Igaz,de én csak a klasszikus értelemben vett,a meggyötört,két hitelkártyával is rendelkező,amerikai DEA alkalmazottak által is megérthető terminológiát használtam.
Hátha egyik elolvassa.
A boldogság,egy általam is igen okosnak tartott filozófus szerint egy érzés,amelyet az ember egy ismertnek tartott cél felé haladva,ismeretlen akadályok leküzdése közben érez.
Vehetünk itt egy afrikakutatót vagy egy stoppost,még akkor is boldogabbak egy drogosnál,mikor szomorúak.
Megvizsgáltam ezt a definíciót,ahogy embereket figyeltem meg magamkörül.Namost,ha hiányzott az ismertnek tartott cél,vagy az ismeretlen akadályok,akkor a boldogság is hiányzott.Nem volt semmilyen játszma.
Rengeteg drogos barátom volt,de egyik se volt boldog és mélyen jól tudták ezt mind.
Bukott célokkal sok ember(él).Az élő és az élőnek tűnő emberek között nagy a különbség,bár az ember mai homo sapiens állapotában,egyáltalán nem feltűnőek a zombik,még igen jó pozíciókban sem.
Ahány ember,annyi féle boldogság és vágy,vagy mégtöbb,én most egy mechanikus verziót szerettem volna a figyelmetekbe ajánlani.
boldogságból nincs gyári széria.... azok a bizonyos megfásúlt emberek, akik nem keresik a boldogságot, úgy vannak vele, hogy biztosak benne, hogy qrvasokat szívnának útközben (igazuk is van:)) nekik az a boldogság, ha már nem lesz szarabb:)) vagy szűkös fantáziával , ( egyébbként pont azért nem találják, mert ragaszkodnak egy képhez, amin keresztűl el tudják fogadni az örömöt)azt gondolják, hogy "majd odaát", és ez is azért, mert az a bizonyos minta, amit le akarnak utánozni, nem abszolútt, de ők annak érzékelik, és mivel nem látják reélisnak/realitásnak (azért megvan ennek a groteszksége ha végig gondolod) a haláltól remélik ezt a "mintát", tehát a halál utáni vágy pontosan ugyanaz, mint a boldogság utáni.
Van is, meg nincs is. Pl jógi fogja magát, és jógázik mittomén mennyit, eljuttatva magát a hetedik menyországba, mert stimulálja a mittoménmit. (ez nyílván nem A boldogság ugye?) cuccos belövi magát (ez sem az ugye? ) stb, stb.
És itt azért szerintem egy fontos dolog fölött majdnem, önkéntelenűl is, elsiklik az ember, ugye? :)) Írtál egy ilyet, hogy "BOLDOGSÁG GONDOLATÁHOZ", Na pont erről van szó. Mert mért ne lehetne a boldogság besavanyodva, fásúltan, jógázva, drogozva, stb, stb,stb. Hát amiatt, hogy NEKED NEM AZ A BOLDOGSÁG. Te nem ezekre vágysz (én sem :)) DE MI AZ? HOGY BOLDOGSÁG????!!! Vágy beteljesülés??? ennyi?? kiváncsi vagyok
A boldogságra törekvés sem biztos, hogy általános. Vannak besavanyodott, megfásult emberek, akiknek közük sincs a boldogság gondolatához.Sok esetben az öngyilkosság utánni vágy erősebb, mint a boldogság utánni.
A " normális " boldogságra vágyóknak pedig a céljuk eléréséhez nincsen recept. Hát ezért nem lehet uniformizálni a dolgot.
bélla: mármint ezt hogy érted? a vágyat? "uniformizálni" was? Nem lehet álltalánosítani? vagy mi?
az, hogy különböző modeleken, szűrőkön, fókuszokon, keresztűl akarjuk megragadni az életörömöt, egy dolog, nyílván nem mindenki ugyanúgy éli az életét, és nem ugyanarra vágyik, nyílván a boldogság nagyon szubijektív dolog, de az, hogy mindenki boldog akar lenni azért még álltalános nem?
könyveket írt, egyetemeken tanitott, tanít, stb.
Romantikus hazugság, regényes igazság c. pl.
Ha valaki kívállóvá akar válni saját területén, akkor megpróbál az azon a területen addig legnagyobbakat alkotókhoz hasonlítani. Pl. Don Quijote, aki a lovagi ideálokat megtestesítő (elfelejtettem a nevét)-hez akarta mérni magát, oly módon, hogy a lehető legkissebb legyen a különbség. Minden tettével és gondolatával őt akarta másolni, hogy megfeleljen az ideálnak.
Szoval arról írt a muksó, hogy a vágy alanya, a vágy tárgyához egy közvetitőn keresztűl jut el. Ez határozza meg azt, hogy mi is legyen a tárgy.
Ezt mondjuk olyan esetekben, mikor a feleség a férj legjobb barátjával lép le, vagy mikor gyerekek egymás játékára tőrnek, miközben ott hever a többi, teljesen megegyező játék, lehet tetten érni. De még számtalan dolog ered ebből.