Keresés

Részletes keresés

Liva1 Creative Commons License 2001.03.19 0 0 9
Hát akkor jöjjön a vállalkozó kedv. Persze lehet, hogy ez nem erre a topicra való, de azzzal mindenki egyetért, hogy nem kapjuk meg a pénzünkért a várt minőséget. Sem a fogyasztási cikkekben, sem a szolgáltatásokban. Most már tényleg lehet, hogy mindent Kínában és Tajvanban. gyártanak?
Szerintem termesszünk gyapotot, meg tenyésszünk marhát, csináljunk ruhaanyagot és cipőnek való bőrt, ruhát és cipőt és az legyen minőségi. De nem jönne be, mert nincs befektetni való pénz, hely, szakember és megbízható munkaerő. És nem véletlen, hogy virágzik a kínai piac. Mindenki ott vásárol, 3 havonta 3000 cipőt, majd veszek újat felkiálltással. Az ok, hogy az emberek napról-napra élnek, ki van számolva, mennyit költhetnek egy hónapban és nincs pénz a minőségi termékekre. Mert az azért akad, de megfizethetetlen áron és nagyon elvétve.
Sárkány Creative Commons License 2001.03.19 0 0 8
Sajna a silányságot én is tapasztalom szinte minden téren. Az a baj hogy a drága termékek (pl.cipő) is annyira ócska, hogy akkor inkább megveszem azt ami negyedannyiba kerül mivel fél év múlva mindkettő szétesik. A másik, hogy szinte minden tartós fogyasztási cikk, ruha a távolkeletről kerül hozzánk. Szar alapanyagból, szar összeállításban, szarul megycsinálva. A zoknit úgy húzom ki szálanként a mosogépból. Fizetnék én többet is értük, ha biztos lennék benne hogy jó a minősége. De a márkás termékek is szorok mostmár, hála a kínai bedolgozóknak...
BahnScorper Creative Commons License 2001.03.19 0 0 7
Az embernek már csak arra van igénye, amivel lehet villogni. Autó, ruházkodás, hasonlók... itt a kinézet az egyik fele az ár a másik. Minél többe kerül, annál jobb. De manapság a hosszú távú fogyasztás nem pálya, mert nem akarnak a multik csődbemenni. A multik, akik minél kevesebb munkaráfordítással minél több hasznot akarnak. És hogy lehet ezt elérni? Igénytelen szarokat gyártunk, reklámmal és egyéb megdumálásokkal nem a szarságot helyezzük előtérbe, hanem azt, hogy ez cool, kiöljük a fogyasztókból az igényt és a panaszkodhatnékokat, az ily módon manipulált fogyasztó mindent meg(v)esz, mint a disznó, aztán ha leamortizálódott a dolog, szimplán kidobja, és újat vesz, persze megint nehéz pénzért. Hogy maguktól is ilyen hülyék lennének, vagy csak a multik teszik? Ki tudja, de fel kéne ezt a társadalmat ébreszteni... vagy hagyjuk meg őket igénytelenségükben, és arra ügyeljünk, hogy ne süllyedjünk le közéjük... az se lehet rossz etwas...
Előzmény: net-boy (5)
Lujza71 Creative Commons License 2001.03.19 0 0 6
Ezt tényleg nem igazán pénz kérdés.
Akcios a sajt és pakolom tele a kocsit.
Mindegy mi csak a legolcsóbb legyen.Én minden vásárlásnál ezt látom.Cetlik árakkal és utazunk több órát ,hogy spololjunk 1000 ft.Ez az általános sajnos.Lehet egyszer túl leszünk rajta.Egyébként az autóval is ez van.Melyikből értékesitik a legtöbbet?
Na az jó autó?

Lujzi

Előzmény: net-boy (2)
net-boy Creative Commons License 2001.03.19 0 0 5
Nem most vettem eszre csak most teszem (itt) szova!

Lujza:

Epp ez az amit ketsegbe vonok.
Inkabb azt latom, hogy csak szemet van a piacon es a fogyasztonak nincs lehetosege valasztani.
A muiszaki cikkek teren meg is ertenem a dolgot hiszen az atlagember ilyen tekintetben mondjuk igy: alulkepzett de az elemiszer- es ruhaipar teruleten azert kell hogy letezzen egy also igenyszint az atlagemberben is. Bar a ruhazat tekinteteben azert nem olyan rossz a helyzet. Az elemiszereknel viszont nem letezik, hogy a 200 forintos parizsi osszetevojen nem gondolkodik el a fogyaszto, hogy ha ez tokkal-vonoval (kisker arres, szallitas, energia, alapanyag, munkaero, stb.) 200 Ft per kilogramm akkor vajon mi lehet benne?

