Keresés

Részletes keresés

dethroner1 Creative Commons License 6 órája 0 0 185329

Végre történik valami a sosejátszó résszel is. 

Előzmény: agymosott09 (185328)
agymosott09 Creative Commons License 13 órája 0 1 185328

Reyna ügyében állítólag megegyezett a BVB és a Parma, 6 millió eurót kapunk érte, de még nincs fixálva a dolog, gondolom az orvosi még hátravan. 

Még -1 támadó kp. 

Sammer97 Creative Commons License 15 órája 0 0 185327

A City group valamelyik tagja majd kölcsönveszi és 1 év múlva nagyobb tapasztalattal újrázik Manchesterben. Vagy annyira pengés és tehetséges, hogy a norvég bajnokság után egyből megugorja a PL-t - bár ezt nem hiszem.

Előzmény: agymosott09 (185322)
zlotyi11 Creative Commons License 15 órája 0 0 185326

Fantasztikus....

Előzmény: Laszti_BVB (185324)
BvBrzenska Creative Commons License 16 órája 0 1 185325

Duranville-nél régóta egyértelmű, megmondom mi lesz: lejár a szerződése és visszamegy Belgiumba egy kisebb csapathoz. Ez lesz a szintje amíg vissza nem vonul, valószínűleg még 35 éves kora előtt. Van ilyen, de a vicc az, hogy úgy tűnik, mi számolunk vele, pedig a sérülési mutatója már eddig is katasztrófa, nem tudom, mit várunk. Azért azt be kell látni, hogy Zorc visszavonulása óta sokat romlott a teljesítménye a csapatnak az átigazolási piacon. Ha jól látom, Schloti Guirassy és talán Svenson voltak csupán a vitathatatlan jófogások, és ez azért nagyon kevés 2022 óta. Zorc alatt is voltak óriási melléfogások (Schürle és még sokan mások), de voltak nagy találatok is, most én úgy érzem, ezek szinte teljesen eltüntek. Az biztos, hogy kellene támadóközéppályást igazolni, meg védekező középpályást is, meg ezt is azt is amazt is, de nem fog menni szerintem. Elég nagy bajban vagyunk, azt a hitelünket is elégettük, hogy ide érdemes jönni a jövő nagy sztárjainak (Haaland meg ilyenek), illetve eljött az, hogy a nagy klubok korábban ráhajtanak az ilyen arcokra azt max padoztatják őket (khm, Chealsea). Nagyon brutális, hogy a leggazdagabb 8-10 klub meg a PL klubok hogy lefölözi a piacot. Ha nem lesz egy újabb nagy dobás, mint Klopp volt, akkor tartós szürkeségbe fog süllyedni a BvB, mert pénz meg perspektíva az nincs elég. 

Laszti_BVB Creative Commons License 18 órája 0 0 185324

A Real ellen csereként beállt, azt egy váll-váll elleni sima ütközésnél annyi lett, ment is lefelé.

Már meg is műtötték... Ez a gyerek is totál kapufa, versenysportra úgy fest, hogy totálisan alkalmatlan, mert állandóan sérült...

https://www.transfermarkt.de/bvb-bestatigt-operation-bei-duranville-not-auf-den-offensiven-aussen-wachst/view/news/456726

Előzmény: zlotyi11 (185323)
zlotyi11 Creative Commons License 19 órája 0 0 185323

Duranville megint lesérült???

Előzmény: Datsyuk (185321)
agymosott09 Creative Commons License 1 napja 0 1 185322

Nypanról is lecsúsztunk, pedig őt nagyon tudtam volna értékelni... bár nem tudom, nála mi az elképzelés, hogy majd a norvég bajnokságból átrobban a világ legerősebb csapatainak egyikébe. 

Datsyuk Creative Commons License 1 napja 0 0 185321

A másik probléma, hogy egyre több pozíciónál van probléma és fogyogatnak az elérhető játékosok a piacon. Duranville kiesésével(3-5 hónap) mindenképpen kell egy(ha nem 2) támadó szélső. Mert Duranville sokszor sérült.... de lehet helyette is hozunk egy box-to-box játékost.

