Keresés

Részletes keresés

Harangozó Zsolt Creative Commons License 2018.04.10 0 0 48

Űdv lenne egy kérdésem hogyha a biztositó meg szűntette a kfgb -t nem fizetés véget és és be fizettem a fedezezlenségi dijat akkor lehet -e az autot használni.

HiSec Creative Commons License 2009.08.31 0 0 47

Sziasztok!

Szeretném figyelmetekbe ajánlani egy céget akik MABISZ minősítéssel rendelkező fém biztonsági ajtókat forgalmaznak. Nagyon korrekt csapat! Betartják a megbeszélteket, eltakarítanak maguk után és kedvezményt is adnak :)).

 

Szóval:

http://fembiztonsagiajto.hu/

vagy

http://hisecdoors.hu/

 

 

 

Suni11 Creative Commons License 2008.01.28 0 0 46
 

Sziasztok,

 

Segítségkéréssel fordulok Hozzátok, MÁV biztosítós üggyel kapcsolatban.

 

2007. május 4-én belémjött és totálkárra tört egy "kedves" suzukis hölgy, aki bár az evidens baleseti körülmények ellenére nem ismerte be,  h ő a hibás...Na a rendőrségi határozat meg is jött 2 hónap múlva (júliusban), miszerint 100%-ban ő a balesetet okozó. Ezt a codálatosz MÁV biztosító meg is kapta, ám azóta l.f.sz sem történt annak ellenére, h havonta 2x járok be a fejükre pirítani.

Múlt hét pénteken megmutatták azt az összeget, amelyet MAJD egyszer utalni fognak. Megdöbbenve láttam, hogy a 9 hónapra egy fillér kamatot sem számoltak fel.

A rendkívül undok ügyintéző azt mondta, hogy ugyan miért fizetne, hisz nem a biztosító hibája miatt nyúlt el ennyire az ügyintézés, hanem azért, mert későn adtam le a papírokat.

 

A késői papírleadásról csak annyit, hogy a törzskönyvem másolatát az adminisztráció szerint valóban később, novemberben adtam le (mivel elhagyták a júliusi másolati példányt). Sajnos ezt nem tudom igazolni.

 

Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy a baleset után két hónapra rá, az új, egy napos kocsimba is belejött egy matt részeg k.cs.g, aki bár nem csak a piroson jött át 100-zal, de még életében nem látott jogosítványt, messziről sem.

 

Tudnátok abban segíteni, h mely esetekben jár a kamatos kamat a károsultnak?

 

Nagyon köszönöm,

Süni

barkzso Creative Commons License 2006.02.21 0 0 45
Sziasztok!
A következő eset kapcsán kérem a segítséget:

2004.08.26-án koccanás történt az én hibámból - egy utánfutós autót löktem meg a pirosnál minimális sebességgel. A kár is nagyon csekély lett, az utánfutó - kölcsönzős volt és együtt vittük vissza, a kölcsönzős nem talált rajta semmi sérülést és visszavette. Az autó vonóhorga nagyon kicsit meghajlott kb. ennyi lett a kár (a baleseti bejelentőt kitöltöttük). 2004.09.05-én kaptam egy levelet a biztosító kárrendezési partnerétől amiben levő kárbejelentési adatlapon ismét leírtam mindent és elismertem a felelősségemet + hogy készítettem digit fotókat a másik járműről.
Viszont! én megcsúsztam a díjfizetéssel és nem volt érvényes a bizutosításom abban az időszakban (2004.06.30-2004.09.28). Utánna ugyanennél a biztosítónál (KÖBE) újrakötöttem és év végéig ott is maradtam.
Az év végén váltottam biztosítót és a KÖBE kiállította a kártörténeti igazolást A0-val ami előtte is ennyi volt. Azóta nem jelentkeztek semmilyen formában.
2006- Februárban kaptam egy levelet amiben leírják hogy kárt okoztam, és a károsultnak kifizettek 91000Ft-ot amit 30 napon belül fizessek meg nekik mert különben a mabisz jogi úton behajtja.

