Keresés

Részletes keresés

Bercso Creative Commons License 2012.05.06 0 0 852

Illetve írtam a hawaii kormánynak hogy elfogadhatják-e egyáltalán az europass vagy okj-hoz hasonló képzéseket, ebben nem bízom annyira, változott is a terv másfajta képzésre megyek nem gépkezelő, csak hogy tiszta legyen. Részemről megvan az infó kössz mindent még1x

 

Bercso Creative Commons License 2012.05.06 0 0 851
Bercso Creative Commons License 2012.05.03 0 0 850

Értem és köszönöm a gyors választ.

De...

Valahogy csak meg lehet oldani nem?

 

2 év múlva nem csak az iparban de a mezőgazdaságban is kereshetek gépkezelői állást.

(Kombájntól a 2vontatós traktorokig stb...)

Ha azt nézzük egy gazda befogadhat és alkalmazhat mint "jóismerőst" (feketén)

azt nem lehet bebizonyítani hogy fizet a munkámért...

(És még a szállás is megoldott :)  )

 

Ahogy ismerősünket is istápolták mikor 78 fele ment ki, egy farmon kezdte igaz nem Hawaii-n akkor még, de ma már jó ideje ott él ha sikerül vele újra felvenni a kapcsolatot tuti követelek tőle pár tanácsot, mást úgysem fogadnék el...

 

Úgy tudom hogy Amcsiba belehet nősülni is nem?

Tehát fizethetek egy Prostinak h eljátsza hogy a feleségem, vagy hasonló de ezt persze

még át kell dolgozni (  csak körültekintően választanék tervet és nőt is)

 

igazad lehet a papírokkal kapcsolatban rengeteget nézelődtem a neten az EU-s tagországokban elfogadják a magyar papírokat Europassal vagy anélkül, helyfüggő...

De hogy Amcsiról nem találtam semmit az is biztos, a nagykövetség a szokásós lerázós válasszal jött, kaptam egy linket ami már nem is működik hát kössz.

Írtam két amerikai cégnek is de azok nem válaszoltak, pedig megértetem magam angolul,

alapfokúm van igaz de boldogulok a nyelvel és szeretnék fejlődni is.

 

Feléd / Felétek az lenne a kérdésem hogy melyik a leggyorsabb/legbiztosabb módja az állampolgárság szerzésnek, letelepedésnek? ( akár feketén is amit írtam az kivitelezhető vagy van hasonló?) Szívesen fogadok privát üzenetet is...

 

Thanks

No.9 Creative Commons License 2012.05.01 0 0 849

Ahol az ingatlan olcso ott az elelmiszerek es a vasarlas lesz draga mert nincs Sam's Club, Wal-Mart meg Costco stb. Honolulu-ban megoldhato az elet auto nelkul de minden mas helyen auto nelkul nem tudsz letezni ami megint csak hozzaad a koltsegekhez.

Az egy dolog hogy vannak papirjaid, de jo esellyel nem fogadjak el a kulfoldon szerzett kepesiteseket. A masik hogy illegalisan nem sok esely van mert az epitoiparban gyakran ellenoriznek a hatosagok.

Japan lanyok vannak. De miert nem inkabb a Koreaiak? :) Ha angol nyelvtanfolyamra jarsz akkor a csoporttarsaid kb. fele japan lesz, 30% koreai, a maradek meg vegyes.

A helyi lakossag jelentos szazaleka is japan meg millios nagysagrendben erkeznek turistak evente. Rengeteg szemet gyonyorkodteto keveredes van: japan, koreai, polinez, fillipino es egyeb random naciok kozott :)

Kokusz nincs ingyen mert a legtobb helyen levagjak a termest mielott valakire raesne, elkerulve igy a pereskedest meg sulyos karteritesek fizeteset.

Előzmény: Bercso (848)
Bercso Creative Commons License 2012.05.01 0 0 848

Sziasztok!

Van különbség Hawaii-n a szigetek árai között,

van ami olcsóbb, albérlet vagy kaja tekintetében?

 

Hawaii-n láttatok vagy szoktatok látni munkagépeket?

