Keresés

Részletes keresés

sziliria Creative Commons License 2006.08.09 0 0 75
A látványfürdő Csabainé rémálma volt. Totál veszteséges, de ezt már az elején lehetett tudni. Nem baj! Jutka akarta!
Előzmény: Tibó (74)
Tibó Creative Commons License 2006.08.08 0 0 74
Sajnos szornyu a furdo hozzaallasa a vendegekhez. Idegen nyelvu tajekoztatas nulla.
Minden naposak a balhek azzal, hogy az, hogy kinek miert hol kell fizetni nincs rendesen elmagyarazva. Meg magyarul is erthetetlen.
A vezetot mar reg el kellett volna kuldeni a picsaba. Egyszeruen szarik arra, hogy a kulfoldiek utolso emleke a furdorol az, hogy lehuzzak meg oket egy csomo penzel, amirol nincsenek kelloen tajekoztatva. Tarthatatlan allapot, es szegyen.
Jo lenne, ha az indexkelet kicsit megszoritana a toket a furdo vezetojenek, hogy mi a nyavajat is csinal o a poziciojaban, mert hozzaertesrol aligha tett eddig tanubizonysagot...
rács1 Creative Commons License 2006.01.24 0 0 73
Vasárnap voltam először a város új fürdőjében, de majdnem szívrohamot kaptam. Öt gyereket láttam elcsúszni, és ráadásul az egyik úgy odavágta a tarkóját, hogy azt hittem ottmarad. Még szerencse, hogy nem az én gyerekeimmel történt, mert biztos szétvertem volna az egész fürdőt.
Dzsanny Creative Commons License 2005.10.25 0 0 72
Azt hallottam, hogy a fűrdővállalat korábbi évek nyereséges gazdálkodása, a legutóbbi néhány évben százmilliós nagyságrendű veszeségbe ment át, amely az önkormányzat /az adófizetők / zsebét terheli. A látványfürdő belépése úgy tűnik több száz milliójába fog kerülni évente a városnak. Ennek az elherdált pénznek nagyon sok fontosabb helyét látom /pl. közlekedési utak/. Emellet tudomásom szerint az építkezés milliárdos hitelét is vissza kell fizetni. Hát nemtudom milyen kakulációk előzték meg, készítették elő ezt a kalandot.
Tibó Creative Commons License 2005.10.25 0 0 71
Edesanyam vitte az osztalyat, es neki tetszett, jol erezte magat, de azt megerositette, hogy nagyon csuszik, es tobb gyerek is elesett, de szerencsere egyik esesnek sem lett komolyabb kovetkezmenye.
Előzmény: 300eoss (70)
300eoss Creative Commons License 2005.10.25 0 0 70
Van-e olyan, aki volt már a fürdőben, és olyan véleményt tud írni, ami politikamentes? Ha valaki jól akarja magát érezni, mehet-e bátran? A belépő áráért kapok-e tisztességes kikapcsolódást? Bár idén is a fürdőszobába jártam főleg...
Bal, jobb... Tisztességesebbek ülnek Vácon...
OFF
Van politikamentes téma? pl. koncertek, de ott is politizál a paraszt. Munkahely, fizetés, dokihoz mész, külfölre mész, rádió, tv, újság, ünnepség, egyéb rendezvény, iskola...mibe nem lehet belekeverni? Bocs az OFF-ért, az elpazarolt helyet megadom majd fizetéskor.
Political Animal Creative Commons License 2005.10.25 0 0 69

Érdekes, hogy egy megépített fürdőről politikai okokról beszélsz miközben a FIDESZ hallgat, mint szar a fűben... No, de nem is első és nem is az utolsó eset, hogy a helyi FIDESZ nem kezdeményező képes. Amúgy is csak azt fúja, ami a fővárosi pártirodából lejön, de ez egy másik téma.

 

De ha már politikai okok beszélsz, akkor azt gondolom, hogy az MSZP lelkiismerete, vagyis Csabainéé (ha van ilyen) ugyancsak sáros lehet. Ugye, erre gondoltál politikai okok alatt?

 

Ugye, már a versenyeztetési tárgyalás, aztán az építettő, aztán mégiscsak az építi, aki nem nyert, vagy a csúszás az átadás körül, amiről mindenki nagyvonalúan hallgatott, és jópofát vágott mindenki...