Nem akarok kibújni a fizetés alól, de érdekelne hogy itt minden jogszerű-e a biztosító részéröl? Mihez van nekem jogom: kérhetek-e a kárrendezés dokumentumaiból: számlák, fényképek, dokumentumok (miket, és mennyit fizettek ki) hiszen ha fizetek csak kellene tudnom hogy miért? Jogos-e igy ennyi idő után 30 napos határidővel felszólítani? Megjegyzés: se a levélen nincs pontos dátum (2006,Február), se a csekken nincs fizetési határidő...

Előre is köszönöm az észrevételeket!

jay_75 Creative Commons License 2005.02.17 0 0 44

úgy látszik kicsit érzékenyebb vagyok a szavak jelentésére, ha több időm van a kelleténél.

Anélkül, hogy bárkit meg bántanék, a bróker nem azért bróker, hogy a legjobbat válassza ki a piaci termékek közül. a Bróker azért bróker, mert közvetítő. az Ügyfél és a cégek között közvetít. Az alkusz peidg a magyar szó a brókerre.

nem kell ezt túl bonyolítani.

a Tőzsdei bróker nem választja ki a legjobbat tőzsdén, nem ez a feladata, az a feladata, hogy a befektető pénzét a befektető megbízásából a tőzsdén befektesse (közvetít, azért, mert a tőzsdéken nem mindenki sétálhat be és köthet üzletet). szépen néznénk ki, amikor én egy bizonyos részvényt akarnék venni, és a brókerem meg kiválasztaná nekem, hogy helyette mi is lenne a jobb....

a bróker (közvetítő, alkusz) jelentése sokkal tágabb, mint az, hogy pénzügyi tanácsadó. - nem csak a pénzügyi világban vannak brókerek.  

és való igaz, hogy magyarországon 320 pénzügyi cég 6-8 ezer termékét nem ismerheti senki egyszemélyben. Úgy gondolom, érthet valaki eléggé a pénzügyi piachoz annyira, hogy általában átlássa az ügyfél igénye esetében hova kell fordulni.

Nem kell egy ügyfélnek több pénzügyi bróker/tanácsadó/alkusz - kapcsolat. Bőven elég egy akivel a viszont a kapcsolata folyamatos, aki ismeri a "portfolioját - nem kell, hogy brokere helyben tudjon minden kérdésre megfelelni. az orvosok is előbb kivizsgálásra küldik a betegeket.

és ha már itt tartunk,a házi orvosok is tudják, hogy milyen panasszal milyen kivizsgálásra van szükség, és milyen beutalót kell írni. Nem feltétlenül kell neki meghatároznia a gyógymódot, vagy végre hajtania az operációt.

üdv. j

Előzmény: puncsosweb (37)
puncsosweb Creative Commons License 2005.01.24 0 0 43

ok, örülök, hogy megoldódott

Előzmény: szemi53 (42)
szemi53 Creative Commons License 2005.01.24 0 0 42
akkor elnézést kérek,de ugy jött le nálam,hogy csak gunyolodsz.Természetesen bizonyos dolgokban egyetértünk,söt meg is tudlak erösiteni,de nem szabadna álltalánositani.
Beszélgetni mindig kész vagyok,bármilyen témába,bár mit felhozol,nyilt vagyok és öszinte.
helló
Előzmény: puncsosweb (41)
puncsosweb Creative Commons License 2005.01.23 0 0 41
nem, ezt komolyan értettem, nem gúnyolódás volt
Előzmény: szemi53 (40)
szemi53 Creative Commons License 2005.01.23 0 0 40
gunyolodjál csak,nem veszem fel a kesztyüt,azt hiszem,hogy nagyon rosszul közelited
meg sok esetbe a kérdést,és ne akard lexikálisan leírni,hogy mi a külömbség az üzletkötö-biztositási ügynök vagy broker között,és ez lehet akár biztositási vagy pénzügyi/banki/brokor.Tudnod kellene,hogy nagyon szervesen egymáshoz kapcsolodnak,és profi modon tud tanácsadóként is dolgozni az ügyfelek érdekébe.
Előzmény: puncsosweb (39)
puncsosweb Creative Commons License 2005.01.22 0 0 39
akkor te a megbecsülendő kivételek között vagy :)
Előzmény: szemi53 (38)
szemi53 Creative Commons License 2005.01.22 0 0 38
Nagyon igazad van,csak abban tévedsz,hogy az ügynö/üzletkötö/nem minden esetben a cégért van,nagy tévedés,az üzletkötö az ügyfél érdekeit képviseli,ha nem az nem üzletkötö,az egy pancser cseléd,aki a nagyok seggét nyálja,csak nem jön rá,hogy sose lesznek vele lojálisak.Az ügynök az ügyfelekből él az adja meg a kényérkereseti lehetöséget,és avval nem szabad visszaélni-hanem élni kell vele.Ezt saját börömön tapasztaltam,hisz 5 éve ezt csinálom,viszonylag tisztesen élünk bellöle.
puncsosweb Creative Commons License 2005.01.22 0 0 37

