Keresés

Részletes keresés

gazo2 Creative Commons License 2001.06.26 0 0 41
A Bernhart Sándor utca közelében levő szánkódombnál a játszótéren ismét halomban áll a szemét, noha nemrég tették rendbe a város emberei a játszóteret és a parkot. Mások is, én is összeszedem alkalmanként, hogy a kicsinyek higiénikus körülmények között játszhassank, de a megoldást abban látom, hogy el sem kell dobálni a szemetet.
Előzmény: gazo2 (40)
gazo2 Creative Commons License 2001.05.06 0 0 40
Vasárnap délelőtt lévén, a Déri kertbe mentem az unokáimmal. Elkeserítő, amit tapasztaltam. Az 56-os emlékmű körül tele volt éles üvegcseréppel. Akik kiitták a sört, mindjárt oda is vágták a sörösüveget. A hinták ülőkéjét, a csúszda felső részének deszkáit vandálok összetörték, a műanyag csúszdát pedig valaki el akarta lopni. (Szerencsére volt, aki észrevette, hogy kiszedték a tartócsavarokat, és odaszegecselte a műanyag páláyát.) Elmondhatom, az ott levő anyukák, nagyamák és nagypapák is kértek erre, hogy tegyem szóvá, valamit tenni kellene a vandálok ellen, és azok ellen, akik ott tanyáznak naphosszat a padokon, és összetörik az üvegeket.
Előzmény: gazo2 (39)
gazo2 Creative Commons License 2001.05.04 0 0 39
Kedves István! Jól tetted, hogy nem hagytad magadat lebeszélni a témáról. (Itt megemlítem: szinte minden ügyben, amibe eddig beleártakoztam, hasonló tanácsot kaptam: a/ úgysem történik semmi b/majd jól elintéznek, ha nem hallgatsz. Végül egyik nézetnek sincs igaza. a/ előbb-utóbb történik valami b/még nem intéztek el. Erre szokták mondani,hogy ami késik, nem múlik.
Ami nehézséget jelent egy ilyen ügy megoldásánál: a hatóságnak nincs jog, hogy magánterületre belépjen. De közérdekből (járványveszély, fertőzésveszély stb.)elhárítására már van joga. Hirtelen eszembe jut egy példa. Egy ember 11 gázpalackot cipelt a garázsába. Ennyi elegendő, hogy az egész lakótelep felrobbanjon. A tűzoltóság igenis bemehet, ha feljelentés történik. Azért viszont senki sem mehet be, hogy valaki a vizet vagy a meleget lopja a garázsában. Noha ennek elhárítása is közérdek, hiszen a közösséget lopja a meleggel és a vízművet károsítja a vízlopással. A leírt esettel kapcsolatban nincs kétségem, hogy igaz a dolog. Kár, hogy a hivatalosak nem olvassák az internetet. (El tudom képzelni, hogy 10 év múlva csak az lehet képviselő vagy tölthet be más magasabb tisztséget, aki megtanulja - legalább alapfokon - a számítógép kezelését.)
Előzmény: Törölt nick (38)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.04 0 0 38
Bár le akartak beszélni erről a témáról, mégsem bírom ki...
Népszámlálási teendőim közepette akadtam egy enyhén elmebeteg néni által lakott házra, aki évek óta reggeltől estig kukázik. Az eredmény: az udvaron felbecsülhetetlen mennyiségü nylonzacskóban felhalmozott szemét, ( a szag alapján részben romló!). A szomszédok reagálását is érdemes lenne leírni. Szerettem volna ezt az iszonyatot bejelenteni, de lebeszéltek,(úgyis reménytelen...)
A házba egyébként a 3 véreb miatt lehetetlen bárkinek is bejutni. Viszont kivülről is úgy ahogy látni lehet a szeméthegyeket. Nagyon szeretném, ha valaki venné a fáradságot, benézne a MÓRICZ U. 33-ba (Nagymalom melletti tápbolttal szemben) és igazolná, hogy nem túlzok. Akár Baja egyik negatív látnivalója is lehetne!!
S.TAJCS Creative Commons License 2001.05.03 0 0 37
a mindent beleszámolunk legalább húsz- huszonőtezer ember dolgozik azért, hogy városunk tiszta legyen!Többen passzívan járulnak hozzá a tisztasághoz, és vannak sajnos sokan olyanok, akik nem törődnek a többség akaratával. Ezeket kellene rávenni a tisztaság szeretetére!