( Úthenger, darú, földtúró, markoló stb...)

Kíváncsi lennék  gépkezelői papírokkal mennyi meló lehet ott

ebben a témában...?

 

- Emelőgépkezelő (kivéve targonca)


- Földmunka-rakodó- és szállítógép kezelő


- Targoncavezető


- Útépítő- és karbantartógép kezelő

 

Vannak japán diáklányok/turistalányok? Azokért oda vagyok.

Kössz bárkinek aki válaszol.( ha van közte Hawaii Magyar az nem gáz)

( Ui.: a kókusz lehet ingyen? pl. ha nem finnyás az ember felmászni olyan magasba?)

 

 

No.9 Creative Commons License 2012.04.29 0 0 847

Volt komp a szigetek kozott de mar nincs. Amugy is sok idobe telt volna, plane ha egy nap alatt akartad volna megcsinalni oda-vissza. Ha csak 1 napra mennel at egy masik szigetre akkor inkabb maradj. Olyan rovid idore nem erdemes.

United Airlines repul egyedul New York (Newark) - Honolulu kozvetlent. Nekik van economy plus osztalyuk de a fenti viszonylatot 767-400-al repulik amiket a Continentaltol vettek at az osszeolvadaskor es ezeket nem szekeztek at, ergo nincs rajtuk economy plus. Nem tudom mi ez a majre egyebkent. En 193 centi magas vagyok es kibirom turista osztalyon. Aki 170-180 centi magas az nekem ne panaszkodjon hogy nincs eleg "legroom'

A Hawaiian Airline ez ev juniustol repul majd kozvetlent Honolulu es New York kozott.

Szeptember a hurrikan szezon kozepe Hawaii-n. Ritkan van amikor egy hurrikan eltalalja a szigeteket viszont gyakrabban elofordul hogy a tersegben elhalado hurrikan vagy tropusi vihar hatassal van a szigetek idojarasara (eso es szel)

Szeptember egyebkent a legmelegebb honapok egyike es a szaraz evszak resze, de mint emlitettem, lehet extrem idojarasi korulmenyekre is keszulni.

"tengerben lehet furodni?" Nem, csak a legbatrabbak mereszkednek a derekig ero vizbe! ne haragudj de milyen kerdes ez? Hawaii fo vonzereje az ocean. Evente 8 millio turista fordul meg ott nem beszelve a helyiekrol. Capaktol nem kell felni, de vannak. tigris capak, amelyik faj talan a legtobb emberi tamadasert felelos. ritkan van capatamadas es meg ritkabban halalos. 2007-ben 8 capatamadas volt, 2008-ban 2 es 3-3 2009-ben, 2010-ben es 2011-ben. A legutolso halalos kimenetelu tamadas 2004-ben volt Mauin. Az aldozatok altalaban szorfosok es buvarok akik tavol a parttol, nyilt vizen tartozkodnak.

Nem tudom mit ertesz az alatt hogy veszelyes-e gyumolcsot meg elelmiszert venni? A vilag egyik legfejlettebb orszaganak a resze...

a gekkok nem fognak bantani. helyes kis allatok es legalabb megeszik a szunyogokat a szobaban:)

