Keresés

Részletes keresés

GIMI6210 Creative Commons License 2013.01.12 0 0 33

keresek február vége március elejére fajta tiszta angol cocker spaniel kislány kutyát max fél éves korig Győr megye előny!

telefon 06203406873

e mail: gaszler@hotmail.com

 

BerczyTimi Creative Commons License 2012.09.11 0 0 31

Gazdikeresés!!

 

Családi okok miatt, gazdit keresek 5 éves fekete Lalimnak, nehéz szívvel, de egy olyan gondos emberkét keresek, aki kellő szeretet és időt tud rá szánni.

Képet tudok küldeni.

Bertalan Timea

berczytimi@gmail.com

06703355420

akoako Creative Commons License 2009.09.09 0 0 30
FIGYELEM !!!

A budapesti spániel találkozó sokak kérésére két órával később kezdődik!!!
Szeptember 26-án 10:00-kor !!!
Helyszín továbbra is a Hajógyári-sziget, vasúti-hídon átérve a parkolóval szemben találkozunk.
www.spanieltalalkozo.fw.hu

Remélem ott találkozunk, Szlávy Laura
panettone Creative Commons License 2008.03.27 0 0 29
 

Szia, ha spanit szeretnél de még nem tudod, hogy honnan akkor ezt a két linket ajánlanám a figyelmedbe:

http://www.olcsokutya,uw,hu  , ne ijedj meg nem rossz a link csak kissé provokatív az oldal neve. Viszont hiteles és naprakész infókkal látják el a kutyát keresőket, hogy mire figyeljenek hol vásároljanak....és a vendégkönyvön keresztül kérhetsz ajánlást is a tenyésztőket tekintve.

Akik szintén tudnak ezügyben segíteni , azok a fajtamentők.

A http://www.spanielsos.hu oldalon, Ők is szívesen segítenek de az is lehet van olyan kis mentvényük akik fiatal, kedves és elvarázsol. Közöttük is van tud segíteni hiszen a jobb tenyésztők például aktívan segítik Őket. Ráadásul ha hobbi kutyát szeretnél Ők chipezzetten és ivartalanítva adják ki a kutyusaikat. De ez csak egy kis reklám volt Nekik.

Előzmény: himerb (27)
panettone Creative Commons License 2008.03.27 0 0 28

 

Spánielt venni lehet de Gezemiczét ki kell érdemelni! Ő egy 3 éves fekete, ivartalanított kan törpespani, mivel jellemzéséhez nem elég a rendelkezésre álló 500 karakter így bővebb infot a http://www.spanielsos.hu megújjúlt honlapján vagy a  06-30 9983 947 számon tudunk adni.

himerb Creative Commons License 2008.03.25 0 0 27
Sziasztok!
Nyár végi elvitellel szeretnék egy zsemle színű angol cocker spániel szuka kölyköt venni. Amennyiben erre az időpontra terveztek almot, írjatok! (Lehetőleg Budapestről.)Előre is köszönöm! himerb@freemail.hu

panettone Creative Commons License 2008.03.20 0 0 26

 

 

 

 

Leopold von Futrinka egy 3-4 éves ivartalanított fekete kan spániel, természetét tekintve egy örökmozgó sportos kutyus aki könnyen köt barátságot és hasonlóan gondolkodó gazdit keresünk Neki. Jelenleg két másik kutyával lakik egy kennelben, akikkel jól kijön, bár az általa választott házát és a vacsoráját védi. Mivel kenneltiszta így vélhetően lakásban is tartaná ezt a jó szokását. Leoról bővebb info:  http://www.spanielsos.hu megújjúlt honlapján vagy a  06-30 9983 947 számon.   ( http://gallery.site.hu/d/4227251-1/kodak_041.jpg )

 

pugfany Creative Commons License 2005.12.28 0 0 24

Sziasztok!

 

Gazdit keres egy fekete-fehér fajtatiszta, egészséges spániel leányzó!

Kérlek, segítsetek, ha valaki értékelni tudná, és kész rá, hogy egy életre szóló társra találjon, igazi otthont adjon, jelentkezzen!!!

