Keresés

Részletes keresés

pesi Creative Commons License 2008.03.12 0 0 646
jajj minden olyan szep :))
Előzmény: Törölt nick (645)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.12 0 0 645

Jöjjenek a D vitaminos képek...

 

 

Ulua Beach, Wailea. Kedvenc, védett, úszásra kiváló strand. Kevés a parkolóhely, reggel fél tiz után már nincs hely.

 

 

 Makena Beach. Ezen a hatalmas strandon jóval kevesebben vannak, de itt erősek az áramlatok, úszásra ritkán alkalmas, a body surf-özéssel és boogie board-dal is vigyázni kell.

 

 

 Keawakapu Beach, Wailea. Nem zsúfolt, a lávakövek közelében szélcsendes időben lehet úszni. Garázda méhecskék is vannak, minden ok nélkül támadnak (napozó krém lehet az oka??) Egy csinos homokvár Keawakapu-n. Egyébként szerintem nem baj, ha vannak mások is a strandon: mindig van látnivaló, valami mindig történik.

 

 

 Ka'anapali Beach, West Maui. Direkt ebben a kanyarban csináltam a fotót, hogy a szállodasor ne látsszon. Egyébként mini Waikikiről van szó.

 

 

 Mokapu, Wailea. Késő délután csiptem el ezt a "dude"-ot.
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.12 0 0 644

Egy jó kis reggeli túra a Hoapili Coastal Trail, Maui-n. Makena után, Le Perouse Bay-ből indul az út, kb. 3 óra oda vissza, attól függően, hogy mennyi időt töltesz a túraút végén található öbölben (Kanaio Beach). A lávamezőn keresztül vezető ösvényt, a régi időkben a Hawaii őslakosok használták. A Kanaio Beach-nél ősi Hawaii házromokat láttunk. 

 

 

Pretty Dog Beach a Hoapili Trail elején

 

 

 Hoapili és a távolban Le Perouse Bay

 

 

A hatalmas lávamező, a Haleakala legutolsó, 1790-es kitörésének következménye.

 

 

Ősi házromok és Kanaio Beach a távolban. A part korálokkal van beteritve.

 

 

Lava Flow, amely valami oknál fogva Kat63 kezében tört ki, méghozzá a közelmúltban! :) (bocsánat)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.12 0 0 643
Kösz, Pesi, szuper képek!
Előzmény: pesi (642)
pesi Creative Commons License 2008.03.11 0 0 642

Jesszusom mennyi kepet raktam fel, bocsi, azert meg az oahun levo tekikrol par.. :))

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pesi Creative Commons License 2008.03.11 0 0 641

Big Island:

 

Nem tudok kep melle irni :) Szal ott van a green sand beach, ami egyeduli a vilagon, a fekete homokos tengerpart a tekikkel, a vulkan tetejen a ho, es a balna nezest sem szabad kihagyni, na hogy a lava folyasrol mar ne is beszeljek :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pesi Creative Commons License 2008.03.11 0 0 640

En kint eltem hawaiion, a ferjem 8 evig, en 2 es fel evig. Negy szigeten jartam, oahun, big island, maui, es molokai.  Igyekeztunk mindent megnezni :) A road to hana tenyleg gyonyoru, de nekem a legjobban a big island es molokai jott be :)

Maui:

 

 

naplemente a felhok felett:

 

 

 

 

 

 

 

erre a novenyre gondolsz? Mi ide kocsival mentunk :)

 

 

 

 

 

Itt a nene hol a nene? :)

 

 

 

 

 

es az ejjeli latogatonk :(

 

 

Előzmény: Törölt nick (638)
Zeus SH Creative Commons License 2008.03.11 0 0 639
Figyelünk... ;)
Előzmény: Törölt nick (638)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.11 0 0 638

The Road to Hana.... véleményem szerint  a Hana partvidékért is érdemes Maui-ra jönni. A keskeny, Hana-ba vezető út, a többszáz tükanyarral, útmenti vizesésekkel, filodendronokkal benőtt fákkal, önmagában is élmény. Ha reggel korán indulsz, mint ahogy mi, az Oheo Gulch-nál található Seven Sacred Pools még teljesen üres. (3. és 4. kép) Az 1. és 2. kép ábrázolja a jellegzetes, Hana partvidéket - itt nagy és állandó a hullámverés, a viz csodálatos türkiz szinü, egyes strandokon a homok fekete, a vulkán kitörések következtében. Az utsó három kép a Pipiwai ösvényen készült. Ez egy kb. 2 órás, könnyü túra a kb. 130 m magas Waimoku vizeséshez. A vizesés lábánál kajáltunk, csodálatos volt! (közben a szúnyogok kajáltak minket, de ez már más téma!!) :)

 

Folyt. köv. (ezt nem fenyegetésnek szántam! :) )

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2008.03.11 0 0 637

Itt jönnek a Haleakala képek....

