Jól gondoltam én, hogy ezeket csak elkótyavetyélni lehet, de nálam, ha csak a szekrényben állnak, semmit nem érnek. Hirdetgetem őket, hátha valaki örömét leli majd benne!
tartom amit mondtam, hogy tanulógépként tök jól megállná a helyét ha van a környékeden olyan aki tanulna. nyilván nem sport és táncfotózásra való, af és iso terén a mai gépek mellett nem rúg labdába, de a normális átlagos fényviszonyok között szembejöhető szituk nagyon nagy részét teljesen korrektül meg lehet vele oldani.
nálam mondjuk eredeti dli90-ből van egy kazal, összevissza használom őket, elég jól bírják.
kp viszont botrányosan zabálja az akksit (hidegben meg aztán pláne), ahhoz vettem egy dummy akkut usb-s csatival, azzal megdugok egy powerbankot oszt jóidő. nem baj ha nem nyiffan ki az előadás közepén és a végét is meg tudom fotózni :)
nehéz manapság pentaxos cuccokat árazni, nincs nagy pörgés a piacon. biztos vagyok benne hogy messze kevesebb pénzt lehet érte kapni, mint amennyi a használati értéke, lehet egyszerűbb megtartani és családban saját vagy ismerős gyereknek odaadni hogy tanuljon. de ez csak felvetés, majd Te eldöntöd.
K-7-et évekkel ezelőtt adtam el 50ért. asszem adtam mellé ajándékba markolatot mer minek tartogassam.
vaku 20-25?
tamron 17-50et asszem 45ért passzoltam el már vagy 6-8 éve.
első generációs 55-300-at tán 30-35 környékén láttam legutóbb, nem tudom elvitték-e.
1,4/50es csinon kb 15-20e, 135ös dettó.
közgyűrűsor, telekonverter kb 10-15?
nyilván ezek hozzávetőleges árak, az elmúlt évek pénzromlása, meg a fenti cuccok erőteljes avulása sincs beleszámolva, szval kábé bármennyit kérhetsz értük, aztán ha bárkit bármi érdekel, ír/szól/kérdez, aztán jól megbeszélitek hogy ő mennyire akarja megvenni, meg hogy Te árulni akarod vagy inkább eladni. szerintem.
ja, emil még nem sonys, bár pont ma kérdezett rá egy korábban hirdetettre hogy eladó-e. de má elkelt, szval még mindig kizárólag pentaxaim vannak. meg a csinon gépállat :)
szval marad a kölcsönkunyi. mondjuk ha veszek egyet, akkor is marad a kölcsönkunyi ha megin belefutok egy nagyszabású fotózásba ahol megin 7 gépvázzal tervezek dolgozni :)
Nekem a halálom, amikor az iskola egyik fele a sötétben áll, a másik fele meg a világosban, aztán a laikus kollégámnak hiába mondom, hogy nagy a kontraszt és kiég/sötét lesz az egyik/másik fele.
Ha IV+azzal a 2.8as Sigmával ne oldod meg, akkor úgyis mindegy, kell 70ezer Ws-nyi vaku :-D
Én nagyobbakat szoktam szopni, másnak egyszerűbb. Más most nincs kéznél, de ilyen foltosra világított, vagy fény nélkülivel meg lehet küzdeni. Főleg ha 2.8as obival 6400as ISOval sem mindig bírtam záridővel és akkor a Pentaxot 1600 fölé nem is lehetett küldeni, de azért oldjam meg mert bezzegrégen dagerrotípiával is megoldották meg telefonnal is csináltak díjnyertes képet. Ja, én is csináltam ócskavassal, csak itt más a koncepció.
Ha belefutok a sorozatból valami kreténségbe, akkor mutatom. Most mennek kukába. Ezeket Sony/Blackmagic vonalon teljesen jól ki lehet gépészkedni, meg már újabb vázak is jók, csak azokkal ár-értékben van bajom. Most kerestem volna valami köztes olcsó obi ismerősnek Canon FF vázra, aztán pofára esett, hogy nincs. Nem létezik. Ennél meg a fejüket süti a nap foltokban, vagy fél testet, terem többi része sötét, kép meg nem árt, ha van. Oldjuk meg:
A Pentax K-50 meg a kitobihoz képest sötét, nem egy kriptára gondoltam. :)
Pölö: tornacsarnok gyenge megvilágítással, régi-keleti fekvésű művelődési házak, osztálytermek, ahol szűk a hely és jó lenne mindenkiről fotót csinálni...
