Keresés

Részletes keresés

screeny Creative Commons License 2001.03.30 0 0 14
A telefonszám otthon van (munkahelyről netezem). De ha felhívod a matávnetet, és egy kicsit keménykedsz, akkor meg lehet tudni, hogy be vagy-e már regisztrálva. Ha nem akkor majd kérik, hogy küld el a szerződést. A matávnál az 1212-őn a műszakisokat kérjed az ügyfélszolgálattól, és ők meg tudják neked mondani, hogy beköthető-e.
Előzmény: Terminator2000 (13)
Terminator2000 Creative Commons License 2001.03.23 0 0 13
Screeny!

Ha meg tudnád mailban írni ennek a műszakis kollégának a telszámát, sokat segítenél és megköszönném (feltéve, ha nem csak úgy kapcsolták). Én is várom már a fejleményeket, bár még szerintem nem került be az adatbázisba a megrendelésem.

T

screeny Creative Commons License 2001.03.23 0 0 12
Köszi a bíztatást, ez jó hír. Most beszéltem a Matávval, és elnézést kértek, de mint kiderült, az adatbázisuk rosszul lett frissítve. Nekem is azt mondták most, hogy 1-2 héten belül lesz ADSL, de a műszakis kolléga azért azt is megemlítette, hogy ha 2-3 hétig nem kapnék választ, azért mindenképpen telefonáljak be. Ezt javaslom nektek is, mert ki tudja hova kavarják el a faxokat a Matávnetnél. A történtek után én már nem csodálkozok semmin. És ha megvan valakinek Csepelen, az feltétlenül írjon!!!
ktibor Creative Commons License 2001.03.22 0 0 11
Én is csepeli vagyok, Kertváros, autós cikk-cakkban 2,5 kilométerre attól az esztétikus telküzponttól. Én a matávnet honlapján iratkoztam fel az igénylők közé, még március 15 előtt. Jó birka módjára nem kérdeztem utána, hogy mekkapták-e az emilt. A másik topicban olvasottak alapján reménykedek, hogy április végéig csak lesz ADSL Csepelen.
Szóval már hárman vagyunk...
Előzmény: Terminator2000 (10)
Terminator2000 Creative Commons License 2001.03.21 0 0 10
Screeny!

Én is csepeli vagyok, én ma adtam fel a megrendelő faxot, utána felhívtam őket, és visszaellenőriztettem, hogy valóban megérkezett-e, és olvasható-e a fax. Valóban megkapták, innen indítják az egészet.
Amúgy beszéltem egy csepeli központban levő hölggyel, aki azt mondta, hogy a Királymajorban, ahol lakom, már csinálják, 31-ére meglesz.
Tegnap még egy Matávos telszerelőt is felhívtam, aki ismerősünk, hogy tényleg így van-e, és Ő is azt mondta, valóban csinálják, hamarosan meglesz.
Úgyhogy reménykedem, ha valahol elakadok, írok neked mailt.

