Keresés

Részletes keresés

tere Creative Commons License 2001.10.15 0 0 24
lamerek
Vendeg> transzkódoltatni kell. A hajógyári sziget videós cégei háza táján nézz körül.
Somos Video pl. Megoldják neked. Persze meg kell fizetni... de hát mit nem?
vendeg Creative Commons License 2001.08.31 0 0 23
Sziasztok!

Tudna valaki segíteni abban, hogy ha van egy videófelvételem, akkor azt hogyan tudnám átalakítani, hogy az amerikai barátom is meg tudja nézni a hazájában?

lock Creative Commons License 2001.03.21 0 0 22
Gondolom ha bírja az ember pénztárcája is.

A sony kibaszottul drága. Neked az van? Sony multisystem TV?

Hosszas kutakodások után elmondhatom, hogy nagyon úgy néz ki : A világon PAL/SECAM színrendszerű, és NTSC színrendszerű TV-k vannak csak. Azok a TV-k , melyek mindhárom rendszert képesek fogadni és megjeleníteni, mind PAL készülékek, és az NTSC jelet átalakítják NTSC 3.58 jelről NTSC 4.43 jelre, ami tulajdonképpen teljesen NTSC jel a színeket kivéve, amik ugyanolyan stabilak, mint a PAL rendszerben. Minden más NTSC. Mostmár azthiszem soha nem fogom látni mennyire instabilak a színek NTSC 3.58 megjelenítéssel miközben a PlayStation-ömmel játszok, vagy amikor a PC-mmel NTSC jelet küldve a TV-re ölöm a szörnyeket az Undying c. játékban. Végülis, reménykedtem, hogy életem során látni fogom a két rendszer közötti különbséget, amelyről oly sok site regél hol szapulva az NTSC-t, hol dicsőítve azt. Már sohasem lesz saját véleményem és úgy kell meghalnom, ahhhh, hogy az NTSC 4.43 hibrid rendszer képe jelenik majd meg utolsó pillanataimban...és a remény, hogy következő életemben az Taiwan-ban születek meg, ahol e titokzatos rendszer a uralkodik a csatornákon...

:)

Előzmény: bonnano (21)
bonnano Creative Commons License 2001.03.21 0 0 21
a sony tv-k kapásbol birjak az ntsc-t is
lock Creative Commons License 2001.03.19 0 0 20
Húúúúúúúúúúúúúúúúúúúú........... Szóval dugjam fel a ...... ? Mert ha erre gondoltál akkor csak egy kérdésem lenne:

Milyen koporsót szeretnél?

Akkor átalakítót nem veszek. Rendelek egy tényleg multi TV-t majd valami kaliforniai cégtől. 300 USD-ért már van...

:(

Előzmény: Rorimack (19)
Rorimack Creative Commons License 2001.03.19 0 0 19
Haliho!

Off:

Ugy latszik, csak nem uszom meg azt a email-levelbombat... ;)

Egy ket literes kola munkahelyre szallitasahoz semmi szukseg zacsira. Sot, meg csak ket kezre sem...

;)))))

R.

Előzmény: lock (17)
FecX Creative Commons License 2001.03.18 0 0 18
Bocsánat, hogy beleszólok de pár kiegészítés

1. Kommersz (600.000.-Ft alatti) VHS,S-VHS videomagnó soha az nem ad ki RGB jelet, főleg nem a SCART-on, ha kiadna ilyen komponens jelet ahogyan azt egy két Broadcast video teszi is azt külön BNC csatlakozón Y,U,V komponens kimenet.
2. A video által felhasznált jelek: YUV komponensek melyek a PAL,NTSC,SECAM norma szerinti jelek, a világosság és szinkülönbség stb... jelein alapulnak.
3. A "NTSC playback on PAL TV" az un. PAL60 szabványkiterjesztéssel válik lehetővé, de a TV készüléknek támogatnia kell.
4. Egy egyszerű NTSC-PAL transzkoder kb 300.000.- egy normális meg egy két miller...

üdv FecX

lock Creative Commons License 2001.03.18 0 0 17
Rorimack
Most azt akarod hogy email-levélbombát küldjek neked? Még nincs ilyen, de még feltalálhatom.
CLICK és robban!

A zacskós résznél elszaladt velem a ló. Mérges voltam, ez van. De a zacskós dologról azért nekem ez a véleményem. Sokszor volt már hogy kiszaladtam munkahelyről pl. egy szupermarketba, és a zacskót meg bennthagytam... és vennem kellett 45 forintért egyet a kétliteres Kólámhoz... Szóval a lényeg az, hogy sokminden pozitívumot nem másolunk le, amik a nyugati világban már bevált módszer.
Egyébként Japánban nem NTSC-J rendszer van? Valahol ezt láttam... ahhoz lehet hogy nem jó az USA-ban (meg egyéb helyeken) használatos NTSC-M rendszerű TV...vagy video...
Most nézegettem szájtokat, amik kifejezetten multisystemes TV-k árusításával foglalkoznak. Amilyen áraik vannak... jobban megéri venni külön-külön rendszerű TV-ket, mert 2 TV-vel még olcsóbban kijön az ember. Az egyiken a PAL csatornákat nézi, a másikon az NTSC-t. Az LG Electronics hála istennek csinál multi TV-ket viszonylag elfogadható áron. Azthiszem még ők a legjobbak.

