egy szép park, ahol egy bácsi vágja a sövényt... Én valahogy így vagyok Hawaii-val. Ám mivel magam nem tudom (még) megnézni, itt kíváncsikodom... ;)

Meg egyébként is kell a kép, hisz Hawaii szép... ;)
Előzmény: Törölt nick (653)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.15 0 0 653

Meg lehetne oldani, webshots vagy picasaweb révén és aztán idebiggyeszteni a linket... nálam az a gáz, hogy 1300 képet csináltam, nem egyszerü ennyivel "gazdálkodni", szóval ki kellene őket egy kicsit vesézni, különben unalmassá válik. (Egyébként csak azért csináltam ilyen sok képet, mert minden szép utazásról csinálok egy zenés slideshow-t és az a jó, ha egy témáról jó sok kép van. )

 

Egyébként igazad van, kellened a képek. Az  út előtt én végig böngésztem a topikot, és alig találtam képet - egy valaki volt, aki linket felrakott egy jó csomó fotóhoz, annak nagyon örültem. Szóval nagyon kiváncsi voltam, és én kimondottan a magán fotókat szeretem.

 

 

Előzmény: Zeus SH (652)
Zeus SH Creative Commons License 2008.03.14 0 0 652
Nagyon örülök ennek a sok szép képnek! ;)

Nagy csend volt errefelé az utóbbi időben, s végre valami jó történik. ;) Azt az egyet sajnálom, hogy az indexnek nincs valami album-funkciója, hogy még több képet lehetne nézegetni.
No.9 Creative Commons License 2008.03.14 0 0 651
12345678
Előzmény: No.9 (650)
No.9 Creative Commons License 2008.03.14 0 0 650
Ha már az Öreg Tarhonyaszárító, akkor én is pakolok pár képet róla:
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.13 0 0 649

Esküszöm, ez az utolsó képsorozat Maui-ról!

Kötelező naplementés képek .... 

Mindenkinek kellemes tartózkodást kivánok a gyönyörü Hawaii-n!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2008.03.13 0 0 648

Tartsatok ki, még két sorozatot szeretnék feltenni! :) Kösz a türelmet!

Vegyes képek...

 

 

 

 Iao Needle az arborétumból nézve. Maui "szimbólumát" szerencsére gyorsan meg lehet nézni, és ha reggel 9-ig mentek, egy lélek sem lesz ott.

 

 

 Az Iao Valley-ből visszafelé lehet eljutni a Waihe'e Valley-be a Swinging Bridges ösvényhez. Ezek a hidak tényleg lengenek, a korlát olyan alacsonyan van, hogy nem lehet biztonságosan megkapaszkodni. Kb. 2 óra alatt meg lehet járni, egy szakasz bambuszerdőn megy keresztül. Egy másik jó túralehetőség a Waihe'e Ridge Trail - itt nem voltunk, de azt olvastam jó időben szép a kilátás a környékre.

 

 

 Banyan fa, Lahaina. Ez az egész tér egy hatalmas fa. Lahaina-t érdemes meglátogatni, karakteres, öregebb, szinesre festett házakkal.

 

 

 Waila Beach Walk. Reggelente kocogó és gyalogló emberek hada lepi el ezt a sétányt. És nem ám kényelmesen sétálnak az emberek, hanem mindenki úgy kapkodja a lábát, mintha munkába sietne. Ezenkivül elvárták a lassú egyénektől, hogy félreálljanak, a lóflárást egyértelmüen nem tolerálták! :)

 

 

 Wailea, ahol a "tiszta udvar rendes ház" fogalmát a legmagasabb fokra emelték. Amolyan kiterjedt Disneyland, felnőtteknek... Nem találsz egy száraz levelet sem az eszméletlenül zöld füvön, ahogy egy lehullik, a karbantartók gondolkozás nélkül egyből felszippantják! (Persze nem itt volt a szállásunk, azért vagyok kritikus...)

 

 Egy Maui Miau, avagy Lucy, a háziak macskája. :) Egy B&B-ben szálltunk meg, a Maui Meadows nevezetü környéken, Wailea felett. Olcsó és csendes hely volt. Az apartmant a képen látható trópusi kert vette körül és  megengedték, hogy letaroljuk a gyümölcsfákat. Volt kerti grillezőnk és teljesen felszerelt konyhánk. Az első nap Kahului-ban jól bevásároltunk a Costco-ban (kártya kell) és ezzel rengeteg pénzt meg lehetett spórolni. 
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.13 0 0 647

Szia Pesi!

 

Te mit tudsz a "trade winds" szituációról? Van olyan időszak amikor nagyobb a valószinüsége ezeknek a szeleknek (pl. tél, vagy nyár), vagy teljesen mindegy? Azért érdekel, mert akkor lehet a legjobban úszni....

Előzmény: pesi (646)
pesi Creative Commons License 2008.03.12 0 0 646
jajj minden olyan szep :))
Előzmény: Törölt nick (645)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.12 0 0 645

Jöjjenek a D vitaminos képek...

 

 

Ulua Beach, Wailea. Kedvenc, védett, úszásra kiváló strand. Kevés a parkolóhely, reggel fél tiz után már nincs hely.

 

 

 Makena Beach. Ezen a hatalmas strandon jóval kevesebben vannak, de itt erősek az áramlatok, úszásra ritkán alkalmas, a body surf-özéssel és boogie board-dal is vigyázni kell.

 

 

 Keawakapu Beach, Wailea. Nem zsúfolt, a lávakövek közelében szélcsendes időben lehet úszni. Garázda méhecskék is vannak, minden ok nélkül támadnak (napozó krém lehet az oka??) Egy csinos homokvár Keawakapu-n. Egyébként szerintem nem baj, ha vannak mások is a strandon: mindig van látnivaló, valami mindig történik.

 

 

 Ka'anapali Beach, West Maui. Direkt ebben a kanyarban csináltam a fotót, hogy a szállodasor ne látsszon. Egyébként mini Waikikiről van szó.

 

 

 Mokapu, Wailea. Késő délután csiptem el ezt a "dude"-ot.
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.12 0 0 644

Egy jó kis reggeli túra a Hoapili Coastal Trail, Maui-n. Makena után, Le Perouse Bay-ből indul az út, kb. 3 óra oda vissza, attól függően, hogy mennyi időt töltesz a túraút végén található öbölben (Kanaio Beach). A lávamezőn keresztül vezető ösvényt, a régi időkben a Hawaii őslakosok használták. A Kanaio Beach-nél ősi Hawaii házromokat láttunk. 

 

 

Pretty Dog Beach a Hoapili Trail elején

 

 

 Hoapili és a távolban Le Perouse Bay

 

 

A hatalmas lávamező, a Haleakala legutolsó, 1790-es kitörésének következménye.

 

 

Ősi házromok és Kanaio Beach a távolban. A part korálokkal van beteritve.

 

 

Lava Flow, amely valami oknál fogva Kat63 kezében tört ki, méghozzá a közelmúltban! :) (bocsánat)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!