Fefe2, nem lehet, hogy valami gond van annak a szamárnak a gázpedáljával? Talán beragadt, vagy mi... :))))
De komolyra fordítva a szót: Ültem már Samarában, a gazdija tényleg sportosan vezetett, és én is megrökönyödve tapasztaltam, hogy TÉNYLEG ki lehet húzatni 2-esben 80-ig. Direkt bemutatta nekem. No de azért azt már nem nevezném lazának, a motor hangja fülhasogató volt.
Más. Szerintem a lopott Ladák nagy részét nem belföldi "értékesítésre" lopják. A statisztikában ugyanakkor igen előkelő helyen van, legalábbis a BM adatai szerint.
Ez most komoly ? Szamár 7-8 literrel simán elmegy, még az én "középkorú" példányom is. Nehogymár a Favorit 6 literrel menjen... Lehet hogy a Szamár jobban ingerel sportos vezetésre és azért szokott többet fogyasztani :) Velem tényleg ez volt... Trabanttal lazán 6 literrel mentem, aztán Samarát megvettem, sztrádán képtelen voltam 140 alá menni, városban meg élveztem hogy 2-ben lazán lehet 80-ig húzatni, aztán tankoláskor meg néztem jól :) De most már gázból is csak 8-9 litert fogyasztok. (gázból átlag 1 literrel többet fogyaszt) Meg állítólag a Favorit motorját elég könnyű tönkrevágni, de ezt csak hallottam.
Lopási statisztika: ez biztos ? Most megijedtem... eddig erről nem tudtam. Amúgy szerintem 99%-ban régi Zsigulikat lopnak a nemzetiségiek :) Annak tudtommal jóval gyengébb a zára, bár ez nem tudom mennyit számít egy tolvajnak :)
Hogy a Favorit sokkal jobban fogyaszt, ezt most úgy érted, hogy kevesebbet ?
Én is épp most szeretnék venni egy autót és egyenlöre sajnos csak úgy 500e környékéig tervezhetek. Én is a Samara és Favorit között ingadozom, csak a Samarától eléggé visszatart, hogy a Ladák elökelö másodikok a lopási statisztikákban, mig a Skodák a tizenhatodikok. Márpedig többnyire Budapesten használnám majd.
Egy ilyen tiz év körüli autóra lehet még egyáltalán biztositást kötni lopás ellen ? Ha igen, mennyiért, ha vidékre lenne bejelentve ?
Igaz, de a Favo melto ellenfel, mert sokkal jobban fogyaszt, ennek fejeben kevesbe megy. Jo minosegu gumikkal az is stabil. A Warnyu nem rohad, ha vannak muanyag dobok a kerekjaratban, azok nelkul meg a Lada is. Most nem a Ladat fikazom, nehogy megsertodj:)
Szerintem a kérdés nem kérdés. Kb. 9-10 éves Samara, esetleg gázüzemű. Tcanoe javasolta a Favoritot, jó az is, de a kettő közül a Szamár a jobb. Néhányan már biztos unják, annyit dícsérem, de nekem az van, és szerintem még nagyon sokáig az is lesz. Nem árt, ha nem ijedsz meg egy kis olajban turkálástól, az igaz. De ez van 500e alatt. Fogyasztása tűrhető, alkatrész nagyon olcsó, és iszonyú strapabíró. Meg megy is egész normálisan, még az 1.3-as is, az 1.5-ös meg pláne. 0-100 gyorsulásban 1.3-as Samara=1.6-os Astra. Nem nagyon rozsdásodik, Wartburgnál mindenképpen kevésbé. Ja, meg nem könnyű felborítani, köszönhetően a kicsit "sportos" hangolású futóműnek. Aproró futómű: 160-nál olyan stabil mint a Suzuki 120-nál, szétverni lehetetlen (csak meg kell nézni, mekkorák a futómű egyes elemei), szóval nem kell sajnálni a magyar utakon, meg lehet vele sportosan menni. Kaszni elég erős, 1mm-nél vékonyabb lemezt még nem találtam rajta. Ha nem kell 5 ajtó, javaslom a 3 ajtóst (nekem is az van), az 5 ajtós torziós merevsége nem egészen tökéletes (azért nem vészes), meg túl elöl van az öv felső bekötési pontja. Motor normális használat esetén kb. 300-et bír gyűrűzés nélkül, 30 ezrenként nem árt szelepet állítani. Az enyém 160 ezret futott (lehet hogy többet mert 4. tulajtól vettem, ki tudja), mindenesetre megy rendesen, nem fogyaszt sokat, meg 10000 km-en kb. 1 liter olajat eszik (magyarul nem eszi az olajat). És a legfontosabb: ha véletlenül mégis valami komolyabb baja lenne (ami egy ezeréves nyugati kocsival is előfordul), a szervizköltség a nyugatiak töredéke. Mindezt figyelembe véve szerintem a létező legolcsóbban fenntartható autó, amit ennyiből kapsz. Ja, meg ezt még gyártják, úgyhogy alkatrészellátással nincs gond. Igaz, nemrég vettem egy indexlámpabúrát (320 Ft :), aztán megnéztem, és még szovjet gyártmány volt :) Összességében nagyon korrekt autó, több ismerősöm évek óta elégedetten használja. Egyikük több mint 10 éve jár ugyanazzal a Szamárral, most egy 110-es Lada vételét fontolgatja...
Akkor inkabb Wartburg. Gondjai: AC pumpa, vizpumpa, kerekcsapagy, ha mar le volt szakadva a valtoja, akkor az is, de olyat jobb nem venni, van kinalat.
Hi
Ugy tünik megoszlanak a vélemények, de arra sajnos én is rájöttem ennyiért nem lehet jó autot találni, sajnos 1 milka alatt csak 10 évesnél öregebbek vannak, 500ezer alatt meg már veteránok...:(
Esetleg egy négyütemű Trabant?
Most kétütemű van eddig egy ékszijszakadáson kivül egyszer se volt vele gond, de mostanában kezd döglödni, na meg a loerő is nagyon gyenge ezért váltanék...
De az is lehet hogy várok még két három évet és gyüjtök egy jobbra
Sajnos az említett értékhatár alatt szvsz nem, vagy csak nagyon hosszas keresés után találsz megbízható, alacsony szervizdíjas, olcsón fenntartható autót (ami - bár nem írtad de sejtem - ráadásul keveset is fogyasszon).
Tanács: ha mégis úgy tűnik hogy találtál, a vásárlást bízd rá egy nagyon jó ismerős szakértőre (a típussal foglalkozó szerelő az ideális), és az előző tulaj minden szavát fenntartásokkal kezeld, magyarán ne feltétlenül hidd el neki, amit mond.
herezacskó? :)))))))
szerintem közel 0 ilyen autót fogsz taláni.
vagy vegyél egy fasza zsigát, ennyiért már egész jókat lehet kapni, ahhoz van alkatrész is, de hogy nem robban le az nem garantált :)
Vennék egy kocsit, amivel kevés a szervizelési gond azaz megbízható, nem robban le és olcso a szerviz (van hozzá böven alkarész).
Ja és lehetőleg 500eFt alatt legyen.
Van ilyen egyáltalán?
Tapasztalatokat tanácsokat előre is köszönöm.