screeny Creative Commons License 2001.03.20 0 0 9
Sziasztok!
Örülök, hogy találtam ezt a topic-ot, mert épp nyitni akartam egyet, hasonló gondolatokkal.
Én már több mint egy hónapja boxolok a Matávval és a Matávnettel (mint közben kiderült közük az semmi nincs egyméshoz).
Szóval a történetem a következő:
Kitaláltam, hogy jó dolog ez az ADSL dolog, mert a 21. kerületben semmi hasonló lehetőség nincsen. Kitöltöttem a szerződést ami akkor még a neten volt (azóta leszedték), és nagy várakozások közepette elküldtem. Jött is a válasz. Kettő is. Az elsőben megírták, hogy várakozzak otthon türelemmel, majd jönnek, és hozzák. Rá húsz percel jött a második fax, hogy sajnálják, de nálunk ez nem megy. Indok az nem volt. Na, gondoltam, felhívom őket némi magyarázat reményében. Az ügyfélszolgálat közölte, hogy sajnálják a történteket, hozzám be lehet kötni, nem is érti, hogy miért ír olyat bárki is, hogy nem, szóval faxoljam el újra a szerződést. Fax megy, válasz három nap múlva érkezik, sajnos nem lehet bekötni technikai okok miatt. A fentebb említett részt 3x eljátszottam, mire sikerült kihúzni belőlük, hogy nem digitális központra csatlakozik a vonalam, de 3000 pénzért már meg is tudják ezt változtatni, és akkor mehet az ADSL. Szóval új szám, újra fax. Jön a válasz, sajnáljuk de ... Kezdtem ideges lenni. Két főokossal is beszéltem a matávnetnél, akik a telefonba esküdöztek, hogy persze, bekötik, és majd visszahívnak. Ezt is 3x játszottuk el, természetesen nem hívtak vissza. Persze amikor én kerestem őket, a titkáruk letagadta, hogy ott vannak. Amikor azt kamuztam, hogy tudom, hogy bent vannak mert 5 perce beszéltünk, akkor érdekes módon megkerültek. A mai napon közeledünk a végkifejlethez. Reggel telefonáltam a Matávnetnek, és közölték, hogy azért nem lehet bekötni, mert D-Slam kapacitás problémája van a Matávnak a 21. kerületi telefonközpontban. Én nem sokat értek az ilyen fajta hálózatépítéshez, de azt hamar kiderítettem, hogy már megint leráztak egy kamu ürügyel. Felhívtam tehát a Matávot, hogy mikor szűnik meg a D-Slam problémájuk. Ők közölték ,hogy nincs itt semmiféle probléma, minden feltétel adott, de már ők is keresik, hogy miért nem kötik be a Matávnetesek a 21. keröletben az ADSL-t mert történetesen egy Matáv-os kolléga is hasonló gondokkal küszködik mint én. Most valamelyik Matávos csoportvezető rászállt a kérdésre, és úgy néz ki lesz ADSL-em.
Mindenkire rábízom, hogy döntse el ki a hülye, de amikor a MatávNetel beszélgettek telefonon, ne higyjétek egy szavukat sem. Úgy döntöttem, most már utánajárok ennek az egésznek, mert szerintem is csak egy hülyítésnek indult a Matávnet részéről, és amikor sokan jelentkeztek, a nagy részüket elhajtották mindenféle ködös indokkal. Kicsit pofátlanságnak tartom, hogy teljessen hülyére veszik az embereket. Ha lenne pl. 3 telefontársaságunk, már szó nélkül átmentem volna egy másikhoz, de sajna nincs. Ezt ők is jól tudják, így azt hiszik mindent megtehetnek.

Üdv.

CsEBaL Creative Commons License 2001.03.07 0 0 8
- "Ha átpislogtok a másik ilyen topicba látjátok, hogy én vagyok az egyik üdítő kivétel, nálam bekötötték az adsl-t, és müxik is"

Bocs Jozso, de azt kell mondanom sokkal inkabb az EGYETLEN udito kivetel.

Mind1. A dunee fele terkep sokat elarul, es szerintem az ott lathato arany nay szamok szempontjabol meg jobban beigazolodik, hiszen vannak emberek, akiknek nincsen netjuk (az adsl-t nem kotottek be), tehat nem is tudjak megirni a tapasztalataikat.

A linket az ide kapcsolodo forumon (Olcsobb ADSL a MATAVNETTOL), vagy itt (
ADSL Terkep) talaljatok meg

Engem az erdekelne, ha most nincs, mikor lesz? Erre meg nem kaptam egyenes valaszt MATAV/NET alkalmazottol.

Előzmény: Jozsó (7)
Jozsó Creative Commons License 2001.03.06 0 0 7
Ha átpislogtok a másik ilyen topicba látjátok, hogy én vagyok az egyik üdítő kivétel, nálam bekötötték az adsl-t, és müxik is. A mérési adatok szerint sokkal gyorsabb mint azt a névleges adatokból gondolnád. A letöltés sebessége ugyanolyan gyors, vagy egy hajszálnyival gyorsabb is mint az UPC-s neté.
Előzmény: Smithi (1)
Liquid_FX Creative Commons License 2001.03.06 0 0 6
Jah, tudom én azt, de akkor talán nem kéne hergelni a magunkfajta egyszerű falusiakat mindenféle szines-szagos reklámfüzetecskékkel (nem mintha az UPC nem ugyenezt csinálná a kábelnettel).
Előzmény: bertocorleone (5)
bertocorleone Creative Commons License 2001.03.06 0 0 5
Liquid_FX!

