Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2020.10.29 0 0 21

van itt még valaki?

Elrontott m Creative Commons License 2015.06.18 0 0 20

Kérem, hogy amennyiben ismer lézeres látásjavító műtéten átesett olyan személyt, aki elégedetlen lett az eredménnyel, és Pécsett műtöttek, ne habozzon, jelentkezzen az alábbi e-mail címen:   

elrontottlezeres@gmail.com

tyúkanyó48 Creative Commons License 2015.02.22 0 0 17

Sziasztok!

Most január végén voltam a Saint James Klinikán (http://www.lassjol.hu/) PRK szemműtéten, teljes mértékben meg vagyok velük elégedve, nagyon odafigyelnek az emberre, rendesek és látszik, hogy nagyon értik, mit csinálnak. 

Kaptam egy 50.000 Ft-os ajándékutalványt a műtét után, akit érdekel, oda tudom adni ajándékba, annyi kikötés van, hogy 2 hónapon belül lehet elhasználni, tehát csak akkor írj, ha már biztos, hogy legkésőbb március 27-ig fogsz náluk csináltatni PRK műtétet. Ha érdekel, írjatok a hadron21@gmail.com-ra, kérdezhettek a műtétről is, tapasztalatok stb. :)

csibekelt Creative Commons License 2014.09.19 0 0 16

Lézeres szemműtétre 50.000 Ft kedvezményt jogosító kupont adnék ingyen. Érvényes november 30-ig.

Elérhetőség: csillagzapor@gmail.com

sanyi1104 Creative Commons License 2014.01.08 0 0 13

Sziasztok! Van ELADÓ 50 és 40 ezer forintos bármilyen szemműtétre beváltható február 7-ig érvényes kuponom! Ha érdekel valakit írjon! sanyi1104@citromail.hu

avanivitava Creative Commons License 2013.02.17 0 0 12

Sziasztok,

egy hete volt PRK-m,még itthon lábadozok:)Azt szeretném kérdezni ,hogy nektek mikor kezdett élesedni a látásotok?Közelre már egész jóó vagyok:)

Előzmény: greatorg (4)
avanivitava Creative Commons License 2013.02.17 0 0 11

Én  is hasonló paraméterekkel indultam neki.Egy hete volt ,PRK,azt szeretném kérdezni,neked mikor élesedett ki a látásod??

Előzmény: greatorg (4)
avanivitava Creative Commons License 2013.02.17 0 0 10

Sziasztok!

A tapasztaltabbakat szeretném kérdezni,az normális,hogy egy héttel a PRK után még nem megy a távollátás?Közelre már penge vagyok:)

zsombi Creative Commons License 2013.02.12 0 0 9

Éjszaka nincs UV sugárzás, csak nappal kell a napszemüveg.

Előzmény: Mr. Justice (8)
Mr. Justice Creative Commons License 2013.01.25 0 0 8

Nem olvastam sokat vissza, ezért ha már sokan írtak hasonlót akkor bocs.

3 hónapja volt PRK műtétem egy vidéki klinikán, röviden írnék erről okulás képpen:

A műtét tényleg fájdalom mentes, de kellemtlen az arcodra "fröccsenő" éppen plazmává váló szemed szaga...

A műtét - bár ezt sehol nem reklámozzák - nem a lézerrel kezdődik, hanem azzal, hogy egy szikével lekaparják a hámréteget a szemedről amit ugye végig kell nézned...elég közelről  :-)

1,5 órával a műtét után kezdődik az a fájdalom, amire nem lehet felkészülni. Leginkább úgy tudnám jellemezni, mintha egy nagyon csípős félbevágott paprikát közvetlenül beledörzsölnél a szemedbe, majd hogy ne csak marjon ezért még megszórod durva szemű tengeri sóval, hogy szúrjon is. Ezt SEMMILYEN fájdalomcsillapító nem enyhíti, aki ilyet állít az hazudik vagy sikerült elaludnia. Nekem sajnos nem sikerült, pedig túladagoltam mind a fájdalomcsillapítókat, mint az altatót, de ezek hatására csak vakon hánytam a vécét kitapogatva... 48 óra után tényleg enyhül a fájdalom és onnantól csak kellemtlen kb. 1 hétig, mert ekkor már egyre hosszab időre ki lehet nyitni a szemet és egyre kevésbé könnyezel.

Nekem mindkét szemem -3,75 volt és a balon a -0,25-öt, a jobbon a 0,0 -át céloztuk meg. Ennek az volt az indoka, hogy a bal majd segít közelre fókuszálni, jellemzően olvasni. Na ez nem egészen jött össze mert jelenleg (1 és 3 hónapos kontroll is ugyanazt hozta) a bal -0,75 lett a jobb -0,37 ...ez utóbbival már elég jól látok, de csak a ballal nem vagyok elégedett. Most egy új szemcseppet kaptam emiatt (Maxidex) ami elvileg véknyítja a szaruhártyát és emiatt, a 6 hónapos kontrollra elvileg , TALÁN egy negyed dioptriát még javulhatok. Két szemmel nézve azt az eredményt már elfogadnám, de ha a jelenlegi maradna (bal szem) akkor kiverem a balhét mert nem azért fizettem 240-et mert továbbra is szemüveges szeretnék maradni.

