Keresés

Részletes keresés

Rőth Sándor Creative Commons License 19 órája 0 0 119966

Ok, a többit majd megbeszéljük, mert ebben sem Fidesz, sem Soros, se Minolta, ez itt uncsi lenne. 

Előzmény: joskabacsi (119965)
joskabacsi Creative Commons License 19 órája 0 0 119965

A bérelt területen tegnap kezdtünk metszeni, a sajátot majd valamikor február-márciusban. 

Kaszálni terv szerint majd április-május környékén, időjárás függvényében.  Jövő héten kezdek oszlopokat cserélni, drótot húzni. Egy szőlőben mindig van munka. Telepíteni nem nagyon fogok, de a régi ültetvény kommerszebb részét (a világfajtákat) idén elkezdtem átoltani Kárpát-medenceiekre (kékfrankos, zengő, andor) 

Ha erre járnál, ne hagyd ki!

 

Előzmény: Rőth Sándor (119964)
Rőth Sándor Creative Commons License 19 órája 0 0 119964

Erre céloztam, bár én masszív borfogyasztó vagyok, akár 2-3 litert is meg tudok inni évente, kétévente. 
Viszont a szőlőtelepítés, gondozás annál jobban érdekel.  

Előzmény: joskabacsi (119963)
joskabacsi Creative Commons License 20 órája 0 0 119963

Ha erre jársz - bármikor!

 

Előzmény: Rőth Sándor (119961)
félligjimi Creative Commons License 28 órája 0 0 119962

Akkor, ha legközelebb fotózni akarsz a déli Bükkben, keresd meg a Berezdaljon Kompa Jóska pincéjét!

Előzmény: Rőth Sándor (119961)
Rőth Sándor Creative Commons License 30 órája 0 0 119961

Azért jó lenne már megtudni milyen is az a jó bor, nemcsak beszélni róla...

Előzmény: joskabacsi (119960)
joskabacsi Creative Commons License 1 napja 0 0 119960

A bor tényleg fontos, pláne ha nem olyan ipari fos, mint amivel a győri olimpikonunk csapatta a ladikban az Adrián ..

;)

 

 

Előzmény: Rőth Sándor (119954)
joskabacsi Creative Commons License 1 napja 0 0 119959

én ezt máshogy gondolom, de örülök, hogy attól még mindketten itt vagyunk.

 

 

Előzmény: Rollei (119923)
Rőth Sándor Creative Commons License 1 napja 0 0 119958

Igen dőlnek, és nem az ellentábor döntögeti őket. 

Előzmény: Rollei (119957)
Rollei Creative Commons License 1 napja 0 0 119957

Ajjaj... Tudsz már valamit? Dőlnek a bálványok így télire, vagy mi lesz?

 

 

Előzmény: Rőth Sándor (119954)
Rollei Creative Commons License 1 napja 0 0 119956

Hát, ha arra gondoltál, hogy fel fogom tenni azokat a kérdéseket, amiket szerintem mindenkinek kéne  - akkor stimmel a dolog. A Szájber az jó duma, engedelmeddel használni is fogom alkalmasint.

Előzmény: Tab (119955)
Tab Creative Commons License 1 napja 0 1 119955

Nem olvastam a fórumot az elmúlt 2 napban, de a Szájber (hogy elég konzervatív legyek) ügy kapcsán eszembe jutott, hogy fogod értelmezni a történteket. Nem okoztál csalódást, hajszálra ilyen sorok jelentem meg előttem.

Előzmény: Rollei (119953)
Rőth Sándor Creative Commons License 1 napja 0 0 119954

Nem ez a lényeg, hanem a bor, a víz helyet, amiről a prédikáció szól. 
Majd most jön a harmadik felvonás, Deutsch Führ Tamás. 

Előzmény: Rollei (119953)
Rollei Creative Commons License 1 napja 0 0 119953

Igen, a túlzott önbizalom mindig hibákhoz vezet. És várható volt, pontosabban benne volt a pakliban, hogy ha arról az osztrák lobbistáról  - nem jut eszembe a neve, de nem is fontos -  leszedik a keresztvizet, meg cikksorozatot tolnak bele a Magyar Nemzetbe hogy kinek és hogyan osztja a sorosféle lóvét lobbitevékenység címen, akkor abból gond lehet.

