Keresés

Részletes keresés

bonnano Creative Commons License 2001.03.24 0 0 7
" Azonban szerintük igenis vezet a MIÉP programja valahová: a hatalom és a vagyon újraelosztásának irányába. "

hát igen a sors fintora: mintha egy bolsevikot hallanék

Előzmény: micacska (3)
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.24 0 0 6
"Voltak mar a XX. szazad elejen olyan zsido "gondolkodok", mint marx"
Nem baj, majd legkozelebb jobban figyelsz. A megujhodo magyar muszaki gondolkodas ifju csillagahoz ez a slampossag megse illik. ;-)))
uzbence Creative Commons License 2001.03.24 0 0 4
Sok érdekeset mondasz, de nem biztos, hogy jól értem. A világ nem a nácizmus és a szabad piac között keresi a harmadik utat. A nácizmus éppúgy nem vezetett sehova, mint a kommunizmus. Vagy inkább ugyanoda vezettek. Csak egy megosztott világban tudtak létezni, tömeggyilkosságok és környezeti katasztrófák árán.

A szabadpiac pedig nem csak egy végletes absztrakció, hanem bizony finomitható - ha nem igy lesz, nem lesz harmadik út, rossz lesz a világnak. Ezt az utat pedig mindenkinek keresnie kell, mert már nincs sok ido.

Nekem azok a táborok sem tetszenek, amire az van írva, hogy "Marktwirtschaft macht frei"

Előzmény: the little-guy speaks (2)
micacska Creative Commons License 2001.03.24 0 0 3
Kedves Little Guy!
Ismerek néhány olyan kisembert , aki a MIÉP radikalizmusát rokonszenvesnek tartja és pont azt gondolja , amit te kifejeztél: a társadalomban súlyos bajok vannak.
Azonban szerintük igenis vezet a MIÉP programja valahová: a hatalom és a vagyon újraelosztásának irányába.
E kisember- látva a társadalom gyors kettészakadását- egyfelől úgy érzi, egy MIÉP- kormányprogrammal lecsúszása megállítható.
Ez érthető.
Másfelől nemcsak a tisztes megélhetésben reménykedik, hanem személyes vagyon-gyarapodásban és hatalmi pozícióba kerülésben is.
E remény SZVSZ két okból sem fog beteljesülni.
Mert a MIÉP nem kormányképes, és mert a kisembert csak választópolgárnak tekinti.
A MIÉP valóban feladatot tölt be. Megmutatja azt a történelmi zsákutcát, amit Magyarország el fog kerülni.
Üdv. mic.
Előzmény: the little-guy speaks (2)
the little-guy speaks Creative Commons License 2001.03.24 0 0 2
Akkor most jöhet a topic nyitó:

Abból indulok ki, hogy a nácizmust és a szabad piaci gondolatot csak egy hajszál választja el egymástól. Elég megnézni, hogy mi lett Hitler tevékenységének tényleges eredménye: lerombolta Németország arisztokratikus struktúráit és a harmadik birodalom romjain létrejött egy valódi szabad piaci gazdaság (Erhardt elvei alapján), mely máig hivatkozási alap. Az is figyelemre méltó, hogy az osztrák Szabadságpárt egy liberális pártból nőtt ki. Azt a pártot a háború után a volt nácik hozták létre, akik érdekes módon először egy liberális pártban gondolkoztak. Ford, aki a szabad piaci kapitalista mintapéldánya, szintén rokonszenvezett a nácikkal és fordítva.

A nácizmus önmagában sehova sem vezet. Önmagában csak a rombolást testesíti meg. A szabad piac alapelve a teremtő rombolás. Ez a rombolás persze nem azt jelenti, mint a nácik rombolása. Hanem azt, hogy az életképtelen struktúrákat a piac magától eltünteti, ami jó, mert új, életképes struktúráknak adják át a helyüket. Mindez a piacon teljesen erőszakmentesen történik.

