Keresés

Részletes keresés

csihuhu Creative Commons License 2001.03.01 0 0 35
Úgy látom, nem értitek. Mit is ír a plagát?

150 millió forint támogatás, 3852 melegebb otthon.

Ez ugye 38940 Ft.
Kérem tisztelettel, nekem kb. ilyen érték? fa ég el egy évben a cserépkályhámban, az erd? közepén...(Nem lopom, veszem.) Ha valaki ennyivel többet tüzel, annak bizony melegebb lesz a lakása. Bár ez nem egy hosszútávú eredmény...

JO Creative Commons License 2001.03.01 0 0 34
UDV!

Ennek a lehetosegnek mar vege nem?

Akkor miert kell utolag reklamozni......?

m.t.:
JO

larzen Creative Commons License 2001.03.01 0 0 33
Sajnálom, nem én találtam ki ezt a kifejezést.
És nem is arról volt szó, hogy 150 millióért 3852 melegágyat hoztak létre. :)
Előzmény: Törölt nick (32)
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.01 0 0 32
aszittem még egy homokos topic :-)))
larzen Creative Commons License 2001.03.01 0 0 31
Oké nevtelen, behúzok egg strigulát a "38900 forint: tényleges segítség, nem propaganda" oszlopba. És egy másikat saját nevemben a másik oldalra.

Sőt, meggondoltam magam! Nem is. Oké, elismerem, a 38900 forint tényleg egy olyan nagy támogatás, amit hirdetni kell.
Ezennel pályázatot írok ki: Milyen támogatást reklámozzon a (mindenkori) kormány óriásplakáton? címmel.
Feltétel: csak egyszeri max. 40 ezres támogatásról lehet szó.

Ha már hirdetnek, akkor hirdessék a lakástámogatást, vagy bármit, ami tényleges segítség!

Előzmény: nevtelen (30)
nevtelen Creative Commons License 2001.03.01 0 0 30
Jóvan fijjuk, ezentúl aggyon nektek fűtéstámogatást a Karl Imre elvtárs...

:-)))

larzen Creative Commons License 2001.03.01 0 0 29
Kapcsolódóan jut eszembe a távfűtést propagáló óriásplakát. Hát, az köztudottan energiatakarékos és olcsó. Bár arra a plakátra nem volt nagybetűkkel ráírva, hogy GM.
Előzmény: JO (26)
larzen Creative Commons License 2001.03.01 0 0 28
Mondtam én biztosan, hogy nem elég?
Kérdeztem!
Előzmény: nevtelen (25)
nevtelen Creative Commons License 2001.03.01 0 0 27
"Nézd már, nincs rajta sapka"
:-)
Előzmény: JO (26)
JO Creative Commons License 2001.03.01 0 0 26
UDV!

Ez mind szep es jo, de nekem sokkal jobban tetszene ha azt hallanam, hogy mar csak nagyon keves csalad van ahol tamogatast kell adni a lakas normalis futesenek a megoldasahoz...Es akkor talan nem kellenne oriasplakatokon nepszerusiteni a kormany intezkedeseit...

m.t.:
JO

Előzmény: nevtelen (24)
nevtelen Creative Commons License 2001.03.01 0 0 25
"Persze konkrét adataim nincsenek, ezek nem tények, hanem sejtés a mai árszínvonal alapján. Ezért kérdeztem, hogy mennyi a költség most..."

Aha. Szóval csak egy dolgot tudsz biztosan. Hogy 38000 Ft az semmire nem elég.

Előzmény: larzen (23)
nevtelen Creative Commons License 2001.03.01 0 0 24
És monddsza, miért ne hivják támogatásnak?

A kedvedért kinéztem egy magyar-magyar szótárból, mint jelent pontosan magyarul a "támogatás" szó:
Támogatni=segiteni. Pl. a szüleim anyagilag ~nak = anyagilag segitenek
Hát ez az. Ha mindent kifizetnek, akkor nem támogatnak, hanem eltartanak.

Házi feladat:
1. a mondatban a "szüleim" főnevet cseréld ki "kormányra" és elemezd...
2. nézz utána mit jelent a "demagóg" kifejezés

;-)

Előzmény: pro-vokál (21)
larzen Creative Commons License 2001.03.01 0 0 23
De tartok tőle, hogy ez téged qrvára nem érdekel...