hmm,hmm

 

csak azért mert itt van egy kis tévedés a szóhasználatodban, sztem érdemes javítani...

 

az ügynök: egy cég érdekeit képviseli az ügyféllel (ÜF) szemben, célja, hogy a cégének legmegfelelőbb terméket adja el, az ügyfélt rá kell beszélni

klasszikus példa: bizt.ügynök a szádba rágja, hogy amit ő kínál az a legjobb, leglilább, legeurópaibb, stb .. vagy lehet itt példa még pl egy Avon-tanácsadónő is (attól lesz szép a bőröd :))

 

a bróker: az ÜF kérésére találja meg az optimális megoldást, az ÜF érdekeit képviseli

- biztosítási bróker: az egész biztosítási piac termékei közül választjai ki az ÜF céljának legjobban megfelelő terméket

- banki bróker: ugyanez, csak a bankpiac termékei közül választja ki a legjobbat

-tőzsdei bróker: magától értődik, a tőzsdén választja ki a legjobb megoldást

DE! egy bróker a három területből csak egyben lehet szakértő (ezért is bróker, és nem pénzügyi tanácsadó)

szóval egy banki bróker ne adjon tanácsot pl. bizt. ügyekben és vissza

 

az alkusz (pénzügyi tanácsadó): az egész pénzpiaccal kapcsolatban áll, tanácsot és segítséget nyújt minden pénzügyi helyzetben legyen az akár bank, biztosító, tőzsde, ltp, nyp, egészségpénztár, vagy adózással kapcsolatos (állami támogatások, adókedvezmények), így tényleg az ÜF-nek legjobb terméket választja, akár több olyan pénzpiaci terület termékének kombinációjában, amiről egy bróker nem is tudhat

itt is van DE! ez nem úgy megy, hogy az p. tanácsadó a hasára üt, és helyben válaszol .. mutasson nekem valaki olyan embert, aki egyedül nyomon követi az összes bank, biztosító, .. az előbbiek .. termékeit, változtatásait + az aktuális adóváltozásokat.

az összes komolyabb alkusz cég mögött komoly szakértőgárga áll, akik elemzéseikkel, szakértelmükkel biztosítják a legjobb megoldás megtalálását

a legnagyobbak természetesen mind Rt-ok, véletlenül sem Kft-ok, vagy mások

 

szóval te inkább egyfajta alkusz cégnél dolgozol, bár lehet, hogy csak biztosítást, és hitelezést vállaltok, és ez így, legalább is, nem a legjobb

 

ezt nem azért írom, hogy téged bántsalak, remélem nem sértésnek veszed

amúgy kíváncsian várom a válaszod!

 

ui: szép teljesítmény az 500 ÉB 4 év alatt, ehhez gondolom erősen értesz. sok sikert a továbbiakban!

Előzmény: szemi53 (36)
szemi53 Creative Commons License 2005.01.22 0 0 36
Kedves suto.

azt kelene megnézni elöször is,hogy melyik biztositonál van a kötvényed,mert mindegyiknek más-más a kárrendezése.Gyere a honlapomra,ott választ kapsz mindenre.
hello szemi53
suto Creative Commons License 2005.01.10 0 0 35
Kedves Híd!

