Nos... van nekem néhány betonoszlopom eladó, szélkerék-célra. Gyári, az a parkba való oszlop, négyszögletű alul, majd 8 felül. 560 magas, ebből 60 legalább bebetonozandó.
20000 ft. egy darab, felraktam licitálós oldalra, amíg nem érkezik licit, addig vihetitek tőlem. Utána licitálni kell. Fotók a napelem topikban.
Papíron (de csak ott) minden motor alkalmas generátorüzemre és fordítva. DE a korrekt válaszhoz tudom kéne pár paramétert. Először is tudnom kéne hogy egyen vagy váltó 24. Aztán hogy kommutátoros, vagy aszinkron-e. Gyanítom az első és egyen. Ha az akkor szerencsés esetben az amatúra állanó mágneses, akkor csak meg kell fogatnod és el kell kezdeni mérni.
Javasot kapcsolás
|---(X)---| 100W izzó (500 ohm ellenállás)
| |
(A) | Soros árammérő
|---(V)---| Párhuzamos voltmérő
| |
|--(~)----| Motor (10-300 fordulat/perc közt kéne teszteni)
Nagyobb hangsúlyt kaphat a szélenergia 2009. július 30. 16:24
MNO - FMM Az idén 410 megawatt összteljesítményű szélenergia kapacitásra lehet pályázni a Magyar Energia Hivatal javaslata szerint – derül ki a hivatal honlapján csütörtökön közzétett dokumentumból.
A magyar villamosenergia-rendszerbe illeszthető szélerőművek mennyiségéről címet viselő dokumentum szerint a hivatal „haladéktalanul” kezdeményi, hogy európai uniós források felhasználásával kezdődjön meg a rendszerirányító Mavir Zrt.-nél egy új szélerőmű termelésbecslő rendszer kiépítés, amely hatékonyan támogathatná a szélenergia rendszerbe illesztését. (MTI)
Lakatos lévén,ha valaki igényli, tudok segíteni oszlop építésben vagy bármilyen terv alapján cső, vagy zártszelvény hajlításban, gondolok itt bármekkora kör átmérőre.
Nekem van egy barátom aki a Balatonhoz közel lakik, Lullán és kis teljesítményű szél turbinákat csinál nagyon olcsón (200.000Ft / KW) . Neki vagy nekem írjatok akit érdekel egy ilyen rendszer, vidéken vagy tanyán kiváló energia megtakarító módszer. nakaroly@gmail.com
Szélerőmű, avagy áram házilag? Nézz át ide! Kicsit nagyobb a nyüzsgés. Ez a Panemone túlságosan bonyolult és sérülékeny. A Savonius stabilabb, jobb hatásfokú és még mutatósabb is. Ha végigolvasod az ajánlott topicot, több érdekes linken is találhatsz róla adatokat.
Engem is érdekelnek az alternatív energia cuccok. Egy nagyon régi megoldást szeretnék megvalósítani, illetve keresek olyasvalakit, akinek van tapasztalata eddig még Magyarországon általam még nem látott szélerőgép építésében/üzemeltetésében. A panemone szerkezetről van szó, már a perzsák is foglalkoztak ilyen malom építésével. Ha 6 méter magas oszlopot lehet állítani, építési engedély nélkül, akkor belegondolni sem merek, hogy egy ilyen magas panemone mire képes. Viharvédelmi problémáim vannak a szerkezettel, mert sajnos még nem tudom, hogyan lehetne teljesítményét/igénybevételét csökkenteni erős szél esetén.
Ez egy házi megvalósítás. Mint látható, a viharvédelem ellenére is kidőlt az üresjárati panemone. Az utolsó kékvitorlás kép nagyon hasonlít a perzsa megoldáshoz, csak a tengely vízszintes, és annyi hiányzik hogy a tengely és a föld közötti részt a szél elől leárnyékolja valamivel. Így növekszik a hatásfok.
aladar07! A szélkerék kész, ISZONYATOS forgató ereje van. Bicikli tárcsaféket szereltem a generátorra. A generátor nem sikerült. DE készül az új. Áttételezési gondom van, de dolgozom az ügyön. Lapát hossz 180 cm, átmérő 4 méter. Lapátszög állítható, de csak a lapát álló helyzetében.
A napenergiás topic-ról néztem át. Mivel elkészült a napkollektorom, most lesz időm egy kicsit a széllel is foglalkoznom. Szerencsen találtam egy házi építésű szerkezetet. Ha valaki a közelben lakik, átnézhetne, érdeklődni a tulajnál. Én már kétszer jártam ott, de egyszer sem volt otthon. Egyszer beszéltem az egyik emberével, aki elmondta, hogy ők építették, teljesen házilag. Nagy barkácsember lehet, az udvar tele van mindenféle hasznos holmival (amit persze más kacatnak gondol)
tán az emberek meg tudják csinálni otthon barkácsmódszerekkel azokat a szerkentyűket, a szélgépekhez meg komplex ismeretekre van szükség
egyszeűsítsünk!
ki kellene találni olyan elemeket, melyeket bárki elkészíthet, és egymáshoz illesztheti őket,
én pl a generátor miatt vagyok gondban bár villanyszerelő a szakmám... meg is kell venni, szinkronizálni kell, gerjeszteni, önálló energiaforrásként használva stabilizálni a frekvenciát, feszültséget szabályozni, és ha nem fú a szél???????
Szélerőművek országa leszünk
Komplett szélerőműparkok építésére készül a következő két évben Északnyugat-Magyarországon a Hungarowind Kft., az EETEK Hungary Rt. és az Euro Green Energy Kft. A három cég összesen 120-130 szélerőművet fog felépíteni, s együttvéve több mint 300 millió eurót szánnak a beruházásokra
Na és mi a jogi helyzet? Nem fognak letartóztatni az állami tulajdonban lévő szélenergia lopásáért? Vagy az elektormos művek üzletének rontásáért? Nem hinném, hogy akad hivatal, amelyik nem akarna lenyúlni valamit a szélenergia kihasználásomnak hasznából...
Rövidesen működni kezd saját készítésű szélgenerátorom. Lapátok üvegszálas műanyagból, 180 cm hosszúak. Ha valakit érdekel ilyen méretű lapát, meglévő sablon alapján gyártható, rendelhető. Estére fénykép is lesz.