Keresés

Részletes keresés

Sammer97 Creative Commons License 1,5 órája 0 2 180887

Szerintem az egész csapat úgy rossz, ahogy van, értékelhető játékosunk nincs egy se! E.T., ha győz, mákja volt, vagy az ellenfél volt gyenge/fáradt/motiválatlan, vagy kifutott eredmény és különben is, milyen csapatoktól kaptak amúgy ki és hányszor idén! A vezetőknek se célja egy jó és erős csapat összerakása, csak az Echte liebe számít és a mezeladások, hogy az euró milliókat számolhassák, a szurkolok pedig le vannak sz@rva!

 

Irónia OFF!

 

A játék messze nem tökéletes, a keretben valóban vannak nagyon nagy tervezési hibák, de melyikben nincsenek?! Nem jó az edző? Hol tökéletes? (az itt kedvelt - nem a személyisége miatt - Tuchel távozását alig várják Münchenben) Lehetne sorolni a negatívukat sokáig és vannak dolgok, amiben valóban változás kell, de aki a pozitívumokat nem veszi észre, vagy nem örül neki, az azért érdekes szurkoló. De persze csak szerintem, szóval no offence :)

Amúgy arra is kíváncsi vagyok, hogy az idei szezonban csodált Kusen és Vfb jövőre hol lesz.

Sarq_ Creative Commons License 2 órája 0 0 180886

Pedig nagyon úgy tűnik, hogy egy ideig még együtt kell élnünk vele. Sőt, az Echte Liebe egyre csak mélyül, a klubvezetés lényegi része így néz majd ki nyártól: Ricken, Kehl, Terzic, Sahin, Bender. Mindenkit imádunk, a többi dolog (eredmény, pénz) meg majdcsak lesz valahogy.

Előzmény: Racilaci (180885)
Racilaci Creative Commons License 3 órája 0 0 180885

Ez egy nagyon érdekes felvetés.

 

Én Bosz után az elmúlt másfél évtized legrosszabb edzőjének mondanám. Ebben leginkább az motiválna, hogy egy nagy és gazdag (BVB-szinten pénzszóró) átigazolási szezon után a keret több megoldatlan problémával szembesíti a hozzáértőt, mint korábban, ami ultragáz. Ezt tetézi, hogy a rendelkezésre álló játékosokkal is visszatérően rossz vagy alig felismerhető taktikát valósít meg. Emellett pedig egészen az Atleti visszavágóig ökölszabály volt Terzic esetében, hogy kis bravúrokra képes, de a nagy siker előtt elhasal.

 

Nem tudom, mennyiben változtatja meg ezt a megítélést kb. egyetlen meccs kétségtelenül nagy és könnyednek mondható sikere. Én is érzem, hogy valamennyire biztosan, de szerintem azért összességében könnyű ez a csávó, de nagyon. 

Előzmény: ForzaViola (180882)
Datsyuk Creative Commons License 4 órája 0 1 180884

Van úgy, hogy szépre lehet inni a menyasszonyt, de nekem ehhez még sokkal többet kellene innom. 

Klopp után rögtön Tuchel jött. Aki jobb edző(irritáló személyiséggel). Szerintem Terzic kb Rose csak van BvB háttere ami sokaknak szimpatikus.

Előzmény: ForzaViola (180882)
zlotyi11 Creative Commons License 4 órája 0 1 180883

Ha bejutunk a BL döntőbe eskü én is leírom amit te, ha meg valami isteni csoda felett álló csodával határos módon meg is nyerjük, magam faragok neki kézzel egy szobrot is stadion elé. :)

Előzmény: ForzaViola (180882)
ForzaViola Creative Commons License 6 órája 0 0 180882

Kövezzetek meg, de én Terzicet jó edzőnek tartom. Szerintem Klopp óta ő a legjobb edzőnk. 