Előzmény: agymosott09 (185318)
ForzaViola Creative Commons License 2 napja 0 0 185320

Szerintem is az lenne a legkézenfekvőbb, ha maradna. Mondjuk ha marad kíváncsi vagyok, hogy milyen hatással lesz rá Kovac(ha lesz). 

Előzmény: agymosott09 (185318)
Racilaci Creative Commons License 2 napja 0 0 185319

Épp ezt akartam írni, hogy Kovac volt az edzője kb. akkor, amikor a karrierje csúcsán volt.

Előzmény: BvBrzenska (185317)
agymosott09 Creative Commons License 2 napja 0 2 185318

Ha igaz, akkor olyan szempontból jó hír, hogy olcsóbb őt megtartani, mint igazolni 30 millióért még egy csatárt. Szükség persze nincs rá, de így legalább maradna pénz támadó KP-re. Akivel kapcsolatosan hatalmas kussolás zajlik. Nem igazán értem, megint a múltkori vibe, oké, most elhozták Bellinghamet jó korán, az pozitív, de már lassan jöhetne a többi is. 

Előzmény: ForzaViola (185311)
BvBrzenska Creative Commons License 2 napja 0 0 185317

Csak vicceltem :). Hallernek edzője volt Kovac, jól emlékszem? Valószínűleg ez ilyen szentimentális baromság nála, de sajnos így kizárt, hogy Haller menni fog, mert joggal hiheti, hogy nálunk fog játszani és ekkora fizut máshol nem kap, valójában kb. egy rokkant nyugdíjas szinten van korábbi önmagához képest. Az idei átigazolási szezon vészjóslóan alakul, látom, micsoda árak röpködnek olyan játékosokért is mint Gittens, megint kb. csak a BL indulás elérésének örülhetünk majd (ha egyáltalán). Legalább szép focit játszanánk, eredmény olyan nagy úgyse lesz.

Előzmény: Stich1976 (185316)
Stich1976 Creative Commons License 2 napja 0 0 185316

Mindketten nyilván nem lesznek pályán.

Ha Guirassy elfáradt és legalább 2 góllal vezetünk, akkor jöhetne helyette Haller pihentető cserének, és így nem kell Guirassy-nak minden meccs 90 percét a pályán tölteni. Szerintem hosszú távon, ha mindig minden meccset végigjátszik, akkor lehet valami fáradtsággal összefüggő törés is vagy teljesen kimerül.

No persze  nem kezdetném Hallert, csak akkor ha a fenti kritériumok fennállnak. :)

Előzmény: Sarq_ (185314)
BvBrzenska Creative Commons License 2 napja 0 0 185315

Szerintem Haller kezdhetne Brandt helyett, mindegy hogy ő vagy a szőke ciklon.

Sarq_ Creative Commons License 2 napja 0 0 185314

És ez hogy törtéhetne meg? Majd Guirassyt padoztatja Kovac? Nem sok esélyt látok a formába hozására, a BVB nem teheti meg, hogy Guirassyt ne elsőszámú opcióként kezelje. Azt meg nem nagyon látom, hogy ők ketten egyszerre lehetnének a pályán.

Előzmény: ForzaViola (185312)
ForzaViola Creative Commons License 2 napja 0 0 185313

Kivásárlási ára

Előzmény: BvBrzenska (185310)
ForzaViola Creative Commons License 2 napja 0 1 185312

Elnézve a szurkolói hozzászólásokat legtöbben elkergetnék a klubtól és természetesen nem értenek egyet Kovaccal. Részben a csalódást keltő játéka miatt, részben azért mert azon a bizonyos fekete napon kihagyta a Mainz elleni büntetőt. Tény, hogy a lábába maradt a bajnoki cím, de én szerintem a kevesek egyike vagyok aki kedveli Hallert és szorítok neki, hogy visszatérjen a régi formája. 

ForzaViola Creative Commons License 2 napja 0 0 185311

Haller visszatért a BVB-hez. A klub terve az lenne, hogy elpasszolja Hallert valahova  hogy felszabaduljon egy kb 10 millás bértömeg. A hírek szerint azonban Kovac igényt tart rá, nagyra tartja őt és az a célja, hogy top formába hozza. Egyébként Haller kiváló fizikai állapotban van

BvBrzenska Creative Commons License 3 napja 0 0 185310

Gurassynak állítólag lejárt a release clause-ja (bocs, én csak angolul tudok, magyarul meg nem jut eszembe hirtelen). Ez jó, jobb csatárt aligha tudnánk fogni hetvenmillából. 

