Keresés

Részletes keresés

Híd Creative Commons License 2005.01.08 0 0 34
20 ezer ft alatti kárnál nem mindig mennek ki felmérni, elég egy telefon, és bemondásra is fizetnek. az öcsém a múltkor felhívta az ügynökét, hogy két tenyérnyi helyen beázott, és a pali megkérdezte, hogyha átutal 18 ezret, az jó-e. Mondta az öcsém, hogy rendben. Így is lett. A plafon meg megvárja a következő festést.
Előzmény: suto (33)
suto Creative Commons License 2005.01.07 0 0 33
Sziasztok!

Lakásbiztosítási ügyben szeretnék tanácsot kérni, mert még nincs tapasztalatom.

Az történt, hogy egy fölöttünk levő emeleten levő csőrepedés miatt beázott a lakásunk. Az ottani lakó elismerte a károkozást, van róla nyilatkozatom. Már csak ki kellene töltenem a biztosítótól kapott papírt.

A gondom az :) , hogy a kárunk nem nagy: alig észrevehetően foltos lett egy helyen az előszoba fal, a fürdőszobában pedig kicsit felpúposodott, megrepedt a vakolat a sarokban. Nem tudom, ilyen esetben érdemes-e bármit tenni, vagy inkább megvárni vele a következő festést. Gondolom, a biztosító csak a hibás rész kijavítását fizetné, de attól félek, az jobban meglátszana a falon, mint a mostani kis repedés vagy folt.

Sziasztok!

Lakásbiztosítási ügyben szeretnék tanácsot kérni, mert még nincs tapasztalatom.

Az történt, hogy egy fölöttünk levő emeleten levő csőrepedés miatt beázott a lakásunk. Az ottani lakó elismerte a károkozást, van róla nyilatkozatom. Már csak ki kellene töltenem a biztosítótól kapott papírt.

A gondom az :) , hogy a kárunk nem nagy: alig észrevehetően foltos lett egy helyen az előszoba fal, a fürdőszobában pedig kicsit felpúposodott, megrepedt a vakolat a sarokban. Nem tudom, ilyen esetben érdemes-e bármit tenni, vagy inkább megvárni vele a következő festést. Gondolom, a biztosító csak a hibás rész kijavítását fizetné, de attól félek, az jobban meglátszana a falon, mint a mostani kis repedés vagy folt.

Vagy hadd jöjjön csak ki a kárfelmérő és az majd megmondja?
Híd Creative Commons License 2005.01.04 0 0 32
Hát basszus, örülj, hogy élve megúsztad. Ekkora hülye hogy lehet valaki, hogy odateszi az olajat a tűzhelyre, és ledől egy kicsit, amíg forró lesz! Az eszem megáll. Szerencse, hogy csak ennyi történt, és nem égetted le az egész háztömböt. Nem lennék a szomszédod!
Előzmény: krumplishal (26)
puncsosweb Creative Commons License 2005.01.03 0 0 31
szia,
keress meg egy biztosítási alkusz céget (nem bt-t, hanem nagyobbat, rt-t), ők elég nagyok ahhoz, hogy a legjobb szerződést dolgozzák ki a számodra
Előzmény: ujvika (25)
puncsosweb Creative Commons License 2005.01.03 0 0 30
szia,
tényleg jól írták az elöttem szólók, addig nem szabad kitakarítani, és hozzányúlni bármihez, míg a biztosító kárszakértője fel nem méri (lehet, hogy a ruhát is beleszámolták volna, mint tönkrement ingóságot)
írtad, hogy volt ingóságbiztosításod is, így ha jól volt meghatározva az érték, akkor kifizeti az ingóságaidban esett kárt is (ha nálatok pl. 3M Ft értékű ingóság van, és a biztosítási kötvényen csak 1,5M Ft után fizetted a díjat, akkor az ingóságban keletkezett kár felét fogják fizetni [alul biztosítotttság suxx!]) - ugyanilyen elgondolással az ingatlanra is
Előzmény: krumplishal (26)
krumplishal Creative Commons License 2005.01.02 0 0 29

Köszi a választ, de szeretném, ha ide is átnéznél, itt kicsit reszletesebben leirtam, csak nem akarok kopizni.