 

E-mail: greaty@tvn.hu

 

Nekünk két kutyunk van, ide sajnos nem jöhet. Költözés miatt szeretnék elajándékozni állítólag.

 

Előre is köszi a segítséget! További kellemes ünnepeket mindenkinek!

crumerum Creative Commons License 2005.09.15 0 0 23

Sziasztok!

Gazdit keres egy arany színű, 10 hónapos, törzskönyves angol cocker spániel kan kutya.



Karácsonyi ajándék volt, majd megunták, kicsit foglalkozáshiányos, ráadásul kreatív, így unalmában belekezdett a lakberendezés tanulásába, melyet több-kevesebb sikerrel el is sajátított.
Más problémáról vele kapcsolatban nem tudok.



Komáromban van, gazdái elérhetők a 70/455-1785-ös, vagy a 34/340-179-es telefonszámon.

crumerum Creative Commons License 2005.06.09 0 0 22
Klaus gazdit keres!

 

 

1.5 éves, középtermetű, spánielkeverék fiúcska, imádnivaló jellemmel, nagyon bújós, tünemény gyerkőc. Folyamatosan csóvál, és próbálja felhívni magára a figyelmet, hiszen neki jár a simi, ugyebár. :-))) Profi pacsiadó és kiválóan pitizik a popsiján ülve, közben pedig mosolyog, megállás nélkül. :-))) Sajnos korábban bántalmazták, bottal verték meg, ami nyomot hagyott benne. Néhány számára fenyegető mozdulatra morgással, és odakapással válaszol. Ez a kellemetlen viselkedés kinevelhető belőle, sok-sok türelemmel, szeretettel, és határozottsággal. Emiatt kisgyermek, idős ember mellé nem adjuk ki, csak olyan emberhez, aki ezzel együtt vállalja az örökbefogadását.

 

http://img.tar.hu/bogancskutyak/size2/12247119.jpg

http://img.tar.hu/bogancskutyak/size2/12247081.jpg

http://img.tar.hu/bogancskutyak/size2/12247080.jpg

 

 

Bogáncs Kutya- és Kisállatotthon

www.bogancsotthon.fw.hu

Laborczi Klára, elnök: 30/520-56-33

Greinerné, Zsóka: 30/482-7245 (délután)

Bagi Fruzsina: 20/581-8011

Pálmai Andrea: 30/235-27-95

bogancsotthon@freemail.hu

kep.tar.hu/bogancskutyak

Többi kutyánk megtekinthető a honlapon.

 

_Pici_Borzas_ Creative Commons License 2005.04.13 0 0 21

Sziasztok!

 

Sürgősen gazdit keres egy rendkívül idős, 17 (!!) éves fajtatiszta, aranyszínű angol cocker spániel szuka kutyus,Szuzie. A gazdija meghalt, az örökös nem tartott rá igényt, sőt bántotta is szegényt, így a szomszédok feljelentése után a Szentendrei Árvácska menhelyre került. Kicsit már vak, de nagyon aranyos kutyus, aki most nagyon szomorú, ezért mielőbb szeretne gazdihoz kerülni, ahol békés öregkort biztosítanának neki! Már nem kíván többet csak egy nyugodt, szerető otthont, egy kosárkát a gazdi ágya mellett, enni, innivalót, napi egy-két sétát (azt nagyon élvezi, olyankor egészen megfiatalodik, és szobatiszta is).

Ugye, lesz valaki, akinek Ő kell, és hátralevő hónapjaira nyugodt otthont biztosít neki, hogy simogató kezek között mehessen át a Szívárványhídon, ha eljön az ideje, nem pedig elhagyatva a menhely?