Előzmény: v_juci (845)
mlifregit Creative Commons License 2012.04.27 0 0 846
Szia Juci,
Most csak par szoban tudok alap dolgokat irni neked, de kesobb szivesen mondunk tobb infot is. Parom meg alszik, reggel 8.00am van Konan igy jut ido kis netezesre:)
Repulojegy foglalasoknal erdemes a seatguru oldalt bongeszni. Minden legitarsasag minden gepe fent van es kulonbozo szinekkel jelolik a jobb helyeket.
Mi 1 het Vegas utan 3 napot toltottunk Honoluluban, majd most 1 hetet a Big Islandon. Utobbihoz valoban kell 1 het, plane ha beleszamolod h este 7kor lemegy a nap. :) tegnap voltunk Manua Kean, fantasztikus latvany.
Hajoval nem nagxon tudsz menni a szigetek kozott. Repulojegy viszonylag olcson lehet talalni. 70$foirany. Suru kozlekedes van, de a legjobb ha autot bereltek es bejarjatok a szigetet. Ami a berlesee nagyon fontos - mi megjartuk remelem ti tudtok erdeklodni otthon rola - a felelosseg biztositas. Ha a bankkartyadnak van ilyen opcioja akkor nem kell kb napi 40$ plusszt fizetned es akar lehet autod napi 30 ert. Persze igy se draga, plane ha a benzin itteni arat nezzuk.
Idojarasban eleg erdekes. Mi a szarazabb Kona telepulesen vagyunk most. 670mre a hegyoldalon es sokaz esik az eso. Lent a strandokon nem, de a 2 hely kozotti tavolsag 13km.
Mi egy bed&breakfast hazban lakunk. Nancyhideway neven megtalalod a neten. Erdemes a tripadvisort betenni a kedvencrk koze mert sok hasznos infot olvashatsz.
Itt a Big Islandon nincs a hazban idegen allat, de pl bararaink akik Mauin laknak rendszeresen ebrdenek kis gekkokal az haloszobajukban.
Oltas nem kotelezo, viz ihato.
Osszessegeben nekunk keves idonk jut a furdesre mind itt, mind pedig Oahun, mert tenyleg sok a latnivalo. 3 nap Honoluluban pl 1 szet jutottunk le waikiki beachre, elindulas elott egy foto erejeig.
Melyik szigetre mennyi idot terveztek? Amugy los angeles nagyon szep, de mi vegasbol jottunk at es azt a "kornyeket" jartuk be. (death valley, hoover gat, red rock canyon, grand canyon es persze area 51). Lehet hogy erdemes inkabb erre a kornyekre mennetek.
Barmi kerdesed van, irj batran.
Előzmény: v_juci (845)
v_juci Creative Commons License 2012.04.27 0 0 845

Sziasztok! Mi is egy nagy álmunkat szeretnénk megvalósítani egy hawaii úttal. Végigolvastam az utóbbi 300 hozzászólást és sok hasznos információt olvastam, köszönet érte. Van némi tapasztalatom utazások terén, megfogalmazódott azonban pár specifikus kérdésem is, kérlek Titeket segítsetek ha tudtok. Talán egyfajta összefoglaló is lehet ez mások számára.

 

A terv/programok

 

- Idén szeptember-október idején lenne lehetőségünk kb. 3 hét utazásra. Több időt sajnos nem tudunk fordítani erre, még ha szeretnénk is.

- Pár napot az amerikai kontinsens egyik nagyvárosában töltenénk el, kb 2 hetet Hawaii felfedezésére fordítanánk

- Elsősorban a természeti kincsek érdekelnek és a leginkább elhagyatott részeket tekintenénk meg, ja és imádok búvárkodni is.

- Kérdés 1: Az eddigi elmondások alapján a Nagy szigetet találom ezen célokra erre legalkalmasabbnak, szerintetek is így van ez? 

- Kérdés 2: Egy hotelben szeretnénk maradni végig, de hajóval szívesen ellátogatok egy kirándulás erejéig más szigetre is, az ilyen kirándulásoknak van ennek értelme szerintetek?

- Kérdés 3: A tengerben lehet fürödni? Nem kell félni a cápáktól? :)

 

 

Repülés

 

- Számunkra ez elég megterhelő rész, emiatt a minél kevesebb repülési időt részesítjük előnyben

- Amszterdamból indulunk 2 vagy 3 napot Los Angelesben töltünk és utána indulunk tovább vissza ugyanez a helyzet

- Szeretnénk útba ejteni New Yorkot is az egyik úton, de idáig nem találtam olyan opciót ahol az említett tervet közvetlen utakkal tudom végrehajtani

- A business/first classt nem tudjuk megfizetni, de minden egyes kényelmi funkcióra szívesen áldoznánk

- Kérdés: Van esetleg valakinek tapasztalata Economy Comfort/Plus szolgáltatásokkal kapcsolatban? Ahol kicsit több a lábtér, vagy dönthető az ülés. Találkoztatok esetleg olyannal, ami economy class de az ülés nagyon megdönthető, ami akár alvással is kecsegtethet?

