Keresés

Részletes keresés

Doky586 Creative Commons License 2021.02.25 0 0 60

8

pk1 Creative Commons License 2021.02.25 0 0 59

Ah, ez a 21. századi netókori gondolkodás...

Előzmény: pert2 (58)
pert2 Creative Commons License 2021.02.25 0 0 58

Az kb remenytelen, azt a szaz millio evet kell valahogy kihuzni amikor a Marson mar tul meleg lesz, a Szaturnusz holdjain meg meg tul.hideg

 

Előzmény: Törölt nick (57)
Törölt nick Creative Commons License 2021.02.25 0 0 57

Hu...akkor kell gyorsan megtanulni utazni az univerzumba uj bolygot talàlni.....

Előzmény: pert2 (56)
pert2 Creative Commons License 2021.02.25 0 0 56

Masfel milliard ev mulva a Fold atlaghomerseklete eleri a szaz fokot, negy milliard ev mulva meg belekerul a felrobbano Nap koronajaba. Ez talan mar nem eleg emberi tavlat.

Előzmény: újprimavis (55)
újprimavis Creative Commons License 2021.02.13 0 1 55

Mi lenne ha nem emberi léptékkel adnátok időt a Földnek? A természet ugyanis ezer/millió években méri az időt! 

Törölt nick Creative Commons License 2021.02.13 0 0 54

Én meg a trójai falóról. :D

Előzmény: pk1 (52)
Makkoscipo Creative Commons License 2021.02.12 0 1 53

pk1 Creative Commons License 2021.02.12 0 1 52

Én meg láttam egy dokumentumfilmet az olajfalóról.

Előzmény: szabiku_ (51)
szabiku_ Creative Commons License 2021.02.12 0 0 51

Jóval több pénzt költ az emberiség az űrre, mint a Föld megmentésére, környezetünk életben, egészségben tartására. Én a világparlamentben bevezetném, hogy a cégek, vállalatok csak az utóbbi tevékenység, illetve annak mértékes támogatása mellett fordíthatnak költségeket űrprogramokra.

 

A múltkor láttam egy dokumentumfilmet, amiben látszott, hogy rengeteg pénzt költenek űrfaszságokra, a Földet meg csak tönkre felé tesszük.

 

Ezt nem lenne szabad hagyni.

pk1 Creative Commons License 2021.02.12 0 0 50

Ahogy mondod. Hacsak csillagmérnökeink be nem avatkoznak.

Előzmény: pert2 (49)
pert2 Creative Commons License 2020.12.17 0 0 49

A foldfelszini eletnek meg van kb masfel milliard eve, mire eleri a uomesekletva szazalekanak bz fokot, a vizalattiak picit tovabb birjak.

Előzmény: Nannics (47)
Faxni Creative Commons License 2001.05.22 0 0 48
Igen, de azért legyünk optimisták - egyre több, mindenesetre több, mint teszem azt akár csak 20 éve is. És azért nálunk is vannak már programok a gyerkőcök helyes irányba terelésére, van pl. környezeti nevelési programiroda, iskoláknak adnak támogatást ilyen irányú programokra. Most pl. a WWF lépett be az életünkbe, az ingyenes kiadványaikkal, az is jó dolog.
Szóval hátha. Talán.
F.
Előzmény: Nannics (47)
Nannics Creative Commons License 2001.05.22 0 0 47
Szia Faxni!

Szerintem ezek mind elég jó megoldások, amiket írtál. Én néha monjuk megyek gyorsétterembe, ha minden kötél szakad. Bár olyankor én pont hevesen tiltakozom az ellen, hogy becsomagolják, meg nem kérek pont olyan hülye tetőt sem.

Én csak attól vagyok szomorú, hogy nagyon kevés ember foglalkozik ilyesmivel. :(((

Előzmény: Faxni (46)
Faxni Creative Commons License 2001.05.21 0 0 46
Sziasztok, Szia Nannics:))
Na, végigolvasva, eszembe jutottak ezek a huszadrangú sci-finek titulált negatív utópiás akciófilmek, amiket itt-ott láttam régebben kétes csatornákon. Tudjátok, mindig vannak benne szakadt, foghíjas, randa röhögős palik zűrös motorokon meg sivatag meg üldözöttek (lehetőleg persze hősnővel) meg hős megmentő meg esetleg valamilyen város jellegű település, mikor milyen, ahová mindenki igyekszik. Ezeket sokáig úgy tekintettem, mint ócska akciófilmet de az utóbbi időben egyre gyakrabban eszembe jutnak, azzal, hogy talán nem is olyan lehetetlen idejutni.

Sokat járt az én fejem is azon, hogy jó, jó, de mit tehetek én? Hát valóban, látszólag nem sokat, de azért Nannicsnak igaza van, lehet nevelni a pockokat úgy, hogy ők már gondosabbak legyenek. Szerintem ez mostanában már sokkal inkább hangsúlyt kap az ovikban, iskolákban, mint anno. A kérdés, hogy nem késő-e.