Előzmény: Rorimack (16)
Rorimack Creative Commons License 2001.03.14 0 0 16
Haliho!

Ntsc ertelme Magyarorszagon: van Budapesten japan nyelvu videoteka, olyan filmekkel, amit soha sme fognak leforditani magyar nylevre. Ettol meg jo filmek, es ha meg akarod nezni oket, akkor vagy berelsz egy videot, csillagaszati aron, vagy hosszu tavra beszerzel egyet...

OFF:

"tessék vastad papírzacskókat adni a szupermárketekben INGYEN AMIBEN HAZAVIHETED A KAJÁT STB.-T MINT AZ USA-BAN,"

Szoval... csak ne tessek!!!
Tessek kosarat, textilsztyrot cipelni a boltba, nem hal bele az ember.... ;)))

A tevet meg egyszerubb megvenni Tokioban, marmint a masodikat, amrmint harom evre... ;)

R.

tcs Creative Commons License 2001.03.12 0 0 15
Ahogy lock célzott rá - kicsit más megközelítésben - a PAL rendszer 625 sort továbbít 1/25 másodperc alatt (ez félképenként 288 látható sor), míg az NTSC 525 sort 1/30 másodperc alatt.
Ennek figyelembevételével ilyen videót megvenni nem nagyon ajánlok, ha nem véletlenül NTSC kazetta megtekintése a célunk.
Ugyanis ha a videó tényleg átalakítja az NTSC-t PAL-lá, akkor az a fenti adatok tükrében nem pitty-putty dolog (képtároló memória szükséges hozzá), tehát egy ilyen készülék mindenképpen drágább (észrevehetően). Ha pedig az NTSC-t NTSC-ben adja ki, akkor NTSC jelet fogadni tudó monitor (TV) kell hozzá, amely megint csak komplikációkat okozhat (bár nem olyan nagyot).
Másrészről nem szerencsés az NTSC videózás sem, mert jobban fogyasztja a szalagot. Ahova 60 perc PAL elfér ott NTSC-ben csak 50.
Sajnos Amerikában és Európában a TV rendszerek kifejlesztése párhuzamosan folyt, ráadásul mindkét helyen a képfrekvenciát - az akkori kor technikai megoldásainak köszönhetően - a hálózati feszültség frekvenciáihoz kötötték (60 ill. 50 Hertz). A hang átvitelére is más és más megoldás mellett döntöttek, plusz bejött a kommunista blokk is a saját ötleteivel, s a franciák is a saját fejük után mentek (819 soros kép!). A színes képátvitel pedig teljesen összekutyulta a dolgot. A SECAM kezdetben jobb minőséget adott, a PAL az NTSC hibáinak kiküszöbölése alapján lett európai rendszerekre kifejlesztve, s idővel a stúdiótechnikában kiderültek előnyei is a SECAM-mal szemben.
Valójában tehát nem kettő vagy három rendszer van, hanem legalább tucatnyi, és akkor még sehol nincs a nagyfelbontású TV (HDTV) többféle szabványa. A számítógép monitorokat meg hagyjuk is ki ebből a témából, ha nem akarunk ideggörcsöt kapni.
Szóval örüljünk, hogy hozzánk csak ez a néhány szabvány jut el, és szerintem kár kifakadni azon, amin - a fentiek alapján - inkább örjöngeni lehetne.
Előzmény: lock (12)
lock Creative Commons License 2001.03.12 0 0 14
És olyan TV üzletet tud e valaki, ahol PAL/SECAM/NTSC-t fogadó TV-ket lehet venni?
Stocker Creative Commons License 2001.03.08 0 0 13
Előre is bocs a már-már offtopic hozzászólásért, de úgy érzem még súrolja a témát, és sürgős is lenne: nem tudjátok hol lehet kapni SVIDEO-ról RCA-ra alakító adapter kábelt?

SD

lock Creative Commons License 2001.03.07 0 0 12
TÉNYLEG.
A PAL video 352x288 felbontású, az NTSC meg 352x240...
Miért nincs a világon mindenhol PAL? Minek ez a sok rendszer? Ki kéne találni már egy standard rendszert, ami az egész világon elterjedne, a neve lehetne ILVS (International Lock Video System) és akkor nem kéne ez a sok szar konvertáló, RGB anyámp...ja b...omisten.