Tel: 06-20-571-65-02; 06-20-535-21-55

 

Zsuzsi

 

Szuzi

 

Szuzi2

znady Creative Commons License 2003.10.24 0 0 20
Sziasztok!
Van egy SOMA nevű fekete kan cocker spánielem,3hónapos 3oltással,féregtelenítve teljes "menetfelszereléssel".meg kell válnom tőle
Szeretnék neki jó gazdit találni...annyiért adom mint amennyiért kiskorában,vettem.20 ezer forintért.hívjatok...06705327147..
Brentwood Hotel Creative Commons License 2003.09.10 0 0 19
Sziasztok!
Most hétvégén Kecskeméten kutyakiállítás! Szombaton CACIB a VIII. fajtacsoportnak is (ebben vagyunk!), vasárnap SPÁNIEL KLUBKIÁLLÍTÁS!
Mi ott leszünk!
Üdv:
IStván
...és Ottó, Frida, Dice
www.brentwoodhotel.ini.hu
www.meoe.net
Anzika Creative Commons License 2003.09.08 0 0 18
Vártam, hogy válaszoltok. Kb. ilyedneket: nem igaz, hiszen már 7 kant vettem és egyik sem lett kitünő, mert 8 hetes kutyáról nehéz megállapítani, mi lesz belőle.
A kiállításon az a kutya nyer, amelyik a legjobb.
Szóval várom véleményeteket.
Sziasztok.Anzika
Anzika Creative Commons License 2003.09.02 0 0 17
Egyre többször olvasom a tenyésztő, szaporító felosztást.
Tenyésztő az, akinek szuka kutyája van. Tenyésztő az, aki meg tudja nyerni a kiállítást. Az tudja megnyerni, akinek kapcsolatai vannak.
Az a sok "szar" kutya, ami a szaporítóknál van, az mind neves tenyésztőktől származnak.
A TV-ben nézem a kutyás műsorokat. Tenyészeteket mutatnak be, gondolom fizetnek érte, hogy műsorba kerüljenek. Mindegyik a szaporítókat szidja.
Én egy fajtáról tudom megmondani, melyik kutya jó, de azt látom, hogy a tenyészet minden kutyája más, közben mind champion.
A kitűnő kutya klasszist képvisel fajtáján belül. A standard egyértelműen mindent szabályoz. Ebből következik, hogy champion kutyáknak olyannak kell lenniük, mint az egypetéjű ikreknek (küllemükben).
Annak, akinek egy kis érzéke van, az látja, hogy a bemutatott 10 kutyából 9 nem lehet CH, mert minden kutya más és mégis mind győztes.
Nem kell érteni az adott fajtához, de azt látom, hogy ha az egyik CH, akkor a másik nem lehet az.
A tenyésztés hobbi, elhivatottság, sokba kerül stb. Mindig erre hivatkoznak: a szuka tartása, alom felnevelése, orvos stb. De a tenyészetben levő kanokról mindig elfeledkeznek. E pár kan fedezi az ország összes szukáját. Tenyésztő még rossz kant nem tudott venni. Ezért, amikor különböző városokban csavargok, akkor idegen kutyáról meg tudom mondani, melyik neves tenyésztőtől van ill. melyik kutya az apja. Ez a nagy probléma tenyésztők ! A saját kutyáitokat megnyeretitek, a hibákat örökíttitek. ha a ringben a világ legszebb kutyája bent van, az max. kitűnő kettő lehet, mert a tenyésztőé az első.
Lehet, hogy el is hiszitek, a ti kutyáitok a legszebbek, ez még meg is bocsátható, de ha tudjátok, hogy szar kutyát nyerettek meg, az már aljasság.
A kutyáitokat, ha idegenek vinnék be a kiállításra, már a portás nem engedné be jelentős hányadát.
Kiállításra úgy mentek, hogy előtte felosztjátok, melyik kutyát, milyen osztályban indítjátok, nehogy fedjétek egymást. Legközelebb cseréltek.
Tibbe ! Nem Neked szól a kirohanás, nem ismerlek, nem tudom megítélni a kutyáid minőségét, de Te is ugyanazt a sablon tenyésztői dumát nyomatod (ráfizetés, hivatás stb.).
Voltam egy-két kiállításon, vannak tapasztalataim. A bírák között igen sok van olyan, aki ha akarom se tudná eldönteni, melyik a jó kutya.
Ahogy van rossz lakatos, orvos, stb. úgy nagyon sok rossz bíró is.
Kevés jó bíró van, de azok is ki vannak szolgáltatva, meg kell nyeretnie a tenyésztő kutyáját, hiszen legközelebb az ő kutyáját fogja bírálni. (vica-versa)
És áldozat ide, ráfizetés oda, elhivatottság amoda, nem lesz a kutyából bevétel, nem lesz külföldi meghívás, nem fizeti ki senki az úton megivott kávét, a szállodát, benzinpénzt. (Egy autóval jönnek öten, de ötször fizettetik ki.)
Van még egy tipikus kiszólás előbbre: "hiszen nagyon jó a kutyád." Örülj neki m-anna! Tibbe ezt annak ellenére mondja, hogy tudja, ezzel minősítéssel a kutya tenyésztési szempontból értéktelen. Hol a tenyésztői garancia ? "Én drágán, de jó (kitűnő) kutyát adok." a hvatkozási alap. Ilyen tenyészértékű kant szaporítótól is lehet venni. Ha meg, nem tudja a tenyésztő ezt biztosítani, akkor ne mocskoljon másikat. Ha valaki csak az olcsóbb törzskönyvezett kutyát tudja megvenni, hadd vegye. Ne legyen keverék kutya tartására kényszerítve.
Quaigon Creative Commons License 2003.08.31 0 0 16
Sziasztok!