Előzmény: dethroner1 (180881)
dethroner1 Creative Commons License 18 órája -1 0 180881

Nem kaptunk ki a bajnoktól egyszer sem, ezt gyönyörűen ki lehet tenni a vitrinbe, amolyan igazi echte liebe duma, hogy a sok mocsok között találjunk valami értékelhetőt is. Ellenben sikerült háromszor lecumizni a VFB-t, sikerült jócskán csökkenteni a lőtt gólok számát, jócskán csökkenteni a győzelmek és ugyanilyen arányban növelni a döntetlenek számát (igazi megúszós taktika), és jelentősen visszaesni a tabellán. Hát ehhez tényleg kell E.T. meg a két kis samesza. Viszont lehet dobálni a CL sorozat eredményét, ami nem a valóságot tükrözi, nem kéne hogy elhomályosítsa az elméket. Pont az lesz ennek a kurvajó CL szereplésnek a konzekvenciája, hogy egy ilyen jó csapatba nem kell igazi nagy erősítés, csak pofozgatni itt-ott és mehetünk neki a következő szezonnak jó eredmények reményében. Nos, láthatjuk milyen jó volt a majdnem megnyert bajnoki cím tavaly, mit szűrt le a maestro belőle. Ha nem volna esélye 5. helyezettként is indulni, akkor kb elbúcsúzhatnánk az elittől. A CL szereplés egy kifutott eredmény, semmi realitása. Ne gondolja senki hogy van valóságalapja annak, hogy a bundesliga 5. helyezett ott van a CL 4-ben. 

Előzmény: zorc09 (180871)
zlotyi11 Creative Commons License 2 napja 0 2 180880

Ez meglepő egy fordulat az ügyben, de én örülök neki, hogy egy fiatal és klubhoz minden szinten közeli ember került oda.

Nah, innen tényleg érdekes lesz a dolog.

Előzmény: Datsyuk (180879)
Datsyuk Creative Commons License 2 napja 0 1 180879

Lars Ricken wird neuer #BVB-Sportgeschäftsführer - Vertrag bis 30.7.2027. Sebastian Kehl bleibt Sportdirektor von Borussia Dortmund.

"Ricken wird den „Sport“ ab dem 1. Mai als Geschäftsführer verantworten, Sebastian Kehl weiterhin als Direktor Sport fungieren. Bezüglich einer möglichen Vertragsverlängerung von Sebastian Kehl wird Lars Ricken im Sommer Gespräche aufnehmen. In Sven Mislintat (52) wird am 1. Mai obendrein ein Fachmann mit langjähriger Erfahrung und erfolgreicher BVB-Vergangenheit als Technischer Direktor seine Arbeit mit dem Schwerpunkt „Kaderplanung“ aufnehmen und in seiner neuen Funktion direkt an Ricken und Kehl berichten."

Így már több értelme van annak is, hogy miért jön Thomas Broich.

Racilaci Creative Commons License 2 napja 0 0 180878

Ehhez képest JBG kb. egyszer sem kapott gyorsan elrohanó feladatot, illetve ennél a felállásnál vlsz. Wolf becserélésére is korábban lett volna szükség. Ha ők ketten fent vannak a pályán, s meg is játsszák őket rendszeresen, akkor ez a szépen felálló Bayer-négyes védelmi sor szét kellett volna húzódjon, s az már a középen játszóknak is több lehetőséget teremtett volna.

Előzmény: zlotyi11 (180877)
zlotyi11 Creative Commons License 2 napja 0 0 180877

És a védőik is magasan fent védekeztek, szóval itt simán lehetett volna mögéjük belőtt labdákkal operálni, viszont ezek szinte mind olyan szarok voltak, hogy simán elfejelték a védők...

Előzmény: Datsyuk (180876)
Datsyuk Creative Commons License 2 napja 0 0 180876

Nagyon ügyesen helyezkednek, látszik Xabi munkája. Amit felajánlanak az egy vállalt rizikó: https://twitter.com/i/status/1782271978637865295  

Előzmény: zlotyi11 (180875)
zlotyi11 Creative Commons License 2 napja 0 0 180875

Amúgy érdekes volt, hogy Alonso nem küldte fel a csapat teljes pályás letámadásra, csak 1 vagy 2 játékos zavargatott a 16-os vonalunkon, ellenben a térfelünk közepét már teljesen megszállták, és annál fentebb nem is nagyon tudtuk passzokkal kihozni a labdát. Ekkor jött a már említett "körbepassz", aminek a végén Kobel vagy valamelyik szélső védő felrúgta a labdát.

