Norbi Havi Étrend
a.. Hét
Hétfő:
Reggeli: 2 doboz 0 %-os joghurt, 2-4 szelet búzás Hamlet (puffasztott búza szelet)
Ebéd: 1/2 grill csirke bőr nélkül, kovászos uborka (csalamádé, savanyú uborka), illetve bármilyen saláta.
Vacsora: 30 dkg pulykasonka, retek, sárgarépa, paradicsom.
Kedd:
Reggeli: 3 db főtt tojás friss paradicsommal, hozzá Hamlet.
Ebéd: Görög saláta minden mennyiségben, citromos, édesítős limonádéval.
Vacsora: 2-3 pár főtt virsli, mustár és friss paprika, no meg egy kis borocska.
Szerda:
Reggeli: 1 zacskó, natúr, főtt rizs, édesítő, fahéj, 1 db 0 %-os joghurt.
Ebéd: húsleves (tészta nélkül), főtt zöldségek a levesből, főtt husi, mustár.
Vacsora: tőkehal párolva, bő zöldséggel, fehérbor.
Csütörtök:
Reggeli: Teflonban sült rántotta hagymával, olaj nélkül, Hamlet.
Ebéd: 2 szelet grillezett pulykamell fokhagymával, uborka, fejes saláta.
Vacsora: 1-2 doboz hideg kefir.
Péntek:
Reggeli: 2 doboz 0 %-os joghurt, 2 púpozott evőkanál zabpehely, vagy Hamlet.
Ebéd: Káposzta főzelék a jóllakásig.
Vacsora: 30 dkg pulykasonka, retek, sárgarépa, paradicsom.
Szombat:
Reggeli: Amit a héten a legjobban szerettünk.
Ebéd: 2-2 db paprikából és paradicsomból lecsó, 2 db tojás, 2 db főtt burgonya
Vacsora: Sovány malacsült párolt káposztával, száraz pezsgő.
Vasárnap:
Reggeli: 1 doboz 0 %-os joghurt, 1 púpozott evőkanál zabpehely.
Ebéd: halászlé, 3 szelet hal.
Vacsora: Rablóhús nyárson, bacon szalonnával. A zsírt szedjük le, az íz a fontos. Hozzá uborkasaláta, és száraz, vörös pezsgő.
b.. Hét
Hétfő:
Reggeli: 1 tányér friss eper, vagy alma canderellel édesítve, hideg tea, édesítővel.
Ebéd: Párolt karfiol, brokkoli, joghurtos öntet.
Vacsora: 30 dkg pulykamellsonka, lilahagyma, uborka, vörösbor.
Kedd:
Reggeli: 2 doboz 0 %-os joghurt, 2 púpozott evőkanál zabpehely.
Ebéd: Sült hal, vagy csirke paradicsomsalátával.
Vacsora: 30 dkg baromfi párizsi, retek, fejes saláta, light Cola.
Szerda:
Reggeli: 1 /2 l Danone vitelinea ivójoghurt.
Ebéd: Spenót tükörtojással, Hamlettel, cukormentes üdítő.
Vacsora: Főtt krinolin mustárral, fekete retek szeletelve, fehérboros fröccs.
Csütörtök:
Reggeli: 3-4 főtt tojás, paradicsom, hosszú kávé, édesítővel.
Ebéd: Kelkáposzta főzelék kenyér nélkül a jóllakásig.
Vacsora: Mozarella paradicsommal, bazsalikommal és olasz borral.
Péntek:
Reggeli: 2 tükörtojás, csíkokra vágott csirkemell sonka jól átsütve teflonban, paradicsom, puffasztott rizs /Hamlet/
Ebéd: Diétás töltött káposzta (virslivel), zsírszegény tejföllel.
Vacsora: Grillezett hal, vagy csirke saláta, paradicsom.
Szombat:
Reggeli: Cukormentes müzli tejben, diabetikus szörppel ízesítve, kávé.
Ebéd: Diétás gulyásleves, természetesen kenyér nélkül.
Vacsora: Roston sült pulykamell, teflonban sült cukkíni és a szokásos fröccsünk.
