Vagy vegyél 5öt! 2 hét alatt olyan sörhasad lesz hogy könyörögni fog h térj vissza a csokira :D Cote dor-t én is imádom egyébként, föleg a pisztáciásat! Felér 4-5 sörrel az biztos :) Ha kijutnék brüsszelbe, a paradicsomban érezném magam: annyi sört és csokit egy helyen... Lehet vissza se jönnék :)
én már ennek tudatában veszem...lehet kicsit nagyobb számban is a cote d'or-t mint amennyire mondjuk szükségem lenne...barátnőm már rám szólt,hogy minek költök ennyit csokira...lassan már homokosnak fog nézni,hogy a csoki jobban megy,mint a sör :)
ma az egyik barátnőm mutatott nekem egy linket mint fő csokifanatikusnak, miszerintis ha cote dor csokit veszel tartsd meg a blokkot mert nyerhetsz vele egy 4napos brüsszeli utat! Ugyhogy lementem a boltba és vettem is egyböl 5 táblával :D 2 már el is fogyott :) Hol máshol lehetne a legjobb csokikostolo élmény ha nem brüsszelben?
azért van csoki és csoki között különbség! ét és tej között is rendesen akad! Illetve ét és ét, tej és tej között :)) Elég sok fajtát megkóstoltam. Azt vettem észre,hogy a magyar csokik többsége idővel vagy eltűnt vagy pedig romlott a minőségük...sajnos:( De a külföldi - belga - csokik szerencsére még mindig a régiek :) Jaj de jók a belga tenger gyümölcsei csoki kivitelben!! Egyszer olyan szívesen elmennék egy igazán nagy múltú csokigyárba ami nemzetközi szinten is megállja a helyét..áá...na elég is az álmodozásból:P
nagyonjól hangzik ez a csoki készitösdi, megkéne nézni, illetve amit én szeretnék az a borkóstoláshoz hasonló csoki kóstolás, amikor legalább 20félét megízlelhetek, elnyammoghatok rajta, hümmöghetek, majd mondhhatok vmi okosnak tűnőt a különbségekről, holott mindegyikből meg tudnék enni 1 táblával :D
Igen van rá lehetőség, másfélórás az egész program. Elősz9r eszönk egy csokiszökőkútból, aztán utána jön a "csoki készítés" ami arról szól, hogy kapsz egy ostyát, arra csorgatsz csokit meg fűszerezed meg díszíted és utána az ott marad amíg megdermed akkor van a filmnézés meg ilyesmik és a végén megkapod egy díszdobozban :)
vagy veszel egy tábla csokit :) amúgy érdemes megnézni a XVI. kerületben lévő csokimúzeumot. én praliné túrán voltam ott, nagyon jó volt, késíztettünk saját csokit is, illetve filmvetítés közben forrócsokit kortyolgattunk, ami valami fantasztikus volt :), szóval ajánlom figyelmedbe!
Köszi, azt néztem én is! Igazából konkrét tapasztalatokra lennék kíváncsi, érdemes-e megnézni, mert lehet hogy jobban járok, ha a csokik nézegetése helyett inkább elmegyek egy cukiba ;)
megnézegettem ennek a csokimúzeumnak a weblapját és nagyon érdekes dolgokat találtam róla.ha rákeresel a gugliban rögtön az első találatként hozza.. és nagyon szép oldal, igényesen van megcsinálva meg minden..úgyhogy, szerintem érdemes végignézegetni..aztán persze ha van rá időd, elmenni élőben és megnézni..tuti sok érdekes és eddig nem látott info van a múzeumom belül is.
Fontos kérdésem lenne felétek: -a bevonáson és a diszitőanyagon és a tölteléken kívül milyen módon lehet a csokit felhasználni a cukrászatban? -milyen szempontok befolyásolják a cukrászatok választását a csokoládék közül?
ugyanazon a gépsoron gyártják a mogyorós és a sima csokikat. lehet, h a gépben marad kis mogyoró, így belekerülhet a nemmogyorósba is egy kicsi. és azért írják rá, h ha valakinek mogyoróallergiája van, tudnia kell, h ez előrfordulhat.
Mert a grillázsba - amivel az ún. csokoládé nevű anyagot helyettesítik jelentős százalékban - valahogy, elképzelhetetlen kicsi mennyiségben mogyi is szokott keveredni. (Gondolom a hatalmas kakaómassza-tartályba ipari keményítőt lapátoló munkások néha szotyi helyett földimogyit ropogtatnak, aztán az egyik kiköpi a héjat, és az szutykos gumicsizmájáról leperdülve a sötébarna masszában köt ki...)
Azért írják rá, mert a nép örül, és azt gondolja: 'ez valami nagyon finomság lehet, ha még mogyit is tesznek bele'. Márpedig ha a nép örül, akkor vásárol.
Szvsz földi, mert a másikat nem nagyon termelik tömeg. Bár, ki tudja.
Legközelebb arról mesélek, gyerekek, hogy miért raknak hidrogénperoxidot a tejbe, és mi az az 'ipari szalonna' a virslik tartalomjegyzékében...