Amúgy ezen a sok-sok eladott labda dolgon lenne jó csiszolni, mert ezekből mindből egyből kontrát kapunk és itt a legtöbbször a középpálya szinte semmit sem tud szűrni.

Előzmény: Racilaci (180874)
Racilaci Creative Commons License 2 napja 0 0 180874

Még annyit (és ez már csak a statisztikai adatok mirevalóságát kutató új hobbim), hogy a pőre adatok szerint majdnem ugyanakkora a két csapat sikeres passzmutatója: csupán 84 vs. 87% a Leverkusen javára. Csak épp a sikeres passzok (és így a kísérletek) száma között elég jelentős a különbség: 417 / 459 (ez épp 10%-os differencia); a hosszú átadások tekintetében pedig szintén nyílik az olló: BVB - 61-ből 26 sikeres, a Leverkusennél 36-ból 20 sikeres. És akkor mindehhez tegyük hozzá a hőtérképet: ez szinte minden játékos esetében egyértelműen mutatja, hogy a Leverkusen feljebb játszott, a sokkal több sikeres passzát az ellenfél kapujához sokkal közelebb teljesítette.

 

(Egyedül a keresztlabdák lefülelésében volt sokkal jobb a BVB, ami azt jelenti, hogy jó ütemben zárták le a passzsávokat, s nem nagyon jöttek össze az ütemes kényszerítők.)

 

Mindez így együttesen, összerakva pont olyan képet ad ki, mint amilyen a meccs összképe volt. 

Előzmény: zorc09 (180873)
zorc09 Creative Commons License 2 napja 0 0 180873

A mindenit, nem semmi elemzést nyomtál ide. :)

Előzmény: Racilaci (180872)
Racilaci Creative Commons License 2 napja 0 0 180872

Egyetértek, szinte minden megmozduláson látszott, hogy sokkal-sokkal ügyesebbek. Egyénileg is ügyesebbnek tűnnek, de csapatként, hogy mindig tudják, hová kell továbbítani a labdát, s tényleg mindig van is ott valaki (de sokszor valamiért nem is az, akinek ott kéne lennie, s már majdnem elveszítik a labdát, erre ott terem egy csapattárs), az valami egészen lenyűgöző. 

 

(Ehhez képest nemcsak Sancho nem volt játékban, de Brandt és JBG sem, az első félidőben Füllkrug és Sabitzer sem - az első félidőben volt 4-5 hiányzója a Dortmundnak.) 

 

 

 

A csodálatos kommentátor elmondta, hogy a Leverkusen játékosai könnyebb helyzetben vannak, mert Alonso többet rotált erre a meccsre, ergo pihentebbek a játékosok. Ezt többször is elmondta, mert valahogy következetesen nem akaródzott neki a pályán történteket közvetíteni. Már az elsőre is felkaptam a fejem, aztán volt alkalmam meggyőződni többször is, hogy tényleg erre gondolt, s tényleg ennyire ért az egészhez.

 

 

Nos ilyenkor egyfelől van egy testi fáradtság, ami az előző meccs harcosságából, a lefutott kilométerekből, az összeszedett kisebb sérülésekből áll össze. Ezt tudja a klub orvosi és erőnléti stábja a legjobban kezelni, de nyilván itt is megbújhatnak ördögi részletek. 

Aztán van egy összetettebb fiziológiai fáradtság, ami a folytonos megterhelésből és pl. az utazgatásokból adódik. Ezt már nehezebb kezelni.

Van egy idegi fáradtság, amit szintén nehezebb kezelni és előállhat egy mentális görcs is, amit meg abszolút véletlenszerűen lehet feloldani.

