Keresés

Részletes keresés

ilsi Creative Commons License 2017.10.17 0 0 55

Pedálos generátor kipróbálható a Cyclonomiában! ökobetyár

dalak Creative Commons License 2011.06.26 0 0 54

Üdv mindenkinek!

Nézétek meg ezt http://savonius-balaton.hupont.hu/23/savoniusbalaton, és ezt is http://www.noveol.com/index.php?p=accueil . 

Várom a véleményeket

Prefetto Creative Commons License 2011.06.25 0 0 53

Nos... van nekem néhány betonoszlopom eladó, szélkerék-célra. Gyári, az a parkba való oszlop, négyszögletű alul, majd 8 felül. 560 magas, ebből 60 legalább bebetonozandó.

20000 ft. egy darab, felraktam licitálós oldalra, amíg nem érkezik licit, addig vihetitek tőlem. Utána licitálni kell.  Fotók a napelem topikban.

Prefetto Creative Commons License 2011.06.25 0 0 52

Valószínűleg soros gerjesztésű univerzális motor lesz, megnéznéd, mi módon van kötve a szénkefékre az áram?

Akármilyen is, csak dinamóként fog menni, ami elég rossz hatásfokú. Minimum az autógenerátort tudom javasolni.

Nekem szerencsém volt, MÉHből túrtam egy 3kW-os CAT generátort, remélem nem lesz nehéz megjavítani.

Előzmény: Gd-30 (47)
udmurtuguru Creative Commons License 2011.06.19 0 0 51

A Kókai-féle szélvitorláról:

Mérnökjelölt Creative Commons License 2011.06.10 0 0 50

Üdv

Papíron (de csak ott) minden motor alkalmas generátorüzemre és  fordítva. DE a korrekt válaszhoz tudom kéne pár paramétert. Először is tudnom kéne hogy egyen vagy váltó 24. Aztán hogy kommutátoros, vagy aszinkron-e. Gyanítom az első és egyen. Ha az akkor szerencsés esetben az amatúra állanó mágneses, akkor csak meg kell fogatnod és el kell kezdeni mérni.

Javasot kapcsolás

|---(X)---|  100W izzó (500 ohm ellenállás)

|            |

(A)          |  Soros árammérő

|---(V)---|  Párhuzamos voltmérő

|            |

|--(~)----| Motor (10-300 fordulat/perc közt kéne teszteni)

Előzmény: Gd-30 (47)
Contempt Creative Commons License 2011.05.13 0 0 49
sensei47 Creative Commons License 2011.03.05 0 0 48
Gd-30 Creative Commons License 2011.02.24 0 0 47

Sziasztok!

Van egy 24 voltos,3kw-os villanymotorom,egy elektromos rakodógép hidraulikaszivattyúját hajtotta. Szerintetek alkalmas lenne szélenergia termelésére?

windman2 Creative Commons License 2010.01.21 0 0 46

Üdv Imre !

itt nézz körül: http://szelgenerator.com   ennél olcsóbbat asszem nem találsz...

és nem kellett hozzányúlnod...

Ha igen add meg a címet !

Előzmény: bonsaimi. (44)
degenerator Creative Commons License 2009.10.19 0 0 45
bonsaimi. Creative Commons License 2009.10.05 0 0 44

Szeretnénk építtetni egy házi szélerőművet.

Ha valaki tud segíteni, szívesen vesszük!

Köszönöm.

Fehér Imre

30 2477600

sensei47 Creative Commons License 2009.07.31 0 0 43
Nagyobb hangsúlyt kaphat a szélenergia
2009. július 30. 16:24

MNO - FMM
Az idén 410 megawatt összteljesítményű szélenergia kapacitásra lehet pályázni a Magyar Energia Hivatal javaslata szerint – derül ki a hivatal honlapján csütörtökön közzétett dokumentumból.