 

De mi lehet abban politikai ok, hogy rosszul van megépítve a fürdő járórésze? Vajon, hány gyereknek, vagy felnőttnek kell összetörnie magát? Valószínűleg megbotlott a nyelved, mert ez nem politikai ok, hanem szavatossági kérdés. És az építettetőnek villámgyorsan ki kellene cserélni. Minden külön kérés nélkül is...

 

Nem kellene megvárni, amíg történik valami súlyosabb baleset, és felvetődik az önkormányzat felelőssége, hogy miért engedték hosszú időn át a balesetveszélyes fürdő működését. Persze, te majd akkor is a gaz Orbánt látod a háttérben, a mocskos FIDESZ-t, holott egyszerűen arról van szó, hogy egy Csabainé által preferált cég egyszerűen nem képes kijavítani az általa elcseszett járórészt a fürdőben. Becsapva ezzel az odalátogatókat, cserben hagyva Jucikát.

 

Ilyen egyszerű.

Előzmény: dejo (63)
sziliria Creative Commons License 2005.10.23 0 0 68
Miért ne? De nem sok esélye van az embernek...
Előzmény: rács1 (67)
rács1 Creative Commons License 2005.10.23 0 0 67
Ha valakit baleset ér, akkor be lehet perelni az élményfürdő üzemeltetőit?
sziliria Creative Commons License 2005.10.23 0 0 66
Nem poltikai okokból szar. A gyermekeim nyilván nem poltikai okokból mondták, hogy annyira nem tetszik nekik. Főképpen a csúszdákkal volt bajuk, hogy nem elég jók és kevés. Lehet, hogy nagy az igényszintjük, bár nem hiszem, mert eddig csak a Debrecenit meg egy-két másikat láttak és voltak benne. A rendszere úgy tűnik ugyanaz mint a Debrecenié, mármint ami a belépést és egyebeket illeti. Ami pedig a zajszintet illeti, az is ugyanaz lehet.
Előzmény: dejo (63)
rács1 Creative Commons License 2005.10.23 0 0 65
Találtam egy pár képet Kisvárda egyik honlapjáról.
Előzmény: rács1 (64)
rács1 Creative Commons License 2005.10.23 0 0 64
Ajánlom figyelmedbe (bát egy kicsit messze van) a kisvárdai strandot. Én ott voltam a lányaimmal. Nem drága, kultúrált, és hétközben nincsenek sokan. Egyszer voltam hétvégén, de akkor tele volt a strand. És amin nagyon meglepődtem, hogy mennyi szlovák jár Kisvárdára pancsolni.
Előzmény: dejo (63)
dejo Creative Commons License 2005.10.23 0 0 63
Az új élményfürdő régi strandfürdő dél-nyugati sarkában van a tó-hoz egészen közel. Az ablakaiból a sziget is jól látszik.
Tegnap mi is kipróbáltuk a családdal. A gyerekek, már külön külön is voltak az iskolával.
Belépés után kissé bosszantó, hogy kaptunk 4 db "karórát" (fejenként egyet), ami valójában egy elektronikus digitális azonosító. Ezzel tudjuk kinyitni az öltöző szekrények ajtaját. Az órákon nincsen optikailag is látható szám, ezért a négy öltöző szekrény szanaszét volt az öltözőben. Szerintem egy család vagy csoport szekrényei jobb lenne, ha egymás mellett lennének!
Első pillantásra a belső világ szépnek tűnt. Aztán szemet szúrt, hogy elég ormótlanok a vas lépcsők és hidak, amelyek a csúszdák közlekedő útjait szövik át. A padló tényleg nagyon csúszik. A hírét hallva eleve óvatosan apró léptekkel közlekedtem, de így is sokszor (5-8 alkalom) megcsúsztam. Egy elesést láttam egy 6-7 év körüli kislány vágódott hanyatt. A kisgyermekek részlegét olyan 5 óra körül be is zárták és elkezdték padlókefélő géppel felsúrolni, hogy a megtisztított járólapokra valamilyen vegyszert felkenve a csúszósságot csökkentsék.
