Keresés

Részletes keresés

M62 265 Creative Commons License 2005.04.11 0 0 13

A Szikláról pár éve volt egy riport a Naplóban (?). Ha érdekel valakit, cserélhetünk üres cd-re. A kórházról az index.hu készített egy fotóriportot, érdemes visszakeresni, nagyon látványosak a képek. A föld alatt lakik egy család ("portás"); az volt a megdöbbentő, hogy a lakásuk tele volt cserepes növényekkel. Node 30 méterrel a föld alatt! Biztos infralámpával világítanak :-)

 

Üdv,

bayzs(kukac)freemail.hu

Postás2 Creative Commons License 2005.01.15 0 0 12
Talán idetartozik az is, hogy az Alagútnak van egy függőleges aknája is.  A Vár területéről függőlegesen kapcsolódik az Alagútba, annak a közepén. Állítólag  csak így adtak építési engedélyt az osztrák katonai hatóságok. Ennek  kizárólag katonai célja volt, viszont később csak gondot okozott a csapadékvíz és egyéb víz behatolása miatt. Gondolom a háború alatt azért használták is a védekező német-magyar csapatok.
Csokis Creative Commons License 2001.03.28 0 0 11
Nem rossz, csak ezt mar egyszer feldolgoztak a "Sello a pecsetgyurun" filmvaltozataban. Ott gonosz gestapos ornagy harminceves emlekei alapjan egy alaguton menekul el a tetthelyrol, de a hos illegalis kommunista -szinten harminceves emlekei alapjan- Zsambeknal varja. :-)
leha:
Az az un. Szikla Kozpont. Egy evvel ezelottig ott szekelt a katonai legiforgalmi iranyitas. Szerintem errol lehet bovebbet kerdezoskodni a Legiforgalmi iranyitok topicban.
I. Blasius:
Erdekes lenne. Ott ugyanis a Lanchid lanckamraja van. Jopar tonna ontottvas, ami a lancokat kifesziti. Azt robbantottak fel 45-ben a nemetek, attol esett be a Dunaba. (ld. meg regi Erzsebet-hid, ahol a budai oldal lanckamrajat robbantottak fel, igy a budai kapu dolt a folyoba, mig a pesti allva maradt.) Nyilvan korbe lehet jarni, hioszen az allando (akar napi) ellenorzes es karbantartas itt letszukseglet.
Előzmény: dongenaro (5)
I. Blasius Creative Commons License 2001.03.28 0 0 10

Egy taxis mesélte, hogy a Lánchíd Budai hídfője alatti kvázi körforgalom alatt egy katonai kórház van. Végül is ez logikus, hogy van a virágágyás alatt valami, különben ki lehetne egyenesíteni a kör alakú forgalmat, és már nem lenne akkora dugó arrafele.
leha Creative Commons License 2001.03.28 0 0 9
a Várhegyből csak azt tudom, ami a tívíbe' vót ...
de pl a Gellért-hegyben katonai harcálláspont van. ha gáz van, onnan irányítják az ország védelmét
Sutka Creative Commons License 2001.03.28 0 0 8
még egy esélyt adok a topicnak...
PETYUS Creative Commons License 2001.03.23 0 0 7
Amúgy a labirintusban jártam egyszer (jó pénzért). Ott a borkút tetszett legjobban, de nem volt nálam pohár.
PETYUS Creative Commons License 2001.03.23 0 0 6
Számomra nem hihető.
Előzmény: dongenaro (5)
dongenaro Creative Commons License 2001.03.23 0 0 5
Sziasztok!!
Én is hallottam 4-5 éve egy legendát:
A várbarlang egyik része el van kerítve, ahol a panoptikumot berendezték. No, onnan szabadítottak ki két tizenéves srácot, a ruhájuk tiszta sár, meg szunnyadó szakadás. Ők _nem_ belopóztak a panoptikumba, hogy jegy nélkül megnézhessék, hanem _oda_kerültek_ , hogy hogyan, azt ők sem tudták megmondani... Állításuk szerint Érd környékén másztak le egy lyukba kiváncsiságból, aztán az ott talált járatokban egyszerűen eltévedtek, és elindultak egy irányba... Számomra hihető is, meg nem is; csak azt ne felejtsük el, hogy Érd kb. 18 km. Budapesttől!!!
dongenaro
Előzmény: Sutka (-)
Csokis Creative Commons License 2001.03.22 0 0 4
Nagyreszt igaz, megpedig mindegyik. Kb egy-masfel eve volt is egy dok. film a kiralyin az ottani szuksegkorhazrol. 50-es evek technikai felszereltsege, de teljesen mukodokepes. A II. vh-ban teljesen rendes mukodo korhaz volt, utana a politikai elit mentohelye lett volna haboru eseten. Ma a Polgari Vedelem tartja fent, ez a termeszeti katasztrofara fenntartott szuksegkorhaz. Viszont atombunkerrol nem szolt a mese.
A II. vh-s roncsokat az elmult egy-ket evtizedben nagyjabol kipocoltak, leginkabb a panoptikum miatt.
Ugyanakkor kitakaritottak a torok-kori kutat is, allitolag volt benne egy, s mas. A kut arrol volt hires, hogy a torok helytartok ide hajigaltak be a megunt / rajtakapott rabnoiket. A mese szerint (Csatornazasi Muvek buvarai vegeztek a pucolast, en is ugy hallottam, az akkoriban a CSM-nel dolgozo mamamtol.) talaltak is egy-ket csontvazat benne. Vajh, igaz-e?
A loszerraktarat nem tudom, de gyanusan logikus. Ha mar katonai korhaz van, es azt ugyis orzik, akkor lehetett az is. Szerintem mar megszuntettek, mert nem tunik a hely praktikusnak. Persze a rendszervaltas elott, amikor meg szamitottak fegyveres felkelesre, forradalomra, lehetett itt ilyesmi.
Előzmény: Sutka (-)
hc Creative Commons License 2001.03.22 0 0 3
9 sec :-P
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.22 0 0 2
off:
9 másodperccel nyert, kolléga, gratulálok... :-)
Előzmény: hc (0)
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.22 0 0 1
0 keresztmetszetű kazamaták... :-)
Előzmény: Sutka (-)
hc Creative Commons License 2001.03.22 0 0 0
0 <- ilyen kerek barlangnyíláson lehet bemenni és ugyanilyenen kijönni -> 0
Sutka Creative Commons License 2001.03.22 0 0 topiknyitó
Sziasztok
Gyerekkorom óta érdekel, hogy mi igaz a Várhegyről szóló történetekből és anekdótákból.
Kórház, atombunker, roncstemető, lőszerraktár...
Ha valaki hallott valamit erről (akár biztosat, akár mendemondát), vagy esetleg járt is ott, kérem mondja el!!!
Köszi, Sutka

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!