 

Reggel 4 órakor keltünk fel, hogy a 6:38-as napfelkeltét elcsipjük. Marha hideg volt,  miután kesztyüben nem tudtam fotózni, a kezem majd lefagyott. Ahogy a nap felbukkant, egy Hawaii hölgy, Hawaii nyelven előadott egy ősi éneket - ez mindenkire nagy hatással volt és az addig hangosan csevegő tömeg elnémulva követte a nap feljöttét. Ezután rögtön indultunk a Sliding Sands út felé. Kb. 3000 m-en kezdődik és 900 méter mélyre ereszkedtünk le a kráter fenekére. Oda-vissza 5 órás volt a kb. 15 km-es út. Visszafelé már nagyon meleg volt és persze a 900 m  megmászása a ritka levegőben nem volt semmi. Az utolsó képen látható növény, a silversword, a világ egyik legritkább növénye, csak itt található. Ezért érdemes volt Maui-ra jönni!

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2008.03.10 0 0 636

Szia Pesi,

 

Sajnos a tekikről nincs kép mert ahhoz hogy lássuk őket, a hullámverésen még át kellett kelni, és a fényképezőgépet nem tudtam magammal vinni. :(   (Ehhez hozzá tartozik, hogy egy pár nappal előtte a Keawakapu Beach-en a délutáni erősebb hullámverés engem szépen levert a lábamról és kisodort a partra, ezért utána egy kicsit paranoiás voltam. ) Légyszi, ha vannak teknőcös képeid, tedd fel! Bár hoztam képeslapokat, a maszek kép mégis az igazi!

 

Milyen volt Molokai-on a strand - nagy volt a hullámverés, vagy sem - tudtatok úszni? Mikor voltál, télen vagy nyáron? Azért kérdezem, mert már azt fontolgatom, hogyha visszamennék megint, hova mennék. Molokai és Kauai forog az agyamban, az utóbbi a túra lehetőségek miatt, az előbbi a nyugalom miatt. Miután  a két hét alatt alaposan bejártuk Maui-t, oda már nem feltétlenül mennék vissza.

Előzmény: pesi (634)
pesi Creative Commons License 2008.03.10 0 0 635

Voltam mauin is, bar ezekkel a tekikekkel nem talalkoztam ;)

Molokai ra csak 1 napra mentunk amikor mauin voltunk.

Előzmény: Törölt nick (633)
pesi Creative Commons License 2008.03.10 0 0 634

De jo neked! :))

Van egy strand oahun a north shore on, ott is vannak tekik, ott kint sutkereznek a parton, ott napoztunk velunk, szinte osszeert a testunk olyan kozel mehettel hozzajuk :) A vizben meg hinarral etettuk  oket :)

Majd ha a gepemnel leszek teszek fel kepeket :)

Te is tehetnel :)

Előzmény: Törölt nick (633)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.10 0 0 633
Hü de gyönyörü képek, pesi! Ma jöttem vissza Maui-ról, és már mennék is vissza!!! :) :) Ha magányra és csendre vágyik valaki, hát akkor mindenképpen Molokai - gondolom a szállást jó előre le kell foglalni, mert korlátozottabbak a lehetőségek. Maui talán a legdrágább szállás és kaja tekintetben - amiért mégis érdemes Maui-ra menni az egyértelmüen a felejthetetlen Haleakala vulkán (és nemcsak a napfelkelte, emberek, hanem a kráter fenekére megtehető túra az, ami egy életre szóló élmény). A strandok gyönyörüek a Kihei-Wailea részen és védettek, tehát úszni is lehet, ráadásul a notórius parkolóhiány miatt, a strandok nem zsúfoltak, "csak" az autópályákon és utakon van torlódás. Még tök kába vagyok az utazástól de majd teszek fel képeket. Ha valaki most megy esetleg: az óriás tengeri teknősöknek most van a párzási időszaka (március-május), ha kimész a Kamaole III strandra (Kihei), ott naponta a sekély vizben játszadozik egy teknős pár. Ez szenzációs, ott állsz mellettük a vizben, és nem félnek az emberektől. Ha mész, ezt nem lehet kihagyni!
Előzmény: pesi (632)
pesi Creative Commons License 2008.02.25 0 0 632