 

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9108838&la=40813940

 

Ja, amugy nem nyulok semmihez, most sem ott vagyok, abban a  lakasban keveset vagyok. Es fenykepet is csinaltam:)

Reggel szolok is a biztositonak(is).

Előzmény: OszyPeti (28)
OszyPeti Creative Commons License 2005.01.02 0 0 28
szia! jól tetted, hogy szóltál mindkettőnek, de ne várj a biztosítóval, még holnap hívdd fel őket, mert 1-2 nap mire kijönnek, és nem túl jó dolog koromban élni napokig. a tűzoltók után ne takarítsatok ki, mert akkor a kárfelmérő nem fogja látni, hogy mi történt. ha valami mégis halaszthatatlan, akkor próbáljátok meg előtte lefényképezni, vagy videóval rögzíteni. a biztosító azokat amiket felsoroltál, valószínűleg téríteni fogja. üdv.
Előzmény: krumplishal (26)
OszyPeti Creative Commons License 2005.01.02 0 0 27

szia!

ha valamilyen tűz miatt ugrassz ki, akkor fizetnek, mert az nem öngyilkosság(bár szinte tuti, h lesz a kifizetés előtt egy kis jogi csűrés-csavarás).

ha terrortámadás miatt ütött ki a tűz, akkor sajna nem, azt minden biztosító kizárja.

Előzmény: brrrrr (20)
krumplishal Creative Commons License 2005.01.02 0 0 26

Sziasztok!

 

Lehet, hogy kicsit off leszek, de fontos lenne mielőbb választ kapnom.

 

Tegnap reggel fél8kor feltettem az olajat a villanytűzhelyre, aztán kicsit ledőltem tévézni, amíg fel nem hevül eléggé, de elaludtam:( Mivel fáradt voltam, csak délután 2kor keltem fel. Elégett az olaj, tiszta korom volt minden, a falak, szőnyegek, ruhák, minden, és én is tiszta korom voltam. A járólap is kormos volt, utána látszott a lábnyomunk is:P

Az olaj a serpenyőből teljesen kiégett, amikor elzártam a villanytűzhelyet, izzott az edény alja, felette hatalmas koromfolt, ami szépen átterjedt az összes szomába, fürdőszobába, mindenhova.

 

Csak azt nem ertem, hogy nem keltünk fel(ketten voltunk a lakásban) időben. Ahogy felkeltünk, elmentünk dokihoz, vérnyomás, ekg, azd mondta, hogy minden rendben, nincs komolyabb bajunk(pedig olyan 5-6 órát voltunk füstben). Én csináltam volna vérvizsgálatot is, de ez nem ide tartozik.

 

Nem takarítottunk fel, csak pár ruhát mostam ki. Ja, a kérdésem: a biztosító vajon fizet-e, és mire fizet vajon, milyen károkra (pl korom, festés, padlószőnyeg is tiszta korom lett, ilyesmik...).

Ha minden igaz, holnap jön a tűzoltó, mert ugye nekik is be kell jelenteni, holnap után pedig a biztosítónak szólunk.

Ab-aegon családi biztosítás van a lakáson, alapbiztosítás, háztartási ingóságok, és felelősségbiztosítás.

 

Bocs, ha hosszú voltam, jó lenne, ha minél előbb választ kapnék, vagy javaslatot.

 

Köszi.

ujvika Creative Commons License 2002.06.15 0 0 25
A következő kérdésem lenne: egy robogókölcsönző vállalkozást szeretnék nyítni és arra lennék kíváncsi hogy az esetleges balesetek során keletkező károsodást milyen biztositási konstrukcióval tudnám kompenzálni?
vikiviki Creative Commons License 2001.10.12 0 0 24
?
Előzmény: Törölt nick (23)
The Sceptic Creative Commons License 2001.09.24 0 0 22
Nem vagyok biztositos, de jozan paraszti logikaval elve, tuti hogy ey fillert sem fizetnenek a hazai biztositok ismerve a hozzaallasukat... :-(((
Ha kiugrottal, akkor azert nem, mert ongyilok.
Ha elegsz a robbanast koveto tuzben, akkor terrorcselekmeny miatt nem.
Nem kell hozza jogasznak lenni, a szokasos aprobetus feltetelekben szokas ezt leirni.