 

Erről levadásztak egyet, így a másik oldalról is levadásztak egyet. A Szájer meg lehetett volna megfontoltabb, mert így jó magasra felrúgta a lasztit, amit nagy taktikai hiba lett volna nem leütni. Gondolom nem nagy titok házon belül, hogy ki szereti a nőket, ki a férfiakat, ki meg a kiskutyákat, meg az sem, hogy péntek esténként boldog-boldogtalan megy bulikázni. Az sem ütötte ki a biztosítékot, hogy a Junker bizottsági elnökként időnként az alkoholmérgezés határán volt isiászos, és szemmel láthatóan nem tudta, hogy hol van, meg taslikat és kokszikat osztogatott államelnököknek. Úgy sejtem, hogy azért Brüsszelben nem hívják rá a rendőrséget az össze házibulira, zajongásra, meg buzulásra, csak akkor, ha van valami nyomós érdek. És akkor itt jön be a képbe a túlzott önbizalom, meg az eddig ebből nem volt gond, akkor miért pont most lenne.

Előzmény: -Minarik- (119952)
-Minarik- Creative Commons License 1 napja 0 0 119952

Nekem legjobban az jott le az egeszbol, hogy ahany erdek, annyi fele keppen lehet levonni a kovetkezteteseket. A befogadonak meg az a felelossege, hogy felelossegteljesen dontse el, hogy kinek engedi, hogy az orranal fogva vezesse. 

 

Azt viszont nem lehet elmismasolni, hogy a Mokus orssel elszaladt a szeker, de olyan gyorsan, hogy mar potyognak le rola ok maguk is. 

 

Előzmény: Rollei (119950)
Rollei Creative Commons License 1 napja 0 0 119951

Egyébként meg ez nem relativizálás. Relatív izélés, ha már pontosak akarunk lenni.

 

 

Előzmény: Rőth Sándor (119947)
Rollei Creative Commons License 1 napja 0 0 119950

Szeretem ezt a relativizálás dumát, szép újbeszél kifejezés, ez mindig akkor kerül erő, amikor megválaszolatlan kérdések vannak, meg a tények nem teljesen fedik a koncepciót. Az is relativizálás, ha a képviselő úr egyébként elvált? És azt sem tudjuk róla, hogy jár-e templomba? És ha jár is, akkor sem biztos hogy ott szoktak gyónni. És azt sem tudjuk, hogy légtornászik-e vagy csak összekeverik a Hatházi hentergővel, a lépcsőkorlátok avatott mesterével? A cikkből, amit belinkeltél, csak annyit lehet tudni, hogy valaki valahonnan elfutott, akit még keresnek. Meg egyáltalán mi volt nála és mennyi, már persze néhány kotonon kívül?

Előzmény: Rőth Sándor (119947)
Rollei Creative Commons License 1 napja 0 0 119949

Ebben egyetértek.

Előzmény: -Minarik- (119948)
-Minarik- Creative Commons License 1 napja 0 1 119948

A répázás nem érdekes. A gond, amit látok, az az, hogy a társadalom érdekében mindenre felhatalmazták magukat a magánélet teljes kontrolljához. Ez egy eszköz egyben az ellenségek kordában tartására és megfélemlítésére. A covid előtt men volt ilyen egyszerü rátörni valakire az ajtót. 

Előzmény: Rollei (119946)
Rőth Sándor Creative Commons License 1 napja -1 2 119947

Lehet relativizálni a dolgokat a végletekig, de minek?

Az, hogy melegparti, önmagában nem hír, főleg nem Brüsszelben. Ott nagyon elfogadó a lakosság. Az ottani melegfesztivál egy kifejezetten kellemes, vidám népünnepély, mindenkinek az. 