Köszönöm szépen a választ!
Előzmény: Híd (34)
Híd Creative Commons License 2005.01.08 0 0 34
20 ezer ft alatti kárnál nem mindig mennek ki felmérni, elég egy telefon, és bemondásra is fizetnek. az öcsém a múltkor felhívta az ügynökét, hogy két tenyérnyi helyen beázott, és a pali megkérdezte, hogyha átutal 18 ezret, az jó-e. Mondta az öcsém, hogy rendben. Így is lett. A plafon meg megvárja a következő festést.
Előzmény: suto (33)
suto Creative Commons License 2005.01.07 0 0 33
Sziasztok!

Lakásbiztosítási ügyben szeretnék tanácsot kérni, mert még nincs tapasztalatom.

Az történt, hogy egy fölöttünk levő emeleten levő csőrepedés miatt beázott a lakásunk. Az ottani lakó elismerte a károkozást, van róla nyilatkozatom. Már csak ki kellene töltenem a biztosítótól kapott papírt.

A gondom az :) , hogy a kárunk nem nagy: alig észrevehetően foltos lett egy helyen az előszoba fal, a fürdőszobában pedig kicsit felpúposodott, megrepedt a vakolat a sarokban. Nem tudom, ilyen esetben érdemes-e bármit tenni, vagy inkább megvárni vele a következő festést. Gondolom, a biztosító csak a hibás rész kijavítását fizetné, de attól félek, az jobban meglátszana a falon, mint a mostani kis repedés vagy folt.

Sziasztok!

Lakásbiztosítási ügyben szeretnék tanácsot kérni, mert még nincs tapasztalatom.

Az történt, hogy egy fölöttünk levő emeleten levő csőrepedés miatt beázott a lakásunk. Az ottani lakó elismerte a károkozást, van róla nyilatkozatom. Már csak ki kellene töltenem a biztosítótól kapott papírt.

A gondom az :) , hogy a kárunk nem nagy: alig észrevehetően foltos lett egy helyen az előszoba fal, a fürdőszobában pedig kicsit felpúposodott, megrepedt a vakolat a sarokban. Nem tudom, ilyen esetben érdemes-e bármit tenni, vagy inkább megvárni vele a következő festést. Gondolom, a biztosító csak a hibás rész kijavítását fizetné, de attól félek, az jobban meglátszana a falon, mint a mostani kis repedés vagy folt.

Vagy hadd jöjjön csak ki a kárfelmérő és az majd megmondja?
Híd Creative Commons License 2005.01.04 0 0 32
Hát basszus, örülj, hogy élve megúsztad. Ekkora hülye hogy lehet valaki, hogy odateszi az olajat a tűzhelyre, és ledől egy kicsit, amíg forró lesz! Az eszem megáll. Szerencse, hogy csak ennyi történt, és nem égetted le az egész háztömböt. Nem lennék a szomszédod!
Előzmény: krumplishal (26)
puncsosweb Creative Commons License 2005.01.03 0 0 31
szia,
keress meg egy biztosítási alkusz céget (nem bt-t, hanem nagyobbat, rt-t), ők elég nagyok ahhoz, hogy a legjobb szerződést dolgozzák ki a számodra
Előzmény: ujvika (25)
puncsosweb Creative Commons License 2005.01.03 0 0 30
szia,
tényleg jól írták az elöttem szólók, addig nem szabad kitakarítani, és hozzányúlni bármihez, míg a biztosító kárszakértője fel nem méri (lehet, hogy a ruhát is beleszámolták volna, mint tönkrement ingóságot)
írtad, hogy volt ingóságbiztosításod is, így ha jól volt meghatározva az érték, akkor kifizeti az ingóságaidban esett kárt is (ha nálatok pl. 3M Ft értékű ingóság van, és a biztosítási kötvényen csak 1,5M Ft után fizetted a díjat, akkor az ingóságban keletkezett kár felét fogják fizetni [alul biztosítotttság suxx!]) - ugyanilyen elgondolással az ingatlanra is
Előzmény: krumplishal (26)
krumplishal Creative Commons License 2005.01.02 0 0 29

Köszi a választ, de szeretném, ha ide is átnéznél, itt kicsit reszletesebben leirtam, csak nem akarok kopizni.