Sceptic

ennyi

Előzmény: brrrrr (20)
vikiviki Creative Commons License 2001.09.17 0 0 21
Brrr: nem kell aggodni, szerintem nem az OTP-Garancianal kotottek...
Amugy meg nem tudom, milyen biztoításod van, szóval erre nehéz így válaszolni. A modern biztosítók jobb konctrukcióban öngyilkossag esetén általában a szerződéskötés utáni két év elteltével fizetnek, és meg kell nézni a kötvényt, hogy van e benne háborús kockázat.
Amugy hetvegen megkerdezem, irj egy mailt es addigra ha tudsz valami konkretat(milyen kotveny, mikori, melyik ceg) akkor tudni fogom a valaszt.
Előzmény: brrrrr (20)
brrrrr Creative Commons License 2001.09.14 0 0 20
Terrortámadás.

Jó a fórumcím! Nagy kibaszás ez most a biztosítókkal, meg lehet hogy velünk is. A biztosítók világcégek, és nem tartom kizártnak, hogy egymás seggébe ér a tulajdonosi kör. Szóval csak huhogni akarok, hogy egy 15Milliárd dolláros díjkifizetést, valahol valakiken be kell hozni. Lehet, hogy a jövő héten már drágul is a kötelező...

Más.
Az én életbiztosításommra fizetnek, ha egy terrortámadás vagy akár milyen tűz miatt - persze nem én magam okozom - miatt leszek Öngyilok (kiugrom az ablakon mert nem akarok szépen lassan elégni)? Tudom, hogy kicsit morbid a kérdés de valóban érdekel. Főleg azért mert amerikából fogjuk hallani az ilyen esetek kapcsán a jogi csűrést csavarástt ... Aki válaszol előre is köszi

vikiviki Creative Commons License 2001.09.09 0 0 19
Halottam:) Kérdezz, vagy irj levelet (viki2@freemail.hu)
Előzmény: Christ (12)
muzsa Creative Commons License 2001.09.06 0 0 17
"Biztosítós" fórumosok, adjatok tanácsot.
Kicsit hosszú leszek, és némelyeknek unalmas is.
De mindjárt megesz a méreg:((((

A társasház tetejét, aminek a legfelső szintjén lakunk, felújították, és még az első napokban az eső miatt szépen beáztunk. Kihívtuk az Egont, aki azt mondta, hogy mivel jól látható, hogy a kivitelező cég okozta a kárt, és szerinte elkerülhető lett volna a dolog, így nekünk nem térít meg semmit. Verjük le a dolgot a felújítón, illetve annak a felelősségbiztosításán. a viszontlátásra.

A problémák a következők.
1. Egon aláíratott velem egy papírt a tényálladékról, amiről nem kaptam egy példányt sem, valamint nem én vagyok a lakás tulajdonosa, sem annak családtagja, és nem az én nevemen van a lakásbiztosítás. ez rendben van-e.
2. Honnan látta, hogy ki, hogy okozta a kárt, amikor annyit tett, hogy kiállt a körfolyosóra, és kb 20 másodpercig szemrevételezte a távolban meredező fóliával ellátott lyukat.
3. Kivitelezőnek ugyan van felelősségbiztosítása, de nem kontaktálta a biztosítóját (pedig eltelt több mint 1 hónap) mondván: úgyse fognak fizetni. (???????)
4. A háznak is van biztosítása, ám közös képviselő nem kontaktálta aztat se, merthogy neki a balogúr (kivitelező) megígérte, hogy majd ő a munkásaival lefesti a foltot. (????????)
Csakhogy:
a szoba halványsárga, a plafon is és a fal is, és folt az plafonon is, falon is ottan van jól. Megkérdeztem Online Egont, hogy ilyenkor úgy egyébként, ha jogosnak ítélik meg a cuccot, mit szoktak téríteni, és azt válaszolták, hogy a szoba egészének kifestését.
Mindezek után mi a teendő?
Hova menjünk? Picsértbe?
Vagy pereskedjünk? Nyilván ennek kevés értelme van, mert többe kerülne, mint maga a festés.
De akkor hogyan tovább?

gitaros Creative Commons License 2001.07.09 0 0 16
hi.

neked mi bajod volt veluk?