Ha a teremtő rombolást a társadalom felépítése valamiképp akadályozza, a piac törvénye akkor is utat tör magának, csak kerülő úton. Ugyanazok az emberek, akik egy normális társadalomban a szabad piac hívei lennének, nácikká lesznek. Lerombolják a megcsontosodott struktúrákat, de a rombolás közben maga a nácizmus is megsemmisül (hiszen önértéke nincs).

A MIÉP gyenge utánzata egy náci pártnak, mint ahogy nálunk minden csak gyenge utánzat. De a jelenség mozgatórúgói hasonlók: az emberek érzik, hogy ez a társadalom így ahogy van nem jó, és a legfontosabb feladat most a rombolás. Ezért növekszik a MIÉP népszerűsége.

Vitathatatlan, hogy nincs harmadik út. A MIÉP útja tehát valóban sehova sem vezet. Pontosabban kerülő úton (bizonyos gátló szerekezetek és saját maga pusztulása útján) a szabad piac felé.

Ez a magyarázata annak, hogy valami, ami sehova sem vezet, mégis népszerű és feladatot tölt be.

MGperY Creative Commons License 2001.03.24 0 0 1
jézus, csak most olvasom h miket irkálsz :))
"Börtönei lassan koncentrációs munkatáborokra kezdenek emlékeztetni. A nácizmus koncentrációs táborai itt már fel sem tűnnének. "

a topic cimében meg mi van ?
ezzel az erőwel lehetne pl, "román sajtó és a globalizmus" is.

Előzmény: the little-guy speaks (-)
MGperY Creative Commons License 2001.03.24 0 0 0
0.
Előzmény: the little-guy speaks (-)
the little-guy speaks Creative Commons License 2001.03.24 0 0 topiknyitó
A Román sajtó a magyarokról topic-ban off lettem ezért Okos Mikulás 80-as hozzászólására itt reagálok (de Micuembernek is szól).

Szóval Okos Mikulás, öreg harcos: először is nézd meg a hozzászólásaimat. Láthatod, hogy nem tartozom azok közé, akik nap mint nap itt fossák a szót, ötven nicken. Nekem erre nincs szükségem. Csak akkor szólalok meg, ha van mondanivalóm.

A politikailag kellemetlen gondolatokat képviselő emberek diliházba utalása bolsi szokás. Ez jól beleillik abba a képbe, hogy nem vagy te jobboldali, hanem csak egy szokvány bolsi.

Börtön ipari komplexum és globalizmus címmel nyitottam itt egy topikot, ami a kutyát nem érdekelt. Ott bemutattam, hogy a globalizmus milyen kegyetlen eszközökkel tudja csak fenntartani önmagát. Börtönei lassan koncentrációs munkatáborokra kezdenek emlékeztetni. A nácizmus koncentrációs táborai itt már fel sem tűnnének.

Micuember: Én a szabad piacot nem azonosítom a zsidósággal. A szabad piacot az emberi természettel azonosítom. Amit most a liberálisok globalizmus címszó alatt művelnek, annak nincs sok köze a szabad piachoz. Ford abszolút szabad piaci kapitalista volt és erős antiszemita. Ezek a dolgok nincsenek összefüggésben.

Hogy mit akarok? Szabad piacot. Ennyit és nem többet.

Magyarországon kapitalizmus jelszó alatt egyéb se történt, mint a szabad piac megcsúfolása:

- bankkonszolidáció
- állami pénzek tollvonással történő átírása (olajügyek, e-hitel, spontán privatizáció stb.)
- állami monopóliumok túltengése (MOL, Matáv)
- nem azonos versenyfeltételek a piac szereplőinek
- a politikai osztály kivonása a játékszabályok alól

stb.

Ez minden, csak nem szabad piac. Ahol ennyi a hamisítás, ott a meglevő piaci erők sem működnek hatékonyan. Ott a piac szó csak gyűlöletet kelt. A rablás szinonímája és joggal.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!