 

 

Szállás

 

- Az egész utazásunkat tönkre tenné, ha csótányokkal/gekkókkal/hangyákkal találkoznánk a szobában

- Természetesen nem vagyok ellene a romantikázásnak egy kunyhóban, viszont a padlószőnyeg, kényelmes ágy, légkondi számunkra fontos

- Nem akarunk hotel medencét, vagy fullextrás szobát/éttermet, ,ert az idő nagy részében a szigetet járjuk majd, de egy tiszta és kényelmes szobát szeretnénk

Kérdés: Van esetleg valakinek tapasztalata ilyen hotelekkel? A weboldalak képeiben/minősítő csillagokban nem nagyon bízom, jobban a személyes tapasztalatokban.

 

Időjárás

 

- Mindenhol azt olvasom, hogy a szigeteken nincs rossz időjárás

- Kérdés: Tartós esőtől, trópusi viharoktól nem kell tartanunk szeptember folyamán? 

 

Egyéb

 

- Kérdés: Szükséges előzetesen bármilyen védőoltás?

- Kérdés: Veszélyes a piacon gyümölcsöket venni, boltban élelmiszereket?

 

Előre is köszönök minden segítséget! 

 

PS: Ha esetleg találtok útibeszámolókat, mint EZ az is nagyon hasznos lenne.

mlifregit Creative Commons License 2012.04.21 0 0 844
Lassan megerkezunk hawaiira, majd par nap utan Konara is. Szivesen atmennenk a sziget tulso oldalara egy talalkozora ha elkuldesz privatban egy elerhetoseget. :) koszi
Előzmény: hau'oli (840)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.02 0 0 843

ha van skype accountot akkor nezz fel a weboldalukra. ott be tudsz allitani virtualis amerikai szamot barmilyen magyar szamra, es tudod helyi szamkent hivni, persze veszi majd le a percdijat a skype creditbol meg a helyi hivas dijat is a mobilodrol. Mo-i vezetekest hivni olcsobb mint mobilt. 

az att-nel tudsz venni gophone-t es van napi 2usd-s csomagjuk amivel napi 2 dollarert annyit hivsz sms-zel amennyit akarsz. 

Előzmény: mlifregit (841)
No.9 Creative Commons License 2012.04.01 0 0 842

"Hawaiira vajon lehet pálinkát bevinni?..."

 

Lehet. Felnott szemelyenkent 1 liter tomeny alkohol vammentesen beviheto az USA-ba. Viszont hallottam olyan esetrol hogy USA mainland atszallasi ponton elvettek

a duty free-s szeszt annak ellenere hogy a szabalyoknak megfeleloen lezart es sertetlen taskaban volt. Ez persze nem a vamon tortent hanem biztonsagi megfontolasbol.

A legjobb az asvanyvizes palack - borond modszer... ugyis jobb a hazi :)

Vagy ha az uveg esztetikaja is fontos akkor utazas elott megvenni (mert amugy is limitalt a valasztek a repteren) pukkanos foliaba betekerni meg egy torolkozobe aztan be a borondbe.

Előzmény: mlifregit (841)
mlifregit Creative Commons License 2012.03.31 0 0 841

Köszönjük. Lenne egy technikai jellegű kérdésem: Ha az USAban veszek egy mobiltelefont feltöltő kártyával. Milyen lehetőség van amivel olcsó, tudok haza telefonálni? Legjobb lenne mobilra. Vibert és skyepot használok, de nicns mindenhol WiFi lefedettség.

Másik kérdés: Hawaiira vajon lehet pálinkát bevinni?...