 

Nos az első tényező mindkét csapatnál megvolt, mindkettő nagy és hajtós meccset játszott hétközben, mondjuk a Dortmund egy nappal többet pihenhetett.

A második tényező már nem teljesen egál, mert bár mindkét csapatnak folytonos a megterhelése, de a BVB már régebb óta csak két fronton érdekelt, de egy sor meccsébe belealszik, kvázi elengedi; a Leverkusen pedig áll a kupában is, minden meccsét sikeresen hozza, de aktuálisan a leginkább az a fő különbség, hogy a Leverkusennek csütörtök éjjel / péntek délelőtt haza kellett utazni Londonból. 

 

De leginkább a 3-4. tényező választja el a két csapatot. Senki nem foglalkozik vele, pedig fontos: egy hatalmas siker olyan eufóriahangulatot teremt az egyes játékosok lelkében, amit nagyon nehéz kezelni, megelőzni meg nem lehet. Viszont iszonyúan megterheli a pszichét, ha valamiért vissza kell a szellemet gyömöszölni a palackba. Mondhatjuk, hogy ez a BVB-vel is megtörtént, mert a hatalmas szerdai siker után csak fel kellett lépni vasárnap is (ezért nem is vártam jobb játékot), de hát a Bayerrel ez egy héten belül kétszer történt meg, ráadásul az utóbbi egy nappal később is. Ez óriási hátrány, hisz egy héten belül két marha nagy, klubtörténetileg is jelentős sikert kellett lenyomni a lelkekben.

 

Arról nem beszélve, hogy a BVB kábé megelégedhet az 5. hellyel, vlsz. nem fog vele pórul járni, így azért nyugodtabb. A Leverkusen viszont láthatóan ráment a történelmi veretlenségi diadalra + a triplázásra, ami őket nyomasztja.

 

 

Mindezeket összeadva egyfelől elég nagy előnyből indult a BVB, másfelől teljesen érthető volt, hogy a Leverkusen játékosai csak árnyékai voltak önmaguknak.

Előzmény: zlotyi11 (180870)
zorc09 Creative Commons License 2 napja 0 0 180871

Ja, így gondolom én is. Abszolút rendben volt a BVB játéka a lehetőségekhez képest. Vagy valakinek kérdéses volt, hogy a Leverkusen főleg játékban jobb csapat?

Egyébként eddig a BVB az egyetlen csapat, aki nem kapott ki a Leverkusentől legalább egyszer az oda-vissza meccseken...Idén ez is fegyverténynek számít egy ilyen csapat ellen, aki ilyen szezont fut.

Előzmény: Sammer97 (180868)
zlotyi11 Creative Commons License 2 napja 0 0 180870

Azért volt nem egy-két eset (itt is ott is), amit a bíró szépen benézett és nem fújt. Ahogy írtam, már az elején rendezni kellett volna a színészkedést, reklamálást, mert a végére teljesen elszabadultak a dolgok.

Szóval itt azért mindkét oldal odatette magát, de igen, a Kusen azért jobban, de ez adódott abból is, hogy a gyors és kombinatív játékosai bátran mentek 1v1-be, de akár 2v1-be is, és sokszor csak minden eszközt bevetve tudtuk megállítani őket. Nincs ezzel baj, de egy idő után megunták, hogy a bíró kevésszer fújja le az apró szabálytalankodást.

Amúgy pont a labdakihozatal és kapu előtti kreativitásból is látszott, hogy mennyivel jobb is a Kusen. A PSG egy Mbappéval erősebb, de mint csapat szerintem nem, tehát ez egy jó felmérő volt a srácoknak.

Ugyanezt kell tolni a PSG ellen is, viszont ha a bíró nem engedi majd (lefúj minden szart), akkor bajban leszünk.

Előzmény: Sammer97 (180868)
zlotyi11 Creative Commons License 2 napja 0 0 180869

Igen, de egyszer sem úgy, hogy már bajnok volt az aktuális csapatával és kellő mód odadörgölhette (volna) ezt a volt csapata orra alá.

Nyilván fura, azért már nem ma volt, hogy távozott. 