:)

Bard Creative Commons License 2001.03.07 0 0 11
Megint mondassz valamit. De mondjuk mi van, ha fel akarsz venni valamit a tvből videóra? Kell a videóba is az átalakitás...
De igazad van, kell a tv-be is. Csakhát monjuk napjainkba már mindenkinek van videója is, nem?
Előzmény: lock (9)
lock Creative Commons License 2001.03.07 0 0 10
Bocsika a sok hibáért, én lenni török vendégmunkás

[b]:D[/b]

lock Creative Commons License 2001.03.07 0 0 9
De miért a Videó alakítja át?
Nem egyszerűbb a TV-kbe rakni egy valami kapcsolót, ami átvált olyan rendszerre, amijen
jelet kap?
Szerintem, ha a video nem baszakodna a jelekkel, hanem a TV-kbe raknának olyan ármaköröket, amik
képesek értelmezni az antennán jövő sugárzást,
akkor nemcsakhogy tökmindegy lenne milyen kazettát nézel, nem kéne országonként figyelni, milyen rendszer van, és Taiwanba csak NTSC készülékeket exportálnának, meg Belgiumba csak PAL-t, hanem minden TV tudna minden normát, és csak a típusuk térne el, nem kéne mindegyiken már rendszert beégetni.
Akkor nem lenne az sem, hogy valaki vesz egy TV itt, és kiutazik 3 évre pl. Tókióba, és hopp, nemjó a TV-je, vennie kell egyet Tókióban, mert sajna nem tudja nézni a japán hiradót, mivel azt nem videokazettán osztogatják, hanem ugye az az antennán jönne...
Bard Creative Commons License 2001.03.06 0 0 7
A lock akart tv-t venni nem én. :-)
Előzmény: Törölt nick (6)
Bard Creative Commons License 2001.03.06 0 0 5
Én mindenesetre eddig úgy tudtam, hogy ha a video le tud játszani NTSC-t,akkor a TV-nek már nem kell tudnia, mert a video átalakitja a jelet. Hát most megfogtál. Lehet, hogy akkor TV is kell hozzá...
lock Creative Commons License 2001.03.05 0 0 4
Különbenis! Egyáltalán mit csinál a videó az NTSC jellel? PAL-t csinál belőle? Vagy szétbontja RGB jelre??? Mertha PAL-t csinál belőle akkor ha egy amcsi turista vesz egy ilyet és hazaviszi (mert miért ne) akkor az NTSC TV-je a PAL-t nem fogja tudni megjeleníteni és fekete fehér lesz mint ahogy a PAL TV jeleníti meg a ráküldött NTSC-jelet ha nem támogatja azt.
Szóval hogy vannak ezek a videók megcsinálva????
lock Creative Commons License 2001.03.05 0 0 3
Akkor kint megnézem NTSC videón és NTSC TV-én, és utána eldobnám. Szerintem ha én kijutnék az USA-ba, akkor DVD-t vennék, mert az tartósabb és jobb.
És ha kimennék akkor már vennék egy NTSC TV-t is.
Videórecordert nem, mert azt már lehet itthon is venni.
AKKOR SEM ÉRTEM MIÉRT HOZATNAK BE OLYAN VIDEÓKAT AMIK NTSC-BEN JÁTTSZANAK LE. AKKOR LEHESSEN VENNI MULTISYSTEM TV-KET IS, SŐT, MINDEN TV LEGYEN MULTISYSTEM HA A VIDEÓK MÁR ILYENEK.

De akkormár ha ennyire amerikanizálódunk, tessék vastad papírzacskókat adni a szupermárketekben INGYEN AMIBEN HAZAVIHETED A KAJÁT STB.-T MINT AZ USA-BAN, építsenek BIZTONSÁGI TŰZLÉPCSŐT A HÁZAK OLDALÁRA MINT AZ USA-BAN, NE CSAK AZ ÁRAKAT VEGYÜK ÁT MEG A HÜLYE VALENTIN NAPOT.

Erről ennyit.

Előzmény: Bard (2)
Bard Creative Commons License 2001.03.05 0 0 2
Mivan, ha mondjuk Amerikában veszel egy műsoros kazit. Nem biztos, hogy megcsinálod, de mi van ha mégis...
Előzmény: lock (1)
lock Creative Commons License 2001.03.05 0 0 1
Ja, és gondolom akkor átkonvertálja a PAL TV-nek megfelelően PAL rendszerre. Vagyis az NTSC az nem is NTSC lesz, hanem PAL. 480 lineból csinál 576-ot.
Cseles.
Deakkor miért importálnak a magyarok olyan videót, ami NTSC-t támogat ha se a broadcast nem ilyen európában, se a TV-k nem multisystemesek, se nem vehetsz NTSC videókazettát. Merthogy mindenhol PAL termékek vannak???
???

lock Creative Commons License 2001.03.05 0 0 topiknyitó

Helló!

A múltkor nézegettem a video készülékeket egy média üzletben, és az összesre az volt írva:
NTSC PLAYBACK.

Ez nekem azért volt fura, merthogy Európára leginkább a PAL rendszer a jellemző és szerintem a TV-k többsége a PAL és a SECAM rendszereken kívül mást nem nagyon támogat. Vagy van olyan TV a forgalomban magyarországon, ami esetleg mindhárom rendszert képes fogadni? Tud valaki valamit ezzel kapcsolatban?
Érdemes ilyen videót venni?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!