Keresés

Részletes keresés

rodnas Creative Commons License 2001.12.15 0 0 2
Emlékeztek még az árvízre?
Hogyan is volt? Szolnoknál még igen magas volt a vízszint, de mire Jugoszláviába ért a csúcs, az árvíz megszűnt. Csak a kormány mocskolásával foglalkozott a média, és nem kérdezték meg, hova lett az árvíz Jugoszláviánál? Hát, pedig egyszerü, megnyitották az Orsovai erőműnél a zsilipeket. Naná, hogy a Yugók, Románok csúcsra járatták az erőművet, és csak akkor vették vissza, mikor már nekik is kárt okozott volna. Meglehet, hogy a Vásárosnaményi vízszintet az nem befolyásolja, de szerintem Orsova hatása áttételesen Tiszafüredig ér.
Pedig úgy néz ki, lesz tavasszal is nemulass.
Szerintem jóval több volt nálunk az alsó szakaszon a védekezési költség, mintha odaadtuk volna Jugónak azt a villanyáramot.
ControlDenied Creative Commons License 2001.03.19 0 0 1
egyre megyek, vagy 0-ra megyek?
Előzmény: ControlDenied (0)
ControlDenied Creative Commons License 2001.03.19 0 0 0
én ugyan nem vagyok rá kiváncsi, de egy 0-ra benéztem. csá.
Előzmény: k2laci (-)
k2laci Creative Commons License 2001.03.18 0 0 topiknyitó
Elnézem a TV-ben az árvízi képeket és őszintén sajnálom a bajbajutott embereket és azon töprengek, vajon mi készteti ezeket az embereket, hogy ott éljenek vállalva az állandó veszélyt? Persze tudom, a legtöbbjüknek nem lenne pénze elköltözni onnét, de akinek eddig volt legalább egy háza, és most már semmilye nincs, az talán már nem ott akar megmaradni.
Bár nem vagyok gyakorló katolikus, de ismerem a keresztény liturgiát, a Bibliát, melyben ez van leírva:

Máté evangéliuma 7. fej. (Hegyi beszéd)

24. ,,Aki tehát hallja tõlem ezeket a beszédeket, és cselekszi azokat, hasonló lesz az okos emberhez, aki kõsziklára építette a házát.
25. És ömlött a zápor, és jöttek az árvizek, feltámadtak a szelek, és nekidõltek annak a háznak, de nem omlott össze, mert kõsziklára volt alapozva.
26. Aki pedig hallja tõlem ezeket a beszédeket, de nem cselekszi, hasonló lesz a bolond emberhez, aki homokra építette a házát.
27. És ömlött a zápor, és jöttek az árvizek, feltámadtak a szelek, és beleütköztek abba a házba; az összeomlott, és teljesen elpusztult."

Ez valahogy nagyon ráillik a mostani helyzetre.
Én semmi pénzért nem költöznék olyan helyre ahol ilyen veszélyeknek tenném ki magam.

És itt azért felmerül az állam felelőssége is, mert ha a mostani kárelhárításra és védekezésre költött pénzt a gátak megerősítésére fordította volna, akkor talán mindez nem következik be ...

És kiváncsi volnék, hogy azon falukban amelyeket elöntött a víz, a helyi önkormányzat ad-e ki új építési engedélyt és ha igen, milyen megkötésekkel ?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!