Keresés

Részletes keresés

sjesz Creative Commons License 2001.03.02 0 0 9
Helyes! Munkásőrséget!

Kisgazda vezetők ide ! :-)))

badcard Creative Commons License 2001.03.02 0 0 8
hüjje
Előzmény: Első titkár (7)
Első titkár Creative Commons License 2001.03.01 0 0 7
Nem kell. Munkásőrség kell!

Szabaccság!

Bumburnyák Creative Commons License 2001.03.01 0 0 6
A rendőrségtől az átlag állampolgár sem segítséget, sem korrekt tájékoztatást, sem szolgálatot, sem védést nem kaphat.

Közúti rendőreinknek tevékenysége abban merül ki, hogy lépten nyomon megállítják a kisteherautókat, furgonokat (személyes tapasztalat), és igazoltatnak. Menetlevél? Ez a keresztkérdés.

Ha betörnek a lakásodba, ugyanazt tapasztalhatja meg mindenki, mint a kocsilopások esetén. Ha telkedről ellopják a facsemetéket, ha a gépkocsidat feltörik, ha lefújják, ha megkarcolják, stb.

Szolgálat az lehet, hogy van, de védelem?

Előzmény: badcard (5)
badcard Creative Commons License 2001.03.01 0 0 5
Újra feltenném a kérdést: megvéd-e bennünket(egyszeru magyar állampolgárokat) a rendorség? Fordulhatunk-e hozzájuk, ha valaki(k) a törvényt megszegve árt(anak) nekünk? Várhatunk-e eredményt a tevékenységüktol?
Ha ezekre a kérdésekre bizonytalan a valász esetleg nemmel felelnétek joggal vetodik fel a kérdés:
Szükségünk van nekünk ilyen rendorségre?
RikiTikiTévi Creative Commons License 2001.03.01 0 0 4
Ahogy nézem a hozzászólásokat, a rendőrviccek jutnak az eszembe!
Úgy látszik, hogy nem véletlenül!
sjesz Creative Commons License 2001.03.01 0 0 3
Mától meg mehetnek "póbavásárolni" a prostikhoz.....

Az én tapasztalatom is az a közlekedésben, hogy rendőri korrupció aránya 99,9 %.

De a fő baj, hogy a rendőr ELEVE úgy állít meg, hogy zsbbe fizessek neki, minden úgy van megrendezve.....

A legszebb az volt múltkos, amikor közölte, hívjam meg Őket "egy sörre" ,.... 2000-2000 /fő volt.....

Ja, és egy lejárt zöldkártya volt a "fogás"...., kocsi katalizátoros, 5 éves, semmi baj vele, 5 perc alatt meg is kaptam az új zöldkártyát....

MoJo JoJo Creative Commons License 2001.03.01 0 0 2
Engem majdnem bevittek azért, mert a keletinél véletlen nem volt nálam személyi. Egy drogdealert kerestek. Hát jellemző!

Most kilépek, de holnap elmondok egy érdekes esetet 1995-ből.

Subiaco Creative Commons License 2001.03.01 0 0 1
...vagy amikor átveszik a 'tiszteletdíjat' a Keleti Pályaudvar melleti parkolóban nézelődő, arab 'turistáktól'...
jackgibson Creative Commons License 2001.03.01 0 0 0
nem!
badcard Creative Commons License 2001.03.01 0 0 topiknyitó
Miután már két autómnak is "lábakelt", ráadásul egy éven belül, a harmadikat meg éppen a minap törték fel harmadjára, egy "kicsit begurultam".

Elképeszto, hogy a rendorség mennyire flegmán kezeli ezeket az eseteket. Az autóim ellopásának bejelentésekor ki sem szálltak, jöjjek be a rendorkapitányságra, ott tegyek feljelentést (taxiköltség 3000 Ft.) Az elso esetnél a sztóikus nyugalomi állapotban lévo ügyeletes tiszt, egy újjal kb. 45 percig pötyögte a jegyzokönyvet, ami alapján, utólag elolvasva, ha akarták sem találták volna meg az autót.
-Milyent típus? -kérdezte
-Volkswagen Golf 4-es TDI. válaszoltam.

A jegyzokönyvben ez szerepelt:
Az eltulajdonított gépjátmu típusa: Volkswagen.

Természetesen minden feljelentésem nyomozati eredménye nulla volt. Rutinszeruen kaptam meg a nyomozás megszuntetésérol szóló határozatot minden alkalommal.

Elgondolkodtam:
Vajon mivégre van nálunk a rendorség? Bátran fellépnek és szedik le a jattot a közlekedési szabálysértések esetében, de egyéb területeken mi történik?
Eredménytelen felderítés az autólopások, lakásbetörések esetében. Tudunk már arról, hogy a mindenkori hatalmon lévok által elkövetett lenyúlások, sikkasztások felderítésére indított nyomozás eredményes lett volna? Persze, van néhány eset, de ezek még a jéghegy csúcsénak is csak kis szeletét képezik. Hány gyilkosság felderítetlen a mai napig is? Hol vannak a rendorök amikor a polgár veszélyben érzi magát?
Elképeszto, hogy a cégünknél dolgozó osztrák kollégák már inkább vonattal jönnek Budapestre, mert rendkívül kellemtlen tapasztalataik vannak az itten közállapotokat illetoen. (szinte mindegyik nek ellopták már az autóját, amikor még fizetos volt az M1 klónozták a kártyáikat)
Félreértés ne essék: Én nem a rendor, mint személy ellen szólok. A rendorség, mint rendészeti szerv muködése elégtelen.
Lehet, hogy nem a politikában kellett volna errol szólnom, mert itt természetesen nem csak a jelenlegi állapotokról, hanem egy hoszzútávú eredménytelen -alapveto funkcióját betölteni képtelen szervrol- beszélek.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!