Datsyuk Creative Commons License 4 napja 0 1 185309

Igen természetesen számít a napi forma, illetve a játékos profilok nagyon fontosak. De szerintem ez egy nagyon igaz mondat Peet-től az elemzése végén: "egy edzőnek az egyik legfontosabb feladata, a lehető legtöbbször a legjobb helyzetbe hozta a legjobb játékosát". 

https://szabopeet.substack.com/p/ezuttal-a-psg-nek-fuztek-be-az-oktatofilmet

Előzmény: w.ullrichfun (185308)
w.ullrichfun Creative Commons License 4 napja 0 1 185308

Több mint érdekes elemzés, és nagyon aktuális, friss. Tegnap is, és a klubvb-n többször, jól lehetett látni a különböző stratégiákat, és "ellenszereket"

Azt mondjuk megnézném külön, a Bayern hogyan fogta meg a PSG-t, mi volt a kulcs, amivel a tegnapihoz hasonlóan nagyobbrészt blokkolták a támadásépítést, és többször tűnt úgy, hogy fölényben játszanak, kontrollálták a meccset - de közben sok helyzetük nekik sem volt, ami akadt, az meg látványosan kimaradt, miközben  Dumbóék jóval hatékonyabbak voltak elöl, látványosan kevesebb lehetőségből.

Azt meg tegyük még hozzá, az egyéni képességek, formák, megoldások többször döntenek, mint a taktikák. Valahogy pont tegnap este is azt éreztem, a londoniak kirobbanóan jó formát hoztak, frissebbek, gyorsabbak, határozottabbak voltak, mint Hakimiék - lehet a "könnyebb ág" ennyit számított, de az első félidőben tkp állva hagyták a párizsiakat, úgy szedték szét őket, mint azok a Realt pár napja. A második Palmer gólnál látszott látványosan, a PSG védelem kb azt sem tudta hol van, úgy játszották le.

Részemről nagyon díjazom Kovac 3 védős, két szélen még támadást segítő szélsővédős felállását, a letámadásra pedig hasonló megoldást kéne (lehetne, szerintem) találni, amit a Chelsea bemutatott tegnap, a szélekre felívelt indítások, előrerúgások a hátul veszélyesen adogatunk helyett. Eleve 2 emberke indulhatna a BVB keretből ezekre akár szélenként is. Mondjuk 3 középpályás 2 támadó felállás mellet a Guira mellé feltolt Adeyemi vagy Beier a két viking valamelyikével - váltogatva a széleket. Guira, Bellingham, Brandt, Nemcha zárkózik és megy az esetleges lepattanóra, passzra ... kivitelezhetőnek tűnik akár a mostani kerettel is, de pont az egyéni képességekre való tekintettel érkezhetne 1-1 nagyon jó, labdabiztos, párharcokban jó középpályás és támadó, a 3 védős rendszer veszélyeire való tekintettel jó belsővédő ... 

az említett 3 főből talán 1 érkezés várható, nemrég olvastam (futólag) hogy Kovacnak volt egy jelöltje, de a vezetőség nemet mondott ... szokásos(?)

Újabb hírek mostanában nem nagyon látszanak, lehet hogy Csuku újabb egy év kölcsönével befejezve a nyári erősítés?

Előzmény: Datsyuk (185307)
Datsyuk Creative Commons License 4 napja 0 1 185307

Ez tegnap úszott be a youtube feedembe:  What are football’s next big tactical trends?-> https://www.youtube.com/watch?v=aXBEmz69XPs

Érdekes elemeket említenek meg, többek között a hybrid emberfogásos letámadást aminél a BvB-nek is nagy problémái vannak, illetve a látszólag 3 védős támadás építés. Kulcsprobléma: hogyan tudsz területeket megnyitni(technikás szélső védőkkel).

w.ullrichfun Creative Commons License 4 napja -1 0 185306

"Majd kimatekolják a részvételi szabályokat úgy,"

És már be is ült a bogár a fülembe (sok nem kell hozzá, ismeritek a konteós hajlamomat)

- az uefa ezerrel dolgozik a Szuperligán, az új CL rendszer már arra hajaz, idő kérdése, mikor fogják a top 8, top 16 automatikus indulását bejelenteni, avagy az "elit" kap egy "Szuper CL" licenc besorolást, amely bevezetése után nem kell a bajnokságra annyi energiát pazarolni. 