A probléma abból fakad, hogy a járvány miatt korlátozott hány ember tartózkodhat együtt, egy helyiségben. 
Ők meg többen voltak. Hangosak voltak, a szomszédok a lárma miatt hívták ki a rendőrséget, semmi konspiráció. A partizók férfiak voltak, részben meztelenül, részben hiányos öltözetben. 
A rendőrség rajtuk ütött, úgyhogy nem sok ideje volt a képviselő úrnak a hátizsákját leellenőrizni, hogy valaki nem tett-e véletlenül a puttonyába egy kis kokót? Menekült az ereszcsatornán, nyilván végigfutott rajta, hogy ennek a fele sem tréfa, vége a karrierjének. Menekülés közben a keze is megsérült. Valószínű nem volt abban a helyzetben, hogy megszabaduljon a cucctól.

Természetesen azt csinál, amit akar, csak az a ciki, amikor jönnek ezzel a keresztény mérmonnyal, a családdal, a nemzettel, meg a többi kiüresedett lózunggal. 
Szóval akad a Fideszben is erkölcstelen, képmutató, hazug szaralak bőven, nem kellene ez a farizeus szemforgató blabla. 
Az, hogy a képviselő úr házas, csak hab a tortán. Egyébként meg egyszerű dolga van, mindent meggyón, elmorzsol két rózsafüzért, és odaáll megint a startkockára, és tisztalappal mehet tovább. 

Előzmény: Rollei (119943)
Rollei Creative Commons License 1 napja 0 0 119946

Még ebben sem lennék biztos. Lehet, és mondjuk ez valószínű, hogy ott ez egyáltalán nem kirívó, csak ha éppen időnként jön a hú, meg a há, akkor van a szörnyülködés. Szerintem nem kell ahhoz semmi érinthetetlenségi tudat, hogy valaki elmenjen répázni egyet. Fiúval, lánnyal, kit érdekel. Mondjuk az sem lepne meg, ha a másik szobában meg a zöld társadalompolitikai tagozat küzdött volna a néppárti frakció egyes tagjaival közösen. Már persze a világdemokráciáért.

Előzmény: -Minarik- (119945)
-Minarik- Creative Commons License 1 napja 0 0 119945

A lenyegget kihagytam. A fideszes manusz azt hitte, hogy erinthetetlen, mert a sajat vilagaban az o sleppje osztja a lapokat. Most kiderult, hogy ugyanazok a lapok masik asztalnak masok kezeben vannak. Senki nincs biztonsagban. Ugye ez a diktatura, ami azt jatsza, hogy az emberek erdekeben cselekszik. (nincs mosoly)

Előzmény: -Minarik- (119944)
-Minarik- Creative Commons License 1 napja 0 0 119944

Nekem a gestapora hajazo besugoi rendszer nem tetszik. Megteremtodott egy alap, ami alapjan az emberek egymast fel tudjak nyomni, velt vagy csinalt indokok alap[jan, amire a rendorsegnek ugrania kell. 

"Lakossagi bejelentes" alapjan, mentek ki. Ez az aggaszto. Amikor csinalni lehet egy okot az intezkedesre csaknem mindenkive lszemben a virusra hivatkozva. 

Előzmény: Rollei (119943)
Rollei Creative Commons License 1 napja 0 0 119943

Nem tisztem védeni, meg különösebben nem is érdekel. De attól, hogy az egyik újság ezt írja, a másik meg azt, nem vagyok biztos abban, hogy bármelyik is megírja azt, ami valóban történt. A buziparti akár lehetett is, de akár nem is, nem tudom. Mondjuk a seggbekukit nem tiltja az alaptörvény, csak a házasságot nem ismeri el, azt meg nem hallottam, hogy a Szájer férjhez akart volna menni. Meg akár nővel is mehetett. Vagy akár csak beszélgetni is. :-))) Mindenesetre jó nagy faszság volt, amiért nem kerített otthonra valakit.

 

A józan eszemmel, meg némi tapasztalattal azt mondanám, hogy a parti az életszerű, valószínűleg így is lehetett, a buziságot sem tartom kizártnak, könnyen meglehet. De lehet, hogy csajok voltak szépszámmal. Az is tény, hogy kórság idején nem bulizunk, bár azt azért nem ártana tudni, hogy az adott időpontban volt-e kijárási korlátozás azon a helyszínen, és ha volt, akkor az csak a vendéglátóhelyen, meg nyílt területen megtartott összejövetelekre vonatkozott-e, vagy a magánlakásokra is kiterjedt-e? Már csak annyiban, hogy a józan ésszel ment-e szembe, vagy sértett-e valamilyen rendelkezést.