Többen írtak a "szellemképről" vagy "dupla látásról" amiket én is meg tudok erősíteni, ez a PRK hatása, amit szintén nem reklámoznak a műtét előtt. Ez a kör alakú heggesedés miatt van ami nappali fénynél (kis pupillánál) kevésbé, sötétedés után (tág pupilláknál) már elég zavaró. Ez sajnos nem fog elmúlni, legalább is engem nem bíztattak. Persze egyénenként változik, ki hogy reagál a műtétre, így a szellemkép erőssége is egyénenként változhat, idővel biztosan csökkeni fog, kérdés mennyire. A szellemkép nem összetévesztendő az időszaki homályosodással ami különböző uszkáló trutyi látótérbe kerülése, de akár szemszárazság miatt is lehet. Ez mindenképpen el kell hogy múljon idővel, ha nem akkor baj van. Nekem még 3 hónaposan napi kb 1x még előfordul kb fél órára, kellemetlen ha pont esti vezetésnél.

A lebenyes verzióknál amúgy nem lesz ilyen szellemkép, de ott meg folyamatos a lebeny elmozdulásának kockázata, pláne ha sportol az ember, én emiatt maradtam inkább a PRK-nál.

Akik a garancia miatt aggódnak, azoknak annyit tanácsolnék, hogy független szemésznél is vizsgáltassák be a szemüket DE csak a műtét utáni 6. hónap után, mert addig tényleg van lassú, de folyamatos javulás. Ha nincsenek megelégedve akkor se a bíróságra, hanem először a műtő céghez forduljanak, hátha van még megoldás a javulásra. Persze ha elutasítóak akkor ki lehet verni abalhét akár ügyvédhez is lehet fordulni, mert a szemünk az nem játék, pláne nem ennyi pénzért.

Remélem ne vettem el senkinek a kedvét a műtétől, MERT azért vannak pozitívumok is:

Reggel nem a szemüvegemet keresem először, hanem lazán látom a szoba túlsó végében lévő digitális órát, miszerint még alhatok egy fél órát...zuhany alatt látom a lábujjkörmeimet, nem szarakodok többé kontaktlencsével a sportolás előtt, végre hordhatok napszemüveget és a sima szemüveg sem nyomja szét a fülem, orrom.

Apropó napszemüveg: téves az az álláspont, hogy műtét után fél évig csak napsütésben kell hordani. Az UV fény FELHŐS időben is rontja a látást, így kültéren MINDEN esetben, RÖVID időre is napszemüveget javasolok. Apró figyelmességként javaslom a szolárium, bowlingpályák, diszkók :-) és kisállatkereskedések kerülését fél évig.

budfbundy Creative Commons License 2007.03.30 0 0 6
Hello! új vagyok itt még, olvasgattam a fórumot. Szeretném megkérdezni hogy kb menyibe kerül 1 szem műtétje? átlagban, gondolom helyfüggő,hogy hol csinálod de átlagban. Előre is köszönöm.
feketeszemű Creative Commons License 2005.03.18 0 0 5

sziasztok!

tud valaki infót adni arról, hogy egy PRK szemműtét után,mi az az idő,amikor az ember erőltetheti a szemét,értem ezalatt a napi 10 -12 órás olvasást,tanulást? Mindenhol azt olvasom, hogy az ember szeme (látása) a műtét után, kb. fél,vagy 1 év multán áll be ..:(( Ez tényleg így van? Előre is köszönöm !:)) Én is a műtéten gondolkodom, de nagyon félek,hogy emiatt nem tudok normálisan tanulni!:((  

greatorg Creative Commons License 2003.04.26 0 0 4
Sziasztok!

Tegnapelőtt volt hetedik hónapja, hogy átestem a műtéten. PRK 'sasszem-kezelés', elég sok cilinderes dioptriát szedtek le. Azelőtt a normál és a cilinderes dioptriák összegei 6.0 és 6.5 voltak, ma már teljesen jól látok szemüveg nélkül, vezetek, számítógépet használok (internetes cégem van, rengeteget ülök monitor előtt), szóval teljes mértékben sikeres volt a műtét. Bár azt jósolták, hogy kb. 40% esélyem lesz arra, hogy 0.5-1 dioptria visszajön, ez szerencsére még nem következett be.

Ha kíváncsi vagy, hogy a te szemeddel mit lehet kezdeni, ezen az oldalon ingyenes szemvizsgálatot ajánlanak. Érdemes bejelentkezni, már csak azért is, mert egy -lézeres szemműtétekkel kapcsolatos- hírlevélre is fel tudsz íratkozni. Fontos, hogy minden adatodat kitöltsd:

http://www.tokeletes-latas.4u.hu

Remélem, segít.

Üdv:
Csaba

chita Creative Commons License 2003.02.12 0 0 3
ZedIzDead-hez hasonlóan én is átestem már egy kezelésen, az általa említett topic-on medgtalálod a választ, minden felmerülő kérdésedre.
Sok sikert a döntéshez!!
Előzmény: tuff (-)
ZedIzDead Creative Commons License 2001.03.12 0 0 2
Látásjavító szemműtét. Megéri ?

Szeretettel várunk.

[ZedIzDead], aki már átesett.

Előzmény: BahnScorper (1)
BahnScorper Creative Commons License 2001.03.12 0 0 1
Topicok száma e témáról >0!

Ld. Látásjavító szemműtét, megéri, vagy vmi hasonló...

hűha Creative Commons License 2001.03.12 0 0 0
ebben 0 prakszisom van
tuff Creative Commons License 2001.03.12 0 0 topiknyitó
hello!

egy ismerősöm most készül megműttetni a szemét az Optik-med-nél és az is lehet, hogy
én is rászánom magam, de előtte érdekelnének tapasztalatok a dologról, főleg olyan
emberek véleménye érdekel, akik már átestek a műtéten, ezek közül is azoké, akik
már régebben, tehát 3-5 évvel ezelőtt csináltatták meg a szemüket.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!