Épp ma reggel kérdezgette a gyerkőc, hogy a villany, az nem olyan környezetszennyező mint a benzin? (A beszélgetés a vonatoktól indult.) Valójában nekem sem tiszta a képlet, de azt mondtam neki, nem ott szennyez, ahol a benzin és a szennyezése attól függ, hogyan állítják elő. És itt megint megtorpantam magamban, mert az OK, hogy én igyekszem az autót alig használni, meg fát ültetek és madarat etetek, meg nevelem a kölköt - de mennyire tudok bármit is arról és főleg mennyire van ráhatásom arra, hogy pl. a villamos energiát hogyan állítjuk elő? Aztán még vízlépcsőztem, atomerőműveztem és szélmalmoztam neki, ő kapott választ mert még csak 6 éves de én nem.

Különösen, mikor eszembe jutott az ELMÜ kedves levele valamikor tavaly karácsony előttről, amiben arra biztatott, hogy növeljem a villanyos fogyasztásunkat 10%-kal, mert akkor majd nyerek mittudoménmit, tévét vagy x. Itt aztán megálltam, mert az ész is megáll.

Van egy kedves szomszédunk, aki napelemekben utazik. Remekül meg lehet oldani egy családi ház energiaigényének jelentős részét napelemekkel. Feltéve, hogy van rá nagyon sok pénze az építtetőnek, mert sokkal drágább, mint pl. 1 cirkó vagy gázkazán megoldás.

Nyilván arra kell gondolnom, hogy én csak kis pont vagyok a milliárdban és amit tehetek azt tegyem, de nehéz ezt gondolni, nehéz hinni, hogy a magam kis hétköznapi dolgaival valamit hozzátehetek. Könnyen úrrá lesz az emberen az érzés, hogy sokkal magasabb szinten dőlnek el a dolgok, illetve dőlnek meg a dolgok.
Itt bejön a képbe az új amerikai elnök is pl. legutóbbi akciójával.

Párom kedvenc elmélete az, hogy az ún. alternatív energiaforrás valójában már rég megvan, csak olyan világégés lenne belőle, hogy kuss van róla. Mert jól összedőlne az olajalapú világgazdaság, a szépen elosztott erő- és hatalmi viszonyok összekuszálódnának, stb.

Pl. mit lehet tenni azért, hogy a gyorsetetőkben használt eldobandó műanyag vackok ne legyenek? Mér kell 1 vacak kólát is szépen lefedni műanyag tetőcskével, ami aztán megy a nem szelektíven gyűjtött hulladék közé? Én nem megyek gyorsetetőbe és nem viszem oda a csemetét és igyexem őt "ellenes" módon nevelni. Elteszem az irodában a használt papírt, ha a másik oldala még használható - jó lesz rajzolni az oviban, meg hülye e-mailek nyomtatására meg eltüzelni a kályhában (mert van 1 cserépk.). Ugyanakkor ott van a rengeteg szóróanyag a postaládában, ami olvasatlanul megy vagy a kályhába, vagy a (megint csak nem szelektív) szemétgyűjtőbe.

Hát ezek jutottak eszembe, mint laikus eccerű 7köznapi fogyasztásra folyamatos buzdításnak kitett emberizinknek. Jó hosszú lett, bocs. És nem hiszem, hogy nagyon messze lenne az a pont, amikor igenis kényszerhelyzetben leszünk. A természet mindig védekezik.

Faxni

Nannics Creative Commons License 2001.05.14 0 0 45
Kis csemege: ha valahol szeretnék, akkor ott lehet is javítania dolgokon.

"Brazília legdélibb államának, Paranának a fővárosa és a világ sok polgármestere jön ide tanulmányútra. 1.6 millió lakosa van, félmillió autó, a zöldterületek kiterjedése 50m2/lakos, 17 új park van, közülük 5 hatalmas. A kerékpárutak hossza 150 km. A hatvanas években fiatal építészek akarták újjá varázsolni a várost, az emberi igényekről és a környezeti kérdésekről gondolkodtak. Jaime Lerner volt az egyik építész, akit a katonai kormány 1971-ben polgármesternek nevezett ki. Négy év múlva újra kinevezték, további négy év múlva megválasztották.
Másfél millió facsemetét ültettetett és rábeszélte az embereket, hogy gondozzák, locsolják azokat. amikor kocsimentes utcákat akart, akkor a boltosok ellenszegültek. Amikor valahol 30 napos próbaidőre bevezette a kocsimentességet, utána már más területek boltosai kérték ugyanazt…
A buszok művész plexi-cső megállóknál állnak meg, annak egyik végén mennek be az utasok, benne jegyet vesznek, leszállás után a másik végén mennek ki. 20-40 cent egy jegy, többszöri átszállással és az üzemeltető vállalatok minden jegy árából 10 centet kapnak.
A szemétbegyűjtési rendszer alkalmazkodik a tanulatlan emberekhez: csak a szerves és szervetlent gyűjtik külön járművel, aztán a telepen 100 ember válogatja szét azt. A szegény emberek az összegyűjtött visszaforgatható szemétért élelmet vagy buszjegyeket kapnak.
Az épületek magasságát korlátozzák. Az építkezők adókedvezményt kapnak az általuk létesített zöldterület arányában. Sokan vándorolnak ebbe a városban és van persze több mint 200 nyomornegyed. "