A kutyaújságban rengeteg spániel almot hírdetnek, én Budakeszin láttam figyelemre méltót. Most sajna nincs nálam a szám, de ez az egy hírdetés van Budakeszin, ha jól emlékszem az újságban a 87. oldal közepe tájékán..
Két alom van, aranyak meg színesek. Az arany babák kiemelkedően jó csontozatúak, típusosak, bátrak, apportosak. Gyerek mellé nem mindegyik lesz jó, volt amelyik két perc után a bokámon lógott. Mondjuk a nevelés is sokat számít.

A tricolorok kisebbek, de szerintem kezelhetőbbek lesznek, van 1 db tricolor kan és azt hiszem 3 baluschimmel (remélem jól írtam). Több kölyköt is leteszteltem, nekem szimpi volt az alom, 45 ezer forintot mondtak a babákra. A tricolor volt a legnyitottabb, nagyon jó apporttal, figyelmes, barátságos, nem fél de nem is mutatott agresszivitást. ( Bocsi, hogy ezt említem, de engem gyerekkoromban a rokonságban levő két spanci rágott szana-szét, nem egyszer varrtak miattuk, ezért tartom ezt is fontos szempontnak. :O((( )

Viszont nem ismerem az egészségügyi szűrésük eredményét. :O(

Ha esetleg megnézed az almot kiváncsi leszek a tapasztalataidra. :O)

Ha valaki ismer egészségügyileg szűrt, jó idegrendszerű, lehetőleg tricolor vagy foltos spancit tenyésztőt akkor írjátok meg!

Köszi!

mano- Creative Commons License 2003.08.31 0 0 15
Sziasztok!

Két éve nyáron, eltünk a kutyám, eddig nem volt energiám új kutyával foglalkozni, mert a régit nagyon sajnáltam. Most viszont újult erővel szeretném bele vetni egy blöki nevelésébe magam. Viszont most nem találok kiskutyákat. Nekem kellene, egy fekete, vagy arany színű cooker spániel lány. Ha lehet minnél hamarabb. Tud valaki segíteni ez ügyben, esetleg van most valakinek fajtatiszta alma?
Kérem írjatok a manocska-@freemail.hu címre ezzel kapcsolatban.

Üdv Manó

Tibbe Creative Commons License 2002.08.02 0 0 14
Úgy néz, mint aki már nagyon sokat tud az élet rejtelmeiről, egy bölcs spániel-buddha
Előzmény: m_anna (13)
m_anna Creative Commons License 2002.08.01 0 0 13
Így utólag már tudom, hogy nem kellett volna feladnom, de akkor teljesen elkeseredtem. Nem gondoltam, hogy még a kutyakiállítások is így zajlanak.

Küldök egy képet a kutyámról(ezen kb. 11 éves).