Előzmény: Sarq_ (180867)
Sammer97 Creative Commons License 2 napja 0 0 180868

Olyanok a reakciók, mintha nem a veretlen Kusen ellen játszott volna a csapat és lepte Őket meg hajszál híján! Terzic nem lett mesteredző, de mi az, hogy "néha kijön a lépés"?! A csapat játéka nem tetszik, de a védekezést relatíve összerakták,  támadást pedig a kreatív emberek viszik maguktól. Hogy ez jó -e? Nem hinném, de működik amennyire működik (BL elődöntő).

A Kusen pedig .... hát nem nem tudom, nem láttam azt a csodás csapatot, mint ősszel - tudom, csütörtökön játszottak, fáradság, stb - de milyen nyomasztó fölényben voltak? Egy valami tűnt fel, hogy dobálják magukat, de nagyon és várták a tizenegyest. Xabi Alonso szimpatikus, az eredmények valójában tiszteletet parancsolnak, de a csapat az számomra nagyon nem!

Sarq_ Creative Commons License 2 napja 0 0 180867

De hát Hofmann már vagy 15-ször játszott azóta a BVB ellen, azt hiszem gólt is lőtt, eddig nem tűnt fel ez az arrogancia. Bittencourt volt egy ideig olyan, hogy teljesen túlpörögve játszott ellenünk.

Előzmény: zlotyi11 (180861)
dethroner1 Creative Commons License 2 napja 0 0 180866

De hát írtam, nincs semmi kontrol a labda előrejuttatásában. Megy az említett össznépi kanossza a védők és a kapus között, majd amikor utóbbit már annyira letámadja az ellenfél csatára hogy már csak előrevágni tudja a labdát. Nincs itt semmi kontrol. Az ezt megelőző taktikai zsenialitás is gyönyörű volt, amikor hónapokkal ezelőtt az volt a módi, hogy a kapus a szélső védők irányába rúgja ki a labdát. Az meg ment a vonalon túlra :D Nem megy nekünk a labda játékba hozatala, sokkal biztosabb ha előrebasszuk 70 méterre és ott kezdjük meg a letámadást, a labda visszaszerzését, abban úgyis olyan jók vagyunk.

Előzmény: Datsyuk (180865)
Datsyuk Creative Commons License 2 napja 0 0 180865

"Kellenek a hátsó passzok? Aztán kinek kellenek, E.T.-nek?"

A hátsó passzok ahhoz kellenek, hogy kontrolláltan ki tudd hozni a labdát. Persze játszhatjuk a felíveljük és vagy nyerünk fejpárharcot (Brandt, Gittens, Sancho, Füllkrug) támadószekcióval egy átlagban 2 méter magas védősor ellen. Szép modern "baszd előre fuss utána" stílusban, csak általában ennek az lesz az eredménye, hogy jön vissza a labda mint egy bumeráng és akkor szintén állandó nyomás alatt vagy. Az mellett, hogy teljesen egysíkú és nagyon könnyen levédekezhető, csak meg kell nézni az őszi szezonunkat pontosan ezt csináltuk.
Egy bundesliga felső szekciójába tartozó csapat legyen már képes ezt megoldani úgy is, hogy lapos passzokkal kijön a saját térfeléről. Az megint más kérdés, hogy ezt a szezon elejétől fogva kellene tudni és nem szezon közben alkalmazni.......

Előzmény: dethroner1 (180863)
zlotyi11 Creative Commons License 2 napja 0 1 180864

Attól én is még jobban kivagyok, amikor sétál/kocog vissza az említett két játékos...miközben mellette meg más sprintel mint az állat....