Köszi  a segítséget

Előzmény: hau'oli (840)
hau'oli Creative Commons License 2012.03.27 0 0 840

imádom és tisztelem, amikor valaki képes megvalósítani az álmait!:)

király, nagyon jól hangzik! mi is ezt tesszük itt amerikában, már azzal is nagy álom vált valóra, hogy itt élhetünk, de ezt sikerül megfejelni egy kis HAWAII-val!:)

hiszen a pozitív gondolkodás pozitív eseményeket vonz be, mert a hasonló a hasonlót vonzza!:))))

 

szóval, gratula!:)

Előzmény: mlifregit (839)
mlifregit Creative Commons License 2012.03.27 0 0 839

Csak a sziget fele lesz a tietek. A másik felét mi tartjk kézben majd. Biztosan megyünk arra is, mint mindenfelé szerintem.

1 hét Las Vegas valóban soknak tűnhet, de abból pár napot a fő amerikai programnk tesz ki. Akkor lesz ugyanis a világ legnagyobb filmes szakkiállítása, a NAB, ami nekem egy nagy álom + néhány operatőr ismerősünk is él ott vagy megy oda a világ más pontjairól akikkel találkoznk fogunk.

De azért lesz kirándlás is. 

Előzmény: hau'oli (838)
hau'oli Creative Commons License 2012.03.27 0 0 838

hát persze, hogy esik hiszen az egy esőerdő:))) de azért inkább éjjel! meg amúgy is az egész sziget a miénk lesz!:))

egy hét vegas? van konkrét program? mert egy hét soknak tűnik nekem ott!

bár, ha a környékén sokat fogtok kirándulni!:))

 

hát mi hilo mellett leszünk, ha jöttök mi ott leszünk!:) 

Előzmény: mlifregit (837)
mlifregit Creative Commons License 2012.03.26 0 0 837

Ott mindennap esik az eső , ha jól látom az előrejelzést. :)

Biztosan meg fogunk fordulni Hilo-ban is, hiszen be szeretnénk járni az egész szigetet.

Kell majd a pihenés egy hét Las Vegas után.

Előzmény: hau'oli (836)
hau'oli Creative Commons License 2012.03.26 0 0 836

nekünk Hilohoz közel lesz a szállásunk, a barátaink ott laknak:)

 

Előzmény: mlifregit (830)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.26 0 0 835

Oahun, Honoluluban enterprise-tol valahol a varosban a shopping centerben voltak, Ala Moana mall ugy remlik. A baratnom sulijanak volt ott kedvezmenye.

Nagy szigeten Hilo repteren pedig a hotwire.com weboldalon foglaltuk, a Honolulu-Hilo repjeggyel egyutt, ket fore ket repjegy meg 9 nap kocsi talan 500usd volt.  Kicsi felarert adtak volna Mustang cabriot, de en nem szeretem a nyitott kocsikat mert erzekeny a fulem :S

Komprol nem tudok, de repkedni nem draga a szigetek kozott, es gyorsabb. 

 

 

Előzmény: mlifregit (834)
mlifregit Creative Commons License 2012.03.25 0 0 834
Nekunk van 1 napunk az elutazas elott ami meg kerdeses szallas szempontjabol. Lehet hogy Hilton lesz. Viszont 2 kerdesem lenne: rengeteg autokolcsonzo ceget talaltam. Nincs valami ajanlasod ami mar bevalt?
Olvastam hogy regebben volt ferry a szigetek kozott. Van esetleg tudomasod arrol, hogy mukodik-e ilyen kozlekedesi lehetoseg?
Előzmény: Törölt nick (833)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.25 0 0 833

igazabol nekem amiatt volt a Hilton, mert nagyon sokat voltam munka miatt hotelban es a pontokat felhasznalva akartam a szallasomat 'fizetni', es csak ez az egy Hilton lancban levo hotel van a szigeten. elso 3 napban nem tertem magamhoz a hoteltol, teljesen el voltam amulva hogy mik vannak, vonat meg hajojarat a hotelen belul..stbstbstb. szal 'ingyer' jo volt ;P

 

Előzmény: mlifregit (832)
mlifregit Creative Commons License 2012.03.25 0 0 832

evee!