Vasárnap:
Reggeli: 2 doboz 0 %-os joghurt, 2 kanál zabpehely vagy 1-2 Hamlet
Ebéd: Vadragu leves, sok hússal és zöldséggel.
Vacsora: Sült padlizsán, fűszeres, darált csirkével töltve, görög bor.
c.. Hét
Hétfő:
Reggeli: Száraz házikolbász, hagyma, paradicsom és limonádé.
Ebéd: Paradicsomleves a jóllakásig egy kis parmezánnal.
Vacsora: Tojás és virsli, sonka saláta, majonéz helyett joghurtos, fűszeres öntet.
Kedd:
Reggeli: Gyümölcsrizs 0 %-os joghurtból (Vitelinea) és főtt rizsből. (Előző este bekeverve.)
Ebéd: Erőleves tojással, 1 db sült csirkemell + zöldsaláta öntet nélkül.
Vacsora: Kaukázusi kefir, ahogy jól esik.
Szerda:
Reggeli: 3-4 db lágy tojás, Hamlet.
Ebéd: Gulyásleves marhahússal és zöldséggel.
Vacsora: Salátalevélbe göngyölt hering, hagymával, paradicsommal.
Csütörtök:
Reggeli: 15-20 dkg baromfipárizsi paprikával és retekkel
Ebéd: Vegyes zöldségleves, főtt marhahús, uborkasaláta
Vacsora: Vékony szeletelt füstöltsonka, nem túl édes sárgadinnyével.
Péntek:
Reggeli: Fahéjas, édesítős tejbe áztatott hideg rizs (előző estéről)
Ebéd: Gombaleves, roston sült hal, vegyes zöldségköret.
Vacsora: Grillcsirke, kovászos uborka, fehérbor.
Szombat:
Reggeli: 3 db lágy főtt tojás összevagdosva enyhén fűszerezve paprikával, paradicsommal, Hamlet.
Ebéd: Káposztaleves húsdarabokkal, bő lével, főtt marhahús, fokhagymás tört burgonya.
Vacsora: Tonhal saláta és száraz boros fröccs.
Vasárnap:
Reggeli: 15-20 dkg pulykapárizsi retekkel, paradicsommal
Ebéd: Csirkeleves karfiollal, karalábéval, főtt hús uborkasalátával.
Vacsora: Görög saláta és vörösbor.
d.. Hét
Hétfő:
Reggeli: Cukormentes müzli sovány tejben.
Ebéd: Vegyes zöldségleves, sült csirkemell + saláta, paradicsom.
Vacsora: Mozarella főtt tojással és paradicsommal.
Kedd:
Reggeli: 20 dkg baromfipárizsi, friss zöldségek.
Ebéd: Savanykás burgonyaleves a jóllakásig.
Vacsora: Zsírtalan rakott kel csirkehúsból, hideg pezsgő.
Szerda:
Reggeli: Szeletelt alma, fahéjjal, canderellel.
Ebéd: Halászlé, vagy csirkehúsleves zöldséggel.
Vacsora: Rák, vagy csirke saláta, fröccs.
Csütörtök:
Reggeli: 20 dkg pulykasonka, friss zöldségek.
Ebéd: Erőleves tojással, fél grill csirke bőr nélkül, uborkasaláta.
Vacsora: Pulykasonka ananásszal grillezve, mojito koktél.
Péntek:
Reggeli: Gyümölcsrizs 0 %-os Vitalíneából és főtt rizsből.
Ebéd: Sovány sertéssült, ecetes uborka.
Vacsora: Sült libacomb, uborkasaláta, fröccs.
Szombat:
Reggeli: Virslis rántotta 3 db tojásból és 1 pár virsliből, Hamlet.
Ebéd: Sült zöldségek tojással, tört burgonya.
Vacsora: Füstölt lazac Hamlettel, paradicsommal, pezsgő a jókedvig J
Vasárnap:
Reggeli: Elaludva.
Ebéd: Rakott karalábé fűszeres csirkemell darabokkal, sovány tejföllel.
Vacsora: Salátába göngyölt hering, fehérbor.