Hát, ebben tévedsz. Olvasd el a topiknyitó, de még inkább a 9-es számú hozzászólást.
Éppen hogy érdekel. Csakhogy szkeptikus vagyok abban a kérdésben, hogy ez egy lényegi támogatás-e.
Meg abban, hogy a támogatás költségéhez képest a médiakampány költsége elenyésző.
Tartom azt a véleményemet is, hogy sem konvektor, sem kéménybélés nem jönne ki belőle. Persze konkrét adataim nincsenek, ezek nem tények, hanem sejtés a mai árszínvonal alapján. Ezért kérdeztem, hogy mennyi a költség most...

Előzmény: nevtelen (22)
nevtelen Creative Commons License 2001.03.01 0 0 22
Nem lennél képben, mert nem mostanában volt. Egyébként egy buznyák támogatás nem járt hozzá, csak visszafizetendő OTP kölcsön. És még az is jól jött. Ahogy ez is jól jönne.

Ha a mai árakra vagy kiváncsi nézz körül a boltokban, meg lennék lepve, ha semmire nem lenne elég az a pénz. Szerintem egy konvektor, vagy a kéménybélelés kijönne belőle. De tartok tőle, hogy ez téged qrvára nem érdekel...

Előzmény: larzen (20)
pro-vokál Creative Commons License 2001.03.01 0 0 21
Nevtelen

Ha sz@rra sem eleg, akkor konyorgom ne hivja mar lakasfelujitasi tamogatasnak, vagy minek is... Ez igy megteveszto es demagog.
Előzmény: nevtelen (19)
larzen Creative Commons License 2001.03.01 0 0 20
Áruld már el, hogy mennyibe került az általad írt átállás gázra?
Csak hogy képben legyek, tudod.
Előzmény: nevtelen (19)
nevtelen Creative Commons License 2001.03.01 0 0 19
Na, látom te up to date vagy az árakban, akkor talán ird le egy olcsóbb kazán, konvektor, fűtőtest, cső, szigetelőanyag, stb. árát.

Azt tudom, hogy ez a pénz nem elég mindenre, szerintem ezt senki nem is állitotta, gondolom ezért is hivják támogatásnak. Viszont én már épitkeztem, én már csináltattam központi fűtést, álltam át gázra, ezért saját tapasztalatomból kiindulva, nemigen hiszem, hogy aki tényleg fűtéskorszerüsitést akar végrehajtani, nem csak fikázódni, az olyan könnyedén visszautasitaná, mint nyugdijas a Horn Gyula féle 0,5%-os nyugdijemelést.

Előzmény: RikiTikiTévi (18)
RikiTikiTévi Creative Commons License 2001.03.01 0 0 18
T. larzen!
Hiába osztok vagy szorzok, ebből még egy kutyaólat sem lehet korszerűsíteni vagy felújítani, nemhogy egy lakást.
Előzmény: larzen (-)
armagnac Creative Commons License 2001.03.01 0 0 17
"a mas zsebebol megvalositott minimalberemeles"
:)))))))))))

Szolidaritás, pajtás! A minimálbér már csak egy ilyen dolog.

Előzmény: JO (14)
cc Creative Commons License 2001.03.01 0 0 16
aaah, annal lenyegesen tobbet adtak a bankoknak csak 98 ota is.
Előzmény: nevtelen (15)
nevtelen Creative Commons License 2001.03.01 0 0 15
Na, abból amit Bokros megspórolt rajtunk, legfeljebb a bankoknak osztogattak...
Előzmény: cc (13)
JO Creative Commons License 2001.03.01 0 0 14
UDV!

Az ilyen kezdemenyezesek alapvetoen nem rosszak csak a kivitelezessel van baj, ami sokszor atcsuszik kormanypropagandaba. Es ilyenkor azt sajnalja az ember fia, hogy o megcsak nem is hallott errol a dolgrol csak miutan vege lett...

Kerdes miert kellett az orszag lakossaganak tudomasara hozni + 30-40 m. forintert hogy minden 1000. lakasban a kormany kifizette a korszerusitesi koltsege 15%-at?
Azert mert a dolog onmagaban nem hat meg senkit. Igy viszont ugy erzik az emberek, mintha ismet javultak volna a lakaskorulmenyek. Igen a happy end kft tulajdonosainak lakaskorulmenyei biztosan javultak...

Ez olyan, mint, hogy evi 50000 csalad tud venni uj szamitogepet. Kiraly! Csak azt nem nezi meg senki, hogy ilyen tempoval 20-25 ev mulva erjuk el azt, hogy minden masodik csaladban legyen szamitogep. Pedig pl az USA-ban jelenleg ennel joval jobb az arany. Tehat ezek a fennen hirdetett adatok valos erteke a tarsadalomra nezve minimalis. Tehat valos hatasa nincs, de kiraly propaganda. Mint az epulo autopalyak(?), a mas zsebebol megvalositott minimalberemeles.