Van négy nagy csúszda. Piros, sárga kék és zöld. Ez nagysági sorrend is, a zöld a legnagyobb. Ehhez fel kell menni egy lépcsőn egészen a tetőgerincig és ott lehet beszállni dupla úszógumi-szerű alkalmatosságba, akár ketten is egybe. A csúszda még a tető szintjén kimegy az épületből kb. 3 fordulatos spirál után még tesz néhány váltakozó irányú kanyart és a földszinten érkezik vissza az épületbe. A gyermekeim 12 éves lány és 10 éves fiú rendkívül élvezték. az egészet. Én a legkisebb csúszdán csúsztam egyet a gyerekek unszolására, de az egy széles típus, amin majdnem meg is pördültem. nekem a csúszdából az elég is volt. Van egy elég nagy örvénymedence, amiben óránként pörög a víz. Azaz a medence külső fala mentén ferdén bespriccelt erős vízsugarakkal körbe forgatják a vizet és a medencében tartózkodókat. Ezen a részen van még egy nem túl nagy, ám elég mély 2,1m-es hullám medence is. Igaz ezt a mélységet fokozatosan éri el e bejárattól kezdődően, de a közepén hirtelen meredekre vált, amit semmi sem jelez. Ez lesz a feláras rész. Az olcsóbb szekcióba tartozik majd a kisgyermekek játék birodalom stílusú sekély vizű medencékből álló elkülönített csarnoka és egy rekreációs résznek nevezett terem amiben 34-36 fokos vizű bagyobb medence programozottan váltakozó masszírozó vízsugarakkal. Itt van még egy kisebb (maximum 10 személyes lehet) ülő pezsgő medence, meg két bokáig érő az alján burgonya méretű lapos kavicsokkal telehintett „talp masszírozó” medence is. Ebből a teremből lehet kimenni az egyetlen szabadtéri medencéhez, ami 32-34 fokos és itt is van néhány masszírozó csobogó. Ez hasonlít egy picit a Júlia Fürdő Úszó és udvari medencéjéhez, bár teljesen más. A szolgáltató részlegek még nem működnek. Szauna, éttermek büfék masszázs, különféle kezeléseket nyújtó szekciók még vagy üresek vagy be is vannak zárva.
Nem lenne ez olyan rossz mint ahogy néhányan politikai okokból mondják, de vannak alapvető hibák. A csúszós padlózatról már mindenki tud. De legalább ilyen felháborító hiba és ez minden medencére illetve környékére igaz, hogy a padlók vízszintesek a szó legszorosabb értelmében. Ennek következtében mindenütt áll a víz. Amúgy is nagyon kevés összefolyó vagy lefolyó van. Néhány helyen vastag jelölő filccel be vannak rajzolva, hogy hova kell még lefolyókat beépíteni. A tervezők úgy gondolták, hogy csak a medencék lépcsőinél fog víz kikerülni a medencéből. Így minden medence ki-bejáratnál van egy a lépcső teljes szélességében egy-egy kb. 10-15 cm széles ki vályú, amiben van 2-3-4 db lefolyó. Ilyen vízgyűjtő folyóka ezen kívül ha kettő-három van még, pedig sokkal több kellene, illetve nem ártott volna, ha a padló eleve kissé lejt a vízgyűjtő árkocskák irányában. Persze víz mindenütt van, mert neveletlenek a vendégek, nem csak a lépcsőnél jönnek ki a medencékből és főleg nem időznek 10 percet a kis folyóka fölött, hogy a testükről és ruhájukról lefolyó vizet ne csurgassák szét az amúgy is síkos padlón. Így aztán az egész fürdő területén a személyzetből 5-6 ember csak azzal van elfoglalva, hogy széles és hosszú nyelű gumi lappokkal a kevés számú lefolyóba tereljék a kicsorgó vizet. Ja a hullám medencéből hullámzáskor egyszerűen átcsap a víz a bejárati lépcsők felett.

