Már 3,5 éve járok az Érd Déli Pu viszonylaton bérlettel, eddig 2 alkalommal volt pontos (1 percen belüli eltérés) a vonat. Tavalyelőtt nyáron, és idén június 25-én reggel. (délután, már 70 perces késések voltak, a 28 perces menetrend szerinti időhöz képest, ezért végül VOLÁN busszal mentem haza) Tegnap szintén hasonló volt a helyzet.
Nem kellene elgondolkodni a MÁV vezérigazgatójának arról, hogy alkalmas e a feladatának elvégzésére? Esetleg példát vehetne Japán kollégájától (nem a harakirire gondoltam), talán lemondhatna
Egyébként szeretem a vasutat, sőt születésemtől fogva vasutas vagyok, mert néhány évtizeddel ezelőtt, a MÁV korházban születtem .
Én is hagytam már el tömegközlekedési eszközön telefont.
A megtaláló nem volt becsületes.
Tény később jöttem csak rá , hogy a rendőrségen kelett volna feljelentést tenni.
Sajnos a Vodafon ügyfélszolgálaton is csak mosolyogni tudtak segíteni nem akartak.
Le lett tiltatva meg IMAI tiltás is volt így elvileg csak nagyon profi tudta használni.
A rossz oldala hogy azok a számok amelyek nem voltakfeírva mind elvesztek, sok idő míg az ismerőseit az ember magtalálja de régi ismerősöknél ez még nehezebb.
A MÁV "kiszámíthatósága" miatt autóval kell lemennem Szombathelyre Budapestről. Aztán délben jövök vissza. Így egyedül 6000 ft az útiköltségem 1 irányba. 3 szabad hely van az autómban. 2500 Ft-ért be lehet szállni, ha valakit érdekel. Én nem fogok sztrájkolni holnap, az tuti.
Szóval:
Indulás ODA (Szombathelyre): 2008.02.07. 7.00-kor a Móricz Zsigmond körtérről.
Indulás VISZZA (Budapestre): 2008.02.07. 12.00-kor a Berzsenyi Dániel Főiskola elöl.
Ha valakit érdekel bármelyik irányba, az hívjon fel a 06-30 568-2214-es számon.
Különben meg te vagy a hibás. Már a kaller megjelenése előtt ki kellett volna tessékelni a vonatból a fent említett személyeket, és akkor a telefon is valószínűleg jogos tulajdonosához került volna vissza. :-)
pénteken jöttem haza gyorsvonattal (ami személy volt, de teljesen mindegy) mikor megláttam a tirpák malmot, a szabolcsgabonát (ezeket tök jó látni, mert tudja az ember hogy hazaért). Szóval már a vasútállomásra érkezik a vonat, szépen lassan gurul. ilyenkor kimegy az ember az ajtókhoz a cuccaival. Egy srác volt előttem. Mögöttem jött 1 nagydarab kisebbség, meg egy vékony kisebbség, meg még egy (azt nem figyeltem, milyen) a vékony sörözött-cigizett (személyen lehet:))) -hozzáteszem bekábulva. Jön a kaller, hoz egy fekete mobilt (nokia volt ,meg újnak nézett ki - tehát nem 3000-et ért)
megkérdezi tőlem, hogy az enyém-e. Köszönöm, de az enyém megvan - mondtam neki. Kérdezi a 3-as társaságot (azt sem tudták mi van, csak néztek ki a fejükből meg rázták a fejüket) a kaller az előttem levő sráchoz fordult, megkérdezte őt is, hogy nem ő hagyta-e ott a telefonját. Nem az övé volt. EKKOR kapcsolt a vékony cigány srác :"Főnök Úr! Azt hiszem mégis az enyém!"
A kaller vigyorogva odaadta. az új tulaj meg elkezdte nézegetni a telefont...
nagyon felhúztam az agyamat miután feleszméltem, hogy mi is történt. nem értem a kaller miért adta oda neki, nem érte, miért nem kérdezett valamit tőle, nem értem miért nem lehetett leadni az állomásra a telefont, vagy miért nem lehetett felhivni valakit a telefonról. a legrosszabb benne az, hogy a kaller tudta, hogy nem a cigány srácé, mégis vigyorogva adta oda neki...
bizony, láttam is. A cikk mellesleg dícséri az IC közlekedést, hát, én az agyam szétunom, mire a Nyh-Bp 270 km-s távot a MÁV legelitebb szolgáltatása 3 óra 15 perc alatt teszi meg. Különösen idegesítő, amikor szolnok után kanyarog azon az istenhátamögötti prérin 5-el, csak azért, hogy a keletibe érkezhessen az a szaros vonat, miért is menne a frissen felújított ceglédi vonaton, nemdebár...
Ma ismét belefutottam egy ilyen IQ-harcos pénztárosba, múlt héten csak hellyegyet nem akart adni, ma már jegyet sem. Megköszönve 'kedvességét' elhúztam a Szent Miklós térre ("Egyház köz" :) ), ahol az Utas-Toursnál kedvesen, sorbanállás nélkül kiszolgáltak.
Az pedig külön vicc, hogy szombatonként 16:05-kor nem közlekedik az ICRapid Pestről, de a naményi IP csakazértis 19:20-kor megy, végülis mi az az 1 óra várakozás ezért a 'kitűnő' szolgáltatásért!