 

Köszi a képeket és az infót. Nagyon szép a Hilton, nem szerettünk volna annyi ember látni ezért egy kis házikót béreltünk ki a Konától 6 mérföldre. Igazából ami nagy terv, egy mélytengeri horgászat, csak még a feleségemet kell rábeszélnem :)

Előzmény: Törölt nick (831)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.25 0 0 831

Igy van, van itt mindenfele, kinek mi tetszik :)))) en idaig Texasban eltem meg most par honapja Washingtonban, az utobbi jobban bejon :)

 

A nagy szigeten ami nagyon tetszett, hogy sokfele az eghajlat egy szigeten belul. A Kona oldal meleg napos es kopar, a Hilo oldal esos es burjanzo esoerdok vannak. Nagyon tetszett a vulkanos nemzeti park, illetve a csillagvizsgalo a Mauna Kea-n. Hilo oldalon van egy scenic road ami nagyon szep, illetve a botanikus kert is nagyon szep volt. Konatol eszakra volt a szallasunk Waikoloa village-ben, a hotel eszmeletlen volt, eletemben nem voltam meg ilyenben (Hilton 5*). Nagyon tetszett a Kealakekua bay, ahol bereltunk kajakot atlapatoltunk az obol tuloldalara ami szerintem szarazfoldon nem is kozelitheto meg. Mikozben lapatoltunk a kajakon delfinek ugraltak korulottunk!!! Es az obol tuloldalan nagyon jot snorkeleztunk. Atvezetni a Saddle Roadon a sziget egyik oldalarol a masikra szinten egy elmeny volt, engem a termeszet szepsege es sokoldalusaga teljesen lenyugozott! Kona is hangulatos kisvaros, sikerult valami helyi kis musort is kifogni ami a vasaron volt. Ja es shaved ice-t mindenkepp egyetek. En mindennap ettem, a vegen mar kettesevel es rosszul voltam tole :DDDD

https://picasaweb.google.com/101656004700566819964/BigIslandHI#

itt vannak kepek ha erdekel, de eloben sokkkkkal szebb minden!! Snorkelezest semmikepp ne hagyjatok ki, az egyik legjobb dolog a szigeten/szigeteken. Meg el lehet menni balnanezesre is nekem az kimaradt kicsit sajnalom, majd legkozelebb.

 

 

 

 

Előzmény: hau'oli (827)
mlifregit Creative Commons License 2012.03.24 0 0 830

Legalább nem csak mi ketten leszünk magyarok a szigeten. :) Merre fogtok lakni?

Előzmény: hau'oli (829)
hau'oli Creative Commons License 2012.03.24 0 0 829

akkor egy időben leszünk big islanden:)

Előzmény: mlifregit (828)
mlifregit Creative Commons License 2012.03.24 0 0 828

Mi április 13-20 között Las Vegasban vagyunk. Majd 3 nap Honolulu után jön 1 hét Big Island. Remélem jó lesz, már nagyon sok infót olvastam, s szeretném 3D-ben is látni. :)

Előzmény: hau'oli (821)
hau'oli Creative Commons License 2012.03.24 0 0 827

evee!

 

kicsit tényleg off, de úgyse tolonganak itt a Hawaii specialisták!:)

 

szóval, pont ez a szép ebben a hatalmas országban, hogy mindenki megtalálhatja a magának valót! még az éghajlati eltérések között is lehet válogatni, hát nem pompás!?

azért, ezt otthon nem tehettük meg:))

van egy barátunk, aki pont washington államból költözött ide, nagyon jó arc!:)

 

ha van kedved szívesen meghallgatnám/elolvasnám, hogy mik tetszettek a legjobban a nagy szigeten???:)

Törölt nick Creative Commons License 2012.03.24 0 0 826
Hmmm jol hangzik :) lehet hogy elgurulok Phoenix fele is szept vegen, meg tervezem az utvonalat.
En is nagyon szeretem Hawaiit, de nem laknek ott, en itt Washington allamban erzem otthon magam, Hawaii csak vakaciocelpont lesz mindig is. Remelem sikerul eljutnom a tobbi szigetre is. A nagy sziget nagyon tetszett. :)
Előzmény: hau'oli (823)
hau'oli Creative Commons License 2012.03.24 0 0 825

akkor OFF-oljunk kicsit, de azért beleszerkeztem Hawaii-t is:)

 