 

Ami nekem sántít, az a cucc, az nagyon életszerűtlen. Ha tudta hogy van nála anyag, akkor azt egy mondattal kimozogja mert se hozzá, se a ruházatához, se a táskájához nem lehet nyúlni. Később meg egy pössentésnél, vagy az utcán eltünteti, osztjóvan. Szóval nekem ez a második fele, a kábszer az nagyon életszerűtlennek tűnik, de mivel nem ismertek a tények, teljesen kizárni sem lehet. 

 

Azt sem tartom kizártnak, hogy tudták, hogy bulizni jár, ezáltal fogható, így rádolgoztak egy kicsit a dologra. És mivel egy buziparti önmagában a kutyát sem érdekli, meg indok is kellett a rendőri intézkedéshez, hát megfejelték egy kicsit valami anyaggal. Amit azért nem olyan nagy kunszt betenni valakinek a táskájába, vagy kabátzsebébe, főleg ha azt le is tette valahol.

 

Szóval ezeket nem ártana tisztázni, csak erre aztán kb. annyi esély van, mint a Floydra térdeplős rendőrnek a korrekt tárgyaláshoz demokrata bíróval fekete esküdtszék előtt.

 

Gyanítom, hogy a frankót kb. akkor fogjuk megtudni, amikor azt, hogy ki lőtte le a Kennedyt, meg van-e idegen civilizáció a naprendszerben. Addig meg mindenki magyarázza ahogyan tudja, meg akarja, aztán két hét múlva éppúgy nem érdekel senkit, mint ahogy ma már Greta Thunberg mosolya se meg a klímakatasztrófa se.

Előzmény: Rőth Sándor (119937)
-Minarik- Creative Commons License 1 napja 0 0 119942

Köszi.

Néha nekem is összejön egy-egy kép. 

Előzmény: Rőth Sándor (119938)
-Minarik- Creative Commons License 1 napja 0 1 119941

Itt jön az igény kérdése. A szociális összefüggések megértésének igénye hiányzik a tömegekből. Az ösztön mozgat a tudat nélkül. 

Előzmény: Rőth Sándor (119940)
Rőth Sándor Creative Commons License 1 napja 0 3 119940

Az információk nincsenek eldugva, csak több, nem egyforma átmérőjű csatornán érkeznek. 

Előzmény: -Minarik- (119939)
-Minarik- Creative Commons License 1 napja 0 2 119939

Itt jön elő az a tény, hogy összefüggéseiben szinte senki nem figyeli a történéseket. 
Amit itt említettél nagyon kevés helyen fog megjelenni így. Nem csodálhatjuk, hogy a magyarok 45%-a negatív hírt nem hallott/olvasott OV és holdudvaráról. 

Előzmény: Rőth Sándor (119937)
Rőth Sándor Creative Commons License 1 napja 0 0 119938

Kaffa!

Előzmény: -Minarik- (119936)
Rőth Sándor Creative Commons License 1 napja 0 5 119937

Milyen indokkal? 
Röstellem, hogy megszegtem a vírus miatti gyülekezési szabályokat, röstellem, hogy részt vettem egy melegpartin, miközben az általam szerkesztett alaptörvényben rögzítjük, hogy a melegek alacsonyabb jogokkal rendelkeznek? Röstellem, hogy a hátizsákomban kábítószert talált a belga rendőrség? 

Nem, arra hivatkozott, hogy megfáradt, és valami más szellemi tevékenységet szeretne a jövőben folytatni. 
Szóval kampóbasszó és képmutatás, a legmagasabb szinten. Ebben nincsenek benne a kommenisták, a sorosisták, a brüsszelisták. Ez csak úgy jött, mint az olimpiai bajnok horvátországi mulatozása Fekete Pákóra, vagy ahogy jöttek az ifjúsági és családvédelmi Deutsch Führ Tamás balkézről jött gyereki, a család szentsége nevében. 

Előzmény: Rollei (119935)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!