Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2001.03.27 0 0 5
Na, itt vagyok, aurorix.

Na igen... Pár dologban igazad van, de azért nem teljesen.

Vizsgáljuk meg kicsit a dolgot. Az átlagon felüli tehetség igenis KELL ahhoz, hogy valakiből sztár váljon! Az más kérdés, hogy NÁLUNK pont NEM szükséges!!
Elég, ha csak megnézzük pl. Lakodalom Lagzi Lajost... Közepes énektudás, amit tudtommal ő is elismer. Egy műsor, ami kielégíti egy adott réteg zenei ízlését, és ezzel L.L.L. valóságos "királlyá" válik Magyarországon. De külföldön? Nem sokat ér a neve. Az meg a másik, hogy ha valaki tanul énekelni, könnyen elérheti azt a szintet, amin Lagzi Lajos van. Egyesek meg már alapból, tanulás nélkül énekelnek úgy, mint ő... Mivel L.L.-nek volt/van elég pénze, és az országban korábbról ismerték a nevét, létre tudta hozni a Dáridót, amivel "király" lett Magyarországon. Azért is, mert a TV az első perctől kezdve szó szerint besztárolta őt, és abszolút fejedelemnek kiáltották ki a műsorát...

Na látod, ITT ténylegesen működött/működik az általad említett dolog, vagyis az alapvetően nem túlságosan nagy tehetség, és a sok pénz, valamint a szervezett besztárolás.

És ha nézünk egy külföldi példát? Dennis Rodmanből ki csinált sztárt? Csakis saját maga, és a kosaras tehetsége. Egy nyomornegyedből, egy koszos, durva gettóból küzdötte föl magát, brutális szegénységből. Azt, hogy végül bekerült az NBA-be, abszolút senki és semmi másnak nem köszönheti, csak magának és a tehetségének.

Tudom, hogy ez csak két példa, és nem is azonos kategória, de mindkettő tipikus példa. L.L.-nak nincs túl sok köze a tehetséghez, annál inkább a lóvé csinált belőle sztárt. Rodmannek köze nem volt a pénzhez, tehetsége viszont volt dögivel.

Az a baj, hogy Magyarországon általában TÉNYLEG csak akkor válhatsz sztárrá, ha tele vagy pénzzel. Ebben igazad van. Itt, nálunk talán még a tehetség sem számít annyira... (Lásd pl. F-3-as versenyzőnket, a szintén kisebbfajta "sztárnak" kikiáltott Baumgartner Zsoltot, aki gyakorlatilag azért van ott, ahol van, mert... Igen. PÉNZ!)

Külföldön viszont ez azért máshogy működik. Ott van lehetőségük azoknak is befutni, akik átlagon felüliek valamiben, és nincsenek eleve tömve pénzzel. És belőlük válnak azok az IGAZI sztárok, akiket Magyarországon valahogy nem látok...

Külföldön kell ahhoz valamit mutatnod, hogy sztárt csináljanak belőled. Villeneuve annak idején elképesztő eredményeket ért el. Innentől felkarolta az egykor Senna ügyeit rendező manager, beköltözhetett Senna egykori magánvillájába, igénybe vehette annak fotóügynökségét, stb. Beindult a sztárcsináló gépezet.

Magyarországon meg akkor is beindul ez a gépezet, ha nem mutatsz fel túl sok mindent. Elég egy TV-műsor, hogy a média királyt csináljon belőled, még akkor is, ha az a műsor színvonaltalan és igénytelen, stb.

Hát, most ennyi.
Várom az észrevételeket, ill. azokat, akik tudnak igazi, a sztárságukat megérdemlő magyar sztárokról.
Murdock

Előzmény: Törölt nick (1)
terrigena Creative Commons License 2001.03.26 0 0 4
No és a sztárügyvédek? Meg sztárprimadonnák?
Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.25 0 0 3
Válaszolok majd, most már megyek le!
Üdv!
Murdock
Előzmény: Törölt nick (1)
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.25 0 0 2
Kössz...
:-))
Előzmény: Törölt nick (0)
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.25 0 0 1
1ébként valószinűleg a pénzhiány miatt nincsenek világsztárok itthon...
Ugyanis ha jól sejtem, egy sztár nem attól sztár, mert annyira kiemelkedik a tehetségével/tudásával a többiek közül, hanem azért, mert sztárt csinálnak belőle...
Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.25 0 0 0
0-ázásban pl. én :-)))))))
Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.25 0 0 topiknyitó
Mi erről a véleményetek?
Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de nekem olyan... furcsa ez az egész.
Mintha Magyarországon nem lennének igazi sztárok... Legföljebb néhány ember, akikből hatalmas erőfeszítéssel sztárt csinál a TV. De ezeket az embereket legfeljebb Magyarország ismeri!!
Más országok tele vannak "igazi" sztárokkal, akiket ismernek az egész világon, sok-sok országban. Nálunk ki mondhatja el ezt magáról?

Kovács István bokszolónk, talán.
De mintha ő se lenne olyan igazi sztár...

És a többiek? Baumgartner Zsolt? A néhai Zámbó Jimmy? Pataki Attila? A Heti Hetes tagjai?
Nem-nem.
Valahogy süt a magyar "hírességekről", hogy igazából nem is hírességek, csak itthon tudnak "sztárok" lenni, mert máshol nem ismerik őket...

Nem bántani akarom őket. Bajor Imrét sem, aki azt nyilatkozta, hogy mire menne Magyarország nélküle. :-) (Persze nem komolyan gondolta, szerintem.) Havas Henriket sem, akit nagyon kedvelek, mert marhajó a stílusa, de királykodni ő is csak itthon tud, mert bárhol máshol totál ismeretlen a neve. Ez az ország lehetőségeit mutatja...

Mit gondoltok?
Szerintetek sincsenek Magyarországon sztárok?
Mert szerintem nincsenek.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!