Ha az adó érintkezőjének összeérintésére is villan, akkor nincs megoldás. Wansen az ilyen érdekes állat. /125 és 60on mennie kellene ha érintkezik. Vázban első redőny, derítés van kapcsolva, semmi HSS módszertan?
Üdv, tudna valaki (gyorsan) segíteni rádiós vakuvezérlésben?
Van egy K70-em és egy noname (Wassen) egy érintkezős vezérlőm. Úgy tűnik, hogy a váz nem ad jelet a vakuvezérlő adójának.
Az elemek jók, a vezérlő adójának manuális (gomb) elsütésére a vaku villan (=a vevő is működik). A vázon lévő vaku villanására villan a távvezérelt vaku is (van fényérzékelője), de nekem pont nem kéne fény a váz irányából. A vaku menü összes lehetőségét kipróbáltam - no luck. A csatlakozók tiszták és összeérnek.
A tesztet 1/125 f/6.3 M módban (illetve Tv-ben 1/125-tel és lassabban) próbáltam, szóval a túl gyors zár se lehet gond, és ezekkel a beállításokkal tök sötét képet készít a váz, tehát kellene a vaku.
Bármelyik másik gyártó esetén sem olcsó egy új teleobi. Ami a K1ii-t illeti, én nagy megelégedéssel használom amióta megvan, nyáron volt szerencsém megjárni vele Kínát is. Igazából nehéz eléggé a gép egész nap cipelni, de abszolút megéri. Amikor kint voltam vele még kevés FF obim volt, úgyhogy APSC módban lett használva egy DA*16-50 SDM és egy HD 55-300 nem PLM-es obikkal, illetve volt nálam egy 40-es és egy 70-es Limited, amelyek viszont kifogástalanul mennek FF módban is. A képek amelyek APSC módban készültek teljesen használhatóak, de észnél kell lenni velük nem tolerálják az erős croppolást.
Az általad említett DA* 300mm-es obi ugyan valóban APSC obi, de a Pentaxforums felhasználói által illetve a fórum staffje szerint teljesen kirajzolja a FF képkockát, amennyiben látsz valahol ilyet (akár használtan is) szerintem érdemes lenne megvenni, a *obik a professzionális vonalat képviselik, nem véletlen.
Néha nagyritkán feltűnnek a használtpiacon F/FA szériás 300mm-es * obik használtan azokra érdemes lehet várni kicsit
Kedves Tibor! Többször futottam már neki a K-1- nek, vártam a K-1/3-ra, de reménytelennek tűnt ezért lett egy K-1/2-es. Dédelgetem és szoktatom magam, van egy K-3/3 azzal próbálom összevetni, nem egyszerű a játék. Típus hibákról nem tudok érdemes a pentaxfoum.com- ot olvasgatni. A K1/2 egyszer volt eddig bevetésen egy szalagavatón. 2,8/24-70- el együtt a tapasztalatom a rendkívüli rugalmasság volt, mert az utólag kivágott képek ( nagyítások) is jól használhatóak. A 4/300 próbakép volt rajta kicsi sötétít a sarkokban a 60-250 szintén, de ez gondolom kezelhető.
A színek teljesen rendben vannak, könnyen hangolhatóak, szokásos Pentax. Ha tudsz üvegekre áldozni akkor van értelme, anno engem ez tántorított el, ezért lett a K-3/3-rom. Egyenlőre ennyit tudok. Mások, ha nincsenek Pentax alapok értsd sok-sok régi üveg a szekrénybe a MILC rendszereket preferálják, könnyebb újabb stb. Ha egyszer megbolondulok veszek egy FUJI- t..
Szia! A Pentax 150-450 mellett, a Sigma-nak van 150-500 HSM illetve 50-500 HSM obija, persze már csak használtan lehet hozzájutni ( DSLR -re obit már nem sok gyártó készít ).
Sziasztok! Kényszerűségből gépváz és teleobjektív cseréje előtt állok és keresem az utam. Szimpatikus számomra a K-1 tervezése-szemlélete, már amit látok az interneten belőle, így komolyan számolok a lehetőségével. A tesztképek összehasonlítása alapján (dpreview) nekem úgy tűnik, hogy az első kiadás nem tűnik rosszabbnak, sőt én úgy látom hogy a II-es néha gyengébb. Persze ez csak egyetlen teszt. Tudtok erről tapasztalatot megosztani? Azt látom a gyártó oldalán, hogy ugyanúgy támogatott mindkét verzió, decemberben minkettőre jött új firmware. Az első K-1 széria még bírja, vagy előjöttek típushibák? Természetfotózásra kellene, optikából jó lenne az új, 400-500 mm körül.
Úgy látom, hogy kb. csak a "HD PENTAX-D FA 150-450mmF4.5-5.6ED DC AW" kapható FF-re náluk a gyartói weblap alapján és nem olcsó,
"smc PENTAX-DA★300mmF4ED[IF] SDM" APS-C-nek tűnik a megjegyzés alapján, esetleg Sigma 150-500 150-600 jó lehetne, habár ha jól látom nem létezik K bajonettel.
Tudtok tanácsot adni ezekkel tapasztaltakban és a választásban?
EU-s jogszabályok vannak, minden hivatalos nyelven adni kell. Ez még működött amíg volt rendes EU-s web felület, mostmár csak Angol leírások vannak, de a gépek esetében nagyon mélyen nyúlik vissza (SP)
2013-as, Fotoplus-os, gondolom a horrorisztikus ára miatt nem nagyon volt eladás. Főfotónál nekem kellet összerakni az AF 500-as leírását az akkori technológiák segítségével, mert csak 10 darabhoz kellett, de ez egy régi történet.
Sosem tudni mi van mögötte, láttam néhány cég adásvételt, volt amikor csak a licensz és tudásanyag meg márkanevek/logók kellettek belőle későbbre, volt amikor a márkanév és aktuális fejlesztések, volt amikor a dokumentációk teljesen más részleghez tartoztak és ott képviselték a szerzői jogot, amit vagy megvásároltak/átruháztak vagy nem. Vagy ezt az évi két darab kérdést pont letojják és nem mérvadó akár angolul sem. Nem érdemes vele foglalkozni. Hasonlókat csinálok, nem olyan egyszerű dolog és nálunk az ilyet sok részből legózzák össze, lehet fele más fordítóirodától jött, benne lévő ábráknak más a felelőse (tán jogtulajdonos, de tudja a fene az összes szakszöveget) és lehet ki sem akarják bogozni, mert minek.
A Fotoplus abszolút normális volt küldtek egy angolt leírást. Írtam nekik a köszönet mellett, hogy régen volt archívum, de az is lehet, hogy ehhez nem készült magyar változat. Én még emlékszem arra, hogy a Pentax hivatalos oldalán a nemzeti verziók is letölthetők voltak az eszközökről. A Ricoh ezt is megváltoztatta. ;(
Érdekes, mint hazai hivatalos forgalmazó azt gondolná az ember fia, hogy legalább nekik van.
Mennyire tetszik a vaku? Az utolsó két hónapját nálam töltötte, egyik legjobb barátom adta el neked... gondolkodtam, hogy a régebbi 540-est ami nekem van eladom, és a most már tiédet megveszem, de rá kellett jöjjek, hogy idén alig volt olyan helyzet ahová kellett volna vaku, felesleges beruházás lett volna számomra.