Előzmény: dethroner1 (180863)
dethroner1 Creative Commons License 2 napja 0 2 180863

Kellenek a hátsó passzok? Aztán kinek kellenek, E.T.-nek? Mert a csapat a világon semmivel nincs vele előrébb. Séma az egész: Kobel kézzel odadobja Schlotterbecknek, aki odagurít Kobelnek, ő kipasszolja a jobb szélre vagy Hummelsnek vagy Ryersonnak, visszapassz Kobelhez, akit már annyira letámad az ellenfél, hogy előrebombázza. Mit értünk el? Semmit, lement felesleges 3 passz és 10 másodperc és minden pillanattal feljebb tolja a nyomást az ellenfél, szinte hibára kényszerítjük magunkat. És ez megy egész meccsen, egész szezonban. Valaki pár napja írta hogy a Madrid elleni meccsen már látszott az edzői stáb munkája, mennyit tanultak. Na mennyit? Lófaszt se, ugyanez megy mindig, csak néha legfeljebb van olyan hülye az ellenfél hogy nem támad le és akkor fel tudjuk passzolgatni a labdát, és úgy tűnik hogy működik ez, pedig nem, az ellenfél módszere hibás, mi csak ugyanazt nyomjuk. Néha bejön, de többször nem. Nem E.T. lett mesteredző, csak néha összejön. 

Botrány amikor Can eladja a labdát (sok ilyen van) akkor többnyire csak lézeng hátrafelé, ahelyett hogy vágtatna mint a bolond. nemcsák kolléga dettó. Schlotterbeck a másik eszenagy, hozzákerül a labda és meg tud lódulni előre. Nosza, elindul és ahelyett hogy a támadó harmadba érve felmérné a képességeit és passzolna egy labdaügyes társnak, neeem. Belevezeti az ellenfél kapuja előtt összetömörülő védelembe, aztán megfordul, tesz 3 tétova lépést a saját kapuja felé, majd úgy dönt hogy nekiáll cselezni és hopp, már nincs nála a labda, mögötte ott a nagy üres semmi amibe bejátssza az ellenféle magát. Esze nem sok van a csávónak. 

 

Előzmény: Datsyuk (180849)
Durian Mochi Creative Commons License 2 napja 0 0 180862

Ők a digók ellen gyakorolnak.

Előzmény: Racilaci (180860)
zlotyi11 Creative Commons License 2 napja 0 1 180861

Az furcsa volt nekem is, hogy ment mindenen a fetrengés, reklamálás. Azért eddig nem ezt tolta a Kusen.

Hofmann szerintem pont azért volt ilyen mert itt játszott, munkálkodott benne a "bosszú", hogy nah majd most. Aztán annyira nem jött össze.

Nekem Frimpong volt a legidegesítőbb figura, nagyon nem tetszett neki, hogy folyamatosan 2 ember lógott a nyakán. És igen, minden régi trükköt bevetve, rúgták, csípték, harapták.

Amúgy szerintem a bíró elég sok hibát vétett, nem is értem itt pld piros hogy nem jött össze senkinek? :)

Előzmény: Sarq_ (180859)
Racilaci Creative Commons License 2 napja 0 0 180860

Ők is ugyanilyen lemerült állapotban voltak. De az tény, hogy nem viselkedtek szimpatikusan.

Előzmény: Sarq_ (180859)
Sarq_ Creative Commons License 2 napja 0 2 180859

Nem tudok azonosulni ezzel a Leverkusen előtti tartós leborulásotokkal, az edzőjükön kívül semmi szimpatikusat nem látok bennük. Mindent reklamáltak, dobálták magukat, frusztráltnak tűntek. Hofmann külön negatív figura, semmi tisztelet, nem emlékszem, hogy dortmundi időszaka alatt ilyen nagyfiú lett volna.

A csapat meg pár nappal egy óriási meccs és a vele járó fizikai és mentális lemerülés után jól küzdött. 

 

Racilaci Creative Commons License 2 napja 0 0 180858

Ja, erre az ökörre még valamit: mivel aki egy kicsit is ismeri az idei BuLi-t, az pontosan tudja, hogy a Leverkusen 15 pont fölött jár a 90+-percekben mentett/ szerzett pontokból, ezért a veretlenségi sorozat elbukásának a mantrázása helyett felhívhatta volna a figyelmet arra, hogy bejósolhatóan lesz még BL04-gól, tehát a BVB nem elégedhet meg ennyivel.

Előzmény: Racilaci (180856)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!