Optimalis becsles szerint a szechenyi terv palyazataira szant penzek csak 5-10%-a kerul a donteshozok zsebebe. Ezt kar tagadni van sajat tapasztalatom ez ugyben. Es akkor fekezzuk meg a korrupciot. Kiraly! Kisse nevetsegesen hangzik ez az allamaparatus szajabol.

ha valaki vitatkozni szeretne ezekrola dolgokrol, allok elebe!

m.t.:
JO

Előzmény: nickwarren (6)
cc Creative Commons License 2001.03.01 0 0 13
legalabb van mibol osztogatni.
Előzmény: nevtelen (12)
nevtelen Creative Commons License 2001.03.01 0 0 12
Hát igen. Bezzeg a régi szép időkben még másként vót ám, amikor még jó Bokros Lajos nagy csomag támogatást adott a proletariátusnak...

Előzmény: larzen (11)
larzen Creative Commons License 2001.03.01 0 0 11
Ebben a reklámdologban nem vagyok biztos. Nem hinném, hogy állandóan úgy kellene összeszedni az embereket, hogy hadd adjunk már pénzt! Erről ritkán hallani. Aki házépítésbe, felújításba fog, az valószínűleg tájékozódik a lehetőségekről.

CatchK!

Nem mondom, hogy nem jelent semmit, de ha ez csak a tizede a költségeimnek, akkor nem túl sportszerű úgy reklámozni (egyáltalán minek reklámozni?), hogy ez az ő érdemük. Ha meg a reklámra még ráköltenek annyit, mint amennyivel támogattak, akkor főleg.

Előzmény: Subiaco (8)
cc Creative Commons License 2001.03.01 0 0 10
de, persze hogy adjon. de eddig is volt tamogatas a hoszigetelesre, csak legfelejebb nem hirdettek uton-utfelen.

figyeljetek, engem nem a meghirdetett celok zavarnak, nagyon jo, mind az emelt csaladtamogatas, mind a diakhitel vagy az uj lakasok epitese, csak ne akarjak ugy beallitani magukat, hogy ezzel megvaltottak a vilagot.

Előzmény: CatchK (7)
larzen Creative Commons License 2001.03.01 0 0 9
Komolyan gondoltam, mivel tájékozatlan vagyok a témában.
Ezek szerint az ablakszigetelés nem egy olyan dolog, amit nagyon támogatni kellene, hiszen házilag kijön egy ezresből az összes.
Egyszerűen csak arra vagyok kiváncsi, hogy 40 ezerből hatékony segítség nyújtható-e a lakás melegebbé tételéhez. Ha igen, akkor megtalálom lelki nyugalmam, de egyelőre úgy látom, hogy nem.
Szóval: a hőszigetelésre nem nagyon kell támogatás, a fűtéskorszerűsítésre meg kevés, amit adnak.
Na meg persze a médiakampány költsége. :)
Előzmény: Subiaco (5)
Subiaco Creative Commons License 2001.03.01 0 0 8
én 10m-et vettem 760-ért
Basszus!!! :-)))

reklámkampány került kb. 1000 melegebb ház árába
remélem, azért nem... mindenesetre bosszantó a gondolat.

De, tudod, hogy szerintem miért reklámozzák? Úgy van ez, mint a legtöbb elérhetőú támogatással: senki nem fogja az orrod alá dörgölni: "Szia, kaphatsz erre meg arra némi segítséget is az államtól, nem akarod felvenni?"
sok ilyen támogatást nem vesznek fel az emberek, mert nem tudnak róla.
Jó lenne egy hely, ahol az ilyeneknek utána lehetne nézni, nem tudsz egyet véletlenül?

Előzmény: nickwarren (6)
CatchK Creative Commons License 2001.03.01 0 0 7
"Kéremtisztelettel. Pártállástól függetlenül el tudja képzelni valaki egy lakás felújítását (hőszigetelés, fűtéskorszerűsítés) 38940 forintos támogatásból? "

Ne haragudj, de ha 38940 Ft-tal kevesebbet kell fizetned érte, az nem okoz egy kis örömet számodra? Vagy inkább ne adjon egy petákot se?

Előzmény: larzen (-)
nickwarren Creative Commons License 2001.03.01 0 0 6
én 10m-et vettem 760-ért

de sokkal fontosabb kérdés, hogy csak maga a reklámkampány került kb. 1000 melegebb ház árába... miért nem arra költötték? ki a faszt érdekelnek az óriásplakátok az ÉN PÉNZEMEN????????

Előzmény: Subiaco (5)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!