Budapestországban élünk!
Pécsett sajna ADSL zéró, Chello zéró.

Tegnap kaptam végre választ az emilemre a Chelloéktól (kb két hete küldtem nekik): Reményeik szerint Pécsett jövőre már elindul a szolgáltatásuk.

Ez van

Arrivederci.

CsEBaL Creative Commons License 2001.03.06 0 0 4
Az Arakrol csak annyit, hogy megkerdeztem, es keteves szerzodes eseten ket evig vegig azt a dijat fogjak szamlazni. Nem emelnek.

B.

Liquid_FX Creative Commons License 2001.03.06 0 0 3
Beírok én is jól, mer ép ma pattantam vissza az ADSL-ről. Én kis naiv bebattyogtam a pécsi Matávpontba, ADSL megrendelendő. Pultos kisasszonka azonban (5 perces irodában sustorgás után) közölte, hogy pécsvárosban a szolgáltatás nem működik, és tárgyévben nem is fog, érdeklődjek jövő ilyenkor. Köszönöm szépen, akkor minek teccenek reklámozni, hogy van, meg mér kaptam a pocstaládámba brosúrát róla? No comment..
hORK Creative Commons License 2001.03.06 0 0 2
"ahol is elvileg 512k-nál nincs kisebb sávszél"

512-nél nagyobb sávszél sincsen. csak tvnetnél :) chellonál a max az 512. nagy hálózati terhelés esetén könnyen rosszabb lehet mint adsl-é.

én megrendeltem, egyelőre annyi történt hogy megbeszéltem valami matávos fickóval hogy jön mérni 14-én. utána remélhetőleg többet tudok mondani. ja amúgy csökkentheti is az árait a matávnet, ez sincs kikötve szerződésben :)
(márpedig emelés nem lenne logikus, ha több felhasználót akar szerezni. valószínű csökkenni fog majd egyszer, és a 768 kicsit drágábban jön majd ki, de ki tudja)

Előzmény: Smithi (1)
Smithi Creative Commons License 2001.03.06 0 0 1
Hi!

Csak részben lehet beetetés, mert biztos van, ahol ki lehet építeni.
Az már más kérdés, hogy nem éri meg, mert a díjai túl magasak ( még a 2 éves szerződés mellett is, és akkor sem garantálja a Matáv, hogy nem emeli a díjat a későbbiekben ), és a sávszélessége se túl nagy, főleg, ha az embernek van lehetősége kábelnethez jutni ( Chello, UPC, MatávKábel, stb. ), ahol is elvileg 512k-nál nincs kisebb sávszél, szemben az ADSL 384/64k-jával.

Smithi

Előzmény: CsEBaL (-)
nobodybuilder Creative Commons License 2001.03.06 0 0 0
nuuuuuuuullllaa
CsEBaL Creative Commons License 2001.03.06 0 0 topiknyitó
Csak én érzem azt, hogy A MATÁV/NET újabb etetést végzett?

Az érdekelne, ki fizetett elő ADSLre, és eddíg milyen válaszokat kapott. Addíg is itt az én esetem:

Megrendeltem az ADSL-t, egy hétre rá jött a levél, hogy nem kiépíthető (technikai okok miatt... semmi részlet). A forumokon szinte csak ilyet látok és sehol egy post, hogy igen, nálam kijöttek, megcsinálták. (vagy csak elenyészően kevés embernél)

Szerintem a következő történt. A MATÁV kirakott egy szolgáltatási térképet a NETre, majd megrendelhetővé tette a dolgot, de szinte sehol nem tudja/akarja megvalositani a megjelölt helyek közül.

Akkor most mi ez? Egy furcsa
közvéleménykutatás: Ki szeretne ADSL-t? Mert így max erre jó.

Mind1.

Ami a leginkább zavar, hogy a levélben azt írták, amennyiben még 2001-ben elérhetővé válik a szolgáltatás, levélben értesítenek.
1) Bíztató kilátások :(
2) Miből gondolják hogy még akkor is érdekelni fognak?

1 Szóval: MATÁV SUXX.

udv
B.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!