Esetleg valakinek vannak a g40 (lakashitel-kotveny) es gen8d (eletbizt) generalis programokrol infoi? Marmint szemetkedesre gondoltam.

Előzmény: Arzénka (10)
biztos01 Creative Commons License 2001.07.09 0 0 15
:)
Előzmény: torban (14)
torban Creative Commons License 2001.06.22 0 0 14
Sziasztok !

Mi külföldre készülünk és gondoltam kötök - ahogy szoktam - utasbiztosítást. Nos, az egészségügyi ellátáson túl még a poggyászkár része érdekelt. Biztosító függően 30.000 - 250.000 Ft között is fizetnek.
Na de !
Pont arra nem fizet, amire akartam. A fényképezőgépem és a videóm a legféltetteb tárgyaim egy utazás során. Ezekre nem vonatkozik a biztosítás !!! Csak ruha (ilyen + olyan feltételekkel) Kapják be !

oregmedve Creative Commons License 2001.05.18 0 0 13
Mind ilyen piszok.
Christ Creative Commons License 2001.05.18 0 0 12
Nem ismerem a biztositokat!

De véletlenül hallott valaki már valamit az AHICO-ról?

ciao

Csokis Creative Commons License 2001.03.11 0 0 11
Fel, fel, te topic!
Arzénka Creative Commons License 2001.03.09 0 0 10
Ezen a bejelentésen én is meglepődtem. Mi az, hogy csak 200 milliót fizetnek ki összesen? Vagy, ha már így járnak el, akkor miért nem közlik akkor, ha megkötöm a biztosítást, hogy egy árvizi eseménynek tekinti azt, ha elönti a falut a víz, és nem külön-külön a fizető háztartásokat nézi, hanem mindenkit egy kalap alá vesz. Mert ugye, akkor mérlegelhetném, hogy kívánok-e ilyen biztosítást kötni, vagy keresek egy másik biztosítót.

Egyébként már nekem is meggyűlt a bajom ezzel a biztosítóval. De ez egy másik történet, és akkor hála az égnek nem az egész életemet kellett újra kezdenem abból a pénzből, amit a biztosító fizet. Mert itt ugye erről lenne szó. Az, akinek lakhatatlanná vált a háza igenis számít, méghozzá nem is keveset, hogy mennyit fizet a biztosító.

Fel vagyok háborodva ezen az eljáráson.

Arzénka

Csokis Creative Commons License 2001.03.09 0 0 9
De, es neha hozd is fol! Hat a jo, edes... Sajnos mar egyetlen biztositasom sincs naluk, pedig most tuti felmondanam. Mas biztositokrol van valami hir?
Előzmény: Lujza71 (8)
Lujza71 Creative Commons License 2001.03.09 0 0 8
senkit sem érdekel?

Lujzi

Előzmény: Tibó (7)
Tibó Creative Commons License 2001.03.09 0 0 7
Ezt a topicot fenntartom!
Providencia! Ezt hogyan kepzeled!?
NEC Creative Commons License 2001.03.09 0 0 6
Mondja fel mindenki a biztosítását a Generali-Providenciánál !!!

Már ma elkezdtem keresni új biztosítót ! Ezt soha nem közlik az emberrel, hogy kevesebb, mint 1 m USD-t fizetnek összesen, ha elárasztja a Tisza a fél Alföldet.

Én magaslaton lakom, a Dunántúlon, de földrengés még lehet, melyre csak 1.5 Mrd forintot fizetne. A viszontbiztosítási díjak nem lehetnek olyan magasak, meg különben is a mi tételeinkből fizetik azt is !!!

Kapja be a Generali-Providencia!!

Ha biztosító lennék, akkor most nagy piacot tudnék kiharapni.

Üdv, NEC

SzaLa Creative Commons License 2001.03.09 0 0 5
Ciki tudom, de valaki felhomályosítana egy setét mérnököt arról, hogy miként működik egy ilyen "viszont biztositó"? Csak tippelni tudnék...
Lujza71 Creative Commons License 2001.03.09 0 0 4
A viszont biztositójával van baj.

Lujzi

Előzmény: Tibó (3)
Tibó Creative Commons License 2001.03.09 0 0 3
Es mire fel nem fizet?
Előzmény: Lujza71 (2)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!