Sanyi

Előzmény: Göldner Iván (35)
gazo2 Creative Commons License 2001.05.02 0 0 36
De bizony szúrja a szemünket. Május elsején kimentünk a Bokodi úti parkerdőbe. Örültem, hogy nagyon sok család választotta ezt a természetközeli kikapcsolódást gyermekeivel együtt. (Mi is vittük három cseppnyi unokámat.) Annak is örültem, hogy a Gondviselés Háza előtti nagy téren mindenki vigyázott a rendre és a tisztaságra. Annak már egyáltalán nem örültem, hogy a városhoz közelebbi bejárónál megállva, a szép kis erdő tele volt szeméttel. Valakik ezt a helyet használtak szemétlerakásra. Elgondolkodtam, hogy micsoda különbség van azok között az emberek között, akik törődnek azzal, hogy gyermekeikekkel együtt természetben töltsék el a pihenő idejüket, és azok között, akiknek annyi jóérzése sincs, hogy ne az erdei tisztásra hordják a szemetet.
Előzmény: Göldner Iván (35)
Göldner Iván Creative Commons License 2001.04.26 0 0 35
Ok!

Legyen inkább béke! Végülis ez a fórum nem azért van, hogy egymást piszkáljuk!

Szóval szerintetek hányan dolgoznak azért, hogy tiszta legyen városunk?

Előzmény: Mijo (26)
Tabakman Creative Commons License 2001.04.17 0 0 34
Egy időben sok közhasznú munkás járta a várost és szépítgette a környezetet. Mostanában egyre kevesebbszer tapasztalom ezt. Ez valamilyen szinten már politika lenne...?
S.TAJCS Creative Commons License 2001.04.16 0 0 33
Teljes mértékben egyetértünk, Zoli bácsi.
Csak az a baj, hogy ettől még a dolgok nem változnak sokat4

Sanyi

Előzmény: gazo2 (32)
gazo2 Creative Commons License 2001.04.16 0 0 32
Egyik kisunokámmal közös sétát tettem ma délelőtt a városban. Elképesztő a rengeteg szemét például a Déri kertben, de azt mondhatni, hogy mindenütt. Nejlonzacskók, cigarettásdobozok, csikkek... Sokszor megfigyeltem, ma is tapasztaltam. A drága autóban ülő vezető a hamutartó helyett kihajítja az ablakon a csikket. Vagy a polgár - ez tegnapelőtt történt a Szabadság úton - a csikket bedobta a drága fémből készült szeméttartó kosárba. Kiégett az alkalmatosság, a delikvensnek a szeme se rebbent. Mások jöttek a tüzet eloltani. Az a kérdésem, hogy az-e a megoldás, hogy az iskolás gyerekekkel összeszedetni a szemetet - a napokban elismerő sorokat olvastam a kétségtelenül nemes akcióról -, vagy rábírni, ránevelni az embereket, akik még nem tanulták meg, hogy a tisztaságra vigyázni kell. Lehet szépszóval, de ha nem használ, hát másként. (Az nem vígasztal, hogy Budapest is, de Párizs is szörnyen szemetes. Nekem először Baja és környéke legyen tiszta, azután - vagy vele együtt - a többi város és városkörnyék is.
Előzmény: Tabakman (30)
Tabakman Creative Commons License 2001.04.10 0 0 30
:)
Előzmény: Tabakman (29)
Tabakman Creative Commons License 2001.04.10 0 0 29
8=O
Én megpróbáltam...
Előzmény: Mijo (28)
Mijo Creative Commons License 2001.04.10 0 0 28

A legmesszebbmenőkig egyetértek veled abban, hogy ne értsük félre egymást. Cinikus lennék, ha nem így tennék :).

Mijo

Előzmény: Tabakman (27)
Tabakman Creative Commons License 2001.04.10 0 0 27
Mijó!

Itt zárjuk le ezt a vitatkozást mielőbb mégjobban férreértenénk egymást. Te nem akarsz engem bántani, ahogy én sem Téged. Akkor meg miről vitatkozunk?
Készvagyok békepipát nyújtani feléd, persze, ha a cinizmusod engedi elfogadni.
Méllyen tisztelt üdvözlettel: Tabakman

Előzmény: Mijo (26)
Mijo Creative Commons License 2001.04.08 0 0 26

Iván, a következetességen túlmenően örvendetes lenne, ha nem kevernéd a szezont, a fazonnal !
- Se hozzád, se a testvéredhez nem szóltam olyan tiszteletlenül, mint amit te tanusítasz.
- Senki nem vár sem tőled, sem mástól seggnyalást.
- Senki nem kívánt veletek vitatkozni, egyszerűen ti is fel lettetek kérve ama alapigényre, ami minden új megjelenőtől elváródik. ( Itt említettem meg a következetességet, mint ki is tünik, leginkább a kronológiai sorrendre utalva :( ! )
- Azt, hogy bizonyos "beollózások" lényegét nem vagy képes értelmezni, sajnálatosnak tartom, az azokra történő nem reagálás is minősít valakiket.
- Változatlanul úgy vélem, túl magas lóról indítottál, agresszív pökhendiségedből jó néven venném, ha alább adnál :( !