Anna


Előzmény: Tibbe (12)
Tibbe Creative Commons License 2002.07.31 0 0 12
Nem lett volna szabad feladnod!
Egyébként a piros szalag sem elhanyagolható, hiszen "nagyon jó" a kutyád!!!!
Előzmény: m_anna (11)
m_anna Creative Commons License 2002.07.30 0 0 11
14 évvel ezelőtt 10.000 forintért vettük a spánielemet. Akkor ez nagyon drágának számított. Amíg fiatal volt többször voltunk vele kiállításon, és mindíg megdícsérték, hogy milyen szép, igazi arany színű, (nem olyan világos, mint a mostani spánielek), jó tartása van, stb. Ettől függetlenül mindig 'csak' piros szalagot kaptunk, mert nem volt ismerősöm a spániel szakosztályban. Egy idősebb kutyatenyésztő hölgy (valamelyik szakosztály elnökének rokona) meg is mondta kerek perec, hogy azért nem kaphatok jobb minősítést, mert azt az ő kutyáik kapják.

Anna

Tibbe Creative Commons License 2002.07.30 0 0 10
A kiállitás szépségverseny. A tenyésztésbevétel más dolog. Itt még nálunk nem olyan szigorü. de igenis haladunk affalé, hogy egyre egészségesebb legyen az állomány. A szaporitókat egyre inkább kiszoritják a tenyésztők. De hát idő még kell, hogy tisztuljon a csapat.
Egyre igényesebbek a vásárlók is, nem csak azt nézik, hogy a szomszédba van kutya, onnan veszek. Utánajárnak a tenyésztőktől származó állatoknak, és felelőséggel választanak. Itt kétoldalú a dolog.....
Előzmény: bogyó01 (9)
bogyó01 Creative Commons License 2002.07.30 0 0 9
Csak sajnos nem nagyon találsz ilyen tenyésztőt.Tisztelet a kivételnek.A sztár tenyésztők tudtommal egy sem szüret,lehet ha szüretne,akkor az állományának kb fele nem lenne tenyésztésre alkalmas.Igen kötelezővé kellene tenni,de ezt a "nagyok"alias az illetékesek nem engedik.Szerintem nem nehéz kitalálni,hogy miért.Az is érdekes ,hogy hogy lehet egy súlyos DP-s kutyának CAC címet kiadni,illetve miután ezt szóvá tették a bírónő közölte,hogy ő ezt nem látta.
Előzmény: Tibbe (8)
Tibbe Creative Commons License 2002.07.30 0 0 8
Teljesen igazad van, attól, hogy a kuty champion, még nem biztos hogy szürve van az örökletes betegségektől. De egy felelőséggel tenyésztő
"tenyésztő" ezeket a vizsgálatokat megcsináltatja a tenyészállománnyal, az eredményeket meg rávezetik a MEOÉ-nél a törzskönyvre. De ezt már fokozatosan kötelezővé kéne tenni, ne tegyük tönkre az állományt, és a gazdik lelkivilágát / lásd: snaci /
Előzmény: bogyó01 (7)
bogyó01 Creative Commons License 2002.07.30 0 0 7
Sajnos a spánieleknél NEMCSAK A SZEM ÉS A FÜL A "NÉPBETEGSÉG,HANEM A DISPLAZIA,PATELLA-LUXACIO,PRA ÉS A VESE.Ezek a betegségek sajnos ÖRÖKLETESEK.A magyar állomány 90% TERHELT és ennek fele HALMOZOTTAN.A tenyésztők 80% nem törődik ezek szűrésével még a "nagyok" sem ,mivel nem kötelező és drága.Nagyon sok champion ill. győztes kutya is terhelt.Ha egy kutya ch az nem jelenti egyben azt is ,hogy az betegségektől nem terhelt sajnos.Ha egészséges kutyát szeretnél ,akkor mindenképpen nézd meg,hogy a szülők mentesek legyenek.
Tibbe Creative Commons License 2002.07.30 0 0 6