A gyermekeim nagyon élvezték ezt a délutánt. Valamivel 15 óra után érkeztünk és 19 óra után pár perccel jöttünk el. Én elég fáradt is voltam, szerettem volna egy kicsit a szép számmal rendelkezésre álló nyugágyak egyikén szundítani egyet, de akkor ettem észre, hogy ilyen zajban még kicsit lazítani sem vagyok képes. A gépek, a vízcsobogás és a sikongatások zaja hatalmas.
Nyáron biztos, hogy én a tófürdőt fogom előnyben részesíteni, de a gyerekek kedvéért az élmény fürdőt is gyakran meg kellesz látogatnunk.
Előzmény: rács1 (62)
rács1 Creative Commons License 2005.10.21 0 0 62
Lehet, hogy az, én nem tudom. Csak kissé meglepődtem, amikor megláttam. A levegőből nem tudtam megállapítani, hogy pontosan hol van, a kocsiból meg nem látszik.
Előzmény: 300eoss (60)
Tibó Creative Commons License 2005.10.21 0 0 61
A Tai masszazst is kiprobaltak? :)
Előzmény: sziliria (58)
300eoss Creative Commons License 2005.10.21 0 0 60
A Park szállóéra gondolsz?
Előzmény: rács1 (59)
rács1 Creative Commons License 2005.10.21 0 0 59
Most jutott eszembe, hogy én is csináltam képet a nyáron. Igaz, hogy ezen a képen nem olyan közelről látható, viszont a gép szárnya előtt is látszik egy nem éppen kacsaúsztató medence. De ez bizony nem a "kettőharmincas". Nem tudom, hogy ez a medence valamelyik hotelé, vagy a Szivárvány idősek otthonának a lakóinak csinálták.
sziliria Creative Commons License 2005.10.20 0 0 58
Egyébként, most hogy már mindkét gyermekem letesztelte az objektumot, idézem őket: Hát Papa (- Fiam, háttal nem kezdünk mondatot), egy nagy szar az egész! (- A szar szó használatáért 20 Ft a malacodból.)
300eoss Creative Commons License 2005.10.20 0 0 57
Nektek csináltam még átadás előtt...
Előzmény: rács1 (56)
rács1 Creative Commons License 2005.10.20 0 0 56
Kicsit kezdünk elszakadni az eredeti témától. Legalább valami képet szerkesszetek már ebbe a topikba arról a nyavajás élményfürdőről, hogy lássuk már miről is beszélünk.
Előzmény: 300eoss (55)
300eoss Creative Commons License 2005.10.20 0 0 55
Én csak az ő érdekükben találtam ezt ki...
Előzmény: rács1 (54)
rács1 Creative Commons License 2005.10.20 0 0 54
A rendőröknek, meg nem kellene hajkurászni a kurvákat az Arany János utcán.
Előzmény: 300eoss (53)
300eoss Creative Commons License 2005.10.20 0 0 53
Mérnem csinálnak egy olyan igazi bordélyt, mint 200 éve volt, amik a kóbolyos filmekben vannak. Szifilisz nélkülit. Hivatalosat. Amilyen nincs az országban. Fodros ruhák, harisnyatartók...
rács1 Creative Commons License 2005.10.20 0 0 52
Az a baj, hogy mire a városban kitalálnak, vagy megcsinálnak valamit, más városokban már régen van, vagy már lecsengőben van a dolog.
Előzmény: dejo (51)
dejo Creative Commons License 2005.10.20 0 0 51
Azabaj, azabaj...
Hacsinálnakvalamit azabaj, hamegnem akkor azabaj!
:-{)E
Előzmény: Tibó (50)
Tibó Creative Commons License 2005.10.20 0 0 50
En nem tudom. Viszont a munkahelybe bele kell kalkulalni azt, ha esetleg szignifikansan no az idegenforgalom, mert akkor a szallodak, ettermek, kavezok, boltok, es sok mindenki mas bevetele is novekedhet.
En azert nem vagyok annyira bizakodo, hiszen mar gombamod szaporodnak az ilyen, es ehhez hasonlo letesitmenyek. Viszont jo latni, hogy teljes rekonstrukciot hajtanak vegre Soston, igy talan lesz nemi elony, majd kiderul.
Előzmény: rács1 (49)
rács1 Creative Commons License 2005.10.19 0 0 49
Most akkor tulajdonképpen melyik cég is építette városunk új nevezetességét. Arra is kiváncsi lennék, hogy a látványfürdővel mennyi új munkahely teremtődik? Az biztos, hogy a baleseti sebészetre már van felvétel. :-)
Előzmény: Tibó (47)
dejo Creative Commons License 2005.10.19 0 0 48
Kínai bolt effektus nagyban!
:-{)E
Előzmény: Tibó (47)
Tibó Creative Commons License 2005.10.19 0 0 47
Ez alalaban a palyazatkiiro felelossege is, ugyanis keves penzbol szeretnenek minel nagyobb felhajtast csinalni. A vegeredmeny az, hogy a palyazatban a minosegi kovetelmenyek gyengek, csak az ar az, ami az elbiralasnal igazan nagy sulyba esik. Ezekutan nyilvanvalo, hogy a kivitelezo, ahol tud, sporolni fog, hogy a haszna meglegyen, de a szerzodesnek is megfeleljen meg.
Előzmény: rács1 (46)
rács1 Creative Commons License 2005.10.19 0 0 46
Le merném fogadni, hogy lenyúltak a pénzből, és megpróbáltak olcsó, rosszabb minőségű anyagogból felépíteni azt a nyavajás fürdőt. Szép magyar szokás.
Előzmény: sziliria (45)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!