En Molokai-t javaslom, a leggyonyorubb tengerpartot lattam ott, a legnagyobbat , a legkekebbet, es osszesen 3 ember volt ott velunk egyutt :) Ha nem is uticelkent, de egy napra erdemes atmenni :) Olyan a kis sziget, mintha visszamennel 50 evet az idoben. Nincs felhokarcolo, nincs tomeg, nincs szupermarket. Kisbolt, kishazak, kispizzazo, kiskonyvtar :) A nyugdijaseveimet itt tudnam elkepzelni :) Persze oahu is nagyon szep, es tenyleg ott is meg lehet talalni a szepeket. Mi mindig a lagunakhoz jartunk strandolni, mert azokon a helyeken limitalt a letszam, erkezesi sorrendben toltodnek be a parkolok :) Persze ott van big island is a vulkanokkal es a hoemberekkel, persze augusztusban nem lesz ho, de az is nagy elmeny, hogy egyik nap hogolyozol a vulkan tetejen a masik nap a forro tengerparton vagy a teknosok kozott a fekete homokban, harmadik nap a vilagon egyeduli zold homoku tengerpartot nezed meg, masnap meg a lavafolyas szelen allsz. :)

nagyon elkapott a hev :) hawaii gyonyoruu :)

 

molokai (sajat kepek:):

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: szaszi81 (627)
BOLOND Creative Commons License 2008.02.08 0 0 631
Egy setahajo tisztjetol hallottam hogy LA es Hawaii kozott kidobott tv, fridzsider, mikrosuto stb-vel van kibelelve a tengerfenek. Ott dobaljak ki ejszaka a lecserelt cuccokat mert tul sokba kerulne a kikotoi szemetlerakat.

Nem szeretem mas kepeit felrakni de van itt ketto:



Előzmény: tkacsa (630)
tkacsa Creative Commons License 2008.02.07 0 0 630
Szemétsziget hömpölyög Hawaii felé

http://www.origo.hu/nagyvilag/20080205-tobb-szaz-kilometer-atmeroju-muanyagsziget-csapodhat-a-hawaii-szigeteknek.html


ESZKÖZÖK:
Többek között focilabdák, kajakok, legódarabkák és reklámszatyrok kavarognak abban a több száz kilométer átmérőjű szemétfolyamban, amely a Hawaii-szigetek felé közeleg. A víz felszíne alatt hömpölygő hulladék, amely műholdképekről nem látható, elpusztítja az óceánok élővilágát. A jelenséget tanulmányozó intézet munkatársa szerint az "úszó kontinens" mérete tíz év alatt a duplájára is nőhet - írja a The Independent.


Focilabdák és legódarabkák is hömpölyögnek a szemétben
AJÁNLAT
Pénzt remélve ereszti szélnek a szemetet a kormány
Égő szeméthegyek közt tiltakoznak a nápolyiak
A Föld tíz legszennyezettebb helye 2007-ben
Két, egymástól különálló szemétfolyam hömpölyög a Csendes-óceán északi részén Japán és a Hawaii-szigetek térségében. A sziget méretű, tíz méter vastag, összefüggő hulladékszigetek nem látszanak a műholdképekről. "Az elsősorban műanyagot tartalmazó, több száz kilométer átmérőjű képződmény jéghegy módjára viselkedik" - mondta Curtis Ebbesmeyer amerikai tengerbiológus, aki szerint tíz év alatt megduplázódhat a két szemétfolyam mérete.


"Focilabdák, kajakok, legódarabkák és reklámszatyrok is úszkálnak a víz felszínén" - állítja Charles Moore, aki 1997-ben vitorlázás közben fedezte fel az óceán felszínén is megfigyelhető szennyezést. Ezt követően hozta létre az Algalita kutatóközpontot a szemétfolyam vizsgálatára és alternatív megoldási lehetőségek kidolgozására. "A szennyezés mértéke elképesztő, tíz éve napokon keresztül vitorláztam a masszív szemétfolyamban" - mondta Moore.

A hulladékszigeteket az óceáni áramlások mozgatják, és egy esetleges áramlatváltozás súlyos következményekkel járhat. "A keleti szemétfolyam jelenleg a Hawaii-szigetek felé sodródik, és elképzelhető, hogy nekiütközik a szárazföldnek" - figyelmeztet Ebbesmayer, aki szerint a katasztrófa következményei kiszámíthatatlanok. "A becsapódáskor konfettiként hullik majd a szemét a hawaii tengerpartra!"

