Keresés

Részletes keresés

Hangzó Világ Creative Commons License 2016.07.20 0 0 3

Én 1951és 53 között jártam ide.Frissen épül,Rákosi pajtás avatta fel.Csonka Mária osztálytársamra emlékszem,mert a rosszalkodásom miatt a leányokhoz ültettek.Nem sok mindenre emlékszem,de a villamosozásra igen.készült egy iskolai fotó a főbejárati lécsőn álló diákokról, ha valakinek megvan tegye fel.

Szeretettel őrzöm a régi emlékeimet.Később a Medve utcai iskolába kerültem.Mindenkit üdvözlök: Zentai János

OBVS Creative Commons License 2016.07.17 0 0 2

Kedves Szkati,

 

Most véletlenül keveredtem erre az oldalra, és olvastam a bejegyzését. Csak egy kérdésem lenne: Böjte Judit nem volt véletlenül az osztálytársa??

Előzmény: szkati (1)
szkati Creative Commons License 2004.11.09 0 0 1
1950-ben születtem( könnyen ki lehet számolni, hogy hány éves vagyok) és a Dániel úton laktam. Annakidején olyan volt ez a környék, mint egy kirándulóhely. A szüleim barátai a "városból" ide jártak hétvégeken kirándulni hozzánk. A Virányos úti általános iskolába jártam sok ismert ember gyerekével együtt. Ide járt a kis Szepesi, valamint az akkori káderek gyerekei mint pl. a Biszku gyerekek, a Fehér gyerekek. Közvetlen szomszédom volt a Kopácsi család( 56-os bp-i rendőrparancsnok) és az ő lányával, a Jutkával is együtt jártam. Sok író és szinész is errefele lakott és ebbe az iskolába jártak, legalábbis általánosban a gyerekeik. Pl. ide jártak az Örkény gyerekek is. Azért írom, hogy legalábbis általánosban, mert - bár kevesen emlékeznek rá- 1964-ban és 1965-ben, 2 évig gimnázium is működött itt kisérleti jelleggel. Hivatalosan a Táncsics gimnázium kihelyezett tagozata volt. Az első évben két osztály, 65-ben, meg egy osztály indult, amiben én is érettségiztem. Nagyon sok szülő azt hitte, hogy egy "no name" gimnáziumból kisebb eséllyel indulnak a gyerekek a főiskolák és egyetemek felé és ezt cáfolta meg pl. a mi osztályunk is. 3 orvos( agysebész, gyerekorvos és belgyógyász), sok közgazdász és műszaki végzettségű ember lett belőlünk, ovónő, tanár stb. Szinte azt mondhatom, hogy kevés ember nem lett diplomás. Osztályfőnökünk Balogh Imre, aki akkortájt egy agilisan pattogós fiatalember volt, jó irányba terelt minket. Nagyon szerettük egymást, jó csapat voltunk, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy még mindíg összejárunk. Mostanság ünnepeljük az érettségink 35-dik évfordulóját.
Előzmény: naillight (0)
naillight Creative Commons License 2004.09.17 0 0 0

kicsit nagy0n megkésett a d0l0g, de én meg a virányosba jártam 2002ig;DDDD

 

Előzmény: Kígyó (-)
Kígyó Creative Commons License 2001.03.15 0 0 topiknyitó
Én ide jártam általánosba, 89-ig. Még valaki közületek?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!