 

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9108838&la=40813940

 

Ja, amugy nem nyulok semmihez, most sem ott vagyok, abban a  lakasban keveset vagyok. Es fenykepet is csinaltam:)

Reggel szolok is a biztositonak(is).

Előzmény: OszyPeti (28)
OszyPeti Creative Commons License 2005.01.02 0 0 28
szia! jól tetted, hogy szóltál mindkettőnek, de ne várj a biztosítóval, még holnap hívdd fel őket, mert 1-2 nap mire kijönnek, és nem túl jó dolog koromban élni napokig. a tűzoltók után ne takarítsatok ki, mert akkor a kárfelmérő nem fogja látni, hogy mi történt. ha valami mégis halaszthatatlan, akkor próbáljátok meg előtte lefényképezni, vagy videóval rögzíteni. a biztosító azokat amiket felsoroltál, valószínűleg téríteni fogja. üdv.
Előzmény: krumplishal (26)
OszyPeti Creative Commons License 2005.01.02 0 0 27

szia!

ha valamilyen tűz miatt ugrassz ki, akkor fizetnek, mert az nem öngyilkosság(bár szinte tuti, h lesz a kifizetés előtt egy kis jogi csűrés-csavarás).

ha terrortámadás miatt ütött ki a tűz, akkor sajna nem, azt minden biztosító kizárja.

Előzmény: brrrrr (20)
krumplishal Creative Commons License 2005.01.02 0 0 26

Sziasztok!

 

Lehet, hogy kicsit off leszek, de fontos lenne mielőbb választ kapnom.

 

Tegnap reggel fél8kor feltettem az olajat a villanytűzhelyre, aztán kicsit ledőltem tévézni, amíg fel nem hevül eléggé, de elaludtam:( Mivel fáradt voltam, csak délután 2kor keltem fel. Elégett az olaj, tiszta korom volt minden, a falak, szőnyegek, ruhák, minden, és én is tiszta korom voltam. A járólap is kormos volt, utána látszott a lábnyomunk is:P

Az olaj a serpenyőből teljesen kiégett, amikor elzártam a villanytűzhelyet, izzott az edény alja, felette hatalmas koromfolt, ami szépen átterjedt az összes szomába, fürdőszobába, mindenhova.

 

Csak azt nem ertem, hogy nem keltünk fel(ketten voltunk a lakásban) időben. Ahogy felkeltünk, elmentünk dokihoz, vérnyomás, ekg, azd mondta, hogy minden rendben, nincs komolyabb bajunk(pedig olyan 5-6 órát voltunk füstben). Én csináltam volna vérvizsgálatot is, de ez nem ide tartozik.

 

Nem takarítottunk fel, csak pár ruhát mostam ki. Ja, a kérdésem: a biztosító vajon fizet-e, és mire fizet vajon, milyen károkra (pl korom, festés, padlószőnyeg is tiszta korom lett, ilyesmik...).

Ha minden igaz, holnap jön a tűzoltó, mert ugye nekik is be kell jelenteni, holnap után pedig a biztosítónak szólunk.

Ab-aegon családi biztosítás van a lakáson, alapbiztosítás, háztartási ingóságok, és felelősségbiztosítás.

 

Bocs, ha hosszú voltam, jó lenne, ha minél előbb választ kapnék, vagy javaslatot.

 

Köszi.

ujvika Creative Commons License 2002.06.15 0 0 25
A következő kérdésem lenne: egy robogókölcsönző vállalkozást szeretnék nyítni és arra lennék kíváncsi hogy az esetleges balesetek során keletkező károsodást milyen biztositási konstrukcióval tudnám kompenzálni?
vikiviki Creative Commons License 2001.10.12 0 0 24
?
Előzmény: Törölt nick (23)
The Sceptic Creative Commons License 2001.09.24 0 0 22
Nem vagyok biztositos, de jozan paraszti logikaval elve, tuti hogy ey fillert sem fizetnenek a hazai biztositok ismerve a hozzaallasukat... :-(((
Ha kiugrottal, akkor azert nem, mert ongyilok.
Ha elegsz a robbanast koveto tuzben, akkor terrorcselekmeny miatt nem.
Nem kell hozza jogasznak lenni, a szokasos aprobetus feltetelekben szokas ezt leirni.