Megesszük

Az ENSZ környezetvédői szerint a kidobott műanyag 90 százaléka a tengervízbe kerül, és jelenleg az óceánok felületén közel 18 ezer darab jut belőlük minden egyes négyzetkilométerre - írja a The Independent. A hömpölygő hulladék egyötöde a hajók fedélzetéről és olajfúró tornyokról, míg többségük a szárazföldről kerül a nyílt vízre.


100 millió tonna műanyag ütközhet össze a Hawaii-szigetekkel

A szennyezés következtében 100 ezer tengeri emlős és több millió vízimadár pusztul el évente. Az elhullott madarak gyomrából orvosi fecskendők, öngyújtók és fogkefék kerültek elő. A víz felszínén úszó tárgyak megtévesztik a halra vadászó állatokat.

"A szemétszigetek az emberi szervezetre is veszélyt jelentenek" - mondta Marcus Eriksen, az Algalita munkatársa, aki szerint ezek a vegyipari anyagok a tengeri halak szervezetét is ugyanúgy megmérgezik. "A szennyezés pedig előbb-utóbb az étkezőasztalokra kerül."
tkacsa Creative Commons License 2008.02.07 0 0 629
Rekord eső a Hawaii-szigeteken
A múlt hét végén óriási vihar érte el a Hawaii-szigetek térségét. A szigetek időjárását egy alacsony nyomású rendszer és a tenger felől fújó nedves levegőt ...

http://idojaras.origo.hu/20080205-rekord-eso-a-hawaiiszigeteken.html

No.9 Creative Commons License 2007.12.23 0 0 628
Nincs kifejezetten foszezon, egesz evben lehet jonni, es jonnek is.
Augusztus es szeptember a ket legmelegebb honap. Ilyenkor altalaban legyengul, vagy meg is all az Eszak-keleti passzat, es az egyenlito felol meleg, paras levego jon felfele. A strandon jol lehet birni, de minden mas helyen nehezen viselheto.
Mindenhol lehet csendes strandokat talalni. Meg Honoluluban is, csak tudni kell hogy hol van.


Előzmény: szaszi81 (627)
szaszi81 Creative Commons License 2007.12.16 0 0 627

Sziasztok,

Mi aug.25-től szeretnénk 2 hétre menni nászútra, és nagy álmunk, hogy Hawaii legyen az úticél. Sajnos nem tudom, ott akkor milyen az idő... Meg tudnátok mondani, hogy ott mikor van a főszezon, aug végén , szept elején milyen az idő?

Illetve olyan részre szeretnénk menni, ami egyáltalán nem zsúfolt, kevés az  ember, pálmafás, fehér homokos. Tudtok ilyen részt, szigetet ajánlani?

Viszont szeretnénk megnézni a szigetek változatos természeti szépségeit is (vulkánok, stb), mert nem egész nap sütkérező turisták vagyunk. Gondolom ilyenekre is van lehetőség. Köszi előre is a segítségeteket!!

Üdv.

BOLOND Creative Commons License 2007.12.04 0 0 626
Meg mindig jobb mint a Pacific NW, vagy a NE a mainland-en.
Előzmény: kábelbúvár (625)
kábelbúvár Creative Commons License 2007.12.04 0 0 625

Húszméteres hullámok csapódtak be Hawaii állam Maui szigetén helyi idő szerint kedd hajnalban.

Két partszakaszt, a Baldwin Beach Parkot és Ho´okipa Beach Parkot lezárták, és mindaddig nem nyitják meg, amíg a területet nem nyilvánítják biztonságosnak.

Egy szörföző megsérült, valószínűleg eltört a lába, két másikat pedig a vízből kellett kimenteni, annak ellenére, hogy a hatóságok felszólították az embereket, hogy ne menjenek a vízbe.

A hatalmas hullámok több partmenti épületben és létesítményben jelentős kárt okoztak, egy parkolót is elmostak. Két életmentő járművet partra vetettek a hullámok, az egyik egy üdülő ajtajának csapódott, összetörve azt.