A magyar villamosenergia-rendszerbe illeszthető szélerőművek mennyiségéről címet viselő dokumentum szerint a hivatal „haladéktalanul” kezdeményi, hogy európai uniós források felhasználásával kezdődjön meg a rendszerirányító Mavir Zrt.-nél egy új szélerőmű termelésbecslő rendszer kiépítés, amely hatékonyan támogathatná a szélenergia rendszerbe illesztését.
(MTI)
alfer Creative Commons License 2009.06.23 0 0 42
Üdv! Én tudok szerezni műa lapátokat... állítólag nem sok helyen lehet, de egy ismerősöm készít ilyeneket. Műgyantás, üvegszálas, meg mittomén.....
mohacsi949 Creative Commons License 2008.11.24 0 0 41
Szia érdekel ez a turbina,vedfel velem a kapcsolatot,mohacsi949@gmail.com,skype:mohacsi.miklos,tel:0630/813-0847.
Előzmény: nakaroly (39)
pantzika Creative Commons License 2008.07.17 0 0 40

Sziasztok!

Lakatos lévén,ha valaki igényli, tudok segíteni oszlop építésben vagy bármilyen terv alapján cső, vagy zártszelvény hajlításban, gondolok itt bármekkora kör átmérőre.

pantzistva@freemail.hu

nakaroly Creative Commons License 2007.12.25 0 0 39
Sziasztok !

Nekem van egy barátom aki a Balatonhoz közel lakik, Lullán és kis teljesítményű szél turbinákat csinál nagyon olcsón (200.000Ft / KW) .
Neki vagy nekem írjatok akit érdekel egy ilyen rendszer, vidéken vagy tanyán kiváló energia megtakarító módszer.
nakaroly@gmail.com

http://www.nyilzar.hu/szelgep/honlapuj.JPG

--
Köszönettel:
Nagy Károly
jochye Creative Commons License 2007.07.21 0 0 38
Generátor tervem:
erbe Creative Commons License 2006.09.05 0 0 37
Szélerőmű, avagy áram házilag?
Nézz át ide! Kicsit nagyobb a nyüzsgés.
Ez a Panemone túlságosan bonyolult és sérülékeny. A Savonius stabilabb, jobb hatásfokú és még mutatósabb is. Ha végigolvasod az ajánlott topicot, több érdekes linken is találhatsz róla adatokat.
Előzmény: eriksatie (36)
eriksatie Creative Commons License 2006.09.05 0 0 36

Hali!

Engem is érdekelnek az alternatív energia cuccok. Egy nagyon régi megoldást szeretnék megvalósítani, illetve keresek olyasvalakit, akinek van tapasztalata eddig még Magyarországon általam még nem látott szélerőgép építésében/üzemeltetésében. A panemone szerkezetről van szó, már a perzsák is foglalkoztak ilyen malom építésével. Ha 6 méter magas oszlopot lehet állítani, építési engedély nélkül, akkor belegondolni sem merek, hogy egy ilyen magas panemone mire képes. Viharvédelmi problémáim vannak a szerkezettel, mert sajnos még nem tudom, hogyan lehetne teljesítményét/igénybevételét csökkenteni erős szél esetén.

Hogy ne kelljen sokat keresgetni:

http://homepages.paradise.net.nz/albie/projects/panemone.htm

Ez egy házi megvalósítás. Mint látható, a viharvédelem ellenére is kidőlt az üresjárati panemone. Az utolsó kékvitorlás kép nagyon hasonlít a perzsa megoldáshoz, csak a tengely vízszintes, és annyi hiányzik hogy a tengely és a föld közötti részt a szél elől leárnyékolja valamivel. Így növekszik a hatásfok.