A tenyésztés kiállitásozással nem beruházás, hanem egy nagyon sok pénzbe kerülő hobbi és elhivatottság. Aki nem próbál minőségi kutyát csinálni, az szaporitó. Ha fajtisztát veszünk, elvárhatö, hogy minőségi legyen, Nem kell fajtiszta , ha csak egy kutyust szeretne valaki, akivel sétálni, kirándulni akar, hiszen tényleg sok a hányattatott sorsu menhelyi kutyus, aki nem érdemelte meg, hogy esetleg egy altatás várjon rá, gazdihiány miatt.. De az igazi tenyésztés a fajta jobbitása, a minőség javitása.
Amiatt is drága, mert nagyon sokba kerül ezt megcsinálni, tehát egy igazi tenyésztő, még a laikusoknak hitt borsos ár mellett is ráfizet , mert nem haszonra tenyészt. De erről még sokat lehet beszélni, mivel is jár ez!
A szem és egyéb betegségek nem is szabad, hogy előjöjjenek ilyen fiatalon, és egy felelőségteljes gazdinál. Az odafigyelés ezekre a te feladatod! Igy reméljük nem lesz ez ügyben probléma, ha igen időben észre fogod venni.
És, hogy melyik kutya lesz show minőségü, kis korban csak akkor lehet megállapitani, ha már akkor nem tökéletes a kutya, olyan pároztatást nem szabad többet csinálni. de egy jó alomnál akármelyikből lehet nyertes kutya,És akinek meg nem olyanok az anyagi lehetőségei, nem kell törzskönyvezett kutyát venni, hiszen ez előbb mondtam , sok kutyusnak nincs gazdája a menhelyeken. Igy a nem minőséget "gyártó" szaporitók, sem szaporodnak........
Nem tudom, hogy elég érthetően mondtam-e el, ha nem, majd még magyarázkodok........
Előzmény: Danone (5)
Danone Creative Commons License 2002.07.30 0 0 5
Nézd,az ár valószínüleg a minőséget takarja.Ha valamelyik kölyök nem sikerült show minőségűre,akkor azt tartsa meg?Vagy hogy gondolod?Én sem show minőségű kutyust akartam,de egy biztos,egészséges,soha semmilyen baja nem volt,sem a szemével,sem a fülével,pedig az spaniknál "Népbetegség"...
"hátha kiskutyát szeretnének tőle"...hát nem tudom,aki tenyészteni akar,az vegyen olyan minőségű kiskutyát.akinek nem célja,hogy beruházzon,teszteljen,kiállításokra járjon,a legjobb tápokkal etessen,az ne akarjon almokat sem lehozni tőle!
Nem értek egyet azzal,hogy ha vki vesz kutyust,az mindenképpen fedeztesse is be,csak azért,mert kiskutyákat szeretne...így is elég kóbor állat van az utakon.csodálkozom,hogy te ilyesmire bíztatod a gazdikat.
Az olcsó ár meg pénztárca függő...Erzsébeten a 45e Ft nem számít olcsónak egy kutyusért,főleg,ha ingyen is befoghat magának az ember egyet...
Előzmény: Tibbe (4)
Tibbe Creative Commons License 2002.07.30 0 0 4
Ez nagyon olcsó ár, miért?
Ez az angol cocker spániel többet érdemel!
Vagy már túlkinálat van, azért ilyen " elérhető " az ár??
Az "olcsó" törzskönyvezett kutyus, mindig "gyanus"
Azok a " kedvenc"-nek titulált kutyusok, akiket
nem javasolnak továbbtenyésztésre álltalában.
Ha már tözskönyvezettet vesz valaki, akkor minőségi legyen, sosem lehet tudni, hátha egyszer kiskutyát szeretnének tőle!Vagy kipróbálják kiállitáson is.........
Előzmény: Danone (3)
Danone Creative Commons License 2002.07.29 0 0 3
A mi kutyánk tenyésztőjénél vannak kölykök!
Vágott és vágatlan farkúak,lassan elvihető korban vannak!Törzskönyvezettek,oltva,féregtelenítve!
Színek:Black,black and tan,chocolate and tan,chocolate...
Ár:15-45e.Ftig.
troll Creative Commons License 2002.07.12 0 0 2
Boy! ha még érdekel kiskutya a www.izi.hu/stormy oldalon megtalálsz!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!