Keresés

Részletes keresés

spiritual gigolo Creative Commons License 2010.08.30 0 0 5
Sziasztok!
Audio-fájlt (mp3) szeretnék MIDI-fájllá konvertálni, egyszerű dallamokat (népdalok). Tudna erre valaki valami elérhető módszert ajánlani? Kerestem a neten "convert audio to MIDI", de nem találtam semmi használhatót.
Ha valaki tud segíteni, hálás lennék valami infóért.
BigJimmy Creative Commons License 2010.08.25 0 0 4
Talán itt:
[link]http://support.casio.com/download.php?cid=008&pid=340&rgn=1[/link]

daviku Creative Commons License 2010.08.06 0 0 3
sziasztok!
Segítséget kérek, van egy casio wk 800-as szintim.Sajnos költözésnél ellopták a pc-met és a driver lemezeket. Ha valaki tudna segíteni, hálás lennék. A szintinek a drivere kellene. Tisztelettel: M.László
tarp Creative Commons License 2001.03.06 0 0 2
Sziasztok, hadd szoljak hozza en is a temahoz. Amator gitaros vagyok, mar 20 eve :), es en is allitom, hogy az _ELO_ zenet szgepen utanozni ma meg eleg nehez. Eloszor is kellenek olyan hangszerek, amik az eredeti hangszerrel azonos minosegben, hangszinben, stb. szolnak. Ilyenek manapsag csak millios meregdraga cuccbol szolnak ki, de egy igazi vajtfulu errol is megmondja, hogy gepi. Aztan imitalni kell a környezetet, amiben a hangszer megszolal, mert anelkul csak a szaraz hangzas hallhato, mintha egy vegtelen, ures, hangelnyelo tersegben jatszana az ember, ami ugye azert ritkan fordul elo :). A kornyezetek imitalasara megintcsak leteznek modellek, de mint minden modell, csak arnyeka az eredetinek. Vegul maganak a zenesznek a stilusat, interpretaciojat, szinte egesz szemelyiseget kellene utanozni, merthogy nincs ket zenesz, aki ugyanazt a futamot, dallamreszletet ugyanugy adna elo. Szoval ha valaki csak a MIDIre akar tamaszkodni, az elozenet messze elkerulo hangzasokat fog tudni csak csiholni. A MIDI azert nem rossz arra, amire kitalaltak: Musical Instruments Digital Interface, azaz elektronikus zeneszerszamok osszekapcsolasa, kommunikacioja. Tehat egyfajta nyelv, es annak pedig jo.
Punika Creative Commons License 2001.03.06 0 0 1
Egyebkent Pecsett Vidovszky Laszlo tanit (foiskolan egyedul) a muveszeti karon midi-s zeneszerzest, igen erdekes muvek szuletnek. Bar az ilyesmi inkabb zskucca, mint nem. Biztos hallottatok mar az EAR-rol, ami olyan kortars zeneszerzoket tomorit, akik elektroakusztikusan zenelnek. Az elektroakusztikus persze ma mar nem muxik MIDI nelkul. De sztem eleg szar. Pl. van a Sugar Miklosnak egy PercUpicSY c. szama. Azert eroltetett, mert utpspk szolnak (Perc), Francia o.-ban vettek fel az Upic studioban Yamaha SY 22-vel. Szoval ez igy nem koser.
Miert szolna ugyanugy egy C-dur skala minden seq.-bol? Nem kell kvantalni es fix dinamikat beallitani.
Előzmény: Valérió (0)
Valérió Creative Commons License 2001.03.06 0 0 0
Nekem: ellenségem a MIDI. Az "igazi" nenéhez nincs köze, csak egy "metanyelv". Elgépiesíti, eléletteleníti eme -néhai- művészeti ágat. Egyszerű barkácsmunkává degradálja azt, amit "alkotó folyamat"-nak neveztek. Elsimítja a különbségeket, ami miatt érdemes megszületnünk: egy kvantált C-dúr skála a föld bármely szekvenszerprogramjából, bárkinek az egere alól ugyanúgy szól. Kisérőautómatika... a vendéglátós zene halála. Egy autómata mosógép különb zenét produkál, mint bármilyen midis szörnyedvény!

Szövetségesem a MIDI. Olyan zenei folyamatokat lehet vele generálni, ami alapjaiban fordíthatja fel - fenekestűl - a mai könnyű és komolyzenét. Alapvető ezköz lehet a giccskulusz kiirtásában komoly és könnyűzenében egyaránt ("diák, írj Drum&Basst!") A néhai dodekafon mozgalom bakfity ahhoz képest, amit egy trackerrel írni lehet! A falak omladozóban vannak! Valaha egy táncformából merítették a Bécsi Klasszicizmus alapjait! Lehet, hogy már valahol, valamelyik klubban éppen az a (midis) zene szól, amelyik utat mutathat a gyökerét vesztett kortárs zenének?

Előzmény: Punika (-)
Punika Creative Commons License 2001.03.06 0 0 topiknyitó
Talán Silk valamelyik hozzászólásában olvastam, hogy ő már nem is használ szekvenszert, hanem rogziti szepen egy HDR-re egymas melle a szolamokat. Ez a kérdés talán megér egy topikot, vagyis a midi mennyire van ellene a zenélésnek, esetleg éppen érte van e, a mai zeneszerzők tudnának e egyáltalán zeneszerkesztő nélkül komponálni (magam részéről zeneszerzést végezetem, de ma már nem tudok elszakadni a midizéstől)? És inspirál e, vagy éppenséggel hátráltat eh a technika ilyen mértékű előtérbe tolakodása. Egy kicsit talán bírjuk így majd alakítgatni a zenéről vallott nézeteinket. Szóval?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!