Sceptic

ennyi

Előzmény: brrrrr (20)
vikiviki Creative Commons License 2001.09.17 0 0 21
Brrr: nem kell aggodni, szerintem nem az OTP-Garancianal kotottek...
Amugy meg nem tudom, milyen biztoításod van, szóval erre nehéz így válaszolni. A modern biztosítók jobb konctrukcióban öngyilkossag esetén általában a szerződéskötés utáni két év elteltével fizetnek, és meg kell nézni a kötvényt, hogy van e benne háborús kockázat.
Amugy hetvegen megkerdezem, irj egy mailt es addigra ha tudsz valami konkretat(milyen kotveny, mikori, melyik ceg) akkor tudni fogom a valaszt.
Előzmény: brrrrr (20)
brrrrr Creative Commons License 2001.09.14 0 0 20
Terrortámadás.

Jó a fórumcím! Nagy kibaszás ez most a biztosítókkal, meg lehet hogy velünk is. A biztosítók világcégek, és nem tartom kizártnak, hogy egymás seggébe ér a tulajdonosi kör. Szóval csak huhogni akarok, hogy egy 15Milliárd dolláros díjkifizetést, valahol valakiken be kell hozni. Lehet, hogy a jövő héten már drágul is a kötelező...

Más.
Az én életbiztosításommra fizetnek, ha egy terrortámadás vagy akár milyen tűz miatt - persze nem én magam okozom - miatt leszek Öngyilok (kiugrom az ablakon mert nem akarok szépen lassan elégni)? Tudom, hogy kicsit morbid a kérdés de valóban érdekel. Főleg azért mert amerikából fogjuk hallani az ilyen esetek kapcsán a jogi csűrést csavarástt ... Aki válaszol előre is köszi

vikiviki Creative Commons License 2001.09.09 0 0 19
Halottam:) Kérdezz, vagy irj levelet (viki2@freemail.hu)
Előzmény: Christ (12)
muzsa Creative Commons License 2001.09.06 0 0 17
"Biztosítós" fórumosok, adjatok tanácsot.
Kicsit hosszú leszek, és némelyeknek unalmas is.
De mindjárt megesz a méreg:((((

A társasház tetejét, aminek a legfelső szintjén lakunk, felújították, és még az első napokban az eső miatt szépen beáztunk. Kihívtuk az Egont, aki azt mondta, hogy mivel jól látható, hogy a kivitelező cég okozta a kárt, és szerinte elkerülhető lett volna a dolog, így nekünk nem térít meg semmit. Verjük le a dolgot a felújítón, illetve annak a felelősségbiztosításán. a viszontlátásra.

A problémák a következők.
1. Egon aláíratott velem egy papírt a tényálladékról, amiről nem kaptam egy példányt sem, valamint nem én vagyok a lakás tulajdonosa, sem annak családtagja, és nem az én nevemen van a lakásbiztosítás. ez rendben van-e.
2. Honnan látta, hogy ki, hogy okozta a kárt, amikor annyit tett, hogy kiállt a körfolyosóra, és kb 20 másodpercig szemrevételezte a távolban meredező fóliával ellátott lyukat.
3. Kivitelezőnek ugyan van felelősségbiztosítása, de nem kontaktálta a biztosítóját (pedig eltelt több mint 1 hónap) mondván: úgyse fognak fizetni. (???????)
4. A háznak is van biztosítása, ám közös képviselő nem kontaktálta aztat se, merthogy neki a balogúr (kivitelező) megígérte, hogy majd ő a munkásaival lefesti a foltot. (????????)
Csakhogy:
a szoba halványsárga, a plafon is és a fal is, és folt az plafonon is, falon is ottan van jól. Megkérdeztem Online Egont, hogy ilyenkor úgy egyébként, ha jogosnak ítélik meg a cuccot, mit szoktak téríteni, és azt válaszolták, hogy a szoba egészének kifestését.
Mindezek után mi a teendő?
Hova menjünk? Picsértbe?
Vagy pereskedjünk? Nyilván ennek kevés értelme van, mert többe kerülne, mint maga a festés.
De akkor hogyan tovább?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!