Mijo

Előzmény: Göldner Iván (25)
Göldner Iván Creative Commons License 2001.04.08 0 0 25
Na hi!

Sajnálattal látom, hogy ez a topic nem arról szól, mint amiről kéne... Vagy kényes dologra tapintottam, vagy csak szimplán velem akartok kicseszni!? Egyébként Mijo nem tudom, miért beszélsz itt következetességről! Lehet, hogy te régebb óta vagy itt, és lehet, hogy megszoktad, hogy az emberek mindenért bocsánatot kérnek itt tőled (még ha nekik is van igazuk), de nálam ez valahogy nem így működik! Én nem szoktam se**et nyalni, és feladni sem! Másrészről meg te kezdted ezt az egész vitát, ésahogy Oszibá is megemlítette, (és már én is megfigyeltem) szinte mindenbe (mindenkibe9 bele tudsz kötni. Inkább nyissunk egy "Fikázzuk le egymást" topicot, mert ez így nem igazán működik! Mindenhol csak a beollózásaiddal lehet találkozni, és folyamatosan kioktatsz mindenkit. (ez persze csak SZVSZ!!!)

Na mind1!

Pedig hogy örültem, hogy az indexen tudok majd nyomulni bajaiakkal...

Előzmény: Mijo (17)
oszibá Creative Commons License 2001.04.08 0 0 24
Azaz igaság, hogy sört ittam, de már pár órája, nem vagyok még spicces sem!!
Úgy érzem elég nagyfiú, vagyok már, ahhoz hogy eldöntsem, hogy mit tegyek, és mikor menyek aludni.
Ha visszaemlékszel tavaly december végére, akkor sem volt valami nagy forgalom.
A hígulásról nem kéne sokat beszélni.
Aztán meg mihez van közöm, azt majd én eldöntöm!
Kötözködni nem akarok, de van véleményem, és nem fogom véka alá rejteni, mind, ahogy te sem.
Remélem egyet értesz a szabad vélemény nyilvánitásal?!
Előzmény: Mijo (23)
Mijo Creative Commons License 2001.04.08 0 0 23

Feri, csapj be még egy pár pohárral, és térj nyugovóra ! Hátha kitisztulsz ... Ebben a "stílusban", nem én vagyok a partnered. Ugyan felhígult ez a terep, de van annyira sokban mindez már nekem (is), hogy megengedjem magamnak a törődés luxusát. Még akkor is, ha ez neked nem tetszik, egyébként ez az, amihez neked nincs sok közöd, lévén a készbe csöppentél :( !
Köszönöm kötözködésmentes megértésedet !

Előzmény: oszibá (22)
oszibá Creative Commons License 2001.04.08 0 0 22
Úgy nézem, kezdesz átmenni Torgyánba!! Itt, ha valaki kötözködik, az te vagy, én csak említést mertem tenni.
Nincs tudomásom arról, hogy kinek milyen beosztása van a fórumon. Úgy tudom a szabad véleménynyilvánítást nem, tiltja az alapszabály.
Előzmény: Mijo (21)
Mijo Creative Commons License 2001.04.07 0 0 21

Feri, van valami gondod ? Ugye nem kötözködni akarsz :( !? Tedd a te dolgodat, én meg az enyémet ! Amelyek, nagy valószínűséggel különbözőek. Mi sem vagyunk egyformák. A bugyuta hasonlataidat meg tartsd meg magadnak ! Ennyi. Oké, cimbora !?

Előzmény: oszibá (20)
oszibá Creative Commons License 2001.04.07 0 0 20
Mijokoma neked nem tűnt föl, hogy rajtad kívül senki nem bokszol, állandóan az alapszabályon lovagolsz, véletlenül nem te szerkesztetted? Nagyon hasonlít a kisgazda alapszabályra.
Előzmény: Mijo (19)
Mijo Creative Commons License 2001.04.07 0 0 19

Oszi, egyáltalán tudod, hogy a párbeszéd miről folyik, vagy csak úgy vélted, hogy bedobsz valami tőled megszokott "jópofát" :( !?