A jelentések szerint a hullámok rengeteg homokot és törmeléket halmoztak fel a partokon.

inforadio

 

:(

BOLOND Creative Commons License 2007.11.29 0 0 624
Hurricane= typhoon, tropical storm, cyclonic storm, tropical depression etc.
Szoval van polineziaban hurricane csak mas a neve. Mikor nem latsz az esotol es a 30 meteres palmafa majdnem vizszintes, nem fog erdekelni hogy mi a hivatalos neve:)
Előzmény: tkacsa (622)
BOLOND Creative Commons License 2007.11.29 0 0 623
Festegetek irodakat, epuleteket, hidakat miegymast, meg ellenorzom hogy mas hogy csinalja.
Előzmény: tkacsa (621)
tkacsa Creative Commons License 2007.11.29 0 0 622
Polinézia időjárása,életritmusa...nincs "hurrikán szezon"


A hurrikánok (és sajnos azok egyre erősődő fajtái a globális felmelegedés miatt) KIZÁRÓLAG az Atlanti Óceán nyugati medencéjére, a karibi térségre jellemzőek. (Puerto Rico, Cuba, Florida és a Mexikói öböl környezete.) A Holland Antillák(szerencsére) túl délre, a Bahamák pedig jóval északabbra fekszenek az ütköző övezetektől, (bár néha azért itt is előfordul szezononként 1-2 trópusi vihar, de hurrikán csak úgy 4-5 évente.)

A HURRIKÁNOK okozója az El Nino, (A Kisfiú) jelenség, mely felelős Dél-Amerika Keleti partjainak szárazságáért és a Middle-Atlantica fölött kialakuló viharok egyre erősödő intenzitásáért. A kontinentális Afrika forró, trópusi levegője keveredik az Atlanti Óceán déli-sarki, hideg áramlataival és afrika partjaihoz közel egy gyengébb forgószél alakul ki, mely az áramlatok és az egyéb légáramlatok, (mint pl. a magasabb légköri „jetstream”, vagy az alacsonyabb „vento”) hatására egyre fokozódik. (Lásd a Trópusi ciklonok http://www.sulinet.hu/tart/ncikk/ac/0/11289/hurra.html és a Hurrikánok és tájfunok c. Sulinet cikkeket: http://www.sulinet.hu/tart/ncikk/Rac/0/11289/hurrikan_palya.htm (A második linkre kattintva jól látszik, hogy a Cook szk. TELJESEN MENTES mindenféle trópusi vihartól az év bármely hónapjában!) A klasszikusan hurrikánnak nevezett légörvény kb. egy hét alatt szeli át az Atlanti térséget és sajnos, mire Közép Amerika partjainak közelébe ér, hurrikánná erősödik.

Az Indiai Óceán északi részére a MONSZUN, míg az itt kérdezett, csendes óceáni térségre északon a TÁJFUN, délen pedig a CIKLON a jellemző. Mind ezekért a La Nina, (A Kislány) átkos meteorológiai szélsősége a felelős. (Köszönjük Neked Homo Sapiens az elmúlt 60 - 70 évet...) Túl a 24.ik órán, immár a 26.ik órában vagyunk! A Föld vizei és légköre lassan irreverzibilis, visszafordíthatatlan károsodást szenvedtek, (pl. a magas szén-dioxid, kénessav, kénsav koncentrátum és a trópusi esőerdők gátlástalan kiirtása nyomán Amazóniában, a trópusi Afrikában és Indonéziában.)

A La Nina jelenség felelős tehát Dél-Amerika nyugati partvidékének túlzottan csapadékos, (gyakran földcsuszamlásokhoz vezető) időjárásáért, és a kelet-csendes óceáni térség megszokott viharainak ELMARADÁSÁÉRT! Azaz semmiképp sincs "hurrikán szezon" Polinéziában... Természetesen kisebb és rövid ideig tartó trópusi viharok itt is előfordulhatnak július - augusztusban, (mivel a déli féltekéről van szó.)

Ugyanakkor Polinézia szigetvilága ezen a szélességi körön, (Salamon szk., Vanuatu -a régi "Új Hebridák", Fidzsi, Szamoa, Pago-Pago, Cook szk., Bora-Bora és Francia Polinézia) éghajlata ún. EGYENLÍTŐI TRÓPUSI! Azaz a Rák- és Baktérítő felől föláramló felhajtó légmozgás a főn, (ez okozza a térítők mentén az elsivatagosodást,) az Egyenlítő környékén LESZÁLL és csapadékot hoz! Bár a La Nina Dél-Amerikától nyugatra épp a szárazságért felelős, (hisz "dühét" még a kontinens nyugati peremén "kiadja",) ezek az Édenkertek pontosan az egyenlítői éghajlat és légmozgások miatt nem száradtak (még) ki. Azaz szikrázó napsütésre ébrednek, de szinte minden kora délután 40 percet, másfél órát esik, majd ismét napfény, álomszép naplemente és este 10, éjfél körül újabb fél-, egy óra eső, ún. „egycellás” zivatar. Ott, ahol MINDEN KÖRNYEZŐ VÍZ sós, hogyan maradhatna meg máskülönben egy ennyire zöld, fantasztikus vegetáció? (A lakatlan atollokat nem öntözi senki…)