_Police_ Creative Commons License 2001.04.20 0 0 44
Ez az! Gondolkodjunk pozitivan!
Előzmény: Törölt nick (43)
_Police_ Creative Commons License 2001.04.19 0 0 42
Na mi van srácok meggyógyult a Föld és az emberiség?
Nannics Creative Commons License 2001.04.06 0 0 41
nem, általában örülni szoktam az ilyesminek. De ebben az esetben tényleg meglepődtem.
Előzmény: Törölt nick (40)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.06 0 0 40
Gondolom sokszor meglepődsz életedben, hogy körülötted milyen okos emberek vannak :)
Előzmény: Nannics (39)
Nannics Creative Commons License 2001.04.06 0 0 39
Nekem szerencsém van, mert bár az óvodánk nem a legjobb, de az óvonéni nagyn aranyos, és meglepően okos.
Előzmény: Törölt nick (38)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.05 0 0 38
Ingyen óvodáról nem tudok, illetve azt nagymamának hívják. De szerintem ha utána érdeklődsz az óvodáknak és beszélgetsz az óvónénikkel meg fogsz lepődni: nagy többségük hihetetlenül jól képzett, környezetre érzékeny szakember, aki rosszul van a gondolattól is, hogy a gyerek tartósítószeres hamburgert egyen. Mint pl. te is. Érdeklődtél már a környékeden?

ps: a modern pedagógiai elvek szerencsére nem csak az un. elit óvodákra jellemzőek.

Előzmény: Nannics (37)
Nannics Creative Commons License 2001.04.05 0 0 37
jó, de ezek pénzes intézmények. :(
Előzmény: Törölt nick (36)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.05 0 0 36
Pl. a Waldorf típusú óvodák eleve ilyenek. De még sok más nevelési irányzat és pedagógiai elv foglalkozik a környezettudatos neveléssel. Érdemes érdeklődni a kerületi tanácsnál milyen óvodák vannak a környéken.
Előzmény: Nannics (35)
Nannics Creative Commons License 2001.04.05 0 0 35
hol vannak ilyen óvodák?
Meg vannak szervezetek, amik monjuk kijárnak az óvodákba szemléletformálni?
Előzmény: Törölt nick (33)
_Police_ Creative Commons License 2001.04.05 0 0 34
Tényleg nem blődség, mi páran komolyan gondolkodtunk azon, hogy óvodát és iskolát kéne csinálnunk, mert ha lesz gyerekünk, nem szívesen adnánk be a mai ilyen intézményekbe.Ha valaki szívesen lenne óvónő, tanítónéni/bácsi, csak szóljon(jó ha van egy felesleges, felújításra nem szoruló min. 3 emeletes épülete).
Előzmény: Törölt nick (33)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.05 0 0 33
Nem lesz blődség és vannak ilyen óvodák. Na és vannak ilyen szülők.
Előzmény: Nannics (32)
Nannics Creative Commons License 2001.04.05 0 0 32
Mos jó nagy blődség lesz, amit írok, de szerintem az óvodában és az iskolában kellene felvilágosítást, oktatás, szemléletformálás, ilyesmit tartani, mert szerintem nekik még tényleg lehet. Az én szüleim valószínűleg már nem fognak megváltozni, én félig, de ha ügyesek vagyunk, akkor a gyerekeink nálunk már sokkal jobb fejek lesznek.
Előzmény: _Police_ (31)
_Police_ Creative Commons License 2001.04.05 0 0 31
Amennyire tudom a mesterséges tartósítószerek és színezőanyagok tartoznak bele, amiket láthatsz mindenhova felírva pl. E523 meg ilyenek.

Az túlzás, hogy annyira nem hiszek magamban, hogy ne hinném, hogy bármit is változtathatnék. Már azzal is, hogy itt ez a topik hatok az emberekre, akik talán hatnak másokra stb., tehát minden ember változtat mindenen, csak az államok + a globalizáció kissé túlerőbe kerültek, másrészt az igaz, hogy a legtöbb ember(nagyjából én is) nem tesz túl sokat annak érdekében, hogy az életkörülményein vagy másokén javítson. Bár a kult. v. kávéház(inkább a kult) fórumban tegnap próbálkoztam médiaellenes nem levegőbebeszélős topikkal, de szerintem már lement.Ha gondoljátok föléleszthetitek.

Előzmény: Nannics (30)
Nannics Creative Commons License 2001.04.05 0 0 30
Tudom, hogy hülyén hangzik, de én enm tudom mik azok az emulgeátorok. Elárulod?
Előzmény: _Police_ (23)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!