Előzmény: oszibá (18)
oszibá Creative Commons License 2001.04.06 0 0 18
Gyerekek legalább annyira fogjátok vissza magatokat, mint a Mijoka.
Előzmény: Göldner Iván (16)
Mijo Creative Commons License 2001.04.06 0 0 17

Jóember, próbálj már egy kicsit következetesebb, és ezzel párhuzamosan, kissé visszafogottabb lenni ! Már, ha nem esik nehezedre. Meg ami a nemi életedet illeti :( ! Nem bánt téged, meg a tesódat, a kutya sem ! Ugye ezt te is belátod ?

Muity Mijo
Baja

Előzmény: Göldner Iván (16)
Göldner Iván Creative Commons License 2001.04.05 0 0 16
Nem értelek tisztelt Mijo!

Itt most nem a kisebbség fikázásáról volt szó, de azért ha alaposabban körülnézel, mindenhol csak a segélyért folyamodik egy bizonyos népcsoport, de a munka az büdös! De zárjuk le ezt a vitát, és inkább térjünk vissza az eredeti témánkhoz, ahelyett, hogy egymást baszogatjuk nem? (lassan minden topicban ez megy!)

Egyébként miért nem tetszik a bátyám stílusa? Semmi extrát nem írt!

Nem értelek... Mind! VITA LEZÁRVA (RÉSZÜNKRŐL) Nem Emilio???

Tsá

Előzmény: Mijo (15)
Mijo Creative Commons License 2001.03.23 0 0 15

Kedves Emil, bölcsebb lennél, ha szerényen te néznél alaposabban körbe, mielőtt csipkelődni kezdesz :( ! Következetesség, barátocskám, kövezetesség ....., mint mondottam, rossz az indításod :( ! Amúgy meg üdv.

Tabakman válasz erre | adatok | e-mail 2001-03-23 21:40:37 (12)
Mijo válasz erre | adatok | e-mail 2001-03-23 21:56:07 (13)
Tabakman válasz erre | adatok | e-mail 2001-03-23 21:57:19 (276)

Mijo

Előzmény: Tabakman (14)
Tabakman Creative Commons License 2001.03.23 0 0 14
Kedves Mijo!

Talán nézz körbe alaposabban a bemutatkozás tekintetében...
Egyébbiránt melyik része csípi a szemed a véleményemnél?
Tiszteletteljes üdvözlettel Tabakman.

Mijo Creative Commons License 2001.03.23 0 0 13

Első hozzászólóként, ezzel a csiszolt rutinnal, bizony nagyon nem jó ez a kezdés !
Elmaradt a nálunk nélkülözhetetlen, név szerinti bemutatkozás :((( !!!

Muity Mijo
Baja

Előzmény: Tabakman (12)
Tabakman Creative Commons License 2001.03.23 0 0 12
A minap olvastam a Mai Blikkben, hogy a romák Franciaországból fröcsögnek, mert szerintük a munkanélküliségük fő oka az, hogy nem engedik sehol sem érvényesülni őket. A közmunkában talán előbb bizonyíthatnának és ha "ügyesek" a többit majd meglátjuk. Tudom, a többire soha nem fog sorkerülni.
S.TAJCS Creative Commons License 2001.03.23 0 0 10
A testületi ülésen elfogadták a Komszolg. kht. üzleti tervét, amelyben a szemétügyek (bocsánat: hulladék gazdálkodás) veszteséggel van tervezve, mondván a város évek óta nem emeli a díjakat, ezért aztán veszteség keletkezik. Egy igen érdekes mondat hangzott el ezügyben egyik képviselőnk szájából:
A veszteség tulajdonképpen a tulajdonos által a cégből kivont tőke, azaz a tulajdonos, ha nem állapít meg optimális árat, és az így keletkezett veszteséget nem kompenzálja, tőkét von el. Érdekes módon senkinek nem jutott eszébe megcáfolni ezt az okfejtést, ugyanakkor az sem, hogy javaslatot tegyen a szemétszállítási díj emelésére.
Ezzel lehetőség van továbbra is biztrosítva ezen ágazat tevékenységének ellazsálására, így fordulhat elő, hogy hetekkel az interpelláció után sem takarították fel a bokodi utat és környékét, meg a többi hasonló szemét lerakatot.

Mi a véleményetek? A szemétdíj visszaállítása megoldja a problémát?

Sanyi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!