Sokkal nagyobb veszélyt jelent viszont, hogy az Északi Sark több százmillió éves és több százmillió tonnás (!!!) jégtakarója a HIVATALOS előrejelzések szerint, -ha semmi nem változik-, PONTOSAN 43 év múlva TELJESEN elolvad! (Forrás: Massachusetts Institute of Technology -M.I.T.- szuper-számítógépes modellje) és erre az időre a Világ Óceánjai mint egy 23-25 métert (az ár-apály függvényében) megemelkednek! Azaz nagyon hamar eltűnik majd Velence és Amszterdam, (hogy csak az európai példáknál maradjak,) de már kb. húsz év múlva is prognosztizál egy kb. 10-12 méter magas vízszint-emelkedést! Már pedig ezen Édeni Csodák legtöbbje mindössze 4-15 méter magasan emelkedik ki a tengerből, (kivéve a vulkanikus kúpokat, de az atollok ott is megsemmisülnek!)

Összegezve tehát: A közeli jövőben, aki csak teheti, látogassa meg ezeket az Édenkerteket, mert valószín egy pár év múlva már NEM LESZ MIT megtekinteni. Hurrikánoktól tehát nem kell tartani, de napi, frissítő felhőszakadásoktól igen
tkacsa Creative Commons License 2007.11.28 0 0 621
Mikozben Hawaii,costa-rica...cook-szigeteken boklaszol,mit dolgozol?
Előzmény: BOLOND (600)
tkacsa Creative Commons License 2007.11.28 0 0 620
kulfoldiaban parhonapotlenni jo...aztan jon a honvagy...megpersze olyanhelyen jolenni ahol emberinyelven(angolul)beszelnek erttsd amit karattyolnak napmintnap ....
Uj-Zeland vizummentes
A fagy szinte teljes hiánya miatt,a kocsikba fagyállót nemis használnak...Evszazadokig(hajoval)messzinektunt,de mamar a fejlodes csucstechnikaival (repulovel) kozelebberezheto...
Persze uj-Zeland csak azoknak ajanlott,akik unjak a nagyvarosi belvarosiadast,+ szeretik a termeszetet...
Az életmód része a hétvégi program, kirándulnak, viszik a rengeteg bringát, kajakot, vonszolják maguk után a két- és négykerekű terepmotorokat, meg persze a tenger közelsége miatt kézenfekvő hajót is.
Nemkell kulon topik a kepekhez,2google oldalt megnyitsz,mindketton imagesre rakod...aztan egyiken terkepet nezel helyseg nevekkel a masik google images oldalorameg bemasolod a helyiseg neveit,igy szinte virtualisan kozelebbrol korbetudod utazni az adott foldresz mindeneggyespontjat...
PL:itt 1 kep ujzelandrol: Tauranga
http://www.westbayrovers.com/images/mount.jpg

nemtudom,hogy lehet belinkelni valaki leirhatna 1mondatba.
Előzmény: Zeus SH (618)
ultraviolettt Creative Commons License 2007.11.28 0 0 619
van egy ilyen topik utaztam-fenyepeztem-megmutatom cimmel mintha? nezz be
Előzmény: Zeus SH (618)
Zeus SH Creative Commons License 2007.11.27 0 0 618
Vagy akár kreálhatnánk is ezeknek a fotóknak topikot. Hátha kerülne több ember is. Én egyelőre híján vagyok az ilyen fotóknak, de másokét szívesen elnézegetném... ;)

(odaát a saját fotós topikban javában nünükéznek, ami nagyon klassz, de valahogy nekem most az illúziórombolás lenne két nünüke között egy trópusi öböl...)

Már a topik-névadáson gondolkodom, de nem jut eszembe értelmes dolog.
Előzmény: BOLOND (615)
BOLOND Creative Commons License 2007.11.26 0 0 617
Az ilyen magas labdat nem szabad leutni, tul konnyu. Egy igazi profi var a cifrabbakra. ;)
Előzmény: BOLOND (615)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!