A kivándolás gondolata már elég régen megszületett a fejünkben, több motivációs tényező is volt/van, a hazánk sajnálatos helyzete csak az alapot adta. A kalandvágy is mozgatott minket, nekem Ausztrália volt az álmom, de oda elég nehéz hivatalosan bevándorolni és nálunk csak az jöhetett szóba. Aztán megpróbáltuk a zöldkártya lottót és második évben nyertünk, innen kezdve az utunk csakis az Usa-ba vezethetett!:)

Kisorsoltak minket a lottón, mi végigvittük a kb 1éves folyamtot és a végén egy gyönyörű zöldkártyával lettünk gazdagabbak.

A kártya minden jogot megad az államokban való élethez, a szabad munka és helyváltoztatáshoz a szavazati jogon kivül mindennel felruház, amivel egy amerikai állampolgárt bír. 5év után megkapjuk az állampolgárságot és akkor már szavazhatunk is!:)

Nagyon jó döntés volt, teljesen kitárult számunkra a világ, minden téren gazdagodtunk ezzel a lépéssel, én csak ajánlani tudom mnkinek, akit érdekel a kivándorlás gondolata!:)

Minden év októberében lehet pályázni a zk-lottóra, akit érdekel itt tud hiteles infóhoz jutni!

 

Szóval mi itt leszünk akkor is amikor jöttök és talizhatunk!:)

Előzmény: Olci83 (824)
Olci83 Creative Commons License 2012.03.23 0 0 824

hau'oli!

 

Nagyon klassz útvonalat fogtok bejárni, hú de szívesen részt vennénk mi is egy ilyen túrán :)

 

6 hét Hawaii? Azt a mindenit :)

 

Ez kicsit OFF lesz, de kíváncsi vagyok:

Mióta éltek kint az USA-ban? Miért döntöttetek úgy, hogy elköltöztök itthonról? Mi is szívesen kiköltöznénk majd a jövőben...

 

Remélem sikerül leszervezni az utat, ez még sokminden függvénye, de ha megyünk írok és csinálhatunk közös programot :) Klassz lenne.

 

Kauai ismerős lehet a Jurassic Parkból vagy a Lostból pl. A Na Pali coast északon csodálatos, de maga az egész sziget is egy külön világ Hawaii-on belül. Mi idén is szeretnénk visszamenni oda, bár igaz Maui-n még nem voltunk, így lehet most inkább arra fókuszálunk. Ez előbb-utóbb úgyis kiderül.

 

 

Előzmény: hau'oli (821)
hau'oli Creative Commons License 2012.03.23 0 0 823

evee!

 

köszi, mi is izgatottan várjuk, jövöhét pénteken jönnek a barátok otthonról és akkor indul a mandula!:)

Mi az első évünket töltjük itt az Usa-ban, nagyon tetszik Phoenix, ahol most élünk ez egy biztos alapbázis nekünk, jók az árak minden elérhető!:)

Viszont Hawaii-ra abból a szándékból megyünk, ezért is másfél hónapra, hogy jobban megismerjük, mert ha minden az elképzeléseink szerint alakul, akkor lehet, hogy ott lesz a végső letelepedési pontunk!:))

Ezt az első évet arra szántuk, hogy a két helyet jól megismerjük Phoenix csodás város (pontosabban mi Surprise-ban élünk) tiszta, fejlett, gazdag, élhető, jó árak minden jót el tudok róla mondani, imádjuk!

Hawaii pedig egy gyermekkori álom, ha ott is hansonló körülményeket találunk, akkor oda vezet a szívünk! Ismerőseink/barátaink évek óta ott élnek és ma is határozottan imádják a Nagy szigetet az egész életüket ott tervezik!

Hát meglátjuk, mi is nagyon kívácsian várjuk már a tapasztalást!

Mi mindenképpen az Usa-ban élünk és fogunk élni a kérdés csak az, hogy a két helyszín között melyiken!:)

 

Augusztusban már újra itt leszünk a hazalátogatás után, tehát mi szívesen találkozunk jó emberekkel, akár magadra is veheted!:))))))

 

 

 

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!