A tradiciokkal biro termekek minosege is hanyatlasnak indult (ez szerintem viszont mar azert van mert piacon akarnak maradni, (itt igazad van)).

A minosegigeny hianya nem lehet ok, hiszen azert az emberek (osszessegeben) nem szegenyek. Ha igy lenne akkor a gepjarmupark sem cserelodott volna ki az elmult par evben. Viszont ha ma korulnezek akkor budapest utcain latvanyossagszamba (inkabb ritkasagszamba) megy egy-egy barkas vagy wartburg.
A 2 millios autora van penz csak a jo minosegu elelmiszerre es ruhazati cikkre, minosegi kiszolgalasra nincs? Nem hinnem..



Előzmény: Gai-luron (3)
Lujza71 Creative Commons License 2001.03.19 0 0 4
Nem te a tömeg.
Ha a minöségi megromlik mert nem eladható és a olcsó fogy nincs olyan kereskedő aki ne az olcsót árulná.
Lehet nem voltam világos.

Lujzi

Előzmény: net-boy (2)
Gai-luron Creative Commons License 2001.03.19 0 0 3
Ez már évek óta így megy. Most vetted észre?
Előzmény: net-boy (-)
net-boy Creative Commons License 2001.03.19 0 0 2
Nem nagyon ertem amit irtal.
Ha arra celzol esetleg, hogy fillerekert kivanok beszerezni barmit is akkor kozlom ez nem igy van.
Az a baj, hogy hiaba fizetek vagy fizetnek tobbet a minosegert az egyszeruen nincs, nem letezik.
Előzmény: Lujza71 (1)
Lujza71 Creative Commons License 2001.03.19 0 0 1
Éljen a bovli legolcsobban mit akarsz?

Lujzi

Előzmény: net-boy (-)
chromax Creative Commons License 2001.03.18 0 0 0
nemt0m
Előzmény: net-boy (-)
net-boy Creative Commons License 2001.03.18 0 0 topiknyitó
Osszessegeben azt tapasztalom hogy mind a muszaki mind az elemiszeripari termekek minosege kritikan alulira sullyedt!
Ketsegtelen, hogy a piaci verseny general olyan helyzeteket, hogy azt a minoseg sinyli meg de nem tudom elhinni, hogy hovatovabb mindennek sz.rnak kell lennie. Nem tudom elhinni, hogy az emberekben nincs igeny a jobbra a minosegibb termekekre.

A felvagottakat, voroshusarukat televagjak szojaval (azert olyan iztelen es gumiszeru), a rama, liga, delma s egyeb novenyi eredetu zsirok a tegnapi ipari margarin merteket sem utik meg.
A cipoipar (arszinttol fuggetlenul) ontja a silany egyszer-hasznalatos szemetet, a muszaki cikkek javanal a kulcsin hivatott eltakarni a belbecs hianyossagait, a (valaha jobb napokat latott) kisvendeglokben a foltos koszos asztalteritore izetlen, esetenkent szenne egetett hus, kenyerbol es paprikabol keszult vagdalt, vizizu vagy elsozott leves, fuszertol es hozzavaloktol tobbe vagy kevesbe mentes etek kerul sok esetben felhaboritoan magas aron!

Hat lehet ezt? En ahol csak komolyabb visszassagot tapasztalok azonnal a vasarlok konyvet kerem (ahol kiemelkedoen jo a kiszolgalas ott is) s megirom tapasztalataimat de ugy erzem a velemenyem semmit nem valtoztat a kialakult helyzeten. En hiaba nem megyek oda vasarolni ahol atvagtak, becsaptak, szemtelenul, flegman, lekezeloen bantak velem de nem valtozik semmi mert az emberek osszessegeben igenytelenek s megelegszenek a silannyal, az alig tobb mint semmivel.
Ti mit tesztek azert hogy minosegi termekekben es kiszolgalasban legyen reszetek?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!