Amibe belefutottál, az úgynevezett virtuális kilométerdíjszámítás. Üzletpolitikai kedvezmény, bizonyos vonatoknál és viszonylatoknál a menetrendben megadott kilométer-övezeteknél eggyel (pl. Pécs-Pécsvárad: 23km, 30km-es jegy helyett 20km-es, vagy Szeged-Rókus - Hmvhely vagy Hmvhelyi Népkert: szintén 30km-es jegy helyett 20km-es jegy kell, vagy a kecskeméti példád az IC-kedvezményre) vagy kettővel (pl. Bp-Balassagyarmat 120km-es jegy helyett 80km-es csak a "Palóc IC névre keresztelt Bz-s gyorsvonatnál, vagy az egri IC-nél 160 helyett 120 km-es jegy kell, a kedvezményes 330Ft-os pótjeggyel együtt ez azt eredményezi, hogy Egerbe - teljesárú jegy esetén - olcsóbb az IC mint a szakadt gyors!) kisebb kilométer-övezetbe szóló menetjegyet adnak.
Ótómaták itt is vannak, 100 km-ig tudnak jegyet kiadni... muhaha. 100 km-n túl már emberi beavatkozás kell, a gép nem tudja kiszámolni.
Amúgy egy érdekesség.
Barátnőm kecskeméti. (ez nem érdekesség, ez tény :) Egyik hétvégén elmentem hozzá vonattal, oda gyorssal, vissza IC-vel akartam jönni, így jött ki optimálisan. úgy kértem a pénztárnál, hogy először kértem egy menettérti jegyet, aztán kezdtem mondani, hogy a visszaútra IC pótjegy kell, a pénztáros néni morogva széttépte a menettérti jegyet, és elkezdett külön oda-vissza jegyt gyártani, és azt modnta, hogy miért nem mondtam ezt előbb. Én meg mondtam, hogy nem értem. Azt mondja a nő, hogy nem ugyanaz a kilométer IC-n. Én: ???????? Ugyanazokon a síneken megy a vonat, nem? Nő: de. Én: ?????????? Nő: De kedvezmény van. és a MÁV úgy oldotta meg, 120 km helyett 100km-nek számolja, ha ugyanazt a távot IC-vel teszed meg. Úgyhogy a fizika mindenféle törvényszerűségeit áttörve szombaton Bp-Nyugati-Kecskemét távot 120 km-es jeggyel, vasárnap ugyanezt vissza, ugyanazokon a síneken 100 km-e jeggyel tettem meg.....
Mondjuk itt a francban se jobb. Merendeltem postan a jegyet, azt irtak 4 nap, en meg a 7. napon utaztam haza, es visszafele kellett volna a jegy...
Hat persze, hogy nem jott meg idoben.
De kimentem az allomasra, es a kovetkezoket tapasztaltam:
- Van egy csomo automata (most ez nem johetett szoba, mert reklamalnom kellett)
- a penztar hamarabb zar (7-kor), hiszen ugyis van 1 csomo automata -> sporolas!!!
- talalomra beszelnek az emberek angolul, es minden pulthoz ki van irva, hogy milyen idegen nyelveken beszel, mikor zar, stb.
- 1 sor van. Ez a legfaszabb, nem kell idegeskedni, hogy rossz sorba alltal, hogy mindenki szamlat ker elotted, stb. Egyszeruen amikor felszabadul egy ures pult, akkor a sorban legelso odacammog. Ez nekem nagyon bejott!
a posta is jó cég, sosem kapnád meg. A vasút akkor postázik, ha a pénztárnál nem tud visszaadni :) szerencsére néhány pénztárban lehet fizetni kártyával, ami szerintem alap kéne hogy legyen mindenhol, de legalábbis ott midnenképp, ahol 1000 HUF-nál többet hagy általában az ember.
ez már csak azért is baromság, mert mondjuk rokon/ismerős/barát nem veheti meg másnak a jegyet? pl. ha öten haza akarnak utazni egyertemisták, és egy ér rá időben megvenni a jegyet, nem veheti meg? idóta köcsögök
Ez tényleg nem lenne rossz, bár amíg ez az "egy lépést előre, kettőt hátra" filozófia jellemzi a társaságot, addig sok jóra nem számíthatunk.
Mekkora hülyeség az, hogy nem adják ki a kedvezményes jegyet, csak diákigazoloványra! Így nem veheted meg másnak, vagy ha épp nincs nálad...?
Azt javasolota a pénztáros, hogy vegyek teljesáru jegyet.! Mire megkérdeztem, hogy nem mindegy neki, hogy a jegyvizsgálónak fizetem ki a különbözetet, vagy drágább jegyet veszek? Erre az idióta szabályzatukra hivatkozott. Ilyenkor szent és sérthetetlen a szabályzat, amit maguk alkotnak, bezzeg ha késik a vonat jönnek a kifogások, hogy miért is nem hibásak ők.... (A Záhony felőli vonatok rendszeresen kb. 20 perces késéssel érkeznek, miért?)
Vagy az, hogy az IC dohányzó kocsijának előterében is leszerelték a hamuzókat, így mire Pestre ér a vonat bokáig járnak az utasok a csikkben!
Nem én tudom elszámolni hanem a párom. De igen arra a célra kell. Mert idáig nem kérték a jegyet csak azt, hogy hányszor volt otthon. Most meg sajna be kellene mutatni, de mi autóval járunk. Nagyon nagy segítség lenne.