Ha nem Viltrox akkor lesz más...ebbe bizony bele kell nyomni a pénzt, hacsak az ember nem szereti a szopórollert...
Sötét? Itt azért majd az ISO megint más kávéház. Én sem mindig állok át fejben, múlt héten elnéztem és 32.000-en hagytam. Pont jó volt. Ha a mostani zajszűrőket használod, akkor 128.000 is mehet ha nagy a baj, de ennyire nálam sincs nagy baj (:- Életem 90%át kitobival megcsinálom, maradék 10% a kretén. Haver aki dolgozik ott ez a 10% az én 90%om. Ez a Viltrox egész occsó. Á, világ pénze van a végtelen Ekcel táblázatomban. Viltroxot azért nézd meg, más platformokra használtam, olyan a széle, mint amit vazelinnel bekentek és élesség is hát nyaff....
Éppen ezt szoktam itt emlegetni, mikor a 10D-vel elmentem kézi meccsre és nem adta ki, mert olyan ISO kellett volna aminél többet nem tudott, de hát régi sztorik ezek, majd nyugger koromig emlegetni fogom, mert én legalább megpróbáltam volna. Hülyézni és fikázni egyszerűbb.
Rendezvényt nem merem mondani. Életem első esküvőjén 2 gép döglött meg a kezemben. Mikor ajtón kilépett a menya beöltözve abban a pillanatban leszakadt a zár, megmarkoltam a másik gépet ami kb. 4-5 hónapos volt, az megfagyott a gyászba. Egyik az olyan, hogy megdolgozott, de dobtam a márkákat is. Gariban futottunk pár kört és heló. Sonyból az első A7et kínoztam szarrá, ott is elment a zár, de kapott az élettől, csoport alapján A7-III volt kicsit zűrös sorozat, ami 40-50ezrest megért az kb. mindent is. De ehhez nem érthetek, K50re is írtam itt a solenoid bajt, hogy utol fogja érni mert már statisztikában szerepel, de lehülyéztek és hát látod, itt tartunk. Jó lesz ez már, haverok A5000-5100 vasakat is használnak még simán, meg teljes szériát. Nyomni kell a gombot, oszt jónapot.
Ma is felmentem a Gellért-hegyre, csak tudnám, minek:
Remélem, nem lövök mellé és ez már tartósabb darab lesz mint a Pentax K-50 az ő solenoid agyrémével, ami mikor is jönne elő, ha nem egy rendezvény kellős közepén...
Ja, és vannak ilyen axiómáink, hogy mindenkit nem lehet megmenteni, mindenki úgy bassza el az életét ahogy akarja, Sonys szekta mindig befogad, satöbbi :-D
Ahhoz képest, hogy APS-Ct lestünk, tudja fene. Hajtogatós kijelző jó a IVnél, obik árfekvése és mérete erőteljes. Ez a Sigma is combosabb darab, de világbéke, jó cucc az biztos. És nem csak az ár, meg APSC, hanem a szolgáltatások...
Nekem az olyan csecsebecse is hiányzik már, hogy IIIon csak szürke fókuszpont volt, az nekem sokszor elveszett a témán, IVnél színek vannak és utólag is mutatja, hogy szerinte hova tette a fókuszt és lehet rajta jókat vitatkozni :-P
Ez a Sigma brutál jó üveg, friss, ropogós darab, tavaly jött ki.
A Pentax K-3 III lett volna még a befutó de ahhoz még kellene egy fényerős lencse, a kettő meg kb. annyira jönne ki mint egy FF-obi páros és még mindid csak APS-C..
Én is Pentaxos voltam (jó a 20D még meg van), Emil is itt kezdte, Attila is, Laca is. Emil még nem Sonys, csak tőlem szokása kölcsönkérni. Ők legalább fotózni is tudnak, ellentétben velem :-D