- emellet viszont (2-4?) évente jön egy klub vb, ahol hasonlóan a mundiálokhoz, nyaranta fesztivál stílusban megvillantják magukat a többi kontinens bajnokai között is. Valahogy mindig beokoskodnak majd 3-4 brazil klubot, merugye a szamba partyhoz, show-hoz, cirkuszhoz kell (de mondjuk tegnap a vesztes hisztije, balhéja elég komoly média értéket produkált, lehet a továbbiakban nem kell ennyi brazil? Most nagyon vigyorgok, tudom szemétség, de muszáj :)))))) 

Szóval a SL az az uefáé, szerintem, de kétévente lehet egy ilyen nyári show formában a fifa is kanyarít belőle pár mio $ - € profitot, ha ügyesen okoskodnak. Márpedig úgy szoktak.

Előzmény: Sarq_ (185304)
Datsyuk Creative Commons License 4 napja 0 0 185305

Elnézést! Teljesen jogos, valóban így volt. Másra emlékeztem. Amit találtam most, hogy kb £445,000 büntetés lett volna a Fifa-tól ha nem indulsz.

Előzmény: w.ullrichfun (185303)
Sarq_ Creative Commons License 4 napja 0 0 185304

Majd kimatekolják a részvételi szabályokat úgy, hogy a lehető legközelebb legyen az összetétel egy globális szuperligáéhoz. Ilyen szempontból szopóka nekik, hogy a legerősebb mezőny az lenne, ha egy az egyben megrendeznék az Európai Bajnokok Ligáját 🙂. Persze a bevételekre is figyelni kell, a 2029-esre jelentkezett Brazília is, ott sok brazil csapat lenne, de csodálkoznék, ha a végén nem Katarnak adnák...

Előzmény: w.ullrichfun (185303)
w.ullrichfun Creative Commons License 5 napja 0 0 185303

Rosszul tudod, nem mehetett, mert az eu topligákból nemzetenként kettő mehetett csak. Ezért nem jött a Barca sem.

A braziloktól mehettek négyen valami agyafúrt kiskaput használva, de kiderült, hogy egyik sem ér CL döntősök szintjének közelébe sem. (EZ szívás lett, szerintem übergáz, de kimagyarázkodják.)

Előzmény: Datsyuk (185302)
Datsyuk Creative Commons License 5 napja 0 0 185302

Miért büntetné az UEFA egy FIFA rendezvény miatt? Fordítva, az UEFA-nak nem tetszett a klub vb létrehoza. A részvétel a klubok saját döntése volt. Ha jól tudom, Liverpool pl. lemondta a meghívást.

Előzmény: dethroner1 (185301)
dethroner1 Creative Commons License 5 napja 0 1 185301

Egy dolgot magyarázzatok már meg nekem!  A klub vb az FIFA rendezvény. Az UEFA szervezi az európai csapatokat érintő nemzeti bajnokságok, BL, EL, stb versenyeket. Ha ezek a klubok (vagy felső polcos csapatok) egybehangzóan azt mondanák hogy nem utaznak el az ilyen klub vb szerű tornákra, mi történne? Az UEFA büntetné? De mi jogon? Vagy ha részt venne, de a fakó csapatot vinné? Azt azért ne szabja már meg egyik szervezet vezetője se, hogy a közel 30 fős csapatkeretből az edző kit nevez be az utazó vagy épp a meccskeretbe. Mert ez utóbbi eset azért a klub, az edző szuverén döntését lehetetleníti el.

Sarq_ Creative Commons License 5 napja 0 0 185300

Szerintem az régen is szar volt, ha csak mondjuk a megboldogult Sport Plusz Fociból indulok ki...

Előzmény: Durian Mochi (185299)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!