DiabloCorsa Creative Commons License 2006.08.27 0 0 35
aladar07!
A szélkerék kész, ISZONYATOS forgató ereje van. Bicikli tárcsaféket szereltem a generátorra. A generátor nem sikerült. DE készül az új. Áttételezési gondom van, de dolgozom az ügyön. Lapát hossz 180 cm, átmérő 4 méter. Lapátszög állítható, de csak a lapát álló helyzetében.
Előzmény: aladar07 (30)
a_mérnök Creative Commons License 2006.07.15 0 0 34

Sziasztok

A napenergiás topic-ról néztem át. Mivel elkészült a napkollektorom, most lesz időm egy kicsit a széllel is foglalkoznom. Szerencsen találtam egy házi építésű szerkezetet. Ha valaki a közelben lakik, átnézhetne, érdeklődni a tulajnál. Én már kétszer jártam ott, de egyszer sem volt otthon. Egyszer beszéltem az egyik emberével, aki elmondta, hogy ők építették, teljesen házilag. Nagy barkácsember lehet, az udvar tele van mindenféle hasznos holmival (amit persze más kacatnak gondol)

Nem pici gép, az jól látszik.

Prefetto Creative Commons License 2006.06.22 0 0 33
ja
Előzmény: fapeter (32)
fapeter Creative Commons License 2006.04.25 0 0 32

Sziasztok!

Én ius sajnálom, hogy ennyire áll itt a kommunikáció :-(((

más szélkerekes fórum is ennyire passzív... nem sok embert érdekel ez a dolog...

pedig aktív eszmecserével többre mennénk (menne mindenki) !!!

Sok sikert minden kísérletezőnek, és szélkeréképítőnek!

Üdvözlettel:

FaPeti

Prefetto Creative Commons License 2006.03.03 0 0 31

ez a mese habbal, lehet az a szélkerék ólomból is amíg el nem szakad, a csapágysúrlódás szinte ugyanannyi

inkább a generátorral lennének bajok, és a fékezést-szélerő általi elfordítást is meg kell oldani

Előzmény: aladar07 (30)
aladar07 Creative Commons License 2006.03.02 0 0 30

Szia!

Érdekelne az üvegszálas műanyag szélkerék. Sikerült-e megvalósítani? Egyre biztos vevő lennék. Elérhetőség: appil@freemail.hu 

Üdvözlettel: Polgár István

Előzmény: DiabloCorsa (26)
Prefetto Creative Commons License 2006.02.25 0 0 29

A Napenergia topic él, vajjon miért?

tán az emberek meg tudják csinálni otthon barkácsmódszerekkel azokat a szerkentyűket, a szélgépekhez meg komplex ismeretekre van szükség

egyszeűsítsünk!

ki kellene találni olyan elemeket, melyeket bárki elkészíthet, és egymáshoz illesztheti őket,

én pl a generátor miatt vagyok gondban bár villanyszerelő a szakmám... meg is kell venni, szinkronizálni kell, gerjeszteni, önálló energiaforrásként használva stabilizálni a frekvenciát, feszültséget szabályozni, és ha nem fú a szél???????

tkacsa Creative Commons License 2005.11.24 0 0 28

http://index.hu/tech/kornyezet/szol051124/

Szélerőművek országa leszünk Komplett szélerőműparkok építésére készül a következő két évben Északnyugat-Magyarországon a Hungarowind Kft., az EETEK Hungary Rt. és az Euro Green Energy Kft. A három cég összesen 120-130 szélerőművet fog felépíteni, s együttvéve több mint 300 millió eurót szánnak a beruházásokra
nick45 Creative Commons License 2005.10.12 0 0 27
Na és mi a jogi helyzet? Nem fognak letartóztatni az állami tulajdonban lévő szélenergia lopásáért? Vagy az elektormos művek üzletének rontásáért? Nem hinném, hogy akad hivatal, amelyik nem akarna lenyúlni valamit a szélenergia kihasználásomnak hasznából...
DiabloCorsa Creative Commons License 2005.08.09 0 0 26
Rövidesen működni kezd saját készítésű szélgenerátorom. Lapátok üvegszálas műanyagból, 180 cm hosszúak. Ha valakit érdekel ilyen méretű lapát, meglévő sablon alapján gyártható, rendelhető. Estére fénykép is lesz.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!