Típushiba: Hátsó lengőkarcsapágy. Ez jellemző Peugeot hiba. Ha nem veszed időben észre akár hátsó futómű csere is lehet belőle. A diesel motor tényleg jó. 300-350e Km táján megnőhet a kartergáz, ezért le szokták kötni a csövet, hogy ne olajozza be a levegőszűrőt. Az első futómű nem gyenge, jól bírja a magyar utakat is. A benzinmotorok is elég jók. A régi 1.4-esek olajfolyással küszködnek. Ha kicsit megkopnak erősen csörögnek, rendszeresen kopnak a himbái és a veztengelye. Ennek ellenére nagyon strapabíró és, ha 160-200e-nél nem esik szét akkor 300-ig kutya baja sem lessz.
Hát ennyi jut most az eszembe.
A dieselt mindenkinek csak ajánlani tudom. Évekkel ezelött volt egy 205-ösöm, amit az elsö tulajtól vettem (14 éves volt akkor az autó) 140e kilométerrel. Ebben a kocsiban még négyes váltó volt és 1.800-as motor. Semmi fö darabhoz nem kellett hozzányúlni a használat alatt (kupplungbowden szakadt el kétszer, féltengely csere), 420e kilométernél kellett megválni töle (a német TÜV szigora miatt), mert túl sokba került volna a karosszéria kijavítása. Hozzá tartozik az is, hogy a nálam töltött idö alatt kétszer mentek bele a kocsiba úgy, hogy gazdasági totálkárt fizetett a biztosító, ezért is volt megviselt állapotban a karosszéria. Volt olyan év, hogy 100e kilométert mentem vele. Merem állítani, hogy nem volt még ilyen megbízható autóm mint ez a Peugeot. Télen, nyáron elsöre indult minden gond nélkül. Ja, és még annyit, hogy eredetileg téli autónak vettem DM 3.000,- ért, de aztán nem volt szívem megválni töle!
Szabad franciát venni:
-csak legyen hozzá megfelelő szerelőd aki lelkiismeretes, érdeklik az új dolgok, és hajlandó utánaolvasni és nem azt monda hogy hülye franciák, meg szar az egész meg ilyesmik. (tapasztalat)
Köszönet...
Az érdeklödöknek itt van még egy link (auf Deutsch):www.205gti.de Ja, még valami: az egyik alább belinkelt oldalon (asszem a 205gti.com-on) van egy komplett Haynes kézikönyv, nemcsak GTI-hez. Letölthetö :-)
Azt hiszem, nem titkos. De inkabb elkuldom neked mailban, ott van a srac telefonszama is, igaz, ez mar vagy 3 hete volt. 710 volt az ara, ugy emlekszek.
A téma engem is érdekel, de sok mindent még nem találtam róla. A neten leginkább a 205 GTI-vel foglalkoznak, a "sima" 205-röl nincs anyag... Azért pár címet tudok:
205GTI.com,nomen est omen, de sok infóval.
Áttekintés a 205-ös változatairól (elég szegényes) Dave's 205 page, nem sok, de valami.
Carsurvey.org, tulajdonosok beszámolója márka szerint.
Ha valaki tud további helyeket, ne fogja vissza magát :-)
Bocs, szaraxik az index...
Szoval: nem igaz, hogy nem szabad regebbi francia autot venni. Nagyon regit nem szabad, csak nagyon elvetemulteknek.
A tipushibakat most nem tudom, de a kerekcsapagyak /gombfejek valoszinuleg problemasak.
Megeri venni, ha talasz egy jot.
A dizelmotorja az egyik legjobb, amit akkoriban gyartottak.
Ezt egy tulajdonos irta:Örülök , hogy érdeklődsz a kocsi iránt!
Évjárat:1991
Típus: 205 1.9D
Ajtók száma :5
Szín: piros
Teljesítményadatait nem tudom , de azt igen ,hogy ezzel a
motorral a mai napig szerelik egyes modelljeiket , sőt a
kisáruszállítókat is.A váltó 5 fokozatú.Szerintem egy
kicsit hosszúak a fokozatok ,de legalább hosszú úton
kevesebbet pörög , és így kevesebbet is fogyaszt.
Csak pár ezer km-et tettem meg vele , de tapasztalatom
szerint a legkedvezőbb fajlagos fogyasztás 120-130 körül
érhető el vele.(5.3-5.5 l/100km)
Ha meg bírod állni , hogy 100 alatt mész mindenhol , hosszú
úton 5 alatt eljár.De próba képpen egy teljes tankot padlón
hajtottam ki belőle , aminek jó része téli városi út
volt.Így sem ment 6 fölé!!!+Autópályán 140 felett.
Ennél gyosrabban csak kétszer mentem , hogy megnézzem a
végsebességet , ami 4 személy+ csomag kíséretében mutató
szerint 165 körül.
Most lett leműszakiztatva.+ friss zöldkártya.Mi az első
tulajtól vettük úgy tudom , aki többnyire hosszú utakon
használta.
Hogy miért eladó?
Anyám ,és az élettása nincsenek jóban mostanában , és a
kocsi ez miatt kerül kalapács alá.
A megbízhatóságára jellemző , hogy most műszakin cserélték
a fékcsöveket , ami még eredeti volt!Mivel a csavarok már
annyira összegyógyultak , hogy nem lehetett csak a csövet
cserélni , ezért most új munkahengert is kapott.A hátsó
lámpában is én cseréltem előszaör izzót!Szerintem nem lett
még az sem szétcsavarozva.
Törve biztos , hogy nem volt , ezt a szerelők is
megerősítették a műszakin.
Mínuszokban is elsőre indul , pedig dízel!
Hibái:
amíg hideg , egy kicsit hangos ,mert ilyen konstrukció.
A jobb első sárvédőn kis horpadás.De gyári új sárvédőt adok
hozzá.Még be van csomagolva , csak nem tettem fel.
Kulccsal csak a vezetőajtó nyitható , a másik zárat meg
kellene nézetni.